0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έχω συζητήσει το ενδεχόμενο μετάταξης με πολλούς συναδέλφους που είναι >15 χρόνια σε γραφείο. Πρακτικά αυτοί δεν μπορούν και δε θέλουν πλέον να πάνε σε τάξη. Μετάταξη μπορούν να κάνουν και τώρα και πάντοντε, είναι στο ίδιο υπουργείο σε ΚΕΝΗ οργανική θέση και είναι πανεύκολο! Το πρόβλημα είναι ένα και μοναδικό: οι διοικητικοί του ΥΠΕΠΘ είναι η κατώτερα αμοιβόμενοι υπάλληλοι του δημοσίου, τώρα θα τους κόψουν και ένα επίδομα εξετάσεων μαθαίνω. Ο μισθός ενός ΠΕ διοικητικού είναι σημαντικά χαμηλότερος από αυτόν του αντίστοιχου ΠΕ εκπαιδευτικού (κυρίως το εξωδιδακτικό) και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που δεν κάνουν μετάταξη. Κατά τα άλλα όπως μου λένε το ωράριο είναι το ίδιο και επιπλέον ένας διοικητικός δε γλύφει ποτέ τον προϊστάμενο οποίος ενδεχομένως να φοβερίζει με τυχόν διακοπή της απόσπασης.
Για την ενημέρωση και την αποκατάσταση της Αλήθειας:1. Μετατάξεις εκπαιδευτικών δεν εγκρίνονται ΠΟΤΕ (παρόλο που επιτρέπονται) από το Γενικό Λογιστήριο Του κράτους, διότι από το ΥΠΕΠΘ δεν προβλέπεται μεταφορά πίστωσης από την αρχή του έτους για τις μετατάξεις αυτές. Αυτός είναι καθαρά ο λόγος που πολλοί δεν παίρνουν μετάταξη και να θέλουν απλά δεν μπορούν. Το ξέρω καλύτερα από τον καθένα το θέμα αυτό, διότι περίμενα και εγώ 3 χρόνια για μετάταξη (ενώ περισσεύω στην περιοχή μου) και έχω μιλήσει με αυτούς που τις υπογράφουν και απο Το ΥΠΕΠΘ και απο το Υπουργείο Οικονομικών,άπειρες φορές. Αν θα γίνει κάτι τώρα μόνο με διυπουργική απόφαση μεταξύ των 2 υπουργείων η οποία θα καθορίζει την μεταφορά πίστωσης. Με απλά λόγια αν μεταταχτεί εκπαιδευτικός είναι σαν να διορίζεται καινούριος υπάλληλος διότι δεν μεταφέρεται το ποσό που δίνεται στην αρχή του έτους στο ΥΠΕΠΘ για αυτόν τον καθηγητή, στην καινούρια διοικητική θέση (έχει κοπεί ήδη το κονδύλι για θέση καθηγητή). Άρα πρέπει το ΥΠΕΠΘ να ζήτήσει καινούριο κονδύλι για την θέση του διοικητικού και το Γενικό Λογιστήριο δεν δίνει τα λεφτά αυτά (και καλά κάνει γιαί είναι σαν να δίνει λεφτά για 2 υπαλλήλους).Αυτά δεν ισχύουν για μετατάξεις διοικητικών σε άλλες θέσεις στις οποίες επιτρέπεται η μεταφορά πίστωσης οποτεδήποτε...
Για την ενημέρωση και την αποκατάσταση της Αλήθειας:1. Μετατάξεις εκπαιδευτικών δεν εγκρίνονται ΠΟΤΕ (παρόλο που επιτρέπονται) από το Γενικό Λογιστήριο Του κράτους, διότι από το ΥΠΕΠΘ δεν προβλέπεται μεταφορά πίστωσης από την αρχή του έτους για τις μετατάξεις αυτές. Αυτός είναι καθαρά ο λόγος που πολλοί δεν παίρνουν μετάταξη και να θέλουν απλά δεν μπορούν. Το ξέρω καλύτερα από τον καθένα το θέμα αυτό, διότι περίμενα και εγώ 3 χρόνια για μετάταξη (ενώ περισσεύω στην περιοχή μου) και έχω μιλήσει με αυτούς που τις υπογράφουν και απο Το ΥΠΕΠΘ και απο το Υπουργείο Οικονομικών,άπειρες φορές. Αν θα γίνει κάτι τώρα μόνο με διυπουργική απόφαση μεταξύ των 2 υπουργείων η οποία θα καθορίζει την μεταφορά πίστωσης. Με απλά λόγια αν μεταταχτεί εκπαιδευτικός είναι σαν να διορίζεται καινούριος υπάλληλος διότι δεν μεταφέρεται το ποσό που δίνεται στην αρχή του έτους στο ΥΠΕΠΘ για αυτόν τον καθηγητή, στην καινούρια διοικητική θέση (έχει κοπεί ήδη το κονδύλι για θέση καθηγητή). Άρα πρέπει το ΥΠΕΠΘ να ζήτήσει καινούριο κονδύλι για την θέση του διοικητικού και το Γενικό Λογιστήριο δεν δίνει τα λεφτά αυτά (και καλά κάνει γιαί είναι σαν να δίνει λεφτά για 2 υπαλλήλους).Αυτά δεν ισχύουν για μετατάξεις διοικητικών σε άλλες θέσεις στις οποίες επιτρέπεται η μεταφορά πίστωσης οποτεδήποτε...2. Ο μισθός όντως είναι μικρότερος σε σχέση με του εκπαιδευτικού αλλά με τις υπερωρίες η διάφορα είναι περίπου στα 50 ευρώ.3. Όλες οι διοικητικές υπηρεσίες του ΥΠΕΠΘ έχουν τεράστια κενά σε Διοικητικό Προσωπικό. Αυτό συμβαίνει διότι αντί να διορίζουν σταδιακά κάθε χρόνο άτομα και να μειώνουν τις αποσπάσεις βολευόντουσαν με τις αποσπάσεις αυτές και δεν διοριζόταν κανένας...Να δώ τι θα κάνουν τώρα...Ενδεικτικά στην Κ.Υ του ΥΠΕΠΘ υπάρχουν 400 κενές οργανικές θέσεις (τραγικά πράγματα), ποιος θα τις καλύψει αυτές? Έστω τις Μισές?
Παράθεση από: papas30 στις Μαρτίου 09, 2010, 08:03:36 pmΓια την ενημέρωση και την αποκατάσταση της Αλήθειας:1. Μετατάξεις εκπαιδευτικών δεν εγκρίνονται ΠΟΤΕ (παρόλο που επιτρέπονται) από το Γενικό Λογιστήριο Του κράτους, διότι από το ΥΠΕΠΘ δεν προβλέπεται μεταφορά πίστωσης από την αρχή του έτους για τις μετατάξεις αυτές. Αυτός είναι καθαρά ο λόγος που πολλοί δεν παίρνουν μετάταξη και να θέλουν απλά δεν μπορούν. Το ξέρω καλύτερα από τον καθένα το θέμα αυτό, διότι περίμενα και εγώ 3 χρόνια για μετάταξη (ενώ περισσεύω στην περιοχή μου) και έχω μιλήσει με αυτούς που τις υπογράφουν και απο Το ΥΠΕΠΘ και απο το Υπουργείο Οικονομικών,άπειρες φορές. Αν θα γίνει κάτι τώρα μόνο με διυπουργική απόφαση μεταξύ των 2 υπουργείων η οποία θα καθορίζει την μεταφορά πίστωσης. Με απλά λόγια αν μεταταχτεί εκπαιδευτικός είναι σαν να διορίζεται καινούριος υπάλληλος διότι δεν μεταφέρεται το ποσό που δίνεται στην αρχή του έτους στο ΥΠΕΠΘ για αυτόν τον καθηγητή, στην καινούρια διοικητική θέση (έχει κοπεί ήδη το κονδύλι για θέση καθηγητή). Άρα πρέπει το ΥΠΕΠΘ να ζήτήσει καινούριο κονδύλι για την θέση του διοικητικού και το Γενικό Λογιστήριο δεν δίνει τα λεφτά αυτά (και καλά κάνει γιαί είναι σαν να δίνει λεφτά για 2 υπαλλήλους).Αυτά δεν ισχύουν για μετατάξεις διοικητικών σε άλλες θέσεις στις οποίες επιτρέπεται η μεταφορά πίστωσης οποτεδήποτε...2. Ο μισθός όντως είναι μικρότερος σε σχέση με του εκπαιδευτικού αλλά με τις υπερωρίες η διάφορα είναι περίπου στα 50 ευρώ.3. Όλες οι διοικητικές υπηρεσίες του ΥΠΕΠΘ έχουν τεράστια κενά σε Διοικητικό Προσωπικό. Αυτό συμβαίνει διότι αντί να διορίζουν σταδιακά κάθε χρόνο άτομα και να μειώνουν τις αποσπάσεις βολευόντουσαν με τις αποσπάσεις αυτές και δεν διοριζόταν κανένας...Να δώ τι θα κάνουν τώρα...Ενδεικτικά στην Κ.Υ του ΥΠΕΠΘ υπάρχουν 400 κενές οργανικές θέσεις (τραγικά πράγματα), ποιος θα τις καλύψει αυτές? Έστω τις Μισές?Επικαλούμενος την εμπειρία σου, πιστεύεις ότι το ενιαίο μισθολόγιο ενδεχομένως θα έλυνε το πρόβλημα? Αν όχι πώς θεωρείς ότι θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα?