0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αρκετές από αυτές τις συμπεριφορές υπάρχουν ήδη σε Ε και Στ τάξεις δημοτικών σχολείων και εσάς σας εντυπωσιάζουν που ο συνάδελφος τις έζησε σε ΕΠΑΛ… Είμαστε αποδυναμωμένοι και σε πολλά σχολεία που βάζει πλάτη ο διευθυντής, τον αδειάζει ο προϊστάμενος μόλις πάει κάποιος ωρυόμενος γονιός. Φτάσαμε να νιώθουμε τυχεροί για κάθε μέρα που γυρνάμε σπίτι μας και παλέψαμε τη μέρα χωρίς να μας επιτεθεί κάποιος, γονιός ή μαθητής. Μεγάλη καταντια
Εάν σε κάποιο σχολείο έχω βιώσει ανάλογες συμπεριφορές, πρόκειται για σχολεία με διευθυντή τύπου "Κύριος Χαβαλές", αν θυμάστε από την γνωστή ταινία. Και όπως χαρακτηριστικά μού έχει πει μαμά παιδιού που υφίσταται συνεχές bullying "Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι". Με αυτό φυσικά συμφωνεί και η Οργανωσιακή Ψυχολογία (ο διευθυντής καθορίζει το προφίλ ενός οργανισμού, κάπως έτσι το λένε).
Συμφωνώ με όσα λες σχετικά με τον διευθυντή ή τη διευθύντρια του σχολείου. Ελπίζω να μην είναι γενική η τάση αλλά τα τελευταία χρόνια όλο και βλέπω περισσότερους χαλαρούς διευθυντές και εκπαιδευτικούς που με όλα αυτά δυσκολεύονται να κάνουν το μάθημά τους.
Κι εγω έχω χαλαρό διευθυντή και καταλαβαίνω αυτήν την κουλτούρα που διαπερνά το σχολείο. Το πρόβλημα όμως είναι τα σπίτια. Αυτό έχει αλλάξει. Οι γονείς που σιγοντάρουν τα παιδιά σε ο,τι κάνουν, οι γονείς που δεν ασχολούνται, και το χειρότερο θεωρώ, η τελευταία μόδα, οι δήθεν παιδαγωγικά ευαίσθητοι γονείς που όντως ασχολούνται, ασχολούνται σε υπερβολικό βαθμό, θεωρούν ότι τα ξέρουν όλα, μεγαλώνουν μικρούς τυράννους και είναι βέβαιοι ότι οι εκπαιδευτικοί είναι εχθροί, ακατάλληλοι, βασανιστές σαδιστές που ισοπεδώνουν την ευαίσθητη ψυχοσύνθεση των πολύτιμων μικρών χιονονιφαδων τους που δεν ανέχονται ούτε ένα όχι. Αυτή η γενιά γονέων, που δυστυχώς παρακολουθώ από σχετικές ομάδες γιατί έχω μικρό παιδί, σίγουρα έχει κάνει αισθητή την παρουσία της ήδη σε νηπιαγωγεία και δημοτικά και φοβάμαι ότι θα τη δούμε σε μεγάλη έκταση να ξεδιπλώνεται και στη βθμια, σε τέτοιο βαθμό, που ίσως οι καταστάσεις αυτού του επαλ να φαίνονται προτιμότερες. Οι νέοι γονείς είναι στα κάγκελα πριν καν πάει το παιδί τους σχολείο. Έχουν αποφασίσει ότι για όλα φταίει το σχολείο, οι γονείς δεν φέρουν ευθύνη, αν στην τάξη του παιδιού σου τύχει ένα κωλοπαιδο, φταίει το σχολείο και όχι το μπ….., που μεγαλώνει κλπ. Κι αυτε δυστυχώς τα έχω ακούσει και από συναδέλφους γονείς που το παιδί τους όταν πάει σχολείο γίνεται κι αυτό ευαίσθητη χιονονιφαδα που θέλει ειδική μεταχείριση. Επίσης η νέα μόδα, μετά το στάδιο της απεγνωσμένες προσπάθειας να διαγνωστεί το παιδί με πρόβλημα για να έχει ευνοϊκή κατά τη γνώμη τους μεταχείριση, είναι πλέον η υποδιαγνωση. Το κάθε παιδάκι έχει το δικό του ρυθμό, η κάθε μανούλα εμπιστεύεται το ένστικτο της και ξέρει το καλύτερο για το παιδάκι της, μην βάζουμε άδικα ταμπέλες επειδή οι δασκάλες δεν ξέρουν να τα κάνουν καλά κλπ. Χωρίς να θέλω να δικαιολογώ διευθυντές, έχω καταλάβει ότι ειδικά στις πιο μικρές ηλικίες, οι καταγγελίες πάνε σύννεφο για οτιδήποτε. Αν το καρεκλάκι της σκέψης θεωρείται κάτι σαν ηλεκτρική καρέκλα και διαπόμπευση, φαντάζεστε τι θα συμβεί με πιο σοβαρές ποινές σε μεγαλύτερες ηλικιες.
Συμφωνώ για τους γονείς. Σωστά τα όσα λες. Αλλά αν δεν υπάρχει κάποιος στο σχολείο να τους βάλει όρια, τα πράγματα θα είναι ίδια και χειρότερα. Μεγάλη κουβέντα βέβαια αφού ξέρουμε πως ο εκπαιδευτικός δύσκολα θα βρει το δίκιο του. Πιο πιθανό να διασυρθεί και να χάσει τη δουλειά του.
οι πιο πολλοί από αυτούς δεν κάνουν για σχολείο επειδή το επίπεδό τους είναι αναντίστοιχο της βαθμίδας όπου φοιτούν Δυστυχώς τους έχουμε ανάγκη, διότι πολλά σχολεία θα εβαζαν λουκέτο
Φαντάζομαι τον διευθυντή σε αυτό το ΕΠΑΛ που γίνονται τέτοια, τι ανεκδιήγητος τύπος είναι....Ο αναπληρωτής έκανε λάθος που παραιτήθηκε, έπρεπε να κάνει αναφορά, κατά την γνώμη μου.
https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/397247_ekpaideytikos-paraitoymai-mi-anehomenos-diarki-ekfobismo-moy-apo-mathites-toy?fbclid=IwAR1VoqpP_Evf1UtXpvFAw93ZEGT98u8C284VkqU7nOvYVzrjPC_aSXOomcQ Εκπαιδευτικός: «Παραιτούμαι μη ανεχόμενος το διαρκή εκφοβισμό μου από μαθητές του σχολείου που υπηρετώ»