*

Αποστολέας Θέμα: Δ φάση Φιλολόγων  (Αναγνώστηκε 93612 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Οι "δανειστές" επιτρέπουν την ύπαρξη σχολείων;
    • Προφίλ
Απ: Δ φάση Φιλολόγων
« Απάντηση #252 στις: Οκτωβρίου 28, 2009, 06:32:08 pm »
Ακούστε: από 597 δηλωμένα κενά πριν την Γ φάση καλύφθηκαν 246, άρα εκκρεμούν 351 κενά που είναι λίγο ή πολύ περισσότερα, αν συνυπολογιστούν εκείνοι που κλήθηκαν ενώ υπηρετούσαν ήδη αλλού ή πήραν αμέσως άδεια.

Τις προσεχείς μέρες, όπως έχει επίσημα δηλωθεί, πρέπει να τελειώσει η φαρσοκωμωδία με τα κενά, πιάσαμε Νοέμβρη...

Κατά τη γνώμη μου, τα περισσότερα κενά θα καλυφθούν με αναπληρωτές και όσα απομείνουν με ωρομίσθιους, στην πορεία δε, ως το τέλος της χρονιάς, θα κληθούν και κάποιοι ακόμη αν/τές / ωρομίσθιοι για έκτακτες ανάγκες ...

Θεωρώ, πια, πιθανή μια Δ φάση ανάλογη της προηγούμενης και το συνολικό αριθμό των φετινών αν/τών ν' αγγίζει τους 1300 ...

Αρχές καλοκαιριού χαρακτηριζόμουν υπεραισιόδοξος, απ' ότι βλέπω η αισιοδοξία χαρακτηρίζει πια και πρώην κατήγορούς μου ...  :D ;) 8)

Αν κληθούν 230-240 σε αυτή τη φάση, πάρτυ ολονύχτιο στην Πάτρα και μετά ο καθείς στο πόστο του...

Τα νεότερα έπονται ...

Ήρθε η ώρα μας;  Ίδωμεν ...
Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:34:36 »

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #253 στις: Οκτωβρίου 28, 2009, 06:38:39 pm »
Και κάτι ακόμη, οι πιστώσεις που δε χρησιμοποιούνται, επειδή για πχ καλείται κάποιος αν/τής ενώ υπηρετεί ήδη σε εκκλησιαστικό ή κάποια και παίρνει αμέσως άδεια, η πίστωση δε χάνεται, αλλά περιμένει να χρησιμοποιηθεί ξανά

Υπάρχουν , άρα, και αρκετές από αυτές τις πιστώσεις που πρέπει να προστεθούν στους υπολογισμούς που , κατά καιρούς, κάνει ο/η Αριστ2 ...
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #254 στις: Οκτωβρίου 28, 2009, 06:39:24 pm »
Ρε συ aristos2, τι μαγείρεμα είναι αυτό με τα κενά; Γιατί δηλαδή δίνουν προτεραιότητα σε κάποιο σχολεία και σε κάποια όχι; Γιατί να είσαι υποχρεωμένος να δηλώσεις πχ ΕΠΑΛ, ενώ γνωρίζεις ότι υπάρχουν και άλλα κενά πχ σε Λύκειο ή Γυμνάσιο;

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #255 στις: Οκτωβρίου 28, 2009, 06:40:50 pm »
To είπες ήδη..., μαγείρεμα ..., ή ποιο σχολείο φωνάζει περισσότερο, ή πραγματικά μεγαλύτερη ανάγκη (για να μην είμαστε απόλυτοι ...)
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 28, 2009, 06:42:29 pm από aristos2 »
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:34:36 »

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #256 στις: Οκτωβρίου 28, 2009, 07:16:35 pm »
Ρε συ aristos2, τι μαγείρεμα είναι αυτό με τα κενά; Γιατί δηλαδή δίνουν προτεραιότητα σε κάποιο σχολεία και σε κάποια όχι; Γιατί να είσαι υποχρεωμένος να δηλώσεις πχ ΕΠΑΛ, ενώ γνωρίζεις ότι υπάρχουν και άλλα κενά πχ σε Λύκειο ή Γυμνάσιο;

Γνωστή μου που δουλεύει σε Γυμνάσιο όπου περίμεναν αναπληρωτή αλλά δεν πήγε κανείς από τη γ' φάση, μου είπε ότι από το υπουργείο πρώτα θέλουν να καλύψουν τα κενά στα Λυκεια -ως πιο επείγοντα- και μετά στα γυμνάσια... οψόμεθα...
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος katiafil

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #257 στις: Οκτωβρίου 28, 2009, 10:10:51 pm »

Γνωστή μου που δουλεύει σε Γυμνάσιο όπου περίμεναν αναπληρωτή αλλά δεν πήγε κανείς από τη γ' φάση, μου είπε ότι από το υπουργείο πρώτα θέλουν να καλύψουν τα κενά στα Λυκεια -ως πιο επείγοντα- και μετά στα γυμνάσια... οψόμεθα...

Σχόλιο σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σε κάποιους νομούς: στο Λύκειο που είμαι ωρομίσθια δουλεύουμε ..5 ωρομίσθιοι φιλόλογοι, ούτε ένας μόνιμος ούτε αναπληρωτής!!! :o :o

Αποσυνδεδεμένος pa.liatsos

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • https://www.google.gr/search?q=%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%BF%CE%B9+%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B1&client=firefox-b&biw=1024&bih=639&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjyh8n4zpvQAhVLWRQKHQnoDgsQ_AUICCg
« Απάντηση #258 στις: Οκτωβρίου 28, 2009, 11:16:36 pm »
στους υπολογισμους του αγαπητου aristos2, πρεπει να προσθεσω οτι οι θεσεις ως το #2000, που ειναι οι πιστωσεις που ελαβε το υπουργειο, ειναι 543 μετα τη Γ φαση.
φανταζομαι σ'αυτες θα ειναι Α/θμιας &
Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων.
Αριστοτέλης

Αποσυνδεδεμένος isambo

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #259 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 01:15:33 am »
Olgalia, καλησπέρα. Σε ποια περιοχή βρίσκεται αυτό το σχολείο που λειτουργεί μόνο με ωρομισθίους;; Μου φαίνεται εξωφρενικό! ???
"Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε όλοι μας πώς θα γενούνε τα σκοτάδια λάμψη;"
Ναζίμ Χικμέτ

Αποσυνδεδεμένος isambo

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #260 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 01:17:19 am »
μάλλον προς την Katiafil πήγαινε το ερώτημα... :)
"Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε όλοι μας πώς θα γενούνε τα σκοτάδια λάμψη;"
Ναζίμ Χικμέτ

Αποσυνδεδεμένος mimelismoni

• Έμπειρο μέλος
  • "παντ΄ανοιχτα παντ΄αγρυπνα τα ματια της ψυχης μου"
    • Προφίλ
« Απάντηση #261 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 11:48:50 am »
καλημερα.γνωριζετε απο ποτε θα ισχυσει η μειωση του ποσοστου των τριτεκνων?επιπλεον θα προτεινα να στηριξουμε την επιστολη στο τοπικ ολοημερα γυμνασια.ειναι πολυ καλη ιδεα και το μπλογκ του παναρετου προσφερεται για κονοποιησεις.
http://filologoi02.webnode.gr/ το επισημο site του Πανελληνιου Συλλογου Αναπληρωτων Φιλολογων,παρακαλω οι Φιλολογοι πατηστε στο λινκ,εγγραφειτε στο Συλλογο και παρτε μερος στο Φορουμ.Μας αφορα ολους!

Αποσυνδεδεμένος arist2

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #262 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 12:12:23 pm »
Παιδιά πάντως όλοι κοιτάζουν τον "κ.λ... τους" στο φόρουμ της ALFAVITA κάποιοι λέει ζητάνε να μοριοδοτηθούν τα μεταπτυχιακά τους και τα διδακτορικά τους γιατί υποστηρίζουν ότι στην ειδική αγωγή όσοι έχουν μεταπτυχιακά προτάσσονται έναντι των άλλων όπως και διδακτορικά...μάλιστα έστειλαν και μήνυμα στη Διαμαντοπούλου και ζητάνε να προσμετρηθούν κάπως και στους πίνακες γενικής αγωγής...

Απο τη στιγμή λέει που το ΑΣΕΠ θέλει αξιοκρατία και αντικειμενικά κριτήρια πρέπει να μετρήσουν υποστηρίζουν.....

Και εγώ λέω και εμείς που δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα να συνεχίσουμε τη φοιτητική μας ζωή κάνοντας ένα μεταπτυχιακό και πιεζόμασταν να βρούμε καμια δουλίτσα να ζήσουμε την οικογένειά μας...ή εμείς που δεν είχαμε κάποιον γνωστό για να μας πάρει να κάνουμε διδακτορικό ή ακόμα και μεταπτυχιακό και έχουμε δώσει 5 ΑΣΕΠ και έχουμε περάσει σε 4 και κάθε χρόνο μα τρώει το άγχος να πούμε μετα συγχωρήσεως να "πη....δ...χτ...με?" ????

Αν όντως γίνει κάτι τέτοι θα ξεκινήσει όπως και με τα σεμινάρια η βιομηχανία παραγωγής έναντι χρηματικού ποσού μεταπτυχιακών...βλέπετε τα σεμινάρια ειδικής αγωγής ....απαξιώνονται....

Αποσυνδεδεμένος arist2

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #263 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 12:16:05 pm »
και συμπληρώνω . Εσύ κύριε ή κυρία που έχετε μεταπτυχιακά και διδακτορικά πόσες φορές δώσατε ΑΣΕΠ??? πόσες φορές πετύχατε????? αφού έχετε μεταπτυχιακά και διδακτορικά άρα έχετε επιπλέον προσόντα γιατί δεν το αποδεικνύετε και στον ΑΣΕΠ.....

άντε πάλι τα πήρα......

είμαστε ο χειρότερος κλάδος εμείς οι καθηγητές....παρτάκιδες, εγωπαθείς,....και και και...

Αποσυνδεδεμένος arist2

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #264 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 12:23:44 pm »
Να και η επιστολη απο τα παλικάρια μας τους καθηγηταράδες με μεταπτυχιακά και διακτορικά αλλά αδιόριστους βέβαια.......δώστε ΑΣΕΠ ρε Α.Σ.Ε.Π.....

Προς:

1.       Την Υπουργό Παιδείας

κ. Άννα Διαμαντοπούλου

2.       Την Υφυπουργό Παιδείας

κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου

3.       Τον Υφυπουργό Παιδείας

κ. Ιωάννη Πανάρετο                                                                  Θεσσαλονίκη, 28/10/2009

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:

ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Κυρία Υπουργέ,

Κυρία Υφυπουργέ,

Κύριε Υφυπουργέ,

Με αφορμή τα ισχύοντα κριτήρια κατάταξης των εκπαιδευτικών στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων της Ειδικής Αγωγής θα θέλαμε να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεσή μας για τα κριτήρια κατάταξης εκπαιδευτικών στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων της Γενικής Αγωγής.

Δεδομένου ότι τόσο στην κατεύθυνση της Γενικής όσο και της Ειδικής Αγωγής δραστηριοποιούνται πτυχιούχοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.) που επιθυμούν να εργαστούν ως εκπαιδευτικοί, οι οποίοι καλούνται να ανταπεξέλθουν στο έργο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απευθυνόμενοι σε μαθητές που χρήζουν ειδικής εκπαιδευτικής προσέγγισης ή όχι, θα θέλαμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σχετικά με τη διάκριση που γίνεται εις βάρος μας ως προς τη μη προσμέτρηση:

*

των Διδακτορικών Διπλωμάτων, και
    *

των Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης

στα κριτήρια κατάταξης των εκπαιδευτικών στον ενιαίο πίνακα διορισμών, καθώς επίσης και στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων, όπως αντιθέτως συμβαίνει στην Ειδική Αγωγή.

Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά στην αξιολόγηση τυπικών προσόντων των εκπαιδευτικών των δύο κατευθύνσεων (Γενική και Ειδική Αγωγή), ούτε πιστεύουμε πως υπάρχουν χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις οποίες δεν λαμβάνονται υπόψη τα άνωθεν τυπικά προσόντα στην επιλογή προσωπικού για στελέχωση εκπαιδευτικών (και όχι μόνο) θέσεων.

Θεωρούμε πως η συνέχιση σπουδών εκ μέρους των εκπαιδευτικών σε Μεταπτυχιακό ή Διδακτορικό επίπεδο, σαφώς παρέχει πρόσθετη και πληρέστερη κατάρτιση στο αντικείμενο της ειδικότητάς τους και δεν μπορεί να παραβλέπεται κατά την προσμέτρηση των τυπικών προσόντων τους.

Ειδικά σε ότι αφορά τους πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών της τεχνικής εκπαίδευσης όπου, ως γνωστό, προηγούνται οι έχοντες παιδαγωγική επάρκεια επισημαίνουμε ότι:

*

Μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 2006 – 2007, στον κανονισμό αξιολόγησης υποψηφίων (ΚΑΥ) της ΑΣΠΑΙΤΕ, μοριοδοτούνταν εκτός των τίτλων Μεταπτυχιακών σπουδών, τόσο η διδακτική όσο και η επαγγελματική προϋπηρεσία των υποψηφίων.
    *

Από το ακαδημαϊκό έτος 2007 – 2008 και έπειτα, έχει αφαιρεθεί η μοριοδότηση από διδακτική και επαγγελματική εμπειρία και παρέμεινε η μοριοδότηση λόγω Μεταπτυχιακών σπουδών, με αποτέλεσμα σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων που επιθυμούν να εισαχθούν στο πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ, απαιτείται να κατέχουν και τίτλους Μεταπτυχιακών σπουδών ώστε να στηριχθεί με αξιώσεις η υποψηφιότητά τους, τους οποίους τίτλους όμως βλέπουν στη συνέχεια να απαξιώνει το Υπουργείο Παιδείας.

Με τη νέα οδηγία της κ. Υπουργού για κατάρτιση πινάκων ωρομισθίων εκπαιδευτικών σχετικά με την πρόσθετη διδακτική στήριξη (ΠΔΣ) με μοναδικό κριτήριο την ημερομηνία κτήσης του πτυχίου, αντιλαμβάνεστε πως υπήρξαν συνάδελφοι με Διδακτορικές και Μεταπτυχιακές σπουδές (σίγουρα, γνώστες και ξένων γλωσσών μιας και είναι απαραίτητο κριτήριο από τα Πανεπιστήμια προκειμένου να επιλεγούν σε ΜΠΣ, αλλά και από την ΑΣΠΑΙΤΕ για την επιλογή υποψηφίων στο πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ) που δεν έχουν καμία τύχη να βρεθούν μέσα σε εκπαιδευτική αίθουσα. Αυτό για εμάς είναι αποκαρδιωτικό και θεωρούμε πως έρχεται σε αντίθεση με το νέο πνεύμα του Υπουργείου Παιδείας περί «δια βίου μάθησης».

Εκφράζουμε το αίτημά μας περί ορθολογικότερης κατάρτισης των πινάκων Γενικής Αγωγής από το επόμενο σχολικό έτος με την αυτονόητη προσμέτρηση (ως επιπλέον προσόντων) των Διδακτορικών και Μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών.

Ελπίζοντας σε δημοσίευση της επιστολής,

Μετά τιμής,

Αδιόριστοι εκπαιδευτικοί,

κάτοχοι Διδακτορικών και Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων

Αποσυνδεδεμένος arist2

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #265 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 12:27:55 pm »
και εγώ αφου όλοι σκέφτονται την πάρτι τους θα συντάξω μια επιστολή και θα ζητάω και εγώ που του χρόνου στα πλαίσια της ορθολογικότερης κατανομής των μορίων

κάθε επιτυχία στον ΑΣΕΠ να μοριοδοτείται με 5 μόρια

για να δω έχω 4 επιτυχίες επι 5 μόρια= 20 μόριακια του χρόνου καλό μου ακούγεται

συν 25 που θα έχω

45...ωραία λοιπόν

υπάρχουν ενδιαφερόμενοι να την συνυπογράψουν???? (ειρωνικά τα λέω όλα)

Αντε γεια ...ρε αντε γεια...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182833
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 704
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144