0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το θέμα μου είναι τι κάνουν οι σύλλογοι γονέων ως ΕΠΙΣΗΜΟΙ φορείς.
Κάθε πράγμα στον καιρό του. Οι Σύλλογοι Γονέων, ως "επίσημοι" και "συνεργαζόμενοι με το σχολείο" φορείς, έχουν κάθε ευκαιρία κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους να διοργανώσουν άλλες δράσεις για την "εξύψωση του πνευματικού επιπέδου" των παιδιών, όπως άλλωστε λέτε ότι οφείλει να κάνει και κάθε ευσυνείδητος εκπαιδευτικός. Δεν θα χάσει η
Επαναλαμβάνω ότι είμαι σε γυμνάσιο.Και σε λύκειο θα με ενοχλούσε αλλα σίγουρα για δημοτικό και γυμνάσιο είμα ιπολύ πιο απαιτητική.Οι σύλλογοι γονέων επίσης, σπάνια κάνουν ποιοτικές δράσεις. Πολύ σπάνια.
Μη χρησιμοποιείτε συνεχώς τη λέξη "υποκουλτούρα" με αυτή τη λανθασμένη σημασία. Αν δεν γνωρίζετε την ορθή σημασία της, ρωτήστε κάποιον συνάδελφο κοινωνιολόγο στα σχολεία σας ή σε κάποιο γειτονικό. Πονάνε τα ματάκια μας να βλέπουμε αυτό το πράγμα συνεχώς. Δεν είναι όπως το "υπόκοσμος", πώς να το κάνουμε δηλαδή.
Ξερω πολυ καλα τι σημαινει…..
Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο. Για ποιο λόγο ασχολούμαστε με το τι διοργανώνει ο σύλλογος γονέων; Για να το πάω και παραπέρα. Για ποιο λόγο ν' ασχοληθούμε με το τι θα διοργανώσει ο σύλλογος καθηγητών; Εμείς, ως εκπαιδευτικοί, στο σύλλογο γονέων δεν έχουμε λόγο. Ενώ στο σύλλογο καθηγητών θα πούμε τη γνώμη μας θα την ψηφίσουμε μα η απόφαση θα παρθεί κατά πλειοψηφία. Κι εμείς, αν είμαστε στη μειοψηφία, ουδεμιά ευθύνη φέρουμε κι ούτε λόγο έχουμε ν' ασχοληθούμε περαιτέρω με την πλειοψηφική, κι άρα εφαρμοστέα, απόφαση. Τι πάει να είπει ο σύλλογος γονέων υπονομεύει ό,τι χτίζω ή ο σύλλογος καθηγητών χαλάει ό,τι φτιάχνω; Δεν είναι θέμα μας τι κάνουν οι ΑΛΛΟΙ (γονείς ή συνάδελφοι). Αλλά α π ο κ λ ε ι σ τ ι κ ά τι κάνουμε ΕΜΕΙΣ.
Ποια ειναι δηλαδη μια ποιοτικη δραση;Το παρτυ δεν ειναι…..Το μπιτσομπαρο δεν ειναι…..Ο αγωνας ποδοσφαιρου δεν ειναι (το ειπες αλλη φορα οτι η μπαλα ειναι υποκουλτουρα)……Ποιες ειναι οι ποιοτικες δρασεις που θα σου αρεσαν να γινονται;
Ο σύλλογος που θα κάνει ένα πάρτι της κακιάς ώρας στον πιο ακαταλληλο για παιδιά χώρο, προφανώς δεν προσφέρει τα ίδια στο σχολείο. Γίνεται να μην μας αφορά; Προσβάλει εμάς τους ίδιους κατ αρχας.
Οι σύλλογοι γονέων συνεργάζονται με τα σχολεία. Όταν πχ φέρνουν τις βασιλόπιτες ή ψήνουν την Τσικνοπέμπτη, δεν εμπλεκόμαστε κι εμείς εκεί; Κάνουν δράσεις για τα παιδιά του σχολείου και το σχολείο χαρακτηρίζεται από αυτές τις δράσεις. Υπάρχουν σύλλογοι που κάνουν εκδρομές ή εξασφαλίζουν συμμετοχή σε πολιτιστικά θεάματα. Αυτό επιδρά θετικά στην συνολική λειτουργία του σχολείου γιατί δείχνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον για να γίνει κάτι ξεχωριστό. Ο σύλλογος που θα κάνει ένα πάρτι της κακιάς ώρας στον πιο ακαταλληλο για παιδιά χώρο, προφανώς δεν προσφέρει τα ίδια στο σχολείο. Γίνεται να μην μας αφορά; Προσβάλει εμάς τους ίδιους κατ αρχας.
Ο σύλλογος γονέων, που στο τέλος της χρονιάς κάνει πάρτυ σε ένα μπιτσόμπαρο για τους ΑΡΤΙ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑΝΤΕΣ, ΠΡΩΗΝ μαθητές -πόσο πιο εμφατικά να το πω πια;-, και ευαρεστείται να σας καλέσει ως ελάχιστη ένδειξη ευχαριστίας για όσα κάνατε 3 ή 6 χρόνια για τα παιδιά, "σας προσβάλλει". Δεν περιγράφω άλλο...