0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σε προκαλώ ανοιχτά πότε έγραψα αυτά....μάλλον σου αρέσει να αυτοπροβάλλεσαι υποτιμώντας χωρίς ντροπη τους άλλους. Λίγη ντροπη δεν βλάπτει στην παραχάραξη των σχολίων των άλλων.Και επειδη παριστάνεις την έξυπνη εκ του ασφαλούς ,όταν ένας εκπαιδευτικός υπηρετεί ταυτόχρονα σε 4 ή και 5 σχολεία είναι δυνατόν να συμμετέχει επαρκώς σε αυτό που λέμε σχολική ζωή σε όλα τα σχολεία; Πολλές φορές είναι σαν να μην υπάρχει. Είναι ημέρες που πρέπει να καλύψω στο κενό απόσταση 20km.....όχι μόνο εγώ , αλλά χιλιάδες άλλοι σαν εμενα. Παρερμηνεύεις συνειδητά την πραγματικότητα. Αν δεν ξέρεις φρόντισε να μάθεις!!Μεταπτυχιακά εχεις, γνώση της πραγματικής ζωής δεν εχεις!
Κάνεις λάθος ή έντεχνα με προσβάλλεις!Κι εγώ έχω μετακινηθεί σε 2 σχολεία πολλές φορές (χωρίς να φορτώνομαι σε συναδέλφους, αλλά με το δικό μου αυτ/το) και είναι κουραστικό, αλλά δεν εμποδίζει κανέναν αυτή η μετακίνηση από το να είναι ποιοτικός και αποδοτικός στο μάθημά του! Δεν φταίω όμως εγώ που είστε ξενόγλωσσοι μερικοί και για να κλείσετε το ωράριό σας, τρέχετε σε τόσα σχολεία! Στο Υπουργείο πρέπει να απευθυνθείτε!Όμως, θα σε ρωτήσω: αν από τώρα παραπονιέσαι πως αυτή η μετακίνηση σε εμποδίζει στο έργο σου, πώς θα συνεχίσεις αυτή την εργασία μέχρι τα 67 ή τα 72 σου; Η ηλικία σου δεν θα αποτελεί μεγαλύτερο και σοβαρότερο εμπόδιο;Κι όσο για το μεταπτυχιακό: ας μην τα μηδενίζουμε όλα σ' αυτή την ζωή!
Εγώ πρέπει να απολογηθώ για τα εργασιακά σας δικαιώματα που σας στερούν άλλοι και για τις διαθέσεις σας σε 3-4 σχολεία ή το Υπουργείο; Προφανώς τα έχεις μπερδέψει!Συναδέλφους μου θεωρώ μόνο όσους κατέχουν την όποια θέση τους (μονίμου ή αναπληρωτή ή ωρομισθίου) έπειτα από αξιοκρατικό τρόπο και συμπεριφέρονται ως πραγματικοί λειτουργοί κι όχι ως στυγνοί και ψυχροί επαγγελματίες και επιπλέον όσους δείχνουν αλληλλεγγύη και μετριοπάθεια. Για τους υπόλοιπους, δεν θα μπορέσω!Πάντως, εγώ γνωρίζω περιπτώσεις εκπαιδευτικών που κάνουν κάθε χρόνο διακοπές στο εξωτερικό (Ντουμπάι, Μαλαισία, Μαλδίβες κι άλλα εξωτικότερα) και που έχουν κάτι μεζονέτες σε περιοχές "φιλέτα" ανά την Ελλάδα, που εγώ και τόσοι άλλοι εκπαιδευτικοί δεν έχουμε! Αν αυτά γίνονται και αποκτώνται με τα 900 ευρώ τον μήνα (και πολλά λέω) που παίρνει ένας εκπαιδευτικός, τότε κάνουμε κακή διαχείριση των οικονομικών μας!
Εχεις φροντίσει προ πολλού να μηδενίσεις τα πάντα . Φυσικά δεν είσαι υπεύθυνη εσύ για τα εργασιακά....ποιος άλλωστε θα σου ζητούσε ευθύνη, κάνεις όμως κριτική αφ υψηλού. Στα υπόλοιπα δεν θα σου απαντήσω γιατί είσαι εκτός τόπου και χρόνου και δεν καταλαβαινεις ότι 2 δεν ισούται με πέντε και με χιλιομετρικές αποστάσεις που εκμηδενίζουν τα κενά και εμποδίζουν την δημιουργική ανάλωση του κενού χρόνου. Δεν εχεις ουδεμία αίσθηση της πραγματικότητας. Κάνεις δε την απαίσια υπόθεση ότι θα εργαζόμαστε μεχρι τα 72....!! Αιδώς Αργείοι
Κακομαθημένος είναι όποιος θέλει τα αυτονόητα εργασιακά δικαιώματα; ΕΛΕΟΣ!!!!Κακομαθημένοι είναι κάποιοι δεινόσαυροι με 20ετία και βάλε που δεν κάνουν γιορτές, δεν πηγαίνουν σε εκδρομές, δεν γράφουν μητρώα και πρακτικά. Δεν είναι κακομαθημένος ο νεοδιόριστος ή αναπληρωτής που επιβιώνει με τα μισά λεφτά των παλιών και τα μισά από αυτά τα δίνει σε βενζίνες. Ξέρετε πολλούς εργαζομένους να τους στέλνει η υπηρεσία εκτός έδρας με δικά τους έξοδα που να μην ενοχλούνται από αυτό;
Δεν το έγραψα για την δική σου απάντηση, αλλά πήγαινε στον ANEMOS2017 και στις μετακινήσεις που έκανα εκείνη την χρονιά και που ίσως να τις είχα γλιτὠσει, αν κάποιοι μόνιμοι δεν είχαν διασυνδέσεις στις ΔΔΕ και δεν πατούσαν πόδι για την τοποθέτησή τους σε ένα και μόνο σχολείο! Αν ήταν στη θέση μου κάποια άλλη συνάδελφος, πιο καλομαθημένη (εννοώ πιο ήπια σαν χαρακτήρας και με μικρή αντοχή στην πίεση), ίσως δεν πήγαινε, ίσως παραιτούνταν!
Συναδελφοι θα παρακαλεσω παρα πολυ να μενουμε εντος θεματος. Σταματηστε τις προσωπικες αντιπαραθεσεις. Ο.τι θελετε να λυσετε μπορειτε επι προσωπικου.
@ gia 96Παρότι είσαι φιλόλογος δεν κατανοείς καποια πράγματα.Πρώτον δεν παραπονέθηκα για τις μετακινήσεις μου. Θα μετακινούμαι εφ όρου ζωής σε πέντε σχολεία με τον ίδιο κύκλο πάντα. (2) δεν ισούται με(5) κατάλαβε το ,ούτε η κατανομή των σχολείων είναι όπως την εχεις στην φαντασία σου. Επιβεβαιωνεις την παρατήρηση μου ότι δεν προσέχεις αυτά που διαβαζεις. Αναφέρθηκα στην σχολική ζωή. Άραγε καταλαβαινεις τι ακριβώς σημαίνει σχολική ζωή; Απαριθμώ μερικά ...συνεδριάσεις συλλόγου διδασκόντων, καταμερισμός εργασιών, ενημέρωση γονέων, επίδοση βαθμολογίας συμμετοχή σε διάφορες εκδηλώσεις κλπ. Είναι περιττό να σου εξηγήσω ότι πολλές φορές εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να συμμετάσχω όχι μόνο εγώ άλλα όλοι όσοι υπηρετούν σε πάνω από δυο σχολεία-και είναι χιλιάδες σε πληροφορώ- σε πολλές από αυτές τις δραστηριότητες. Τους λόγους να τους σκεφτείς μόνη σου αν θελεις και αν μπορείς. Το μάθημα θα φροντίσω να το κάνω καλα σε όλα τα σχολεία, δεν μου φταίνε οι μαθητές αν εγώ είμαι παντού και πουθενά. Αλλά πες μου σε παρακαλώ σε ποιο σχόλιο μου παραπονέθηκα για την απόδοση μου στην διδασκαλία; Πουθενά, απλά αναφέρθηκα σε κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες, όπως αυτές που ανέφερα πιο πάνω, για το ζήτημα της αξιολόγησης. Εσυ λοιπόν είτε δεν τα διάβασες, είτε κατάλαβες αυτά που θελεις.Όσο για τις τοποθετήσεις και διαθέσεις να μελετήσεις τα Π.Δ. 50 και 100 και να μην ρίχνεις τις ευθύνες σε άλλους τόσο εύκολα. Σου επαναλαμβάνω πως μεταπτυχιακά εχεις, γνώση όμως τις πραγματικής σχολικής ζωής δεν εχεις.Ο χαρακτηρισμός του κακομαθημένου σου επιστρέφεται αυτομάτως με την παρατήρηση ότι εχεις ξεφύγει παντελώς από τα όρια της ευπρέπειας.Κακομαθημένοι είναι όσοι σου ανέφερε ο Έσπερος και όσοι δεν παραδέχονται στο ελάχιστο τον αγώνα των άλλων.