0 μέλη και 12 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: sikat στις Δεκεμβρίου 01, 2009, 03:33:01 pmΤο γενικό σύνθημα: " κατάργηση του ΑΣΕΠ ", είναι το πιο αναχρονστικό σύνθημα του σήμερα.Ο ΑΣΕΠ δεν τεκμηριώνει την ουσιαστική γνώση του υποψηφίου, θα έλεγα οτι υποβαθμίζει το πτυχίου του και θα έπρεπε να καταργηθεί με τη μορφή που υφίσταται σήμερα δηλαδή ο γραπτός διαγωνισμός. Αφού τελειώσουν με τις προϋπηρεσίες απο τον πίνακα ας θεσπίσουν έναν διαγωνισμό με μόρια όπου θα παίζουν ρόλο τα μεταπτυχιακά και άλλα προσόντα.
Το γενικό σύνθημα: " κατάργηση του ΑΣΕΠ ", είναι το πιο αναχρονστικό σύνθημα του σήμερα.
Ο αναπληρωτής έχει τρέξει χρόνια στην Ελλάδα έχοντας δουλειά, ενώ ο διοριστέος ΑΣΕΠ έχει ξεσκιστεί στο διάβασμα σπίτι του όντας άνεργος (οι περισσότεροι διοριστέοι που γνωρίζω σταμάτησαν τη δουλειά τους για να διαβάσουν). Αντίθετα, για να πιάσεις απλά τη βάση δε χρειάζεται την υπερπροσπάθεια που απαιτείται για να είσαι διοριστέος και φυσικά δεν χρειάζεται να αφήσεις την τρέχουσα δουλειά σου.Δεν ξέρω, τη γνώμη μου λέω, βάσει της εμπειρίας μου και των περιπτώσεων που βλέπω στους φίλους και γνωστούς μου, απλά θεωρώ πολύ δυσκολότερο και ψυχοφθόρο να κάθεσαι να διαβάζεις 8-10 ώρες καθημερινά για 9-12 μήνες, από το να πας να δουλέψεις, έστω και μακριά από το σπίτι σου, για το ίδιο χρονικό διάστημα. Προσωπικά παραιτήθηκα από τη δουλειά μου (συμβασιούχος στο Πανεπιστήμιο) και διάβασα εντατικά για 9 μήνες και διορίζομαι 1ος (τώρα πώς ζούσα 9 μήνες χωρίς δουλειά, ζούσα από τις οικονομίες που είχα από προϋπηρεσία 5 ετών) και φυσικά αισθάνομαι δικαιωμένος. Ένας φίλος μου έκανε το ίδιο ακριβώς και έχοντας και οικονομικά προβλήματα, ενώ πήγε και φροντιστήριο για το διαγωνισμό και πέρασε με τη πρώτη χρονιά. Κατά συνέπεια, θεωρώ άδικο να προηγούνται στην επιλογή θέσης από τον ενιαίο πίνακα άτομα που δεν έχουν δώσει ποτέ ΑΣΕΠ (στην περίπτωση του κλάδου μου, αν είχαν επιτυχία ΑΣΕΠ θα διορίζονταν με τον προηγούμενο διαγωνισμό, λόγω έλλειψης επιτυχόντων). Τουλάχιστον εάν είχαν μία επιτυχία σε ΑΣΕΠ θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.Πάντως το θέμα της προτεραιότητας επιλογής θέσης είναι ένα επιμέρους θέμα. Το κύριο θέμα της πρότασής μου είναι να μην καταστρατηγούνται τα ποσοστά από ΑΣΕΠ και ενιαίο πίνακα, λόγω επιμέρους ρυθμίσεων (30μηνο, 24μηνο) και να διατηρούνται σταθερά (προτείνω στο 75%-25%, αλλά και το σημερινό 60%-40% είναι ΟΚ).Γενικά υποστηρίζω και δίνω βαρύτητα στη δυσκολία που έχει κάποιος να είναι διοριστέος ΑΣΕΠ, και το ρίσκο που παίρνει, αφήνοντας τη δουλειά του για να διαβάσει, χωρίς να είναι καθόλου σίγουρος για το αποτέλεσμα, σε σχέση με τον αναπληρωτή που ξέρει ότι ήδη με το που τον παίρνουν την 1η χρονιά βρίσκεται σε τροχιά διορισμού (και επιπλέον έχει και δουλειά και με μισθό μεγαλύτερο του μόνιμου). Οι ωρομίσθιοι είναι εντελώς άλλη περίπτωση, δεν έχουν κανονική δουλειά, και γι' αυτό υποστηρίζω την κατάργηση του θεσμού.Φυσικά όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, συζήτηση κάνουμε (ή μήπως διαβούλευση;)
Παράθεση από: teogan στις Δεκεμβρίου 01, 2009, 01:13:44 pmΟ αναπληρωτής έχει τρέξει χρόνια στην Ελλάδα έχοντας δουλειά, ενώ ο διοριστέος ΑΣΕΠ έχει ξεσκιστεί στο διάβασμα σπίτι του όντας άνεργος (οι περισσότεροι διοριστέοι που γνωρίζω σταμάτησαν τη δουλειά τους για να διαβάσουν). Αντίθετα, για να πιάσεις απλά τη βάση δε χρειάζεται την υπερπροσπάθεια που απαιτείται για να είσαι διοριστέος και φυσικά δεν χρειάζεται να αφήσεις την τρέχουσα δουλειά σου.Δεν ξέρω, τη γνώμη μου λέω, βάσει της εμπειρίας μου και των περιπτώσεων που βλέπω στους φίλους και γνωστούς μου, απλά θεωρώ πολύ δυσκολότερο και ψυχοφθόρο να κάθεσαι να διαβάζεις 8-10 ώρες καθημερινά για 9-12 μήνες, από το να πας να δουλέψεις, έστω και μακριά από το σπίτι σου, για το ίδιο χρονικό διάστημα. Προσωπικά παραιτήθηκα από τη δουλειά μου (συμβασιούχος στο Πανεπιστήμιο) και διάβασα εντατικά για 9 μήνες και διορίζομαι 1ος (τώρα πώς ζούσα 9 μήνες χωρίς δουλειά, ζούσα από τις οικονομίες που είχα από προϋπηρεσία 5 ετών) και φυσικά αισθάνομαι δικαιωμένος. Ένας φίλος μου έκανε το ίδιο ακριβώς και έχοντας και οικονομικά προβλήματα, ενώ πήγε και φροντιστήριο για το διαγωνισμό και πέρασε με τη πρώτη χρονιά. Κατά συνέπεια, θεωρώ άδικο να προηγούνται στην επιλογή θέσης από τον ενιαίο πίνακα άτομα που δεν έχουν δώσει ποτέ ΑΣΕΠ (στην περίπτωση του κλάδου μου, αν είχαν επιτυχία ΑΣΕΠ θα διορίζονταν με τον προηγούμενο διαγωνισμό, λόγω έλλειψης επιτυχόντων). Τουλάχιστον εάν είχαν μία επιτυχία σε ΑΣΕΠ θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.Πάντως το θέμα της προτεραιότητας επιλογής θέσης είναι ένα επιμέρους θέμα. Το κύριο θέμα της πρότασής μου είναι να μην καταστρατηγούνται τα ποσοστά από ΑΣΕΠ και ενιαίο πίνακα, λόγω επιμέρους ρυθμίσεων (30μηνο, 24μηνο) και να διατηρούνται σταθερά (προτείνω στο 75%-25%, αλλά και το σημερινό 60%-40% είναι ΟΚ).Γενικά υποστηρίζω και δίνω βαρύτητα στη δυσκολία που έχει κάποιος να είναι διοριστέος ΑΣΕΠ, και το ρίσκο που παίρνει, αφήνοντας τη δουλειά του για να διαβάσει, χωρίς να είναι καθόλου σίγουρος για το αποτέλεσμα, σε σχέση με τον αναπληρωτή που ξέρει ότι ήδη με το που τον παίρνουν την 1η χρονιά βρίσκεται σε τροχιά διορισμού (και επιπλέον έχει και δουλειά και με μισθό μεγαλύτερο του μόνιμου). Οι ωρομίσθιοι είναι εντελώς άλλη περίπτωση, δεν έχουν κανονική δουλειά, και γι' αυτό υποστηρίζω την κατάργηση του θεσμού.Φυσικά όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, συζήτηση κάνουμε (ή μήπως διαβούλευση;)βεβαίως και είναι εξίσου ψυχοφθόρο να διαβάζεις και να τρέχεις να δουλέψεις ως αναπληρωτής.. ίσως να ναι και χειρότερα να παραιτείσαι από τα πάντα για να διαβάσεις...όσοι δνε το χουν περάσει ας μην εκφέρουν γνώμη καλύτερα...
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ TEOGAN ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ -100 -200...ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ -................Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ +50 Η ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΣΤΟ +250
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ