0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Από τη στιγμή που παραδοσιακά τα σχολεία κάνουν εκδηλώσεις για τη γιορτή των Χριστουγέννων,και εσύ που όπως μας ξεκαθάρισες πολλάκις είσαι νηπιαγωγός και κάνεις ότι θέλεις,την αποφύγεις,γιατί έτσι θέλεις, με την κίνησή σου αυτή θεωρείς ότι σέβεσαι όσους γιορτάζουν τα Χριστούγεννα?Σεβασμός στο θρήσκευμα είναι να μην παίρνουν απουσίες οι μουσουλμάνοι όταν έχουν Μπαιράμι. Όλα τα άλλα που αναφέρεις είναι επιλογές δικές σου.
Παράθεση από: TEM στις Οκτωβρίου 25, 2009, 11:57:09 pmΑπό τη στιγμή που παραδοσιακά τα σχολεία κάνουν εκδηλώσεις για τη γιορτή των Χριστουγέννων,και εσύ που όπως μας ξεκαθάρισες πολλάκις είσαι νηπιαγωγός και κάνεις ότι θέλεις,την αποφύγεις,γιατί έτσι θέλεις, με την κίνησή σου αυτή θεωρείς ότι σέβεσαι όσους γιορτάζουν τα Χριστούγεννα?Σεβασμός στο θρήσκευμα είναι να μην παίρνουν απουσίες οι μουσουλμάνοι όταν έχουν Μπαιράμι. Όλα τα άλλα που αναφέρεις είναι επιλογές δικές σου.Κοίτα, όταν γίνεις νηπιαγωγός και μάθεις πώς λειτουργεί ένα νηπιαγωγείο και ποιό είναι το προγραμμα του, τότε πολύ ευχαρίστως να τα ξαναπούμε.Όσο για το τι είναι σεβασμός στο θρήσκευμα, διαφωνώ κάθετα. Δεν είναι ΜΟΝΟ να μην παίρνεις απουσίες στο Μπαϊράμι. Είναι να σέβεσαι το ότι ο διπλανός σου μπορεί να πιστεύει κάτι άλλο από σένα. Είναι να δέχεσαι στο σχολείο να μην συμμετέχει σε θρησκευτικές εκδηλώσεις. Είναι να ακούς και να μαθαίνεις για τη δική του πίστη, να ενδιαφέρεσαι!Επειδή όμως η ώρα είναι περασμένη και εγώ αύριο έχω να παραδώσω μία αναφορά στην καθηγήτρια μου την οποία πρέπει να τελέιώσω, εύχομαι σε όλους καλό βράδυ
Παράθεση από: emmaki στις Οκτωβρίου 26, 2009, 12:02:05 amΠαράθεση από: TEM στις Οκτωβρίου 25, 2009, 11:57:09 pmΑπό τη στιγμή που παραδοσιακά τα σχολεία κάνουν εκδηλώσεις για τη γιορτή των Χριστουγέννων,και εσύ που όπως μας ξεκαθάρισες πολλάκις είσαι νηπιαγωγός και κάνεις ότι θέλεις,την αποφύγεις,γιατί έτσι θέλεις, με την κίνησή σου αυτή θεωρείς ότι σέβεσαι όσους γιορτάζουν τα Χριστούγεννα?Σεβασμός στο θρήσκευμα είναι να μην παίρνουν απουσίες οι μουσουλμάνοι όταν έχουν Μπαιράμι. Όλα τα άλλα που αναφέρεις είναι επιλογές δικές σου.Κοίτα, όταν γίνεις νηπιαγωγός και μάθεις πώς λειτουργεί ένα νηπιαγωγείο και ποιό είναι το προγραμμα του, τότε πολύ ευχαρίστως να τα ξαναπούμε.Όσο για το τι είναι σεβασμός στο θρήσκευμα, διαφωνώ κάθετα. Δεν είναι ΜΟΝΟ να μην παίρνεις απουσίες στο Μπαϊράμι. Είναι να σέβεσαι το ότι ο διπλανός σου μπορεί να πιστεύει κάτι άλλο από σένα. Είναι να δέχεσαι στο σχολείο να μην συμμετέχει σε θρησκευτικές εκδηλώσεις. Είναι να ακούς και να μαθαίνεις για τη δική του πίστη, να ενδιαφέρεσαι!Επειδή όμως η ώρα είναι περασμένη και εγώ αύριο έχω να παραδώσω μία αναφορά στην καθηγήτρια μου την οποία πρέπει να τελέιώσω, εύχομαι σε όλους καλό βράδυΟι μουσουλμάνοι δεν κάνουν προσευχή. Κατά το μάθημα φροντίζουμε να κρατάμε διακριτική στάση απέναντι σε θέματα θρησκευτικού περιεχομένου που ίσως θιχτούν.Το ότι δεν παίρνουν απουσίες αφορά στην αντιμετώπισή τους από το κράτος και όχι στον τρόπο που τους συμπεριφέρονται οι εκπαιδευτικοί.Τώρα αναφέρεσαι στο νηπιαγωγείο και τη λειτουργία του? Τόση ώρα μας έλεγες ότι κάνεις ότι θέλεις εσύ,όπως θέλεις εσύ,όταν θέλεις εσύ.Εγώ δεν είμαι νηπιαγωγός και ούτε θέλω να γίνω,γιατί εγώ δε θέλω να κάνω ότι θέλω στους μαθητές μου. Το αν το θεωρώ εύκολο ή δύσκολο το τμήμα σου,είναι άλλο θέμα.Θέλω να κάνω αυτό που πρέπει,όπως πρέπει για το καλό των μαθητών μου,άσχετα με το αν μου αρέσει ή όχι.
Αυτό βλέπω κι εγώ. Ότι είναι πολύ φλου.
Ωραία τα λέτε πάντως
Το θέμα είναι ότι με αυτήν την αρχή λειτουργίας που έχει το νηπιαγωγείο,δίνει εξουσία σε άτομα που όπως βλέπω δεν είναι πάντα τα κατάλληλα για να επηρεάζουν με τη στάση τους τα παιδιά μας.Πάντως η γιορτή για το περιβάλλον παραμονές Χριστουγέννων ήταν μεγάλη καινοτομική τροποποίηση.
Και αύριο μέρα είναι για να συνεχίσετε..εμείς εδώ θα είμαστε να σας παρακολουθούμε με αμείωτο ενδιαφέρον(δεν το λέω ειρωνικά)...
Παράθεση από: TEM στις Οκτωβρίου 26, 2009, 12:35:09 amΑυτό βλέπω κι εγώ. Ότι είναι πολύ φλου.Και όμως έτσι είναι. Είτε μας αρέσει είτε όχι. Το νηπιαγωγείο είναι ιδιαίτερος εκπαιδευτικός χώρος.Και ίσως ένας από τους λόγους που είναι τόσο δύσκολο επάγγελμα είναι και αυτός. Αλλά πάλι αυτό είναι που το κάνει τόσο ενδιαφέρον, η συνεχής εναλλαγή και τροποίηση ανάλογα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών.
Γιατί το πήρες προσωπικά? Είσαι τόσο σίγουρη ότι αναφερόμουν σε εσένα?Δεν έχω σπουδάσει νηπιαγωγός,όπως άλλωστε και οι γονείς των μαθητών σου,που είναι απλοί άνθρωποι που τα Χριστούγεννα γιορτάζουν τα Χριστούγεννα και όχι την ανακύκλωση.Το είπες και μόνη σου άλλωστε Παράθεση από: emmaki στις Οκτωβρίου 26, 2009, 12:38:15 amΠαράθεση από: TEM στις Οκτωβρίου 26, 2009, 12:35:09 amΑυτό βλέπω κι εγώ. Ότι είναι πολύ φλου.Και όμως έτσι είναι. Είτε μας αρέσει είτε όχι. Το νηπιαγωγείο είναι ιδιαίτερος εκπαιδευτικός χώρος.Και ίσως ένας από τους λόγους που είναι τόσο δύσκολο επάγγελμα είναι και αυτός. Αλλά πάλι αυτό είναι που το κάνει τόσο ενδιαφέρον, η συνεχής εναλλαγή και τροποίηση ανάλογα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών.