0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όταν δεν παίρνεις υγιές υλικό από το Δημοτικό, πρέπει να κάνεις κινήσεις που δεν θα χρειαζόταν να κάνεις. Αυτές μας απασχολούν δηλ τώρα. Πρέπει όμως να μιλάμε και την ίδια γλώσσα όλοι: παραβατικοί μαθητές δεν είναι οι μαθητές που δεν διαβάζουν, οι αδύναμοι στα μαθήματα ή οι κακομαθημένοι απλά. Είναι οι μαθητές που εκφοβίζουν, που διαταράσσουν το μάθημα, που όλοι θα συμφωνούσαμε να αλλάξουν σχολείο (και να φορτωθούν σε άλλους κακόμοιρους ) μέχρι να τελειώσει η υποχρεωτική τους φοίτηση. Αυτοί που ή θα σταματήσουν στο απολυτήριο Γυμνασίου ή θα πάνε και στο ΕΠΑΛ και θα τα κάνουν και εκεί μπάχαλο. Αυτοί οι μαθητές από την αποβολή δια παντός του περασμένου αιώνα, έφτασε σήμερα να απολαμβάνουν πλήρη ατιμωρησία και να τους χαϊδεύουμε κιόλας. Ένα μέτρο, που μπορεί να βοηθήσει και αυτούς και τους υπόλοιπους (που περνούν καλύτερα χωρίς αυτούς) είναι ένα άλλου είδους γυμνασίου, χωρίς βαριά μαθήματα και δύσκολη ύλη, με βασική εκπαίδευση δηλ. Όλα τα σχολεία πρέπει να αναγνωρίζονται ως ισότιμες εκπαιδευτικές επιλογές, με ποιοτικά προγράμματα, επαρκείς πόρους και σαφείς προοπτικές. Το καθένα καλύπτει μια άλλη ανάγκη. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ισόνομοι είμαστε.
Τέλος, εγώ δεν θεωρώ ότι ως ενήλικες αναγκαζόμαστε να συνυπάρχουμε με ανθρώπους τέτοιου στιλ, όπως τα παιδιά στα σχολεία. Μπορεί να σου τύχει ένας τέτοιος γείτονας, αλλά είναι γείτονας. ΥΠάρχουν κάποια όρια. Δεν μπορεί στη δουλειά σου να έχεις άτομα τελειώς διαφορετικού διανοητικού επιπέδου ή τελείως διαφορετικής ηθικής και κοινωνικής αντίληψης. Δεν γίνεται.
Η μόνη διαφοροποίηση που βλέπω είναι πως εσύ πήρες κατά γράμμα το μπέρδεμα με την παραβατικότητα και θεώρησες πως η επιλογή του τεχνικού Γυμνασίου θα είναι επιβεβλημένη για τους παραβατικούς μαθητές. Το ίδιο βλέπω να κάνουν και η Apri και ο leon και όλοι όσοι διάβασαν την σχετική είδηση. Εσείς δηλ είδατε την επαναφορά του θεσμού του αναμορφωτηρίου.
Δεν χρειάζεται να κάνουμε πρόβες από την παιδική ηλικία ανομοιογενούς περιβάλλοντος πέρα από το Δημοτικό. Η μόρφωση επίσης είναι προσωπική υπόθεση. Ομαδικές εργασίες μαθητή του 19 με μαθητή του 9 με άφηναν πάντα άναυδη. Αυτό είναι ουσιαστικά τρόπος να μαθαίνεις να μην αντιδράς όταν σε "χώνουν": εσύ ο καλύτερος κάνε και τη δουλειά του άλλου που δεν μπορεί για το καλό της κοινωνίας. Χαριτωμενιές του τύπου αποδέχομαι κάθε συμμαθητή, ενώ η πραγματική αποδοχή γίνεται μόνο μέσω της καλλιέργειας και όχι της ανοησίας τέτοιων ομαδοσυνεργατικών μεθόδων. Στο εξωτερικό οι νέοι οδηγούνται επειδή στην Ελλάδα, με τέτοιες χαζομάρες κοιτάμε να δείξουμε πολιτισμό, όχι με το να παλεύουμε για ισονομία και αξιοκρατία.Επίσης από όλα τα σχολεία μόνο τα πρότυπα μας ενοχλούν και τα βρίσκουμε ελιτίστικα. Πού ακριβώς είναι ο ελιτισμός; Στο ότι πρέπει να έχω καλύτερες επιδόσεις ως μαθητής για να φοιτήσω;
Δε μιλάμε, πλέον, για περιθωριακούς κι απομονωμένους. Έχουν στην κυριολεξία σαρώσει τα σχολειά. Όλοι τους προπαγανδίζουν το Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια
Η κατανόηση του εκφασισμού της κοινωνίας προϋποθέτει την κατανόηση των αιτίων που τον πυροδότησαν.
Επιτρέψτε μου να πω ότι άνθρωποι με ισχυρή μόρφωση δεν θα έπεφταν στην παγίδα του "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια". Με άλλα λόγια, η περιορισμένη πνευματική καλλιέργεια και η επακόλουθη στενομυαλιά σε οδηγεί εκεί.