0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
στο μαγαζι του αρχαιότερου επαγγέλματος που εργαζομαι: έπιασα δύο μαθήτριες με κινητό στην τάξη.τα σχόλια δικά σας
Η παράνομη ηχογράφηση/μαγνητοσκόπηση αποτελεί κακούργημα, με ποινή έως 10 έτη. Μετά την υπόθεση Ζαχόπουλου, η νομοθεσία έχει γίνει πάρα πολύ σκληρή σε αυτό το θέμα -και σωστά κατά τη γνώμη μου. Αυτό δεν έχουμε καταφέρει να το περάσουμε στα παιδιά, γιατί, μεταξύ μας, ούτε εμείς οι ίδιοι το έχουμε χωνέψει. ΥΓ. Έχει υπάρξει περίπτωση καθηγητή που υπέβαλε μήνυση σε μαθητή για βίντεο που ανέβηκε στο youtube μέσα από το μάθημά του. Ο μαθητής ήταν πάνω από 18 και ασκήθηκε δίωξη κανονικότατα. Η αποβολή δεν είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί.
εάν κάποιος μαθητής διαπράξει μια παραβατική συμπεριφορά (π.χ καθύβριση των θείων )εκτός σχολείου, το καταγγέλουμε στο σχολείο και στον διευθυντή;
Μπορεί να μην επιτρέπουν τα κινητά στο σχολείο και να είναι παράνομη η ηχογράφηση ή βιντεοσκόπηση , εγώ δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα, αν ο καθηγητής συμπεριφέρεται σωστά τότε τι έχει να κρύψει? Οι μαθητές μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στο σπίτι για να τους βοηθήσει στο διάβασμα, τώρα αν θέλουν να διασκεδάσουν κοροϊδεύοντας τον καθηγητή αυτό θα το κάνουν με οποιοδήποτε τρόπο και χωρίς ψηφιακό υλικό. Εμείς που μεγαλώσαμε χωρίς κάμερες μια χαρά διασκεδάζαμε παριστάνοντας τους καθηγητές και τον τρόπο που διδάσκουν.Για την σεξουαλική παρενόχληση το ακούμε συχνά, μαθαίνουμε και για όσα κάνουν οι μαθητές κατά την διάρκεια της διδασκαλίας…, αλλά και για το προκλητικό ντύσιμο, στάση από γυναίκες καθηγήτριες και μαθήτριες, όχι πως και οι άρρενες πάνε πίσω.Αν έχουν κινητό μάλλον κάτι άλλο κάνουν για να περάσουν ευχάριστα την ώρα, σιγά να μην βιντεοσκοπούν τον καθηγητή, για να τον κάνουν ρεζίλι , αν θέλουν μπορούν να το μεταδώσουν απευθείας ακόμα και σε σελίδες ερωτικού περιεχομένου.Δεν είναι σωστό να τιμωρηθούν οι μαθητές. Έχω την περιέργεια να μάθω τι κατέγραψαν τελικά. Υγ Εγώ συνήθισα να με καταγράφουν την ώρα που εργάζομαι, στις περισσότερες επιχειρήσεις υπάρχουν κάμερες και καταγράφουν τους υπάλληλους, μπορούν να δουν και να ακούσουν τι γίνεται από το κινητό τους οπουδήποτε κι αν βρίσκονται.
Θεωρητικά, το σχολείο έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει κυρώσεις σε μαθητές για όσο αυτοί έχουν τη "μαθητική ιδιότητα", το οποίο σημαίνει εκτός σχολείου και εκτός σχολικού ωραρίου (ναι, και τα σαββατοκύριακα και το καλοκαίρι). Πρόκειται για έναν αρκετά παλιό νόμο, ο οποίος σε γενικές γραμμές δεν χρησιμοποιείται πλέον. Ωστόσο, με αυτόν τον νόμο δίνονται οι τιμωρίες για θέματα bullying μέσω διαδικτύου.Το παράδειγμα που αναφέρεις τώρα, εγώ δε θα το ανέφερα στο διευθυντή. Από εκεί και πέρα, έχεις κάθε δικαίωμα να το κάνεις.
Τι γίνεται όταν για επανειλημμένως παραβατική συμπεριφορά μαθητών καλούνται πολλάκις οι γονείς κ δεν έρχονται να μιλήσουν με καθηγητές; Μόνο με δ/ντή η κουβέντα δεν φτάνει ειδικά όταν η ίδια συμπεριφορά των παιδιών συνεχίζεται κ μετά από παρατηρήσεις-επιπλήξεις-συζητήσεις σε διάλειμμα-ωριαίες-ημερήσιες-διήμερες-χαμηλούς βαθμούς-καταστροφές σχολ. περιουσίας σε σαββατιάτικη εκδήλωση. Ποιο είναι το επόμενο νόμιμο βήμα;