0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
να γλιτώσουμε το λουκ τάγματος εφόδου που είναι της μόδας στα αγόρια. Τι είναι ακροδεξιό εκεί; Η στολή της συμμορίας ή η στολή του σχολείου;
με κατατοπίζει και για το επίπεδο των μαθητών μου η εικόνα ππυ σχηματίζω από τα ρούχα τους,για το τι σπίτι υπάρχει (ή δεν υπάρχει από πίσω)
πράμα που η στολή το συσκοτίζει
Η ενδυμασία αποκαλύπτει την αισθητική σου, το πολιτισμικό επίπεδο, τον σεβασμό στον χώρο και το κατά πόσονο γονέας ασχολείται με το παιδί του. Τι σχέση έχει αυτό με τα χρήματα; Το φροντισμένο, κατάλληλο για την ηλικία και την περίσταση ντύσιμο δεν είναι ακριβό.
@scout σε τι περιοχή είσαι; θεωρείς ότι το λουκ μαύρα ρούχα- κουκούλα-γοτθικές γραμματοσειρές και κούρεμα με την ψιλή δεν είναι συνηθισμένο στα αγόρια; εγω το βλέπω σε ανησυχητικά πολλά παιδιά. Όταν λέω στολή φούτερ-παντελόνι εννοώ φορμα προφανώς, όχι παντελόνι κανονικό. Αλλά είπαμε, δεν καίγομαι για το θέμα. Η ενδυμασία αποκαλύπτει την αισθητική σου, το πολιτισμικό επίπεδο, τον σεβασμό στον χώρο και το κατά πόσονο γονέας ασχολείται με το παιδί του. Τι σχέση έχει αυτό με τα χρήματα; Το φροντισμένο, κατάλληλο για την ηλικία και την περίσταση ντύσιμο δεν είναι ακριβό. Σαφώς καταλαβαίνεις το ποιον μιας οικογένειας αν ο γιος έρχεται σχολείο με ολομαυρα και κουκούλα όπως είπα ή η κόρη με τζιν σχισμενο από πάνω μέχρι κάτω, μακιγιαζ και νύχια ήδη από το γυμνάσιο.
H ποδιά μας ενοχλεί και όχι το σχολείο έχει καταρρεύσει...
Ειλικρινά απαντήστε παρακαλώ: αν βλέπατε ένα παιδί να έρχεται ντυμένο με ρούχα που δεν παραπέμπουν (κατά τη γνώμη σας) σε "τάγματα εφόδου", αλλά με πάμφθηνα απλά ρούχα προελεύσεως Lidl, δεν θα λέγατε το παραμικρό για την "αισθητική" και το "πολιτισμικό επίπεδο"; Εγώ προφανώς και δεν θα έλεγα, αλλά κάτι μου λέει ότι για να είστε συνεπής με τα προηγούμενα λεχθέντα σας, θα θέλατε κάτι "πιο προσεγμένο, πιο ποιοτικό". Όχι;Υ.Γ. Τα δικά μου παιδιά πάντως, φοράνε κατά κόρον στα σχολεία τους ρούχα (και) από το Lidl, και δεν τα έχει κοροϊδέψει κανένας συμμαθητής τους. Όσο για κάποια δασκάλα (του ενός) η οποία έκανε με κάθε ευκαιρία στα παιδιά show off των εξωτικών ταξιδιών που είχε πάει με τον άντρα της, το μόνο που είχε καταφέρει ήταν να γίνει περίγελως σε όλη την τάξη (παιδιά δημοτικού) και να καμώνεται ότι δεν το καταλαβαίνει κιόλας.
Δεν μίλησα για ακριβά. Και το δικό μου παιδί ρούχα από συνοικιακά καταστήματα φοράει και δεύτερο χέρι από ξαδέρφια επίσης. Τι σχέση έχει το ακριβό με το ευπρεπές; Το ακριβό μπορεί να αποκαλύπτει ακριβώς και την έλλειψη φροντίδας: η οικογένεια χορηγεί χρήματα για να καλυψει την απουσία ενασχόλησης. @emmaki αν εσυ θεωρείς νορμαλ για τον ψυχισμό ενός εφήβου να ξυρίζεται γουλί και να φοράει φούτερ μαύρα με γοτθικα σχέδια, και φυσικά να έχει πάνω του και μαχαίρι, στο τσαντάκι που δεν αποχωρίζεται ποτέ μέσα στηνταξη, δεν έχω να σχολιάσω κάτι. Ο καθένας κρίνεται από τα λεγόμενά του.
Δεν μιλησα για μαχαιρι πουθενα!Μιλησα για ρουχα! Αποκλειστικα για ρουχα! Και μπορω να περιλαβω και τα μαλλια σε αυτα! Και γοτθικα σχεδια, και metal συγκροτηματα, και σουλαρικια, και τατουαζ, και σκισμενα τζιν! Με αυτα μεγαλωσαμε! Αντε οχι τατουαζ γιατι δεν ηταν κατι συνηθισμενο (εγινε λιγο αργοτερα). Ειναι πολυ κριμα ως εκπαιδευτικοι να κρινουμε και να κατατασσουμε σε «ομαδες» ενα παιδι απο την εμφάνιση του. Αλλο η συμπεριφορα και αλλο η εμφανιση.Οσο για τις ποδιες…… Υπενθυμιζω οτι το 80 που φορουσαν, ο Τσεκλενης ειχε βγαλει ποδιες και ετσι ξεχωριζαν οι πλουσιοι….. τωρα υπαρχουν και αλλοι τροποι, πχ παπουτσια, τσαντες, στιλο και πολλα αλλα. Η ποδια λοιπον μονο μεσο ισοτητας των μαθητών δεν ειναι! Και κλεινοντας να αναφερω οτι στην Αγγλια υπαρχουν σοβαρες σκεψεις για καταργηση της στολης κυριως λογω του κοστους που πρεπει να επωμιζονται οι γονεις (2 φορες το χρονο τουλαχιστον γιατι τα παιδια αναπτυσσονται, επιπλεον ρουχα για ολη την υπολοιπη ζωη τους μετα το σχολικο ωραριο)
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Νομίζω ότι είναι σαφές το τι περιγράφω ως μη ευπρεπή εμφάνιση που δείχνει έλλειψη αγωγής και επιπέδου στην οικογένεια. Το μέταλ προφανώς δεν είναι ένδειξη χαμηλού επιπέδου, μακάρι να άκουγαν μέταλ τα παιδιά αντί για τα αισχρά τραπ που ακούνε τώρα. Το γούστο και η ψυχοσύνθεση κάθε εφήβου αντικατοπτρίζει το επίπεδο και το κλίμα στο οποίο μεγαλώνει. Τα παιδιά που μεγαλώνουν όπως πρέπει, έρχονται όπως πρέπει στο σχολείο. Τα παιδιά που μεγαλώνουν μέσα σε μια φτήνια, έρχονται στο σχολείο σαν γλάστρες σε πρωιναδικο, αυτά που μεγαλώνουν στην αλητεία έρχονται σαν πυρήνας της ΧΑ.
Πραγματικα ομως μου κανει τρελη εντυπωση που συσχετιζεις τοσο πολυ εμφανιση με συμπεριφορα.Φανταζομαι πως θα εκρινες εμενα αν με ειχες στην ταξη σου, τοτε που ηταν πολυ μα πολυ πιο συντηρητικά τα πραγματα! Επισης, πως θα με εκρινες τωρα αν με ειχες συναδελφο σου στο σχολειο! Και μιλαω μονο για την εμφανιση! Για τιποτ’ αλλο!