0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος απαιτείται συναίνεση γονέα;
Γενικα ισχύει αυτό και τα λέγαμε και σε άλλο θέμα συζήτησης. Εδώ βέβαια είναι ΕΠΑΛ, ίσως του ήταν μονόδρομος λόγω ειδικότητας να πάρει τμήματα. Δεν το ξέρεις αυτό.
Δεν πιστεύω ότι θα το δω αυτό, γιατί τα κόμματα στέλνουν δικούς τους για συνδικαλιστές.
H απάντηση στην εύλογη απορία σου είναι μια. Απεργία διαρκείας μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Με μια απεργία διαρκείας για το συγκεκριμένο θέμα καλύπτεσαι να πηγαίνεις καθημερινά στο σχολείο σου και να μην μπαίνεις στην τάξη που έχει το πρόβλημα, αλλά να μπαίνεις μόνο στις υπόλοιπες τάξεις που δεν υπάρχει πρόβλημα.Και άσε τους διευθυντάδες και τα λοιπά τσιράκια να βρουν λύση στο πρόβλημα, εσύ το μόνο που θα έχεις ως συνέπεια είναι να σου κόψουν το ένα έκτο του ημερομίσθιου σου.
Κατόπιν πήγα στη δευτεροβάθμια όπου ανέφερα προφορικά όλα αυτά και άλλα που για λόγους οικονομίας δε περιγράφω εδώ, στον διευθυντή των «εκπαιδευτικών θεμάτων»........... καθώς και τη πρόθεση μου να παραιτηθώ δυστυχώς εξ ολοκλήρου μιας και όπως με ενημέρωσαν δε γινόταν να παραιτηθώ μόνο από το ΕΠΑΛ και να παραμείνω στα άλλα σχολεία ως «μειωμένου ωραρίου» όπως ζητούσα. Φυσικά ήταν γνώστης της κατάστασης στο ΕΠΑΛ. Συζητήσαμε για τη νομοθεσία που μας «δένει τα χέρια» και με παρότρυνε να μη παραιτηθώ γιατί θα ήταν καταστροφικό για την καριέρα μου. Μου ζήτησε να «προσαρμοστώ κάπως» παρόλο που γνωρίζει πως προσαρμογή στη προκειμένη σημαίνει να στέκομαι σα «νεκροζώντανος» στη τάξη να κάνω πως δε βλέπω, δεν ακούω, δε νιώθω, να μη κάνω μάθημα εννοείται, και τελικά να τους βάλω όλους 12 για να μην έχω άλλα…
τα διπλώματα από ξένες χώρες, ας αναγνωρίζονται στην χώρα που τα παρέχει. Εγώ αυτό θεωρώ δίκαιο.
Αυτό που λέτε δεν ίσχυε ποτέ στην πραγματικότητα, και μάλλον αποτελεί ευσεβή πόθο και κάπως ιδιάζουσα αντίληψη του περί δικαίου αισθήματος. Πάντα υπήρχε ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ και, υπό προϋποθέσεις βέβαια, αναγνωρίζονταν πτυχία πανεπιστημίων του εξωτερικού. Δεν είναι δηλαδή καινούργιο "φρούτο". Πολλώ δε μάλλον στις σημερινές συνθήκες, ακόμα και έξοδος από την ΕΕ (λέμε τώρα...) πολύ αμφιβάλλω αν θα έφερνε κατάργηση της ακαδημαϊκής αντιστοίχισης προσόντων σε επίπεδο επαγγελματικών δικαιωμάτων. Νομίζω όμως ότι τα έχετε μπερδέψει λίγο. Το μήνυμα το οποίο αρχικά σχολίασα έκανε λόγο για "βουλγαρικά Proficiency". Με τη λογική σας όμως, στην Ελλάδα θα έπρεπε να δεχόμαστε ως μόνο αποδεκτό πιστοποιητικό για διορισμό το ελληνικό κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας. Είστε σίγουρος για το βαθμό ανταπόκρισής του στην πραγματική κατοχή της ξένης γλώσσας;
Ναι αυτή είναι η θέση μου. Ως προσόν διορισμού στο δημόσιο την ξένη γλώσσα, θα πρέπει κάποιος να έχει ελληνικό κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας. Όποιος δεν το έχει, και ξέρει τόσο καλά την γλώσσα αυτή, ας πάει να το πάρει το πτυχίο αυτό. Να σταματήσει να θησαυρίζει το Cambridge, η Οξφόρδη. Να γυρίσουν τα χρήματα πίσω στην χώρα μας.
Σωστά. Γιατί δεν έχει σημασία τι ξέρεις, αλλά σε ποια χώρα πλήρωσες για να το αποδείξεις. Ντάξει, είπαμε να τρολάρουμε, αλλά εδώ το τερμάτισες.
ΥΓ. Παρεμπιπτόντως, το θέμα του νήματος είναι η παραβατική συμπεριφορά μαθητή. Είναι απορίας άξιον γιατί κάποιοι συζητάνε για τι αναγνωρίζεται στο ελληνικό δημόσιο.
ΕΞΩΔΙΚΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΤΑΞΕΙΣ-ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΑ, ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΕΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ.Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟ!
«αιτίες που το 1o ΕΠΑΛ Αργοστολίου έφθασε έως εδώ» από τον περσινό διευθυντή του ΕΠΑΛ."Tι είναι αυτό που συνέβαλε ώστε τα 4-5 «παραβατικά παιδιά» να καταλήξουν μέσα σε ένα χρόνο σε «συμμορία 25 και άνω παιδιών»; "https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/398101_ti-leei-gia-tis-aities-poy-1o-epal-argostolioy-efthase-eos-edo-o-proin
Αυτό μάλιστα. Αυτό είναι μια σοβαρή απάντηση. Κι εξηγεί πολλά. Μπράβο στον άνθρωπο που τα λέει.
Κατηγορείται το σχολείο ότι δεν ενημέρωσε τους αρμόδιους για αυτά τα προβλήματα. Αρμόδιες υπηρεσίες δήλωσαν άγνοια για την κατάσταση στο σχολείο.. Κρύβατε κ. καθηγητά τα προβλήματα κάτω από το χαλί; To αντίθετο κάναμε. Όλοι ήξεραν. Ολοι είχαν ενημερωθεί για την κατάσταση στο 1ο ΕΠΑΛ Αργοστολίου.