0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτό το συμβάν έληξε. Ο καθένας είναι άξιος της μοίρας του γιατί είναι ενήλικες. Δεν έχει νόημα να συζητάμε άλλο.Εμε΄να άλλο με προβληματίζει και επιμένω. το συμβάν στα Χανιά.Στο ίδιο ρεπορτάζ διαβάζουμε ότι το σχολείο ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση και το σχολείο επίσης είχε ενημερώσει για προβλήματα συμπεριφοράς του μαθητή αυτου, αλλά ταυτόχρονα ότι διώκονται οι εκπαιδευτικοί, σύφωνα με ανακοίνωση της τοπικής ΕΛΜΕ.Αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό. Υποτίθεται ότι όταν δίνουμε τις τιμωρίες που μας επιτρέπει ο νόμος, που δεν επιτρέπει καν να τις λέμε τιμωρίες, και ενημερώνουμε παραπάνω, είμαστε ΟΚ. Εδώ οι εκπαιδευτικοί γιατί διώκονται; Πραγματικά το έχω απορία γιατί είναι πολύ σοβαρό. Μία ιδέα μου είναι ότι θεωρήθηκε ότι υπηρχε ελλιπής επίβλεψη. Δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ ,αλλα αυτό το πράγμα δεν είναι κατάσταση. Τα γυμνάσια είναι γεμάτα ανεξέλεγκτα παιδιά που χτυπάνε, προσβάλλουν, απειλούν, έχουν μαζί μαχαίρια, είναι παρατημένα από τα σπίτια τους και θα την πληρώνουμε εμείς;
Το δημοτικό λοιπόν είναι η προετοιμασία για ο,τι έρχεται σε μας....
Το περιστατικό στα Χανιά είναι λίγο πιο περίπλοκο, δεν αφορά μόνο σε έναν μαθητή. Διάβασε εδώ https://flashnews.gr/post/727770/chania-ston-eisangelea-anilikon-goneis-kai-ekpaideftikoi-meta-to-chtesino-peristatiko-vias-se-scholeio-zitoumeno-i-asfaleia-ton-paidion-foto-vinteo/
Και πού να δεις τί γινεται στις μεγάλες τάξεις των δημοτικών επειδή δεν υπάρχει συστημα ποινων στην πρωτοβάθμια. Δινουν ραντεβού για ξύλο στα διαλέιμματα ή οταν βγαινουν για τουαλέτα, και σχεδον κάθε μέρα εκτός σχολείου. Κάνεις μια ήπια παρατήρηση στον μαθητή, γυρίζει θρασύτατα και σου απαντάει μεσα στην τάξη "στ' @ρχίδι@ μου", τον πας στον διευθυντή (οπου τον έχουν πάει ήδη άλλοι τόσοι πριν απο σένα), ειδοποιείται ο γονιός ο οποίος σου απαντάει " εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα, ούτε εμενα μ' ακουει, εξάλλου δεν είναι δική μου δουλειά , εσεις πληρώνεστε για να του μάθετε πράγματα, ο σύμβουλος λέει τα κλασσικά "τα παιδια αν τα προσεγγίζεις με αγάπη δεν φέρονται ετσι, πρέπει να του μιλάτε και να τον ενθαρρύνετε, μπλα μπλα". Το δε σχολείο σε περιαστικό κέντρο με θεωρητικά ευπορους-εισοδηματίες κατοίκους και τα παιδια απο μη "προβληματικό" περιβάλλοντα. Και καταλήγουμε στο κλασσικο "ελα μωρέ κάνε υπομονή, σε λίγους μήνες θα φύγουν και θα γίνουν πρόβλημα άλλων" (δικό σας!!!). Χρειαζόμαστε σοβαρό σύστημα ποινών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και να εφαρμόζεται από όλους γιατί όλος αυτός ο χουλιγκανισμός είναι πρωτίστως εις βάρος των λίγων παιδιών που πάνε σχολείο για να μάθουν γράμματα και όχι για να περάσουν το πρωινό τους χωρίς να τους εχουν οι γονείς τους στο κεφάλι τους και να πινουν τους καφέδες τους μεχρι τις 4.00 που τελειώνει το ολοήμερο
Στην περίπτωση των Χανίων αν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί πήγαν στον εισαγγελέα (φυσικά δεν αναφέρεται τι του κατέθεσαν) μπράβο τους...Να υποθέσω ότι πρόκειται για μαθητές για τους οποίους οι γονείς είναι απόντες ή αδιαφορούν;
@ΈσπεροςΗ σκέψη σου είναι σωστή όσον αφορά στην αυξανόμενη παραβατικότητα των ανηλίκων και την πηγή της, που είναι η εξαθλιωμένη κοινωνία και η εξαθλιωμένη οικογένεια. Δεν κατηγορήθηκε ποτέ το σχολείο πως δημιουργεί παραβάτες όμως. Ο σχολικός εκφοβισμός είναι μια πραγματικότητα, όταν αυτοί οι ανήλικοι παραβάτες βρίσκονται στο χώρο του σχολείου. Για να το πω όσο πιο απλά το σκέφτομαι: εκεί ουσιαστικά βρίσκονται μαντρωμένοι οι παραβάτες αυτοί με επίσης μαντρωμένα ανήλικα που δεν μπορούν να υπερασπιστούν στον εαυτό τους και έτσι έχουν επιλογή σε θύματα ακόμη πιο εύκολα. Όσο οι ανήλικοι παραβάτες είναι έξω από το χώρο του σχολείου, την ευθύνη τους έχει η οικογένειά τους. Όσο όμως βρίσκονται εντός, μας αρέσει δεν μας αρέσει, την έχουμε εμείς. Ακριβώς επειδή είναι ανήλικοι και επειδή δεν διάλεξαν να βρίσκονται στον χώρο αυτό. Ακόμη και αν είναι επιλογή των γονιών τους η φοίτηση, δεν μπορούν ως ανήλικοι να είναι χωρίς μέριμνα, ούτε οι γονείς να αλωνίζουν μέσα στα σχολεία. Το πρόβλημα είναι πως μας αφαιρέθηκε κάθε δικαίωμα να ορίσουμε εμείς τις ισορροπίες, δηλ η ποινή.