0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
1. Αφού είσαι τσακάλι, θα διοριστείς μην ανησυχείς!2. Άσε εμάς τους ταπεινούς να παλεύουμε για την ΠΔΣ!3. Στους περισσότερους μαθητές η ΠΔΣ είναι χρήσιμη!4. Φυσικά και δεν θέλουμε να πάρουμε ώρες στην ΠΔΣ για οικονομικούς λόγους, αλλά για τα μόρια, όπως επίσης και την ωρομισθία δεχόμαστε για τα μόρια και όχι για οικονομικούς λόγους.5. Τέλος, αν απευθύνεσαι σε εκπαιδευτικούς τόσο απαξιωτικά (σαν να είναι άχρηστοι), φαντάζομαι πώς θα μιλάς στους μαθητές!Επιτυχούσα στον τελευταίο ΑΣΕΠ (και πρώτο που έδωσα) και για λίγο μη διοριστέα.
Μοριοθήρες μας έχει κάνει το σύστημα από μόνο του, αλλά αυτό είναι άλλο τεράστιο θέμα. Ως μαθήτρια, η ΠΔΣ εμένα, όπως και παιδιά από πολύτεκνες οικογένειες,με βοήθησε αρκετά γιατί στο σχολείο είχαμε ανεπαρκέστατους καθηγητές σε κάποια μαθήματα. Υπάρχουν μαθητές που και καλοί είναι και διαβάζουν αλλά έχουν απορίες που πρέπει να λύσουν και δεν διαθέτουν χρήματα για φροντιστήρια. Όσο για το ΑΣΕΠ, υπάρχουν επιτυχόντες 3 και 4 συνεχόμενες φορές και ακόμη περιμένουν να μπουν σε σχολείο γιατί κάποιοι άλλοι τους παίρνουν τη θέση με διάφορα μόρια. Σχετικά με το οικονομικό, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν πληρώνονται στην ώρα τους, αλλά τουλάχιστον αποκτούν κάποια προϋπηρεσία και κάποια μόρια τα οποία αλλους λίγο και άλλους πολύ τους βοηθούν. Η συζήτηση γίνεται για το πως θα πρέπει να γίνεται η επιλογή για τους διδάσκοντες στην ΠΔΣ καθώς αυτός ο θεσμός είναι μια βοήθεια ουσιαστική και αποτελεσματική για όσους το χρησιμοποιούν σωστά αλλά και οικονομική για τους μαθητές, αλλά ως εκπαιδευτικοί μέσα σε έναν ταλαιπωρημένο κλάδο το βλέπουμε αυτή τη στιγμή ίσως λίγο περισσότερο από τη σκοπιά της θέσης εργασίας και των μορίων. Η λύση για τους πίνακες ωρομισθίων νομίζω πως είναι από τις καλύτερες.ΥΓ: Και για να προλάβω μερικούς, δε λέω σε καμιά περίπτωση ότι χρησιμοποιούμε τους μαθητές και την ανάγκη ύπαρξης της πρόσθετης για προσωπικό όφελος.Και όμως πολλοί από εμάς έλεγαν στα παιδιά της τάξης τους τελειώνοντας η χρονιά: Πες τε στον κύριο τάδε (συντονιστή) ότι του χρόνου θέλετε εμένα. Γιατί το έλεγαν άραγε οεοοοοο [/b][/b][/b][/i][/b]
Παράθεση από: anastasia86 στις Οκτωβρίου 09, 2009, 05:22:45 pmΜοριοθήρες μας έχει κάνει το σύστημα από μόνο του, αλλά αυτό είναι άλλο τεράστιο θέμα. Ως μαθήτρια, η ΠΔΣ εμένα, όπως και παιδιά από πολύτεκνες οικογένειες,με βοήθησε αρκετά γιατί στο σχολείο είχαμε ανεπαρκέστατους καθηγητές σε κάποια μαθήματα. Υπάρχουν μαθητές που και καλοί είναι και διαβάζουν αλλά έχουν απορίες που πρέπει να λύσουν και δεν διαθέτουν χρήματα για φροντιστήρια. Όσο για το ΑΣΕΠ, υπάρχουν επιτυχόντες 3 και 4 συνεχόμενες φορές και ακόμη περιμένουν να μπουν σε σχολείο γιατί κάποιοι άλλοι τους παίρνουν τη θέση με διάφορα μόρια. Σχετικά με το οικονομικό, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν πληρώνονται στην ώρα τους, αλλά τουλάχιστον αποκτούν κάποια προϋπηρεσία και κάποια μόρια τα οποία αλλους λίγο και άλλους πολύ τους βοηθούν. Η συζήτηση γίνεται για το πως θα πρέπει να γίνεται η επιλογή για τους διδάσκοντες στην ΠΔΣ καθώς αυτός ο θεσμός είναι μια βοήθεια ουσιαστική και αποτελεσματική για όσους το χρησιμοποιούν σωστά αλλά και οικονομική για τους μαθητές, αλλά ως εκπαιδευτικοί μέσα σε έναν ταλαιπωρημένο κλάδο το βλέπουμε αυτή τη στιγμή ίσως λίγο περισσότερο από τη σκοπιά της θέσης εργασίας και των μορίων. Η λύση για τους πίνακες ωρομισθίων νομίζω πως είναι από τις καλύτερες.ΥΓ: Και για να προλάβω μερικούς, δε λέω σε καμιά περίπτωση ότι χρησιμοποιούμε τους μαθητές και την ανάγκη ύπαρξης της πρόσθετης για προσωπικό όφελος.Και όμως πολλοί από εμάς έλεγαν στα παιδιά της τάξης τους τελειώνοντας η χρονιά: Πες τε στον κύριο τάδε (συντονιστή) ότι του χρόνου θέλετε εμένα. Γιατί το έλεγαν άραγε οεοοοοο [/b][/b][/b][/i][/b]
Μοριοθήρες μας έχει κάνει το σύστημα από μόνο του, αλλά αυτό είναι άλλο τεράστιο θέμα. Ως μαθήτρια, η ΠΔΣ εμένα, όπως και παιδιά από πολύτεκνες οικογένειες,με βοήθησε αρκετά γιατί στο σχολείο είχαμε ανεπαρκέστατους καθηγητές σε κάποια μαθήματα. Υπάρχουν μαθητές που και καλοί είναι και διαβάζουν αλλά έχουν απορίες που πρέπει να λύσουν και δεν διαθέτουν χρήματα για φροντιστήρια. Όσο για το ΑΣΕΠ, υπάρχουν επιτυχόντες 3 και 4 συνεχόμενες φορές και ακόμη περιμένουν να μπουν σε σχολείο γιατί κάποιοι άλλοι τους παίρνουν τη θέση με διάφορα μόρια. Σχετικά με το οικονομικό, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν πληρώνονται στην ώρα τους, αλλά τουλάχιστον αποκτούν κάποια προϋπηρεσία και κάποια μόρια τα οποία αλλους λίγο και άλλους πολύ τους βοηθούν. Η συζήτηση γίνεται για το πως θα πρέπει να γίνεται η επιλογή για τους διδάσκοντες στην ΠΔΣ καθώς αυτός ο θεσμός είναι μια βοήθεια ουσιαστική και αποτελεσματική για όσους το χρησιμοποιούν σωστά αλλά και οικονομική για τους μαθητές, αλλά ως εκπαιδευτικοί μέσα σε έναν ταλαιπωρημένο κλάδο το βλέπουμε αυτή τη στιγμή ίσως λίγο περισσότερο από τη σκοπιά της θέσης εργασίας και των μορίων. Η λύση για τους πίνακες ωρομισθίων νομίζω πως είναι από τις καλύτερες.ΥΓ: Και για να προλάβω μερικούς, δε λέω σε καμιά περίπτωση ότι χρησιμοποιούμε τους μαθητές και την ανάγκη ύπαρξης της πρόσθετης για προσωπικό όφελος.
Υ.Γ. Αν το κράτος θέλει να γλυτώσει λεφτά μπορεί να το κάνει με το να είναι ποιο προσεχτικό την επόμενη φορά που θα μοιράζει δωροεπιταγές για laptops που τελικά γίνανε netbooks με αποκλειστικούς κερδισμένους τα καταστήματα πληροφορικής.
Παράθεση από: ΜΙΛΤΟΣΤΑΜΜΥ στις Οκτωβρίου 09, 2009, 05:28:21 pmΠαράθεση από: anastasia86 στις Οκτωβρίου 09, 2009, 05:22:45 pmΜοριοθήρες μας έχει κάνει το σύστημα από μόνο του, αλλά αυτό είναι άλλο τεράστιο θέμα. Ως μαθήτρια, η ΠΔΣ εμένα, όπως και παιδιά από πολύτεκνες οικογένειες,με βοήθησε αρκετά γιατί στο σχολείο είχαμε ανεπαρκέστατους καθηγητές σε κάποια μαθήματα. Υπάρχουν μαθητές που και καλοί είναι και διαβάζουν αλλά έχουν απορίες που πρέπει να λύσουν και δεν διαθέτουν χρήματα για φροντιστήρια. Όσο για το ΑΣΕΠ, υπάρχουν επιτυχόντες 3 και 4 συνεχόμενες φορές και ακόμη περιμένουν να μπουν σε σχολείο γιατί κάποιοι άλλοι τους παίρνουν τη θέση με διάφορα μόρια. Σχετικά με το οικονομικό, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν πληρώνονται στην ώρα τους, αλλά τουλάχιστον αποκτούν κάποια προϋπηρεσία και κάποια μόρια τα οποία αλλους λίγο και άλλους πολύ τους βοηθούν. Η συζήτηση γίνεται για το πως θα πρέπει να γίνεται η επιλογή για τους διδάσκοντες στην ΠΔΣ καθώς αυτός ο θεσμός είναι μια βοήθεια ουσιαστική και αποτελεσματική για όσους το χρησιμοποιούν σωστά αλλά και οικονομική για τους μαθητές, αλλά ως εκπαιδευτικοί μέσα σε έναν ταλαιπωρημένο κλάδο το βλέπουμε αυτή τη στιγμή ίσως λίγο περισσότερο από τη σκοπιά της θέσης εργασίας και των μορίων. Η λύση για τους πίνακες ωρομισθίων νομίζω πως είναι από τις καλύτερες.ΥΓ: Και για να προλάβω μερικούς, δε λέω σε καμιά περίπτωση ότι χρησιμοποιούμε τους μαθητές και την ανάγκη ύπαρξης της πρόσθετης για προσωπικό όφελος.Και όμως πολλοί από εμάς έλεγαν στα παιδιά της τάξης τους τελειώνοντας η χρονιά: Πες τε στον κύριο τάδε (συντονιστή) ότι του χρόνου θέλετε εμένα. Γιατί το έλεγαν άραγε οεοοοοο [/b][/b][/b][/i][/b]Φυσικά για τα μόρια!Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος που θα πήγαινε να εργαστεί στην ΠΔΣ αν δεν του έδινε μόρια για διορισμό η ΠΔΣ!Εγώ σίγουρα δεν θα πήγαινα. Και σίγουρα μου αρέσει να διδάσκω, και ενδιαφέρομαι για τα παιδιά, αλλά θα το έκανα ευχαρίστως αν ήμουν διορισμένη, και έμπαινε ο μισθός μου κάθε μήνα στην τράπεζα!