0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
θεωρω οτι το μετρο ειναι προς την σωστη κατευθυνση ,εξαλου προεκλογικη δεσμευση του προεδρου ηταν να τονωθει η αγορα για να ξαναπαρει μπροστα η οικονομια ,ηταν αυτο που ελεγε ενα σοκ στην οικονομια,ενταξει μερικοι χανουν ενα χαρτζηλικη και κατι δεκαδικα σε μορια ,ομως για σκεφτειτε,τοσα παιδια θα αναγκαστουν να πανε φροντιστηριο οποτε και το κρατος μειωνει το κοστολογιο του (καταργωντας την πδσ) και βγαινει χρημα στην ελευθερη οικονομια το οποιο προωθειτει στην αγορα και απο αυτον τον κυκλο το κρατος εισπαρτει το 18% (δηλ περιπου το 1/5 καθε συναλαγης)επισης μετα την καταργηση της πδσ πλεον μορια μπορει να παιρνει καποιος μονος απο εκκλησιαστικα , ιδιωτικα , σιβιτανιδειο κτλ οποτε τα βυσματα που ειχαν βολευτει με την πδσ και επαιρναν τοσα μορια θα παψουν να βολευονται και πλεον θα παμε σε εξευρωπαισμενο αξιοκρατικο μοντελοτερμα η πδσ τερμα τα βυσματα
δεν αλλαζει κατι αυτο ,σιγα τωρα ποια παιδια θα μεινουν να κανουν πδσ ,μονο αυτα που δεν προκειτε να πανε ποτε (για οικονομικους λογους) φροντιστηριο ,τα οποια λογω της οικονομικης τους καταστασης καταλαβαινεται και το επιπεδο τους .... και απο τι οικογεννειες προερχονταιγενικα πδσ μονο για μπας κλας μαθητες ,βγαζει και αυτη την ανακοινωση για παρηγορια στον αρρωστο,ετσι κανουν ολοι οι θεοι και ημιθεοι βαζουν και την ελπιδα στο πατο του πακετου μετρων ,το μηνυμα το λαβαμε
Ξαφνικά όλοι (ΟΛΜΕ, ΠΕΑΕ, γράφοντες σε φόρουμς κλπ) θυμήθηκαν πόσο απαραίτητη είναι η ΠΔΣ για τους μαθητές και ότι τώρα με το προσωρινό πάγωμα ήρθε η καταστροφή!!! Τι ξεφτίλα...Γενικά, για έναν καλό μαθητή δεν είναι καν απαραίτητο φροντιστήριο κλπ, αν διαβάζει σωστά μόνος του (άντε στο τέλος ένα μήνα για επαναλήψεις και θέματα). Αλλά αυτό είναι άλλο μεγάλο ζήτημα.Και επίσης απορώ γιατί φαγώθηκαν ορισμένοι με το ΠΔΣ. Τόσο μοριοθήρες έγιναν; Δώστε και κανένα ΑΣΕΠ να δούμε τι θα πιάσετε! Όσον αφορά το επιχείρημα ότι κάποιοι εκπαιδευτικοί το έχουν ανάγκη (από οικονομικής σκοπιάς), ε.. όταν παίρνεις τα λεφτά μετά από 1-2 χρόνια (κακώς βέβαια τόσο καθυστερημένα), δεν νομίζω ότι στέκει σαν επιχείρημα Φυσικά σαν θεσμός η ΠΔΣ πρέπει να υπάρχει, αλλά στο μέλλον θα έπρεπε να γίνουν πολλαπλάσιοι μόνιμοι διορισμοί, με γενναία αύξηση μισθών, ώστε μετά να υποχρεώνονται οι μόνιμοι να διδάσκουν και στα ΠΔΣ.Για την ώρα.. από πίνακες ωρομισθίων για να υπάρχει περισσότερη αξιοκρατία.-
Από την ιστοσελίδα του ypepth έβγαλαν την ανακοίνωση της υπουργού που αναρτήθηκε πριν, ή δεν την βρίσκω εγώ;;
Μια απορία σχετικά με τα ΠΔΣ (μιας και πρώτη φορά κάνω αίτηση): τι μάθημα γίνεται σε αυτά; Π.χ. για φυσική, χημεία κλπ. τι κάνει ο διδάσκων; Επίλυση ασκήσεων; Πως είναι γενικά;
τα γραπτα μου εχουν την αναλογη σοβαροτητα και τεκμηριωση ,δεν σε παρεξηγω οπως βλεπεις ,αλλα προσπαθησε να καταλαβεις και τελικα θα συμφωνησεις μαζι μου γιατι δεν θεωρω οτι για να εχει καποιος το επιπεδο μου και να αναπτυσει ενα ορθολογικοτεχνοκρατικο τροπο σκεψης πρεπει να μενει εκαλη κοιτα να δεις ,προχθες η υπουργος αγροτικης αναπτυξης ανηγγειλε αυξηση αγροτικων συνταξεων στα 950 ευρω ,αυτη σε μια μερα τα βρηκε τα χρηματα ,οπως ειχε αναφερθει προεκλογικα τα χρηματα υπαρχουν,ομως τα χρηματα δεν πανε στη πδσ γιατι ειναι αναξιοκρατικη διαδικασια συλογης μοριων
Παράθεση από: Landau στις Οκτωβρίου 09, 2009, 04:32:08 pmΞαφνικά όλοι (ΟΛΜΕ, ΠΕΑΕ, γράφοντες σε φόρουμς κλπ) θυμήθηκαν πόσο απαραίτητη είναι η ΠΔΣ για τους μαθητές και ότι τώρα με το προσωρινό πάγωμα ήρθε η καταστροφή!!! Τι ξεφτίλα...Γενικά, για έναν καλό μαθητή δεν είναι καν απαραίτητο φροντιστήριο κλπ, αν διαβάζει σωστά μόνος του (άντε στο τέλος ένα μήνα για επαναλήψεις και θέματα). Αλλά αυτό είναι άλλο μεγάλο ζήτημα.Και επίσης απορώ γιατί φαγώθηκαν ορισμένοι με το ΠΔΣ. Τόσο μοριοθήρες έγιναν; Δώστε και κανένα ΑΣΕΠ να δούμε τι θα πιάσετε! Όσον αφορά το επιχείρημα ότι κάποιοι εκπαιδευτικοί το έχουν ανάγκη (από οικονομικής σκοπιάς), ε.. όταν παίρνεις τα λεφτά μετά από 1-2 χρόνια (κακώς βέβαια τόσο καθυστερημένα), δεν νομίζω ότι στέκει σαν επιχείρημα Φυσικά σαν θεσμός η ΠΔΣ πρέπει να υπάρχει, αλλά στο μέλλον θα έπρεπε να γίνουν πολλαπλάσιοι μόνιμοι διορισμοί, με γενναία αύξηση μισθών, ώστε μετά να υποχρεώνονται οι μόνιμοι να διδάσκουν και στα ΠΔΣ.Για την ώρα.. από πίνακες ωρομισθίων για να υπάρχει περισσότερη αξιοκρατία.-Αφού εσένα δεν σε καίει, και θα διοριστείς μέσω ΑΣΕΠ, τότε γιατί έκανες αίτηση για ΠΔΣ?Παραθέτω τα λεγόμενά σου από άλλο topic:Παράθεση από: Landau στις Σεπτεμβρίου 11, 2009, 04:14:16 pmΜια απορία σχετικά με τα ΠΔΣ (μιας και πρώτη φορά κάνω αίτηση): τι μάθημα γίνεται σε αυτά; Π.χ. για φυσική, χημεία κλπ. τι κάνει ο διδάσκων; Επίλυση ασκήσεων; Πως είναι γενικά;