*

Αποστολέας Θέμα: Δ φάση Φιλολόγων  (Αναγνώστηκε 93830 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Δ φάση Φιλολόγων
« Απάντηση #350 στις: Οκτωβρίου 31, 2009, 07:12:37 pm »
Εγώ πάλι τέτοιες περιπτώσεις τις αντιμετωπίζω ως ... ξανθιά. Παίρνω το πιο αθώο ύφος που μπορώ να πάρω και απαντάω: Ααααχ, μάλλον δίκιο έχεις. Εγώ δεν ξέρω από αυτά. Μήπως μπορείς να μου φτιάξεις εσύ το επόμενο διαγώνισμα/να μείνεις 2-3 ώρες πέραν του ωραρίου σου να μου εξηγήσεις/να μου δώσεις τα δικά σου σχέδια μαθήματος, γιατί εγώ τώρα άρχισα και δεν ξέρω. Και πάντα παίρνω την κλασική απάντηση "Έλα μωρέ, θα τα καταφέρεις, κι εμείς έτσι αρχίσαμε". Έχω διαπιστώσει ότι αυτοί που ασκούν κριτική είναι συνήθως αυτοί που δουλεύουν λιγότερο, οπότε χτυπάω εκεί που πονάει. Ψιλοκαφρίλα, αλλά κάνω τη δουλειά μου.  ;D

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
 Και ... μαμώ τις πατέντες ;D

Πλησιάζει ..., αλλά πόσο και για πόσους;
Απάντηση δεν έχω ακόμη, δυστυχώς.

Πέτρο, αν αγγιχτούν προνόμια 3τεκνων και πολύτεκνων, δεν πιστεύω να μείνει ανέγγιχτο το απίστευτο 20% στις κλήσεις αν/των που, χρόνια τώρα, μας μαραζώνει ..., εμάς τους άτεκνους των δύο παιδιών!  ::)

Να μη συζητήσω για μας τους... μονότεκνους ::) ::)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:25:59 »

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Οι "δανειστές" επιτρέπουν την ύπαρξη σχολείων;
    • Προφίλ
« Απάντηση #351 στις: Οκτωβρίου 31, 2009, 07:32:31 pm »
Δείτε αυτό ...:

http://www.sport-fm.gr/article/200925

... κι εμείς αγωνιζόμαστε για μια θέση ωρομισθίου ή αναπληρωτή! :(
Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος zst

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #352 στις: Οκτωβρίου 31, 2009, 09:09:08 pm »
Μια απορία: Αυτά που λέγονται για κατάργηση των προνομίων των τριτέκνων σε θέσεις που καλύπτονται μέσω ΑΣΕΠ είναι κάτι που θα βρει εφαρμογή και στις προσλήψεις αναπληρωτών ή όλο αυτό είναι ευσεβείς πόθοι δικοί μου και οι τρίτεκνοι θα συνεχίσουν να λυμαίνονται τις θέσεις των αναπληρωτών;
δε μιλανε για καταργηση αλλα για μορια του καθε παιδιου που θα πρστιθενται στα ηδη υπαρχονται. στον ΟΑΕΔ εγραφε +100 το ενα παιδι +200 τα δυο και +500 τα τρια. αν το κανει +1, +2, +5 θα κοροιδευει τους τριτεκνους . αν ομως το κανει οπως ειναι το σωστο +10 +20 +50...

Αποσυνδεδεμένος konpap

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #353 στις: Οκτωβρίου 31, 2009, 09:30:39 pm »
Μια απορία: Αυτά που λέγονται για κατάργηση των προνομίων των τριτέκνων σε θέσεις που καλύπτονται μέσω ΑΣΕΠ είναι κάτι που θα βρει εφαρμογή και στις προσλήψεις αναπληρωτών ή όλο αυτό είναι ευσεβείς πόθοι δικοί μου και οι τρίτεκνοι θα συνεχίσουν να λυμαίνονται τις θέσεις των αναπληρωτών;
δε μιλανε για καταργηση αλλα για μορια του καθε παιδιου που θα πρστιθενται στα ηδη υπαρχονται. στον ΟΑΕΔ εγραφε +100 το ενα παιδι +200 τα δυο και +500 τα τρια. αν το κανει +1, +2, +5 θα κοροιδευει τους τριτεκνους . αν ομως το κανει οπως ειναι το σωστο +10 +20 +50...

Αν το κάνει +50 τότε όλοι οι τρίτεκνοι θα φεύγουν αναπληρωτές χωρίς κανένας μη τρίτεκνος να έχει φύγει...καλύτερα να κρατήσει το άδικο 20%
Το δικαιότερο θα ήταν να γίνει το 20% --> 10%
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 31, 2009, 09:54:41 pm από konpap »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:25:59 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #354 στις: Οκτωβρίου 31, 2009, 09:59:12 pm »
για μενα το δικαιο θα ηταν καθε κατηγορια να εχει δικη της ξεχωριστη κατασταση και καθορισμενο ποσοστο προσληψης. π.χ. για τους 3τεκνους να διοριζει σε ποσοστο 5% απο πινακα αποκλειστικα 3τεκνων και μαλιστα με βαση τα μορια επιτυχιας σε ασεπ. ετσι θα κρατα το δικαιο για καθε κατηγορια. οαεδ,πολυτεκνοι,3τεκνη,κλπ. Το υπολοιπο 80 % για ολους οσους δεν ανηκουν σε καμια κατηγορια.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος eva7

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #355 στις: Οκτωβρίου 31, 2009, 10:09:52 pm »
Έχω πάντως μία απορία.Πριν τρία χρόνια πήγε φίλη μου αναπληρώτρια με 18 μόρια τσακ-μπαμ..Καθώς αργεί η Δ φάση και στη Γ μας έβγαλαν επίσης την ψυχή, πως και συνάδελφοι με 22 μόρια είναι απ'έξω ακόμη..Δηλαδή που θα φτάσει φέτος η βάση αναπλήρωσης?... ???Και που πρόκειται να πάει από τη νέα χρονιά... ???

Αποσυνδεδεμένος arist2

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #356 στις: Οκτωβρίου 31, 2009, 10:13:19 pm »
ήδη η βάση είναι στα 22.7 αν δε κάνω λάθος λογικά με τη Δ φάση σίγουρα θα πάει 22 ίσως και παρακάτω.....

του χρόνου η βάση δεν θα ανέβει ίσως κατέβει ελάχιστα με την προϋπόθεση να πάρουν 1200 αναπληρωτές πάλι.... - δεν είναι απίθανο αφού έιπαν ότι στις βασικές ειδικότητες όπως οι φιλόλογοι θέλουν αναπληρωτές και όχι ωρομίσθιους -

άρ ααν φέτος η βάση είναι στα 21,5 ας πούμε...του χρόνου θα είναι στα 21.3 και αν πάρει λιγότερους γύρω στα 22

Αποσυνδεδεμένος eva7

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #357 στις: Οκτωβρίου 31, 2009, 10:25:10 pm »
Και καθώς δεν υπάρχει φέτος ΑΣΕΠ ίσως διοριστούν και αρκετοί παλιοί αναπληρωτές και μείνει χώρος για πολλούς ακόμη ;D

Αποσυνδεδεμένος AntreaEirini

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #358 στις: Οκτωβρίου 31, 2009, 10:28:31 pm »
ήδη η βάση είναι στα 22.7 αν δε κάνω λάθος λογικά με τη Δ φάση σίγουρα θα πάει 22 ίσως και παρακάτω.....

του χρόνου η βάση δεν θα ανέβει ίσως κατέβει ελάχιστα με την προϋπόθεση να πάρουν 1200 αναπληρωτές πάλι.... - δεν είναι απίθανο αφού έιπαν ότι στις βασικές ειδικότητες όπως οι φιλόλογοι θέλουν αναπληρωτές και όχι ωρομίσθιους -

άρ ααν φέτος η βάση είναι στα 21,5 ας πούμε...του χρόνου θα είναι στα 21.3 και αν πάρει λιγότερους γύρω στα 22

Αν υποθέσουμε ότι θα πάρουν τον ίδιο αριθμό με φέτος, η βάση δε θα πέσει αρκετά αφού θα μονιμοποιηθούν πολλοί με 24μηνο, 40% και κάποιοι με ΑΣΕΠ που είναι ήδη αναπληρωτές; Δεν είναι λογικό να υποθέσουμε ότι θα είναι περίπου 400 αυτοί που δε θα είναι στους πίνακες αναπληρωτών ενώ φέτος ήταν; Επομένως η βάση δε θα πέσει αισθητά;

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #359 στις: Οκτωβρίου 31, 2009, 10:33:43 pm »
 :)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 28, 2010, 08:35:23 pm από Πέτρος »

Αποσυνδεδεμένος konpap

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #360 στις: Οκτωβρίου 31, 2009, 10:41:43 pm »

Αν υποθέσουμε ότι θα πάρουν τον ίδιο αριθμό με φέτος, η βάση δε θα πέσει αρκετά αφού θα μονιμοποιηθούν πολλοί με 24μηνο, 40% και κάποιοι με ΑΣΕΠ που είναι ήδη αναπληρωτές; Δεν είναι λογικό να υποθέσουμε ότι θα είναι περίπου 400 αυτοί που δε θα είναι στους πίνακες αναπληρωτών ενώ φέτος ήταν; Επομένως η βάση δε θα πέσει αισθητά;

Αν προσληφθούν τα ίδια άτομα με φέτος ~ 700 (ΑΣΕΠ και λοιποί) τότε μένουν περίπου 550 (αν πάρει 1200 αναπληρωτές) που θα έχουν μόρια από αναπλήρωση (21+8 = 29). Οι υπόλοιποι θα πάρουν μόρια από ωρομισθία και ΠΔΣ (λίγοι 4 περισσότεροι 3.5 - 3 πιο πολλοί 2.5 με 2, αρκετοί με δυσπρόσιτα θα πάρουν ως 8 μόρια). Του χρόνου δεν θα χάνει κανείς μόρια. Αρα αν πάρουν 1200 αναπληρωτές θα πάρουν λιγότερους ωρομισθίους και η βάση μάλλον θα πέσει λίγο κοντά στο 20.5-21.5. Αν πάρουν λιγότερους αναπληρωτές η βάση μάλλον θα είναι > 22. Εξαρτάται και από τον αριθμό των αποσπασθέντων μονίμων που θα επιστρέψουν στη θέση τους...

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
  • Οι "δανειστές" επιτρέπουν την ύπαρξη σχολείων;
    • Προφίλ
« Απάντηση #361 στις: Νοεμβρίου 01, 2009, 08:11:12 am »
Tην επόμενη χρονιά θα βγουν από τους πίνακες: 160 διοριστέοι με το 40%, οι περισσότεροι από τους 240 διοριστέους του ΑΣΕΠ της β' χρονιάς (χωρίς να το έχω τσεκάρει, οι περισσότεροι, αν όχι όλοι  έχουν κάνει χαρτιά φέτος), περισσότεροι διοριστέοι με 24μηνο από φέτος (σύμφωνα με καλοκαιρινό πίνακα του Οβίδιου, 393 είχαν θεωρητικά τη δυνατότητα να το συμπληρώσουν, δε θα το συμπληρώσουν όλοι), πολύτεκνοι που είχαν κάνει φέτος χαρτιά και, ίσως, άνθρωποι με αναπηρία, αν διοριστούν φέτος ή του χρόνου. Άρα, ο φετινός πίνακας με τους διορισμούς της επόμενης χρονιάς, ίσως, "καθαρίσει" από 700+ /-άτομα.
Οι διορισμοί του χρόνου θα είναι, μάλλον, κάπως αυξημένοι σε σχέση με φέτος και οι κλήσεις αν/τών κάπως μειωμένες, αν γίνουν και λιγότερες αποσπάσεις. Αυτά σημαίνουν πως ή η βάση του χρόνου θα πέσει (όπως συμβαίνει πάντα τη β' χρονιά μετά ΑΣΕΠ), αλλά λίγο, ή θα μείνει στα ίδια επίπεδα.
Φέτος είναι, πια, ξεκάθαρο πως θα πέσει από τα 21 μόρια , αφού λόγω κενών φαίνονται ρεαλιστικές 250 με 300 κλήσεις ακόμη, ως το τέλος. Άρα, του χρόνου η βάση, ίσως, κυμανθεί από 20 ως 21 μόρια.

Απλώς για την ιστορία: βάση 2007-08 (α' χρονιά ΑΣΕΠ 07): 19,869
βάση 2008-09 (β' χρονιά ΑΣΕΠ 07): 19,314
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 01, 2009, 08:33:33 am από aristos2 »
Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος arist2

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #362 στις: Νοεμβρίου 01, 2009, 08:24:28 am »
Πάντα αισιόδοξος Αριστος

συμφωνώ ότι φέτος θα διοριστούν περισσότεροι με 24μηνο ας πούμε 300 + 160 40% = 460 + 120-130 απο τον ΑΣΕΠ με πολλά μόρια = 580 + 30 πολύτεκνοι + 30 ανάπηροι = 640

ας πούμε χοντρικά 700 άτομα (φέτος οι διορισμοί ήταν λιγότεροι του χρόνου θα είναι περισσότεροι καθώς 24μηνο θα είναι +100 άτομα, με αναπηρία + 40 άτομα= άρα αυτομάτως έχουμε 150 επιπλέον διορισμούς σε σχέση με φέτος ....+ τις λιγότερες αποσπάσεις= αυτό σημαίνει ότι του χρόνου 1200-1300 φαντάζει ουτοπικό εκτός αν πάρει πολλούς αναπληρωτές και όχι ωρομίσθιους όπως είπε....)

αν όμως συνεχισθεί ο θεσμός των ωρομισθίων με 150 παραπάνω διορισμούς και λιγότερες αποσπάσεις....- ας μη ξεχνάμε φέτος στην πληθώρα των κενών συνέβαλαν και οι αποσπάσεις - 1200 φαντάζει όνειρο

το λογικό θα είναι να πέσουμε πάλι στους 900 αναπληρωτές...

αυτό σημαίνει ότι με 20% σε τρίτεκνους ( ας πούμε δεν αλλάζει κάτι) 720 μη τρίτεκνοι

φεύγουν όπως είπαμε 700 απο τον πίνακα άρα όσοι φέτος έχουν σειρά 1100-1200 θα βρεθούν στο 500-600 με την προυπόθεση ότι όλοι δούλεψαν ωρομίσθιοι...αυτοί έχουν μόρια απο 21 έως 20 + 3.5 μέσος όρος

άρα το 600 θα έχει γύρω στα 24 μόρια προσθέστε όμως ότι κάποιοι με λιγότερα μόρια πήγαν σε δυσπρόσιτα και σε ΣΜΕΑ (ευτύχως φέτος και τα σχολεία Δεύτερης ευκαιρίας δεν ξεκίνησαν ακόμα και η Πρόσθετη καθυστέρησε και πήρε και λιγότερους και πολλούς που δεν είχαν μόρια πολλά...) να πούμε ότι αποτα δυσπρόσιτα και τα εκκλησιαστικά μπορεί να σε περάσουν 100 άτομα....

αυτό σημαίνει ότι το 600-700 θα έχει 23.5 μόρια

άρα μπορεί να υπάρξει και αύξηση της βάσης στα 23 μόρια αν πάρει λίγους..

Αποσυνδεδεμένος arist2

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #363 στις: Νοεμβρίου 01, 2009, 08:25:50 am »
Πιστεύω ότι το επόμενο έτος αν δεν αλλάξει κάτι βάσιμες ελπίδες για αναπλήρωση έχουν όσοι θα συγκεντρώσουν τουλάχιστον 23 μόρια...

μιλάμε πάντα για να είναι σίγουροι....αν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182887
  • Σύνολο θεμάτων: 19476
  • Σε σύνδεση σήμερα: 750
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)