kyra_daskala και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Επίσης, και η ύπαρξη τεχνικών σχολείων δεν είναι κακή ιδέα, όπως δεν είναι κακό το ότι υπάρχουν καλλιτεχνικά σχολεία ή όπως δεν θα ήταν κακό να υπάρχουν σχολεία που να αφορούν μόνο όσους ενδιαφέρονται για πανεπιστημιακή εκπαίδευση.
Από τη στιγμή που έχουμε μαθητες που από τις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού έχουν εγκαταλείψει την ιδέα του σχολείου
Επειδή βλέπω κάποιους να καλοβλέπουν τέτοιου είδους διαχωρισμούς, να επισημάνω ότι στη Γερμανία η μεγάλη και καθοριστική "κρησάρα" γίνεται ήδη στο τέλος της Δ΄ δημοτικού, όπου οι μαθητές διαχωρίζονται αν θα πάνε στο "κύριο σχολείο", στο "πρακτικό σχολείο", ή στο "γυμνάσιο, με το πρώτο εκ των τριών να μην οδηγεί σε απόκτηση του λεγόμενου Abitur, δηλαδή προϋπόθεσης απαραίτητης για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είστε σίγουροι-ες ότι θέλετε κάτι τέτοιο; Και πόσο δίκαιος είναι ένας τέτοιος διαχωρισμός σε τόσο τρυφερή ηλικία, όπου σαφή υπεροχή θα έχουν τα παιδιά οικογενειών οι οποίες μπορούν να διαθέσουν χρήματα για διάφορες δραστηριότητες ήδη από την προνηπιακή ηλικία, οι οποίες θα αναδείξουν και θα οξύνουν τις ικανότητες των παιδιών μέχρι τη Δ΄ δημοτικού;
Πιστεύετε ότι μπορούμε να αποφαινόμαστε κατηγορηματικά ότι μαθητές σε τέτοια ηλικία (10 ετών - τέλος Δ' δημοτικού) "έχουν εγκαταλείψει την ιδέα του σχολείου"; Στην ηλικία αυτή, τα παιδιά συνήθως έχουν προλάβει να αποκτήσουν εμπειρία από μόλις 2 δασκάλους (αναφέρομαι στους βασικούς, εξαιρώ τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων). Αρκεί ο ένας από αυτούς να μην κατάφερε να τα εμπνεύσει, για να δείξουν μειωμένο ενδιαφέρον για τις επιδόσεις τους. Δεν σημαίνει όμως αυτό "εγκατάλειψη της ιδέας του σχολείου". Είναι πολύ πρόωρο να το πούμε, πόσο μάλλον όταν αρκετά παιδιά προέρχονται και από οικογενειακό περιβάλλον που δεν είχε την ευχέρεια να τους παρέξει εξωσχολικά γνωστικά ερεθίσματα. Τα οποία, ας μην ξεχνάμε, πληρώνονται αδρά, και με την εκτόξευση του κόστους ζωής τα τελευταία χρόνια οι οικογένειες αυτές διευρύονται σε πλήθος. Και μη νομίζετε ότι εμείς μένουμε στο απυρόβλητο, αύριο μπορεί να χτυπήσει και τη δική μας "πόρτα" αυτή η αδυναμία να ανταπεξέλθουμε οικονομικά στην ανάγκη να προσφέρουμε "το κάτι παραπάνω" στα παιδιά μας. Κανείς δεν εξαιρείται.
κάθε ημέρα απασχόλησης υπολογίζεται σε δύο (2) επιπλέον ημέρες εκτιόμενης ποινής στην περίπτωση πάσης φύσεως εργασίας, κύριας ή βοηθητικής, η οποία εκτελείται σε Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα
Δεν ξυπνάς μια μέρα τουρίστας στο σχολείο.
Σχετικά με τα Τεχνικά Γυμνάσια όμως δεν έχω αντιρρήσεις. Δεν κάνουν όλοι για όλα. Όσο πιο νωρίς το καταλάβει κάποιος, τόσο το καλύτερο. Μέχρι τώρα λέγαμε να μην τρέχουν στους δρόμους και μπαίνουν στην παρανομία οι ανήλικοι. Τους δεχόμασταν για να μην έχουν χρόνο να ξεφεύγουν. Ε, δεν λειτούργησε. Ας τους δώσουμε την ευκαιρία να μην κάνουν αρχαία και μαθηματικά αν δεν θέλουν και να μαθαίνουν δυο χρήσιμα πράγματα. Δεν χρειάζεται να εμποδίζουν τους άλλους να μάθουν όσα εκείνοι θέλουν να μάθουν. Όλοι έχουν δικαιώματα.
Επιτρέψτε μου μια προσωπική-βιωματική αναφορά. Σε όλο το δημοτικό, και προφανώς σε άλλες, boomer εποχές, με άλλες απαιτήσεις από τους δασκάλους που δεν έβαζαν βαθμούς για πλάκα, ήμουν μαθητής του (πραγματικού, όχι εικονικού), 10. Όταν πήγα στο γυμνάσιο -και δη σε πρότυπο, στο οποίο εισήχθην με εξετάσεις- οι επιδόσεις μου έπεσαν στο εύρος 16,5-18,5 ανά τρίμηνο (καθώς και στον προαγωγικό/απολυτήριο βαθμό κάθε τάξης). Στο εύρος αυτό διατηρήθηκαν οι επιδόσεις μου σε όλη τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μπορεί αυτό να μη με εμπόδισε να γράψω καλά στις πανελλήνιες, ωστόσο μιλάμε για μια αξιοσημείωτη απόκλιση από τις επιδόσεις μου στην πρωτοβάθμια. Ήμουν "τουρίστας", τι λέτε;
Άλλο αυτό όμως και άλλο να συνδυάζουμε την παραβατική συμπεριφορά με τις χαμηλές επιδόσεις