0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
χωρίς να μπορεί να αντιληφθεί πως οι εκπαιδευτικοί έχουμε μια ύλη να βγάλουμε
Όλη η λάθος νοοτροπία, σε μια πρόταση. (Παρακαλώ μην το πάρετε προσωπικά, δεν το εξατομικεύω σε εσάς, είναι δυστυχώς γενικευμένη νοοτροπία, είναι ενοχική και είναι λάθος.)Τι θα πει "έχουμε μια ύλη να βγάλουμε"; Όχι, δεν είναι θέμα η ύλη που έχουμε να βγάλουμε. Το θέμα είναι ότι έχουμε να μάθουμε γράμματα στα παιδιά, καθώς και ότι ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, αυτοί είναι οι κανόνες του (ησυχία, ανοιχτό βιβλίο, στοιχειώδης μελέτη, όπως είπατε) -και σε όποιον αρέσουν. Σε όποιον δεν αρέσουν, καλώς ή κακώς θα πρέπει να μάθει ότι η μη τήρησή τους επιφέρει ένα minimum συνεπειών, και θα πρέπει να τις αποδεχτεί, καθώς υπάρχουν και μαθητές που θέλουν να μάθουν. (Και ένας να είναι, αξίζει να γίνεται ευσυνείδητο μάθημα για αυτόν τον ένα.) Από εκεί και πέρα, μετά την υποχρεωτική εκπαίδευση, όποιος δεν επιθυμεί να συνεχίσει μπορεί να ξεκινήσει "το γιαπί, το πηλοφόρι, το μυστρί" από τα 15, που είναι η νόμιμη ηλικία εργασίας. Μέχρι τότε όμως, αυτοί είναι οι κανόνες, οφείλουν να γίνονται σεβαστοί, κι αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όσους γονείς θέλουν τον εκπαιδευτικό να μην έχει "απαιτήσεις".
Τι θα πει "έχουμε μια ύλη να βγάλουμε"; Όχι, δεν είναι θέμα η ύλη που έχουμε να βγάλουμε. Το θέμα είναι ότι έχουμε να μάθουμε γράμματα στα παιδιά, καθώς και ότι ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, αυτοί είναι οι κανόνες του (ησυχία, ανοιχτό βιβλίο, στοιχειώδης μελέτη, όπως είπατε) -και σε όποιον αρέσουν. Σε όποιον δεν αρέσουν, καλώς ή κακώς θα πρέπει να μάθει ότι η μη τήρησή τους επιφέρει ένα minimum συνεπειών, και θα πρέπει να τις αποδεχτεί, καθώς υπάρχουν και μαθητές που θέλουν να μάθουν. (Και ένας να είναι, αξίζει να γίνεται ευσυνείδητο μάθημα για αυτόν τον ένα.) Από εκεί και πέρα, μετά την υποχρεωτική εκπαίδευση, όποιος δεν επιθυμεί να συνεχίσει μπορεί να ξεκινήσει "το γιαπί, το πηλοφόρι, το μυστρί" από τα 15, που είναι η νόμιμη ηλικία εργασίας. Μέχρι τότε όμως, αυτοί είναι οι κανόνες, οφείλουν να γίνονται σεβαστοί, κι αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όσους γονείς θέλουν τον εκπαιδευτικό να μην έχει "απαιτήσεις".
https://www.protothema.gr/greece/article/1461194/thessaloniki-ti-htupisan-giati-uperaspistike-mia-fili-tis-leei-o-pateras-tis-15hronis-i-opoia-xulokopithike-apo-anilikes/ ξύλο
Όλα τα παιδιά αυτά που χτυπούν σε συμμορίες είναι χρυσαυγιτάκια. Τα σχολειά έχουν τιγκάρει από δαύτα.
κάλεσε την αστυνομία (!) και ο μαθητής συνελήφθη και προσήχθη μέσα στο σχολείο
να καλείται η αστυνομία, να συλλαμβάνει και να προσαγάγει τον μαθητή
Νομίζω ότι αρχίζει και γίνεται "ψωμοτύρι" η επέμβαση της αστυνομίας μέσα σε σχολεία. Πέρα από το προαναφερθέν περιστατικό, είχαμε την περασμένυη εβδομάδα και την περίπτωση της διευθύντριας γυμνασίου στο Ρέθυμνο που κάλεσε την αστυνομία προκειμένου να συλλάβει τους μαθητές που συμμετείχαν στην κατάληψη, ενώ γνωρίζω προσωπικά και περιστατικό προσαγωγής μαθητών σε πολύ "καθώς πρέπει" γυμνάσιο μεγάλης πόλης στη Δυτική Ελλάδα προ δεκαπενθημέρου, κατά την ώρα του μαθήματος και εξαιτίας αλληλομήνυσης γονέων για ένα (απαράδεκτο μεν, αλλά μάλλον ελαφρύ σε ένταση και βραχύ σε διάρκεια) περιστατικό ενδοσχολικής βίας. (Ευτυχώς τουλάχιστον, στην περίπτωση αυτή ο διευθυντής είχε πλήρη άγνοια των μηνύσεων και προφανώς ήταν αμέτοχος στην κλήση για προσέλευση της αστυνομίας στο σχολείο.)
Ας ασχοληθούν οι γονείς, τους, γιια να μην έρχεται η αστυνομία.
Συμφωνώ με την ανάγκη ενασχόλησης των γονέων, αλλά σκεφτείτε ότι η "αποδοχή" εκ μέρους των εκπαιδευτικών της προσέλευσης της αστυνομίας και προσαγωγής μαθητών για "τα πάντα όλα" ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου και για την ηθική νομιμοποίηση κλήσης της αστυνομίας για κατάληψη, όπως έγινε και στο Ρέθυμνο.Α, και ένα φρέσκο πράμα, που σαλεύει: κατά τη σημερινή επίδοση των βαθμών σε γυμνάσιο ορεινής μεν, τουριστικότατης δε, κωμόπολης, μητέρα εισέβαλε στο σχολείο ως μαινάδα, και ενώπιον των δύο παιδιών της (μαθητών σε διαφορετικές τάξεις) άρχισε να εγκαλεί με σκαιές και απαξιωτικές εκφράσεις εκπαιδευτικό, ισχυριζόμενη ότι "έβαλε διαφορετικής δυσκολίας θέματα στις ομάδες του διαγωνίσματος", με το ένα παιδί μάλιστα να υπερθεματίζει μπροστά στην ίδια του τη μάνα λέγοντας στον/στην εκπαιδευτικό ότι "είναι ανεπαρκής"! Οπότε, τι να λέμε τώρα; (Κανονικά, το μειράκιον έπρεπε να λάβει την απάντηση "όταν θεσμοθετηθεί η αξιολόγηση 360 μοιρών, έλα τότε να με αξιολογήσεις ως ανεπαρκή", αλλά -κακώς, κάκιστα- δεν την έλαβε...)