*

Αποστολέας Θέμα: Σποραδική απασχόληση  (Αναγνώστηκε 75097 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dimitrdim

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Σποραδική απασχόληση
« Απάντηση #112 στις: Ιουνίου 20, 2012, 11:17:35 pm »
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση, συνάδελφε Lasid! Θυμόμουν για 12ωρες σε 3 μέρες, αλλά με τα δεδομένα, την κρίση, τις αλλαγές, ουσιαστικά τίποτε δεν είναι βεβαιο... Ευχαριστώ κ για την πρότασή σου! Να είσαι καλά!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:55:46 »

Αποσυνδεδεμένος Iris_

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Ιουλίου 02, 2012, 03:28:32 pm »
Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει αν έχει αλλάξει κάτι με τη σποραδική; Ισχύει αυτό με τα 12 ημερομίσθια; Μου είχαν πει ότι κάτι έχει αλλάξει! Ισχύει ή όχι;
Επίσης τα 12 ημερομίσθια αν ισχύουν, όταν είσαι καθηγητής σε φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης, έχει σημασία πόσες ώρες θα εργαστείς κάθε μέρα;

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Ιουλίου 02, 2012, 03:58:03 pm »
Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει αν έχει αλλάξει κάτι με τη σποραδική; Ισχύει αυτό με τα 12 ημερομίσθια; Μου είχαν πει ότι κάτι έχει αλλάξει! Ισχύει ή όχι;
Επίσης τα 12 ημερομίσθια αν ισχύουν, όταν είσαι καθηγητής σε φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης, έχει σημασία πόσες ώρες θα εργαστείς κάθε μέρα;
Δεν ξέρω αν κάτι έχει αλλάξει με τη σποραδικη απασχόληση (πιθανώς αν κάτι είχε αλλάξει να το μαθαίναμε)
αλλά σίγουρα δεν έχει καμιά σημασία το πόσες ώρες διδάσκεις ημερησίως. Αυτούς τους ενδιαφέρει να μη διδάξεις παραπάνω μέρες από τις οριζόμενες και όχι πόσες ώρες δίδαξες ανά ημέρα.

Αποσυνδεδεμένος Iris_

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Ιουλίου 02, 2012, 06:29:46 pm »
Δεν ξέρω αν κάτι έχει αλλάξει με τη σποραδικη απασχόληση (πιθανώς αν κάτι είχε αλλάξει να το μαθαίναμε)
αλλά σίγουρα δεν έχει καμιά σημασία το πόσες ώρες διδάσκεις ημερησίως. Αυτούς τους ενδιαφέρει να μη διδάξεις παραπάνω μέρες από τις οριζόμενες και όχι πόσες ώρες δίδαξες ανά ημέρα.

Ευχαριστώ! Ρωτησα αν έχει αλλάξει κάτι γιατί στον Οαέδ μου είπαν 18 Μαϊου όταν κατέθετα τα χαρτιά μου ότι θα αλλάξει και δε θα μπορούμε να κάνουμε σποραδική!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:55:46 »

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Ιουλίου 21, 2012, 09:17:16 pm »
ας κάνω κ εγώ μια ερωτησούλα... θα ξαναεργαστώ για τη θερινή περίοδο σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης, για 4 ώρες. "κόβεται" εντελώς το επίδομα ανεργίας ή απλώς μειώνεται? θυμάμαι ότι αν έχει κάποιος 12 ώρες σε 3 μέρες, απλώς μειώνεται και δεν κόβεται το ταμείο.
ευχαριστώ!
Ναι, έτσι ακριβώς είναι και ονομάζεται σποραδική απασχόληση. Η μείωση είναι τόσα ημερομίσθια όσα ένσημα έχεις το μήνα. Προτείνω να βάλεις τις 4 ώρες σε μια μέρα, αν γίνεται, οπότε θα παίρνεις τα 21 από τα 25 ημερομίσθια επιδότησης. Δηλαδή 14,40
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 10, 2013, 09:55:54 pm από Lasid »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Ιουλίου 21, 2012, 09:41:52 pm »
Μέχρι τώρα ίσχυε κανονικά η σποραδική απασχόληση για τους εκπαιδευτικούς. Τι θα πει για μας δεν ισχύει;
Δε σου είπαν αν κάτι άλλαξε πρόσφατα; Αρκετοί συνάδελφοι από το pde έχουν κάνει σποραδική απασχόληση.

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Ιουλίου 22, 2012, 12:46:58 pm »

Παράθεση
Μέχρι τώρα ίσχυε κανονικά η σποραδική απασχόληση για τους εκπαιδευτικούς.
Μήπως Lasid αυτό ισχύει για ωρομίσθιους κ αναπληρωτές?

Παράθεση
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 10, 2013, 09:50:47 pm από Lasid »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Ιουλίου 22, 2012, 01:06:13 pm »
Είτε το ονομάζουν μερική απασχόληση, είτε σποραδική έπρεπε να σου πούνε έναν τρόπο για να συνεχίσεις να λαβαινεις τμήμα του επιδόματός ανεργίας. Οι συνάδελφοι που το εφάρμοσαν όταν απολύθυκαν από το σχολείο (είτε ήταν ΑΜΩ είτε ΑΚΩ) ζήτησαν σποραδική απασχόληση κυρίως επειδή έπιασαν δουλειά σε φροντιστήριο μετά.
Αν θυμάμαι καλά κάποιοι το έκαναν και φθινόπωρο επειδή δεν τους είχαν προσλάβει αναπληρωτές και βρήκαν κάποιες ώρες σε ΙΕΚ για μια ή δυο μέρες την εβδομάδα.

Μην εμπιστεύεσαι και πολύ στην αντίδρασή τους. Ξέρεις πόσοι υπάλληλοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται;

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: Ιουλίου 23, 2012, 03:00:53 am »
Συνάδελφε Lasid, δεν εμπιστεύεσαι την αντίδρασή τους και πιστεύεις ότι θα ψάξουν να βρουν τρόπους να δώσουν το επίδομα ανεργίας;
Αν πάει ένας εκπαιδευτικός και ζητήσει να υπαχθεί στην σποραδική απασχόληση για το επίδομα ανεργίας, θα του πουν φυσικά ότι δεν ισχύει για τους εκπαιδευτικούς και αυτό είναι το σωστό και θα μείνει εκεί το θέμα.

Συνάδελφε dimitrdim, όταν έχεις μερική απασχόληση μέχρι 12 ένσημα το μήνα, δικαιούσαι μειωμένη επιδότηση και μπορείς να τη διεκδικήσεις. 
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 10, 2013, 09:56:40 pm από Lasid »
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Ιουλίου 24, 2012, 04:50:51 pm »
Παράθεση
Μην εμπιστεύεσαι και πολύ στην αντίδρασή τους. Ξέρεις πόσοι υπάλληλοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται;
Να' ξερες Lasid πόσο δίκιο έχεις!!! Αν κ φαντάζομαι ότι το γνωρίζεις απο την εμπειρία που διαθέτεις... μα ακούστε βρε παιδιά: με διαβεβαίωσαν την Παρασκευή ότι όλα οκ και ότι θα ενεργοποιηθεί η κάρτα μου κ θα πληρωθώ 26/7 κ  ότι θα ειδοποιούσαν Δευτέρα (χτες) για να μου πουν ότι όλα εν πληρη τάξει! Εννοείται ότι δεν τηλεφώνησαν, κάλεσα λοιπόν εγώ σήμερα κ.....................ΚΟΡΥΦΑΙΟ: δεν ξέρουν ΑΚΟΜΗ αν ισχύει η σποραδική, μου ανέφεραν ότι εκκρεμούν αρκετές αιτήσεις και τελοσπάντων με "συνέδεσαν με Κάιρο..... "...

jak_13, αυτό γνώριζα κι εγώ ή έρμη... αλλά όσο και να προσπαθώ να τους το βάλω στο κεφάλι, άλλα αντί άλλων εισπράττω και βασικά το θέμα είναι ότι ΔΕΝ εισπράττω :) :o :)

Αχ και πάλι αχ, συνάδελφοι....

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Ιουλίου 24, 2012, 04:53:05 pm »
Παράθεση
Συνάδελφε dimitrdim, όταν έχεις μερική απασχόληση μέχρι 12 ένσημα ένσημα το μήνα, δικαιούσαι μειωμένη επιδότηση και μπορείς να τη διεκδικήσεις.

αυτό εννοούσα ότι γνωρίζω jak_13 για να είμαι σαφέστερη. αλλά και που το γνωρίζουμε, μηδέν εκ του μηδενός...

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Ιουλίου 24, 2012, 04:57:01 pm »
Για αυτό σου λέω: Μην το αφήσεις έτσι το θέμα κυνήγησέ το και πάτησε πάνω στην ανοργανωσιά και την ασχετοσύνη τους. Επικαλέσου το γεγονός ότι δεν ήξερε η υπηρεσία ότι είχες αυτό το δικαίωμα και κακώς σου έκοψε το ταμείο ανεργίας. Μίλησε με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας και κάνε ένσταση αν χρειαστεί γράφοντας ότι εσύ δουλεύεις μόνο την τάδε μέρα και θέλεις να παίρνεις το τμήμα του επιδόματος που αναλογεί στις υπόλοιπες που δεν εργάζεσαι.

Ενημέρωσέ μας για την εξέλιξη, γιατί όπως σου είπα αρκετοί συνάδελφοι ζήτησαν και είχαν σποραδική απασχόληση.

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Ιουλίου 24, 2012, 04:59:43 pm »
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 24, 2012, 05:15:38 pm από dimitrdim »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Ιουλίου 24, 2012, 05:05:34 pm »
Όπα μπερδεύτηκες. Δε γίνεται να μπούνε 12 ένσημα την εβδομάδα. Κάθε μέρα εργασίας αντιστοιχεί σε ένα ένσημο.
Αν εσύ δουλεύεις μια μέρα την εβδομάδα θα έχεις 4 ένσημα το μήνα, αν δούλευες δύο μέρες θα είχες 8 ένσημα το μήνα και αν δούλευες 3 μέρες θα είχες 12 ένσημα το μήνα. Προσοχή αν μετά την 28η μέρα του μήνα (σύνολο 4 εβδομάδων) εργαστείς μέχρι και τις 30 ή 31 του μήνα έστω άλλη μια μέρα μπαίνει το 13ο ένσημο και χάνεις το δικαίωμα για σποραδική απασχόληση. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν δουλεύεις 3 μέρες την εβδομάδα. Μη μετράς τις ώρες, δεν παίζουν ρόλο στα ένσημα.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182582
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)