0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδερφοι, μήπως μπορείτε να καταλάβετε ποιος ο λόγος δημοσιοποίησης του εν λόγω βίντεο την παρούσα χρονική στιγμή; Ποιος το έβγαλε στα κανάλια; Γιατί τόσος και τόσος κόσμος προσπαθεί να δημοσιοποιήσει κάτι σημαντικό και δεν του δίνεται η δυνατότητα(π.χ αιτήματα για παράλληλη στήριξη, αιτήματα γονιών παιδιών με αναπηρία, κλπ.). Ποιος έδωσε το οκ και γιατί; Μήπως γιατί έρχεται η Αξιολόγηση; Πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν και άλλα ρεπορτάζ που θα υπονομεύουν τους εκπαιδευτικούς.
Οταν απο την αρχη της χρονιας αφηνεις να σουλατσαρουν οι μαθητες σου μεσα στην ταξη με την δικαιολογια ελα μωρε επαλ ειμαι ολοι ετσι κανουν,τοτε καλα να παθεις.
Μήπως το έδωσαν στη δημοσιότητα, καθώς αφορμή γύρευαν για να κάνουν κατάληψη και το ξεφούρνισαν μαζί με άλλα αιτήματα;
Από μακρυά κι αλάργα όλα τα κρίνομε και τα κατακρίνομε. Κι αγωγές κάνουμε και μηνύσεις και μαγκιές κι ό,τι χορτάσει η ψυχάρα μας.
Φυσικά το βίντεο το έδωσαν στη δημοσιότητα οι μαθητές που το είχαν τραβήξει ή αυτοί που το είχαν λάβει στα κινητά τους. Δεν νομίζω ότι αυτοί που το έκαναν είχαν κάποιο συγκεκριμένο στόχο. Κάτι τέτοιο (δηλ) ο συγκεκριμένος στόχος απαιτεί περισσότερο μυαλό από αυτο που διαθέτουν τόσο αυτοί που το τράβηξαν όσο και αυτοί που το δημοσίευσαν. Απλά δεν μπορούν να κατανοήσουν ούτε τι ακριβώς έγινε ούτε τι προβλήματα μπορεί να δημιουργούσαν δημοσιεύοντας το. Στο μυαλό τους επικρατεί το απόλυτο κενό και είναι κατόρωθμα ότι μπορούν να μιλάνε (στοιχειωδός) και να αναγνωρίζουν τα γράμματα σε ένα κανονικό κείμενο. Αναφέρομαι πάντα τόσο σε αυτούς που το τραβηξαν όσο κκαι σε αυτούς που το δημοσίευσαν.Θετω όμως τα παρακάτω ερωτήματα:Οι ανήλικοι μαθητές και επομένως οι γονείς τους απαλλάσονατι από την εφαρμογή του νόμου. Θέλω να πω ότι στην όλη φάση έχουμε τα εξής ποινικά παραπτώματαα) Δημόσια εξίβριση ατόμων και οικογενειών.β) Δημόσια απειλή κατα της ζωής αθρώπων γ) Παράνομη καταγραφή και δημοσίευση βίντεο Το ότι κάποιος που κάνει αυτά τα παραπτώματα είναι ανήλικος σε θυμό μέσα σε ένα απαράδεκτο εκπαιδευτικό σύστημα (όπως θεωρούν πολλοί) καθώς και το κατά πόσο αυτό τον δικαιολογεί είναι απόφαση του δικαστηριού και όχι των εκπαιδευτικών.β) Ως παιδαγωγοί έχουμε υποχρέωση όχι μόνο να κοιτάμε το τι οδηγεί τους μαθητές σε συγκεκριμένες συμπεριφορές αλλά και να τους κάνουμε σαφές ότι στην κοινωνία η κάθε συμπεριφορά έχει τις ανάλογες επιπτώσεις. Ποιες είναι αυτές στη συγκριμένη περίπτωση δηλαδή αν ο μαθητής είχε την ίδια συμπεριφορά έξω από το σχολείο (σε ένα απλό πολίτη); Υπήρχουν οι εξής δύο πιθανότητες.α) Μήνυση , σύλληψη και αυτόφορο γα τον ίδιο και τους κηδεμονες του.β) Να τον πλακώσουν στο ξύλο και να τον στείλουν στο νοσοκομείο από τις σφαλιάρες που θα έτρωγε (αν έπεφτε σε κανά νταή, μεγαλόσωμο). Αντι αυτών (εννοείται ότι το δέυτερο για έναν εκπαιδευτικό είναι απαράδεκτο) δίνουμε στο μαθητή μία ημέρα άδεια (αποβολή στην καθομιλουμένη) για να πάει για ένα ωραιότατο καφέ. Άρα η μία ημέρα αποβολή είναι σε άκρα αντίθεση με τον παιδαγωγικό μας ρόλο. . Αν με ρωτάτε τι θα έκανα εγώ. Το ανέφερα ήδη (δικαστική οδό-παρέμβαση εισαγγελέα για τις απειλές κατά τις ζωές καθητών και μαθητών ) και ας τον αθωώσουν τα δικαστήρια.
Δε νομίζω να είναι αυτό το πρόβλημα εδώ. Ξεκάθαρα απουσιάζει το μαθησιακό κλίμα στο συγκεκριμένο τμήμα κάτι για το οποίο δύσκολα να ευθύνεται αποκλειστικά ένας-δύο εκπαιδευτικοί. Έχω ακούσει περιπτώσεις που διευθυντής, κατά κύριο λόγο, και σύλλογος, ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές διότι χρειάζονται μαθητές για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός και να γίνει τμήμα, ιδίως στις ειδικότητες.
υπάρχει γενικευμένη ανομία σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας όλα ξεκινούν από οικογένεια και σχολείο που δεν βάζουν όρια