0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Νομίζω πως όλοι μας μπορούμε να αναφέρουμε παραδείγματα ακραίων περιστατικών. Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι πρέπει να γενικεύουμε. Πολύ απλά μπορώ να πω κάτι πολύ γενικό, όπως ότι πολλά παιδιά έχουν τραυματικές εμπειρίες από νηπιαγωγούς/δασκάλους/καθηγητές. Να σταματήσει να υπάρχει το σχολείο λοιπόν; Να σταματήσουμε μήπως να μαθαίνουμε τα όρια και το σεβασμό στο σχολείο επειδή ορισμένοι το θεωρούν καταπίεση(το έχω ακούσει και αυτό!); Επομένως ξαναλέω πως κατα την άποψη μου το βάρος πέφτει καθαρά και μόνο στον εκπαιδευτικό και πως εκείνος θα χειριστεί τέτοια θέματα. Και ας μου επιτραπεί μόνο μία επισήμανση παρ' όλο που είναι λίγο εκτός θέματος. El Pikpo, με όλη την καλή διάθεση, απλά αναφέρω ότι και οι παπάδες είναι άνθρωποι. Όπως λοιπόν σε όλους τους ανθρώπους υπάρχει διαφθορά, έτσι υπάρχει και σε εκείνους. Γι' αυτό αγωνιζόμαστε στην εκπαίδευση-για να διδάξουμε αξίες και να μάθουμε στα παιδιά ότι η αλλαγή στην κοινωνία θα έρθει τότε μόνο όταν ο καθένας θα κοιτάει πως να διορθώσει πρώτα τον εαυτό του και μετά όλους τους τους άλλους. Και κάτι τελευταίο για να μην κουράσω. Όπως είχα αναφέρει και σε άλλο θέμα, πολύ σωστά αναφέρθηκε ότι σεβόμαστε ΟΛΟΥΣ, όχι μόνο το διαφορετικό. Ότι δικαίωμα έχει λοιπόν το παιδί που δεν είναι Χ.Ο. να μην συμμετέχει σε δραστηριότητες με θρησκευτικό χαρακτήρα, το ίδιο ακριβώς δικαίωμα έχει και το παιδί που είναι Χ.Ο. να ακούσει για τη θρησκεία του. Τα άκρα δεν ωφέλησαν ποτέ κανέναν.
... Το παιδί που δεν είναι ΧΟ δεν έχει δικάιωμα να ακούσει για τη θρησκεία του; ...