*

Αποστολέας Θέμα: Αιρετικος-αλλοθρησκος εκπαιδευτικος-τι γινεται;  (Αναγνώστηκε 19771 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
Απ: αιρετικος-αλλοθρησκος εκπαιδευτικος-τι γινεται;
« Απάντηση #42 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 12:02:05 am »
Από τη στιγμή που παραδοσιακά τα σχολεία κάνουν εκδηλώσεις για τη γιορτή των Χριστουγέννων,και εσύ που όπως μας ξεκαθάρισες πολλάκις είσαι νηπιαγωγός και κάνεις ότι θέλεις,την αποφύγεις,γιατί έτσι θέλεις, με την κίνησή σου αυτή θεωρείς ότι σέβεσαι όσους γιορτάζουν τα Χριστούγεννα?
Σεβασμός στο θρήσκευμα είναι να μην παίρνουν απουσίες οι μουσουλμάνοι όταν έχουν Μπαιράμι. Όλα τα άλλα που αναφέρεις είναι επιλογές δικές σου.

Κοίτα, όταν γίνεις νηπιαγωγός και μάθεις πώς λειτουργεί ένα νηπιαγωγείο και ποιό είναι το προγραμμα του, τότε πολύ ευχαρίστως να τα ξαναπούμε.

Όσο για το τι είναι σεβασμός στο θρήσκευμα, διαφωνώ κάθετα. Δεν είναι ΜΟΝΟ να μην παίρνεις απουσίες στο Μπαϊράμι. Είναι να σέβεσαι το ότι ο διπλανός σου μπορεί να πιστεύει κάτι άλλο από σένα. Είναι να δέχεσαι στο σχολείο να μην συμμετέχει σε θρησκευτικές εκδηλώσεις. Είναι να ακούς και να μαθαίνεις για τη δική του πίστη, να ενδιαφέρεσαι!

Επειδή όμως η ώρα είναι περασμένη και εγώ αύριο έχω να παραδώσω μία αναφορά στην καθηγήτρια μου την οποία πρέπει να τελέιώσω, εύχομαι σε όλους καλό βράδυ
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:23:13 »

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 12:11:51 am »
Από τη στιγμή που παραδοσιακά τα σχολεία κάνουν εκδηλώσεις για τη γιορτή των Χριστουγέννων,και εσύ που όπως μας ξεκαθάρισες πολλάκις είσαι νηπιαγωγός και κάνεις ότι θέλεις,την αποφύγεις,γιατί έτσι θέλεις, με την κίνησή σου αυτή θεωρείς ότι σέβεσαι όσους γιορτάζουν τα Χριστούγεννα?
Σεβασμός στο θρήσκευμα είναι να μην παίρνουν απουσίες οι μουσουλμάνοι όταν έχουν Μπαιράμι. Όλα τα άλλα που αναφέρεις είναι επιλογές δικές σου.

Κοίτα, όταν γίνεις νηπιαγωγός και μάθεις πώς λειτουργεί ένα νηπιαγωγείο και ποιό είναι το προγραμμα του, τότε πολύ ευχαρίστως να τα ξαναπούμε.

Όσο για το τι είναι σεβασμός στο θρήσκευμα, διαφωνώ κάθετα. Δεν είναι ΜΟΝΟ να μην παίρνεις απουσίες στο Μπαϊράμι. Είναι να σέβεσαι το ότι ο διπλανός σου μπορεί να πιστεύει κάτι άλλο από σένα. Είναι να δέχεσαι στο σχολείο να μην συμμετέχει σε θρησκευτικές εκδηλώσεις. Είναι να ακούς και να μαθαίνεις για τη δική του πίστη, να ενδιαφέρεσαι!

Επειδή όμως η ώρα είναι περασμένη και εγώ αύριο έχω να παραδώσω μία αναφορά στην καθηγήτρια μου την οποία πρέπει να τελέιώσω, εύχομαι σε όλους καλό βράδυ

Οι μουσουλμάνοι δεν κάνουν προσευχή. Κατά το μάθημα φροντίζουμε να κρατάμε διακριτική στάση απέναντι σε θέματα θρησκευτικού περιεχομένου που ίσως θιχτούν.
Το ότι δεν παίρνουν απουσίες αφορά στην αντιμετώπισή τους από το κράτος και όχι στον τρόπο που τους συμπεριφέρονται οι εκπαιδευτικοί.

Τώρα αναφέρεσαι στο νηπιαγωγείο και τη λειτουργία του? Τόση ώρα μας έλεγες ότι κάνεις ότι θέλεις εσύ,όπως θέλεις εσύ,όταν θέλεις εσύ.
Εγώ δεν είμαι νηπιαγωγός και ούτε θέλω να γίνω,γιατί εγώ δε θέλω να κάνω ότι θέλω στους μαθητές μου.
Το αν το θεωρώ εύκολο ή δύσκολο το τμήμα σου,είναι άλλο θέμα.
Θέλω να κάνω αυτό που πρέπει,όπως πρέπει για το καλό των μαθητών μου,άσχετα με το αν μου αρέσει ή όχι.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 12:26:24 am »

Οι μουσουλμάνοι δεν κάνουν προσευχή. Κατά το μάθημα φροντίζουμε να κρατάμε διακριτική στάση απέναντι σε θέματα θρησκευτικού περιεχομένου που ίσως θιχτούν.
Το ότι δεν παίρνουν απουσίες αφορά στην αντιμετώπισή τους από το κράτος και όχι στον τρόπο που τους συμπεριφέρονται οι εκπαιδευτικοί.

Τώρα αναφέρεσαι στο νηπιαγωγείο και τη λειτουργία του? Τόση ώρα μας έλεγες ότι κάνεις ότι θέλεις εσύ,όπως θέλεις εσύ,όταν θέλεις εσύ.
Εγώ δεν είμαι νηπιαγωγός και ούτε θέλω να γίνω,γιατί εγώ δε θέλω να κάνω ότι θέλω στους μαθητές μου.
Το αν το θεωρώ εύκολο ή δύσκολο το τμήμα σου,είναι άλλο θέμα.
Θέλω να κάνω αυτό που πρέπει,όπως πρέπει για το καλό των μαθητών μου,άσχετα με το αν μου αρέσει ή όχι.

Ξέρεις τι δεν μπορείς να καταλάβεις ή δεν θέλεις να καταλάβεις; Ότι το νηπιαγωγείο είναι διαφορετικό από το δημοτικό, από το γυμνάσιο, από το λύκειο. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στο νηπιαγωγείο είναι τελέιως διαφορετικός. Όταν λέω θα κάνω ό,τι θέλω και όπως θέλω, εννοώ ότι δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο προγραμμα ή κάποιος συγκεκριμένος τρόπος΄που πρέπει να διδάξω, ούτε κάποια συγκεκριμένη ύλη που πρέπει να καλύψω. Οι ανοιχτές γιορτές/ εκδηλώσεις είναι προαιρετικές. Εξαρτάται από τον/την νηπιαγωγό το αν θα καλέσει γονείς, τοπικούς παράγοντες, προϊστάμενες αρχές στην εκδήλωση του σχολείου.
Συνήθως οι γονείς προσκαλούνται στις εκδηλώσεις για να δουν τα παιδιά τους. Άλλωστε, γίνονται και προσπάθειες οι εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται σε μέρες και ώρες που βολέυει τους περισσότερους (συνήθως Τετάρτη απόγευμα που είναι κλειστά τα μαγαζιά) ακριβώς για να μπορέσουν οι γονέις να έρθουν. Αυτό όμως δεν είναι δεσμευτικό. Αν ο/η νηπιαγωγός έχει άγχος, φοβάται ή κάτι άλλο μπορεί κάλλιστα να μην καλέσει τους γονέις και να κάνει μια πανέμορφη γιορτή/εκδήλωση με τα παιδάκια της.
Τα πράγματα στο χώρο του νηπιαγωγείου είναι πιο ελεύθερα, φλου αν θες, σε σχέση με τις άλλες βαθμίδες. Αντιλαμβάνομαι ότι για κάποιον χωρίς εμπειρία είναι δύσκολο να το αντιληφθεί, αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Ούτε ύλη υπάρχει, ούτε συγκεκριμένα πράγματα, ούτε συγκεκριμένες δραστηριότητες, Αυτά κάθε φορά διαμορφώνονται με βάση τα παιδιά, τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους. Δεν είναι π.χ. ταλαντώσεις που ΠΡΕΠΕΙ να τις διδάξεις θες δε θές. Τη μία χρονιά μπορεί να διδάξεις άνωση, την άλλη όμως όχι. Τη μία φορά μπορεί να διδάξεις το μικρό-μεγάλο με παπούτσια, την άλλη με μήλα. Τη μία χρονιά μπορεί να κάνεις πρότζεκτ για το σεισμό, γιατί υπάρχει μεγάλη σεισμική δραστηριότητα, την άλλη να κάνεις προτζεκτ το νερό, γιατί έχει πολλές βροχές και χιόνια....Τη μία χρονιά μπορεί να κάνεις χριστουγεννιάτικη γιορτή παρουσιάζοντας τα διάφορα έθιμα που έχουν αυτή την αποχή σε όλο τον κόσμο και την άλλη, που έχουν προηγηθεί φωτιές, να κάνεις κάτι για την προστασία του περιβάλλοντος, που αν θες ο Χριστούλης που γεννήθηκε το αγαπούσε!

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 12:35:09 am »
Αυτό βλέπω κι εγώ. Ότι είναι πολύ φλου.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:23:13 »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 12:38:15 am »

Και όμως έτσι είναι. Είτε μας αρέσει είτε όχι. Το νηπιαγωγείο είναι ιδιαίτερος εκπαιδευτικός χώρος.
Και ίσως ένας από τους λόγους που είναι τόσο δύσκολο επάγγελμα είναι και αυτός. Αλλά πάλι αυτό είναι που το κάνει τόσο ενδιαφέρον, η συνεχής εναλλαγή και τροποίηση ανάλογα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 26, 2009, 12:41:32 am από emmaki »

Αποσυνδεδεμένος nellynelly

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 12:41:08 am »
  Ωραία τα λέτε πάντως ;)

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 12:42:51 am »
Το θέμα είναι ότι με αυτήν την αρχή λειτουργίας που έχει το νηπιαγωγείο,δίνει εξουσία σε άτομα που όπως βλέπω δεν είναι πάντα τα κατάλληλα για να επηρεάζουν με τη στάση τους τα παιδιά μας.
Πάντως η γιορτή για το περιβάλλον παραμονές Χριστουγέννων ήταν μεγάλη καινοτομική τροποποίηση.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 12:45:22 am »
  Ωραία τα λέτε πάντως ;)

;)

Αυτή την έκθεση τελικά πότε θα τη γράψω;;;;;;;;;;; Ωραία η κουβέντα, αλλά το πρωί θα με φάει η καθηγήτρια!!!! Είναι και για παρουσίαση σε συνέδριο που λήγει η προθεσμία για υποβολή εισηγήσεων...... :-\ :-\ :-\

Αποσυνδεδεμένος nellynelly

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 12:48:32 am »
  Και αύριο μέρα είναι για να συνεχίσετε..εμείς εδώ θα είμαστε να σας παρακολουθούμε με αμείωτο ενδιαφέρον(δεν το λέω ειρωνικά)... :)

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 12:48:59 am »
Το θέμα είναι ότι με αυτήν την αρχή λειτουργίας που έχει το νηπιαγωγείο,δίνει εξουσία σε άτομα που όπως βλέπω δεν είναι πάντα τα κατάλληλα για να επηρεάζουν με τη στάση τους τα παιδιά μας.Πάντως η γιορτή για το περιβάλλον παραμονές Χριστουγέννων ήταν μεγάλη καινοτομική τροποποίηση.

Μάλιστα!!! Είμαι ακατάλληλη για νηπιαγωγός! ΟΚ! Το αφήνω ασχολίαστο!
Όσο για τη γιορτή εξακολουθώ να λέω ότι δεν θα εξηγήσω το σκεπτικό ούτε θα απολογηθώ σε άτομα που δεν έχουν σπουδάσει νηπιαγωγοί. Αν και προσπάθησα να το κάνω, αλλά οι προσπάθεια μου έπεσε στο κενό, είτε επειδή δεν έχεις τη γνώση για να το αντιληφθείς, είτε επειδή δεν θες να το αντιληφθείς, Όπως και να έχει I rest my case που λένε και εδώ στα ξένα. Μπορείς πολύ εύκολα να ρωτήσεις κάποια/κάποιον άλλη/άλλο νηπιαγωγό που εμπιστέυεσαι περισσότερο για να σου πουν πώς είναι τα πράγματα....

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 12:52:51 am »
  Και αύριο μέρα είναι για να συνεχίσετε..εμείς εδώ θα είμαστε να σας παρακολουθούμε με αμείωτο ενδιαφέρον(δεν το λέω ειρωνικά)... :)

Όχι Νέλυ μου, εγώ δεν θα κάτσω να συνεχίσω μία συζήτηση που δεν βγάζει πουθενά. Και δεν βγάζει πουθενά γιατί ο συνομιλητής δεν θέλει να δεχτεί ότι δεν μπορεί να τα ξέρει όλα για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, και ταυτόχρονα με λέει ακατάλληλη για νηπιαγωγό, γιατί ασκώ λάθος επιρροές στα παιδιά! Αυτό είναι προσβοή σε προσωπικό επίπεδο, οπότε εγώ αποχωρώ από τη συζήτηση

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 01:03:15 am »
Γιατί το πήρες προσωπικά? Είσαι τόσο σίγουρη ότι αναφερόμουν σε εσένα?
Δεν έχω σπουδάσει νηπιαγωγός,όπως άλλωστε και οι γονείς των μαθητών σου,που είναι απλοί άνθρωποι που τα Χριστούγεννα γιορτάζουν τα Χριστούγεννα και όχι την ανακύκλωση.

Το είπες και μόνη σου άλλωστε
Και όμως έτσι είναι. Είτε μας αρέσει είτε όχι. Το νηπιαγωγείο είναι ιδιαίτερος εκπαιδευτικός χώρος.
Και ίσως ένας από τους λόγους που είναι τόσο δύσκολο επάγγελμα είναι και αυτός. Αλλά πάλι αυτό είναι που το κάνει τόσο ενδιαφέρον, η συνεχής εναλλαγή και τροποίηση ανάλογα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών.
Ούτε εσύ είσαι πεπεισμένη ότι είναι για καλό έτσι η κατάσταση στα νηπιαγωγεία.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 26, 2009, 01:05:45 am από TEM »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 01:06:04 am »
Γιατί το πήρες προσωπικά? Είσαι τόσο σίγουρη ότι αναφερόμουν σε εσένα?
Δεν έχω σπουδάσει νηπιαγωγός,όπως άλλωστε και οι γονείς των μαθητών σου,που είναι απλοί άνθρωποι που τα Χριστούγεννα γιορτάζουν τα Χριστούγεννα και όχι την ανακύκλωση.

Το είπες και μόνη σου άλλωστε

Και συνεχίζεις.

ααααα! Ποιός είπε ότι το σκετς, αφού εκέι εστιάζεις, ήταν για την ανακύκλωση; Προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι μόνο η ανακύκλωση!!!! Ή μήπως για σε΄να είναι; Για τα παιδιά των 4-6 πάντως δεν είναι. Γνωρίζουν ότι προστασία πριβάλλοντος είναι να αγαπάμε και να προστατεύουμε ό,τι είναι γύρω μας, και ο αέρας, και το νερό και η γη. Όλα δηλαδή όσα έχει κάνει ο Θεούλης, αν θες να βάλω και τα θρησκευτικά μέσα!
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 26, 2009, 01:10:31 am από emmaki »

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 01:09:49 am »
Είναι κακό να λέω δημόσια την άποψή μου? ???
Δηλαδή αν σου έλεγα να καταργηθούν όλες οι γιορτές και σταδιακά να καταργηθούν και οι αναφορές στην 28η και στην 17η και στην 25η στα σχολικά βιβλία θα σου άρεζαν περισσότερο οι απόψεις μου? Εγώ εξάλλου δε δήλωσα πουθενά ότι είμαι υπέρ άνω.
Η ανακύκλωση παράδειγμα ήταν.
Για τις 25 Μάρτη έχω να προτείνω σκετσάκι για το βιβλίο,με αφορμή τα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη.
Διαθεματικότητα,καταλαβαίνεις,
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 26, 2009, 01:13:12 am από TEM »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182684
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681