0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συμφωνώ με όσα λέτε περι μείωση των εισαχθέντων αλλά έχουμε μια νοοτροπία η οποία είναι η εξής: γιατί να μην σπουδάσει αφου του αρέσει; (οπότε γιατι να μην έχουμε περισσότερους μορφωμένους ανθρώπους, άρα μπαίνουν πολλοί). Σαν φοιτητές σκεφτόμαστε : να μου βάλει ενα 5 να περάσω και ας έχω γράψει 4 ή δεν με άφησε να πάρω πτυχίο γιατι με έκοψε σε ένα μάθημα και φταίει ο καθηγητής που εγω δεν διάβασα. Μετά, γιατί έχουμε την απαίτηση το κράτος να μας διορίσει δεν έχω καταλάβει. Σε μια τράπεζα πχ θα γίνει διαγωνισμός και θα προσληφθούν οι καλύτεροι ή σε μια οποιαδήποτε δουλεία θα προσληφθούν οι καλύτεροι. Γιατί να μην ισχύει το ίδιο και στον ΑΣΕΠ; διαγωνισμός και ας περάσουν οι καλύτεροι. Δυστυχώς, ξέρω πάααρα πολλούς που μαζεύανε ραδίκια 4 χρόνια πραγματικά. Περνούσαν τα μαθήματα με σκονάκια και αντιγραφές κτλπ. Το χειρότερο απ'όλα; Άκουγαν πρακτικές και έβγαζαν καπνούς. Πήγαιναν στο νηπιαγωγείο με 10ποντα τακούνια, μέχρι και τσιγάρο στην τάξη έχουν ανάψει. Και όλοι αυτοί, αν γράψουν καλά θα διοριστούν γιατι απλά έτυχε να περάσουν σ΄ αυτήν την σχολή, η νηπιαγωγός της τάξης δεν της πήγαινε η καρδιά να πει τόσο άσχημα σχόλια και ποτέ δεν μαθεύτηκαν όλα αυτά στους καθηγητές. Είναι αδύνατον ο καθηγητής να μπορέσει να ασχοληθεί πολύ με κάποιον φοιτητή. Αυτός ένα χαρτί βλέπει στο οποίο όλα παρουσιάζονται τέλεια! Επίσης, δεν σημαίνει οτι επειδή πριν 10 χρόνια πήρες πτυχίο σήμερα είσαι έτοιμος να μπεις στην τάξη. Ο ασεπ τουλάχιστον σε βάζει στην διαδικασία να διαβάσεις και να δεις τι γίνεται τώρα .Σχετικά με την παραπαιδεία (εμείς οι νηπιαγωγοί δεν έχουμε) αλλά όλοι εσεις που δουλεύετε εκεί γιατί θέλετε να μην υπάρχει; Είναι αναγκαίο κακό πιστεύω. Θεωρώ οτι δεν φταίνε οι καθηγητές στο σχολείο που τα παιδιά κάνουν φροντιστήριο αλλά η νοοτροπία που έχουν υιοθετήσει οι μαθητές (στο σχολείο πάω για να πιω καφέ με τους φίλους και φροντιστήριο για να διαβάσω).
οταν παω σχολειο γ λυκειου κ αντι ο καθηγητης να μας κανει λατινικα μας λεει ιστοριες της ζωης του γιατι οπως ο ιδιος λεει "τα εχουμε κανει στο φροντιστηριο", τοτε ποιος φταιει? υπαρχουν βεβαια κ πολλοι ευσυνειδητοι καθηγητες
προσωπικη μου αποψη: αν και εμπεριεχεται ενα ποσοστο τυχης, ο ασεπ αποτελει αντικειμενικο κριτηριο προσληψης. διαφωνω με το γεγονος να εξαφανιζονται τα μορια επιτυχιας, απο τη στιγμη που τα μορια προυπηρεσιας (συχνα αποκτημενα με αδιαφανεις διαδικασιες) διατηρουνται στο ακεραιο.κατι πρεπει να γινει με αυτο το ζητημα!!!
δυστυχως,δεν ειμαι σιγουρος για το οτι αν αγαπας κατι το πετυχαινεις....γιατι ειναι απλο:αν πχ στον κλαδο σου,μπαινει 1/30,λογικα οι 20 αγαπουν αυτο που κανουν....αρα αρκετοι κ για πολλα χρονια(καποιοι ισως για παντα,αν συνεχιστει η αναλογια) θα μεινουν απ εξω...
Θέλω να καταθέσω εδώ μια εμπειρία. Ελπίζω στο σωστό νήμα. Έχω ακούσει άπειρες φορές να εκθειαζουμε τους μόνιμους καθηγητές και να είμαστε αρνητικοι απέναντι στην αξιολόγηση. Και όμως όταν κάποιοι εδώ μέσα αναφέρουν πως οι μόνιμοι,όχι όλοι προς Θεού, είναι αδιάφοροι δεν είναι κάτι αβασιμο. Πόσες φορές άκουσα και είδα μόνιμους να <<διωχνουν>> με τον τρόπο τους ( κακή βαθμολογία και υπερβολική αυστηροτητα) παιδιά από την κατεύθυνση τη δική τους μόνο και μόνο για να μην έχουν φορτο εργασίας και πάθουν τίποτα. Ή είναι τόσο υπερβολικοι που αναγκάστηκα σε ιδιαίτερο να πω στη μαθήτρια να γράφει τα της καθηγήτριας στην καθηγήτρια και τα δικά μου στις πανελλήνιες!!! Πολυπολιτισμικο σοκ το παιδί έπαθε. Και όταν ρώτησε το γιατί είπα φταίει ο κλάδος. Τί να έλεγα; Δεν ξέρω αν αυτό είναι φαινόμενο των φιλολογων που δυστυχώς βγάζουν τα πιο πολλά κόμπλεξ - φυσικά και δεν με τιμά αυτό που λέω όντας φιλόλογος με μεταπτυχιακό στον τομέα αυτό -αλλά νομίζω πως μια αξιολόγηση ορθή μπορεί και να <<μαζευε>> τα πράγματα. Δεν ξέρω αλλά τί άλλο να φταίει; Η ηλικία; Η δευτεροβαθμια έχει πράγματι γερασμενο προσωπικό, η προσωπική αδιαφορία και ο ωχαδερφισμος; Το γεγονός ότι πολλοί μπήκαν με μέσο και είναι απλοί δημόσιοι υπάλληλοι; Ειλικρινά δεν ξέρω αν είναι και όλα μαζί. Αν και η ηλικία δεν συναδει με την αδιαφορία. Άρα για να καταλήξω. Πώς να βελτιωθεί η κατάσταση όταν η απαξίωση του κλάδου είναι χειροπιαστη από γονείς και μαθητές; Και γιατί το υπουργείο να βρει τρόπους διορισμού όταν βλέπει μια μαύρη εικόνα;;; Υ.Σ. Τέλος θυμάμαι στην εξεταστική στο τμήμα Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ. σε μάθημα που διδασκε φιλόλογος η εξέταση και η ανάρτηση των αποτελεσμάτων συν τη συνεργασία ήταν προβληματική. Όλοι μου πετουσαν στα μούτρα τη φράση.... Ααα εσείς οι φιλόλογοι είστε προβληματικοι. Και το ίδιο άκουσα για μαθηματικους και φυσικούς..... Χα χα...