*

Αποστολέας Θέμα: Ε' Φάση Φιλολόγων  (Αναγνώστηκε 85802 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος change73

• Πλήρες μέλος
  • Mπορώ,παρακαλώ, να έχω κι εγώ το λόγο;
    • Προφίλ
Απ: Ε' Φάση Φιλολόγων
« Απάντηση #266 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 05:47:14 pm »
Σωστο και δικαιο ακουγεται!Τοσο δυσκολο ειναι να βρουν μια τετοια μετριοπαθη λυση???
"Ζεις μόνο μια φορά-αλλά αν το κάνεις σωστά,μια φορά είναι αρκετή."  Joe E.Lewis

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:03:50 »

Αποσυνδεδεμένος GR

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #267 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 05:48:10 pm »
Φυσικά και να μην παραιτηθείς.....ό,τι έχεις αποκτήσει μέχρι σήμερα είναι όλοι σου οι κόποι και όλες σου οι αγωνίες....σε αυτή  την προσπάθεια χρόνων σε στηρίξανε όλοι οι δικοί σου.....μην τους προδίδεις και....μην προδίδεις πρώτα από όλους τον εαυτός σου.....τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα.....δεν θα τα παρατήσουμε....κι αν τελικά αυτό που θα αποφασιστεί θα αδικεί τους εκπαιδευτικούς στο σύνολό τους...τότε να είσαι σίγουρη πως ενωμένοι και οργανωμένοι θα διεκδικήσουμε τα μέχρι πρότινος αυτονόητα δικαιώματα μας...μην απελπίζεσαι....καταλαβαίνω πως έχεις κουραστεί, όπως η πλειοψηφία των συναδέλφων....ας κρατήσουμε την ψυχραιμία μας.....
Δε ζουμε πια στην εποχη Αρσενη οπου η ζωη ηταν στο συνολο της ευκολοτερη.Οι καιροι αλλαξαν και ο κοσμος ειναι πολυ πιο αγανακτισμενος.Δεν αγωνιζομαστε σα σκυλια τοσα χρονια με ασεπ και προυπηρεσιες για να μας πει το εκαστοτε συστημα συγγνωμη λαθος...

Αποσυνδεδεμένος dmath

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #268 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 05:51:32 pm »
Συνάδελφοι καλησπέρα σας. Είμαι και εγώ επιτυχούσα του τελευταίου ΑΣΕΠ και με προυπηρεσία ωρομισθίας κατέληξα να με καλέσουν φέτος ξανά ωρομίσθια στην Αργολίδα με την προοπτική να με καλέσουν του χρόνου αναπληρώτρια καθώς θα συμπλήρωνα 21.5 μόρια .Μένω στην Αθήνα έχω 2 μωρά και διανύω κάθε εβδομάδα 3 ώρες απόσταση από το σπίτι μου για να πάω στο σχολείο . Αγανακτισμένη όπως ήμουν βρίσκω το τηλέφωνο της Χριστοφιλοπούλου και τους τα΄χωνα επί τέταρτο.Δεν είχαν ιδέα για τίποτα !!! Η ιδιαιτέρα δεν ήξερε να απαντήσει σε τίποτα και στο τέλος μου το έκλεισε .Και πήρα να ρωτήσω το απλό...Να παραιτηθώ απο την ωρομισθία ή όχι ? Δεν είναι μόνο η ταλαιπωρία .Είναι η γυναίκα που κρατά τα παιδιά την οποία πληρώνω αδρά είναι ,είναι.....πολλά .Τι να κάνω συνάδελφοι αξίζει ή να παραιτηθώ και να τη στήσω έξω απο το γ.....μενο υπουργείο?
\

Να περιμένεις, όπως όλοι μας, αυτό δεν είναι λύση ...

AΞΙΟΚΡΑΤΙΑ:

Ρύθμιση για να διοριστούν σταδιακά, βάση ποσοστού, την προσεχή πενταετία, όσοι είναι ήδη στους πίνακες, έχουν επιτυχία στον ΑΣΕΠ και καθαρά μόρια (άρα, προηγούμενη εκκαθάριση των πινάκων από κάθε, νομότυπη ή μη, παρατυπία).

Διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ (ενός, όμως, αξιοκρατικού ΑΣΕΠ και όχι ενός καρκινώματος με πλείστα ψεγάδια), βάση του λοιπού ποσοστού την 5ετία κι εξ ολοκλήρου στη συνέχεια.

Να η αξιοκρατία και το νοικοκύρεμα ..., πράξτο Κα Υπουργέ και κάνε το γνωστό και σαφές γρήγορα ...
Το σύμπαν είναι άπειρο , η βλακεία των ανθρώπων είναι άπειρη ! Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος !
                                              ''Αλμπερτ Αινστάιν''

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Οι "δανειστές" επιτρέπουν την ύπαρξη σχολείων;
    • Προφίλ
« Απάντηση #269 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 05:53:53 pm »
Περιμένουμε ..., η μεταβατική ρύθμιση θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και μόνο από το φόβο της τόσης οργής, αν όχι ..., αγώνας μέχρι τη διακαίωση ...

Πιο προσεκτικές και σαφείς δηλώσεις και θα είχε αποφευχθεί το ... μπάχαλο!

Λάθος ..., μέτρηση αντιδράσεων, κυνισμός ..., ό,τι και να ήταν ..., η δίκαιη οργή αναμένει απέναντι!
Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:03:50 »

Αποσυνδεδεμένος G7 02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #270 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 05:55:50 pm »
Φυσικά και να μην παραιτηθείς.....ό,τι έχεις αποκτήσει μέχρι σήμερα είναι όλοι σου οι κόποι και όλες σου οι αγωνίες....σε αυτή  την προσπάθεια χρόνων σε στηρίξανε όλοι οι δικοί σου.....μην τους προδίδεις και....μην προδίδεις πρώτα από όλους τον εαυτός σου.....τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα.....δεν θα τα παρατήσουμε....κι αν τελικά αυτό που θα αποφασιστεί θα αδικεί τους εκπαιδευτικούς στο σύνολό τους...τότε να είσαι σίγουρη πως ενωμένοι και οργανωμένοι θα διεκδικήσουμε τα μέχρι πρότινος αυτονόητα δικαιώματα μας...μην απελπίζεσαι....καταλαβαίνω πως έχεις κουραστεί, όπως η πλειοψηφία των συναδέλφων....ας κρατήσουμε την ψυχραιμία μας.....
Δε ζουμε πια στην εποχη Αρσενη οπου η ζωη ηταν στο συνολο της ευκολοτερη.Οι καιροι αλλαξαν και ο κοσμος ειναι πολυ πιο αγανακτισμενος.Δεν αγωνιζομαστε σα σκυλια τοσα χρονια με ασεπ και προυπηρεσιες για να μας πει το εκαστοτε συστημα συγγνωμη λαθος...

Συμφωνώ απόλυτα.....πιστεύοντας ταυτόχρονα πως η παραίτηση συναδέλφων δεν βοηθάει σε τίποτα....αντιθέτως βλάπτει αμφότερους μαθητές και τους ίδιους....
Φώφη, κάνε το καλό και ρίξ' την στο γυαλό....

http://filologoi02.forumgreek.com/

Αποσυνδεδεμένος dmath

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #271 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 05:56:37 pm »
Περιμένουμε ..., η μεταβατική ρύθμιση θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και μόνο από το φόβο της τόσης οργής, αν όχι ..., αγώνας μέχρι τη διακαίωση ...

Πιο προσεκτικές και σαφείς δηλώσεις και θα είχε αποφευχθεί το ... μπάχαλο!

Λάθος ..., μέτρηση αντιδράσεων, κυνισμός ..., ό,τι και να ήταν ..., η δίκαιη οργή αναμένει απέναντι!
Τουλάχιστον τώρα έχει καταλάβει τις προθέσεις μας......
Το σύμπαν είναι άπειρο , η βλακεία των ανθρώπων είναι άπειρη ! Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος !
                                              ''Αλμπερτ Αινστάιν''

Αποσυνδεδεμένος Melissathi

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #272 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 05:59:55 pm »
Θέλω να μάθω ποιά θα είναι η διαδικασία πρόσληψης των δασκάλων όταν οι θέσεις δεν καλύπτονται από τον ΑΣΕΠ και για αναπληρωτές δασκάλους προσλαμβάνει αποφοίτους του εκάστοτε τρέχοντος σχολικού έτους που δεν έχουν ακόμη ορκιστεί καλά- καλά;

Γιατί Κυρία Υπουργέ δύο μέτρα και δυό σταθμά;

Την στιγμή που οι αποτυχόντες ΑΣΕΠΙΤΕΣ Δάσκαλοι προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος sharon

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #273 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 08:42:57 pm »
δεν έχω παρακολουθήσει ακριβώς τι έχει ειπωθεί παραπάνω ..
μόνο θέλω να πω το εξής :
 έφτασαν να κοκορεύονται κάποιοι ότι του χρόνου με προϋπηρεεσία από πδσ θα διοριστούν !!!!!!!!!ναι , με πδσ , όπως τους έβαζαν μέχρι πέρυσι οι μπαρμπάδες τους , χωρίς κάποια επιτυχία ασεπ και φυσικά, χωρίς κανένα ζόρι .. έπαιρναν ώρες
 εις βάρος άλλων που δικαιούνταν να είναι στην θέση αυτών και οι οποίοι τραβούσαν το γολγοθά τους με το διαβασμα και τις θυσίες που απαιτεί η όλη διαδικασία του ασεπ , αν θέλει κανείς να ελπίζει ..
και  για να τελειώνουμε ,, να περνάνε όλοι στον ασεπ γιατί πολύ τράβηξε η όλη ιστορία .. έπρεπε αυτό να γίνει από χρόνια..όλοι όσοι είχατε πετύχει και ήσαστε κοντά στο διορισμό,, πολύ απλά θα είχατε διοριστεί..
εύχομαι να ναι καλή η ρύθμιση για όσους έχουν ήδη ως ''προύπηρεσία'' την / τις επιτυχία / ες τους στον ασεπ και έχουν αποκτήσει μόρια πραγματικής προϋπηρεσίας μέσω αυτού...

Αποσυνδεδεμένος arist2

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #274 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 09:59:12 pm »
Ας μπει προϋπόθεση ΑΣΕΠ απο φέτος για όλους για να δούμε πόσοι θα αποχωρήσουν απο αναπληρωτές και ωρομίσθιοι στην ΠΔΣ, εκκλησιαστικά, ΟΑΕΔΙΤΕΣ και πάει λέγοντας?????

evants

• Επισκέπτης
« Απάντηση #275 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 10:11:03 pm »
Ας μπει προϋπόθεση ΑΣΕΠ απο φέτος για όλους για να δούμε πόσοι θα αποχωρήσουν απο αναπληρωτές και ωρομίσθιοι στην ΠΔΣ, εκκλησιαστικά, ΟΑΕΔΙΤΕΣ και πάει λέγοντας?????
Αυτο προτεινω κι εγω και θα ελεγα οταν συζητηθει διαδικτυακα το θεμα να το ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ. Δε βραζουμε ολοι στο ιδιο ζουμι. Δυστυχως για το θεμα αυτο επικρατει ακρα του ταφου σιωπη στο φορουμ. Πολυ βολικο. Φαινεται ειναι πολλοι που εχουν συλλεξει μοριακια απο πδς χωρις ή πριν την επιτυχια στον ΑΣΕΠ και θιγονται

Αποσυνδεδεμένος arist2

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #276 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 10:26:35 pm »
εγώ παιδιά προτείνω κάτι πολύ απλό...μπορέι κάποιος να δούλευε ΠΔΣ χωρίς να καταφερε να περάσει στον ΑΣΕΠ για 1 και 2 χρόνια μετά όμως πέρασε και ξαναπέρασε και έβαζε και την προϋπηρεσία του...

εγώ απλά θα έλεγα φέτος να πει ότι διορίζονται όσοι έχουν προϋπηρεσία και έστω μια επιτυχία ΑΣΕΠ....νομίζω ότι δεν είναι δύσκολο να γίνει ....

τι είναι να πει για να διοριστεί κάποιος μόνιμος πρέπει οπωσδήποτε να είναι επιτυχών έστω μια επιτυχία σε 6 ΑΣΕΠ...τι στο διάολο ...μια δεν είναι και δύσκολο....4 έχω...και ο σύζυγός μου που δεν το κυνήγησε έχει ήδη 1...

Αποσυνδεδεμένος mariliane

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #277 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 11:00:06 pm »
κι ακομα εισαι αδιοριστη! καταντια του ασεπ δεν ειναι αυτο; δεν πρεπει αυτο το ανειπωτο συστημα να καταργηθει;

evants

• Επισκέπτης
« Απάντηση #278 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 11:03:48 pm »
Και η ζωη συνεχιζεται. Δεν καταλαβαινουμε ολοι κατι. Οταν καταργηθηκε η επετηριδα,καταργηθηκε για να επικρατησει ο ΑΣΕΠ α π ο κ λ ε ι σ τ ι κ α και μονο. Εγιναν λοβιτουρες για καποιους ,με κριτηρια υποκειμενικα του υπουργειου, και φτασαμε να δημιουργηθουν 4-5 επετηριδες απο προνομιουχους,γονεις,τσιρακια, γιους-κορες διευθυντων και παει λεγοντας.
Αν το συστημα οδευει στον εξορθολογισμο και στην αποκατασταση της αρχικης σκοπευσης του,τοτε ολες οι  τοποθετησεις ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΟΣΤΟ χωρις την προτερη επιτυχια στο διαγωνισμο πρεπει να κηρυχθουν ακυρες και ατελεσφορες για τους επικαρπωτες των συνεπαγομενων μοριων.Μακαρι να ανακαλουνταν και οι αντιστοιχοι διορισμοι,αλλα στην Ελλαδα τετοια δε γινονται και δε θα μπορουσαν αλλωστε.
Μπορουν να γινουν ομως απο δω και μπρος.Ευπροσδεκτο λοιπον το νεο μετρο,εφοσον λαβει υπ' οψιν οτι ο νομος εχει εκτος απο πνευμα και γραμμα που δυστυχως παρα-βιαστηκε επανειλημμενα εις βαρος πολλων.
Αν ειναι να γινει κατι,ας γινει σωστα!
Και επειδη συμπαθης δε γινομαι με αυτα που γραφω,λυπαμαι που στενοχωρω καποιους αλλα αν μπορουν ας ανατρεψουν το σκεπτικο μου με επιχειρηματα λογικα- ειναι ελευθεροι να το κανουν.
Προβλεπω ομως οτι ειτε δε θα παρω καμια απαντηση ειτε θα διαβασω φορτισμενα λογια που θα θολωνουν τα νερα.

Αποσυνδεδεμένος dmath

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #279 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 11:13:21 pm »
Νέα από κύκλους της ΟΛΜΕ (ζήτησα να μάθω) για το μεταβατικό στάδιο!

Τα σιγουρα είναι τα εξης:

1. Οι φετινές προυπηρεσίες θα περαστούν κανονικά αφού οποιαδήποτε ρύθμιση δεν μπορεί να έχει αναδρομικό χαρακτήρα!

2. Οποιος πιάσει φέτος 24μηνο και ΑΣΕΠ είναι νομικά κατοχυρωμένος για διορισμό! Απλά δεν είναι απαραίητο ότι θα διοριστεί άμεσα!
Από τη στιγμή που θα γίνει οποιαδήποτε πρόσληψη σε μια ειδικότητα σημαίνει ότι υπάρχει και ανάγκη (ερμηνεία του σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας)!
                                              ''Αλμπερτ Αινστάιν''

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182632
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144