0 μέλη και 11 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
τι εννοεις δεν εχουν πεσει οι υπογραφες ;
Παράθεση από: rorygr στις Ιανουαρίου 27, 2010, 10:42:46 pmτι εννοεις δεν εχουν πεσει οι υπογραφες ;νομοσχέδιο για τις προσλήψεις και τις αποσπάσεις/μεταθέσεις..., ασφαλιστικό, καλλικράτης κλπ.
Παράθεση από: rozy4 στις Ιανουαρίου 27, 2010, 10:49:29 pmΠαράθεση από: rorygr στις Ιανουαρίου 27, 2010, 10:42:46 pmτι εννοεις δεν εχουν πεσει οι υπογραφες ;νομοσχέδιο για τις προσλήψεις και τις αποσπάσεις/μεταθέσεις..., ασφαλιστικό, καλλικράτης κλπ.οκ αλλα το βασικο που ειναι το ποσοι θα διορισθουν εχει βγει...
Παράθεση από: nickitol στις Ιανουαρίου 26, 2010, 01:14:42 pmΣας το έχω ξαναπει: ΟΤΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ , ΑΝ ΘΑ ΜΕΤΡΑΝΕ 1,2,3,200 ΑΣΕΠ ΚΛΠ,ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ-ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ - ΕΝΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ......ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ.Και είναι βέβαιο ότι θα δημιουργηθεί, γιατί σε διαφορετική περίπτωση αυτοί που σήμερα θεωρούν ότι ΑΣΕΠ κάθε 2ο χρόνο είναι εξαντλητικόνα δω τι θα λέτε τότε...Άρα να γίνει μία εξέχουσα ΝΕΑ λίστα λοιπόν στην οποία θα μπουν όλοι οι επιτυχόντες και να "καμαρώνουν" ότι περιλαμβάνονται στη λίστα επιτυχόντων!!!(Μην περιμένετε και όλοι διορισμό φυσικά, αφού είπαμε όσοι είναι ψηλά θα διορισθούν).ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ?ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ??Η ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΑΣΕΠ?ΜΑ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΣΕΠ....Ισως να διεξάγονται και παλι εξετασεις για βελτιωση και ενταξη του στις λιστες διοριστεων γι α καποιον εαν το επιθυμει..Μα και τωρα το ίδιο δεν γινεται???Α Υ Ρ Ι Ο Κ Λ Α Ι Ν Ε!! μαζί με κάποια χρήματα -έξοδα φροντιστηρίου ΑΣΕΠ που πήγαν χαμένα...και ειδικά όσοι κόπτονται περι ΑΣΕΠ..........Θα δείτε!!Πολύ σωστά.Και για να βοηθήσουμε και στο νήμα, ορίστε μερικές προτάσεις που θα μπορούσε να είχε κάνει η κυρία Υποργός, αλλά που φαίνεται "δε γνωρίζει"...1. Μείωση αριθμού εισακτέων στις σχολές με πρόβλημα διορισμού. Σε κάποιες σχολές μπορούν και να δέχονται καινούργιους φοιτητές κάθε δεύτερη χρονιά, και ακόμα και τότε λίγους.2. Συνδυασμός ΑΣΕΠ (αφού τόσο πολύ πρέπει να τον κρατήσουμε) Με έτος κτήσης πτυχίου, και επιτέλους βαθμό πτυχίου.3. Στις αποσπάσεις/διορισμούς να μετρούν τα μόρια με βάση την απόσταση από το τόπο συμφερόντων του εκπαιδευτικού. Μετά από αυτό δε θα υπάρχουν άλλες βυσματικές αποσπάσεις έτσι κι αλλιώς, αφού κανείς δε θα θέλει να πάρει.Απλά πράγματα, και δε νομίζω οτι χρειάζεται αμοιβή 96000 ευρώ για να τα βρεί κανείς... άλλωστε είναι πάγεια αιτήματα των συνδικαλιστικών οργάνων εδώ και χρόνια... αλλά είπαμε, η κυρία υπουργός "δε ξέρει" πρέπει να της τα πει η ιδιωτική εταιρία....Και για να βγώ και λίγο εκτός θέματος...@ POPAKI.Δε μ' ενδιαφέρει αν κατά τη γνώμη σου είμαι ή δεν είμαι "στη χούφτα". Δεν ορίζω τον εαυτό μου με βάση τα όσα λέει μια άγνωστη από το διαδίκτυο.@MARKOSΣτου κρεμασμένου το σπίτι δε μιλάνε για σχοινί. Κοίτα πρώτα πόσες φορές έχεις τρολλάρει εσύ και μετά μίλα, ή μάλλον, καλύτερα μη μιλάς.
Σας το έχω ξαναπει: ΟΤΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ , ΑΝ ΘΑ ΜΕΤΡΑΝΕ 1,2,3,200 ΑΣΕΠ ΚΛΠ,ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ-ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ - ΕΝΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ......ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ.Και είναι βέβαιο ότι θα δημιουργηθεί, γιατί σε διαφορετική περίπτωση αυτοί που σήμερα θεωρούν ότι ΑΣΕΠ κάθε 2ο χρόνο είναι εξαντλητικόνα δω τι θα λέτε τότε...Άρα να γίνει μία εξέχουσα ΝΕΑ λίστα λοιπόν στην οποία θα μπουν όλοι οι επιτυχόντες και να "καμαρώνουν" ότι περιλαμβάνονται στη λίστα επιτυχόντων!!!(Μην περιμένετε και όλοι διορισμό φυσικά, αφού είπαμε όσοι είναι ψηλά θα διορισθούν).ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ?ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ??Η ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΑΣΕΠ?ΜΑ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΣΕΠ....Ισως να διεξάγονται και παλι εξετασεις για βελτιωση και ενταξη του στις λιστες διοριστεων γι α καποιον εαν το επιθυμει..Μα και τωρα το ίδιο δεν γινεται???Α Υ Ρ Ι Ο Κ Λ Α Ι Ν Ε!! μαζί με κάποια χρήματα -έξοδα φροντιστηρίου ΑΣΕΠ που πήγαν χαμένα...και ειδικά όσοι κόπτονται περι ΑΣΕΠ..........Θα δείτε!!
Παράθεση από: GiannisV στις Ιανουαρίου 26, 2010, 11:18:37 pmΠαράθεση από: nickitol στις Ιανουαρίου 26, 2010, 01:14:42 pmΣας το έχω ξαναπει: ΟΤΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ , ΑΝ ΘΑ ΜΕΤΡΑΝΕ 1,2,3,200 ΑΣΕΠ ΚΛΠ,ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ-ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ - ΕΝΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ......ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ.Και είναι βέβαιο ότι θα δημιουργηθεί, γιατί σε διαφορετική περίπτωση αυτοί που σήμερα θεωρούν ότι ΑΣΕΠ κάθε 2ο χρόνο είναι εξαντλητικόνα δω τι θα λέτε τότε...Άρα να γίνει μία εξέχουσα ΝΕΑ λίστα λοιπόν στην οποία θα μπουν όλοι οι επιτυχόντες και να "καμαρώνουν" ότι περιλαμβάνονται στη λίστα επιτυχόντων!!!(Μην περιμένετε και όλοι διορισμό φυσικά, αφού είπαμε όσοι είναι ψηλά θα διορισθούν).ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ?ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ??Η ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΑΣΕΠ?ΜΑ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΣΕΠ....Ισως να διεξάγονται και παλι εξετασεις για βελτιωση και ενταξη του στις λιστες διοριστεων γι α καποιον εαν το επιθυμει..Μα και τωρα το ίδιο δεν γινεται???Α Υ Ρ Ι Ο Κ Λ Α Ι Ν Ε!! μαζί με κάποια χρήματα -έξοδα φροντιστηρίου ΑΣΕΠ που πήγαν χαμένα...και ειδικά όσοι κόπτονται περι ΑΣΕΠ..........Θα δείτε!!Πολύ σωστά.Και για να βοηθήσουμε και στο νήμα, ορίστε μερικές προτάσεις που θα μπορούσε να είχε κάνει η κυρία Υποργός, αλλά που φαίνεται "δε γνωρίζει"...1. Μείωση αριθμού εισακτέων στις σχολές με πρόβλημα διορισμού. Σε κάποιες σχολές μπορούν και να δέχονται καινούργιους φοιτητές κάθε δεύτερη χρονιά, και ακόμα και τότε λίγους.2. Συνδυασμός ΑΣΕΠ (αφού τόσο πολύ πρέπει να τον κρατήσουμε) Με έτος κτήσης πτυχίου, και επιτέλους βαθμό πτυχίου.3. Στις αποσπάσεις/διορισμούς να μετρούν τα μόρια με βάση την απόσταση από το τόπο συμφερόντων του εκπαιδευτικού. Μετά από αυτό δε θα υπάρχουν άλλες βυσματικές αποσπάσεις έτσι κι αλλιώς, αφού κανείς δε θα θέλει να πάρει.Απλά πράγματα, και δε νομίζω οτι χρειάζεται αμοιβή 96000 ευρώ για να τα βρεί κανείς... άλλωστε είναι πάγεια αιτήματα των συνδικαλιστικών οργάνων εδώ και χρόνια... αλλά είπαμε, η κυρία υπουργός "δε ξέρει" πρέπει να της τα πει η ιδιωτική εταιρία....Και για να βγώ και λίγο εκτός θέματος...@ POPAKI.Δε μ' ενδιαφέρει αν κατά τη γνώμη σου είμαι ή δεν είμαι "στη χούφτα". Δεν ορίζω τον εαυτό μου με βάση τα όσα λέει μια άγνωστη από το διαδίκτυο.@MARKOSΣτου κρεμασμένου το σπίτι δε μιλάνε για σχοινί. Κοίτα πρώτα πόσες φορές έχεις τρολλάρει εσύ και μετά μίλα, ή μάλλον, καλύτερα μη μιλάς.1. Μείωση αριθμού εισακτέων στις σχολές με πρόβλημα διορισμού. Σε κάποιες σχολές μπορούν και να δέχονται καινούργιους φοιτητές κάθε δεύτερη χρονιά, και ακόμα και τότε λίγους.1. Αν συμβεί αυτό ,εγώ πχ ,ως νέο παιδί που θέλω να ακολουθήσω αυτόν τον κλάδο ,θα πρέπει η να ακυρώσω το όνειρο μου μέχρι να διοριστείς εσύ η να πάω στο εξωτερικό και θα είναι διπλό το χάσιμο γιατί και πίσω θα επιστρέψω με αυτή την ειδικότητα και τα χρήματα μου θα δώσω για να σπουδάσω σε μια ξένη χώρα.Και εσύ ως καθηγητής στην αντίστοιχη ερώτηση του μαθητή σου τι θα του απαντήσεις;Δεν έχεις δικαίωμα εισαγωγής γιατί πρέπει πρώτα να διοριστώ; Δε μ' ενδιαφέρει αν κατά τη γνώμη σου είμαι ή δεν είμαι "στη χούφτα". Δεν ορίζω τον εαυτό μου με βάση τα όσα λέει μια άγνωστη από το διαδίκτυο.[/b][/color]Όπως νομίζεις ,αυτό είναι θέμα ευαισθησίας του καθενός μας.
1. Αν συμβεί αυτό ,εγώ πχ ,ως νέο παιδί που θέλω να ακολουθήσω αυτόν τον κλάδο ,θα πρέπει η να ακυρώσω το όνειρο μου μέχρι να διοριστείς εσύ η να πάω στο εξωτερικό και θα είναι διπλό το χάσιμο γιατί και πίσω θα επιστρέψω με αυτή την ειδικότητα και τα χρήματα μου θα δώσω για να σπουδάσω σε μια ξένη χώρα.Και εσύ ως καθηγητής στην αντίστοιχη ερώτηση του μαθητή σου τι θα του απαντήσεις;Δεν έχεις δικαίωμα εισαγωγής γιατί πρέπει πρώτα να διοριστώ;
Όπως νομίζεις ,αυτό είναι θέμα ευαισθησίας του καθενός μας.
Παράθεση από: PO-PA-KI στις Ιανουαρίου 27, 2010, 11:20:23 pmΠαράθεση από: GiannisV στις Ιανουαρίου 26, 2010, 11:18:37 pmΠαράθεση από: nickitol στις Ιανουαρίου 26, 2010, 01:14:42 pmΣας το έχω ξαναπει: ΟΤΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ , ΑΝ ΘΑ ΜΕΤΡΑΝΕ 1,2,3,200 ΑΣΕΠ ΚΛΠ,ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ-ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ - ΕΝΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ......ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ.Και είναι βέβαιο ότι θα δημιουργηθεί, γιατί σε διαφορετική περίπτωση αυτοί που σήμερα θεωρούν ότι ΑΣΕΠ κάθε 2ο χρόνο είναι εξαντλητικόνα δω τι θα λέτε τότε...Άρα να γίνει μία εξέχουσα ΝΕΑ λίστα λοιπόν στην οποία θα μπουν όλοι οι επιτυχόντες και να "καμαρώνουν" ότι περιλαμβάνονται στη λίστα επιτυχόντων!!!(Μην περιμένετε και όλοι διορισμό φυσικά, αφού είπαμε όσοι είναι ψηλά θα διορισθούν).ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ?ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ??Η ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΑΣΕΠ?ΜΑ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΣΕΠ....Ισως να διεξάγονται και παλι εξετασεις για βελτιωση και ενταξη του στις λιστες διοριστεων γι α καποιον εαν το επιθυμει..Μα και τωρα το ίδιο δεν γινεται???Α Υ Ρ Ι Ο Κ Λ Α Ι Ν Ε!! μαζί με κάποια χρήματα -έξοδα φροντιστηρίου ΑΣΕΠ που πήγαν χαμένα...και ειδικά όσοι κόπτονται περι ΑΣΕΠ..........Θα δείτε!!Πολύ σωστά.Και για να βοηθήσουμε και στο νήμα, ορίστε μερικές προτάσεις που θα μπορούσε να είχε κάνει η κυρία Υποργός, αλλά που φαίνεται "δε γνωρίζει"...1. Μείωση αριθμού εισακτέων στις σχολές με πρόβλημα διορισμού. Σε κάποιες σχολές μπορούν και να δέχονται καινούργιους φοιτητές κάθε δεύτερη χρονιά, και ακόμα και τότε λίγους.2. Συνδυασμός ΑΣΕΠ (αφού τόσο πολύ πρέπει να τον κρατήσουμε) Με έτος κτήσης πτυχίου, και επιτέλους βαθμό πτυχίου.3. Στις αποσπάσεις/διορισμούς να μετρούν τα μόρια με βάση την απόσταση από το τόπο συμφερόντων του εκπαιδευτικού. Μετά από αυτό δε θα υπάρχουν άλλες βυσματικές αποσπάσεις έτσι κι αλλιώς, αφού κανείς δε θα θέλει να πάρει.Απλά πράγματα, και δε νομίζω οτι χρειάζεται αμοιβή 96000 ευρώ για να τα βρεί κανείς... άλλωστε είναι πάγεια αιτήματα των συνδικαλιστικών οργάνων εδώ και χρόνια... αλλά είπαμε, η κυρία υπουργός "δε ξέρει" πρέπει να της τα πει η ιδιωτική εταιρία....Και για να βγώ και λίγο εκτός θέματος...@ POPAKI.Δε μ' ενδιαφέρει αν κατά τη γνώμη σου είμαι ή δεν είμαι "στη χούφτα". Δεν ορίζω τον εαυτό μου με βάση τα όσα λέει μια άγνωστη από το διαδίκτυο.@MARKOSΣτου κρεμασμένου το σπίτι δε μιλάνε για σχοινί. Κοίτα πρώτα πόσες φορές έχεις τρολλάρει εσύ και μετά μίλα, ή μάλλον, καλύτερα μη μιλάς.1. Μείωση αριθμού εισακτέων στις σχολές με πρόβλημα διορισμού. Σε κάποιες σχολές μπορούν και να δέχονται καινούργιους φοιτητές κάθε δεύτερη χρονιά, και ακόμα και τότε λίγους.1. Αν συμβεί αυτό ,εγώ πχ ,ως νέο παιδί που θέλω να ακολουθήσω αυτόν τον κλάδο ,θα πρέπει η να ακυρώσω το όνειρο μου μέχρι να διοριστείς εσύ η να πάω στο εξωτερικό και θα είναι διπλό το χάσιμο γιατί και πίσω θα επιστρέψω με αυτή την ειδικότητα και τα χρήματα μου θα δώσω για να σπουδάσω σε μια ξένη χώρα.Και εσύ ως καθηγητής στην αντίστοιχη ερώτηση του μαθητή σου τι θα του απαντήσεις;Δεν έχεις δικαίωμα εισαγωγής γιατί πρέπει πρώτα να διοριστώ; Δε μ' ενδιαφέρει αν κατά τη γνώμη σου είμαι ή δεν είμαι "στη χούφτα". Δεν ορίζω τον εαυτό μου με βάση τα όσα λέει μια άγνωστη από το διαδίκτυο.[/b][/color]Όπως νομίζεις ,αυτό είναι θέμα ευαισθησίας του καθενός μας.Παράθεση1. Αν συμβεί αυτό ,εγώ πχ ,ως νέο παιδί που θέλω να ακολουθήσω αυτόν τον κλάδο ,θα πρέπει η να ακυρώσω το όνειρο μου μέχρι να διοριστείς εσύ η να πάω στο εξωτερικό και θα είναι διπλό το χάσιμο γιατί και πίσω θα επιστρέψω με αυτή την ειδικότητα και τα χρήματα μου θα δώσω για να σπουδάσω σε μια ξένη χώρα.Και εσύ ως καθηγητής στην αντίστοιχη ερώτηση του μαθητή σου τι θα του απαντήσεις;Δεν έχεις δικαίωμα εισαγωγής γιατί πρέπει πρώτα να διοριστώ; Μάλλον άκυρη η ερώτησή σου, αφού αν είμαι καθηγητής θα έχω ήδη διοριστεί, επομένως δεν είναι δυνατόν να δώσω την απάντηση που περιγράφεις.Αλλά επί της ουσίας...Τα περισσότερα άτομα που επιλέγουν ένα τομέα, το κάνουν λόγω δυνατότητας επαγγελματικής αποκατάστασης. Απόδειξη, η αυξημένη ζήτηση που έχει τώρα η παιδαγωγική. Εσύ θεωρείς δηλαδή οτι ξαφνικά βρέθηκαν πολλοί νέοι άνθρωποι που "είχαν ως όνειρο", "από παιδιά" να γίνουν δάσκαλοι? (για να αναφέρω ένα παράδειγμα). Ή μήπως είδαν πόση ζήτηση έχει το συγκεκριμένο επάγγελμα στην αγορά εργασίας (στη συγκεκριμένη περίπτωση στο διορισμό).Αλλά αντιστρέφοντας το ερώτημα, εσύ τί θα πείς στο φοιτητή που σπουδάζει κάτι, αν έμπαινες στην αιθουσα? "Καλησπέρα, ο τίτλος σπουδών σου θα είναι χαρτί υγείας, κι εσύ είσαι ήδη άνεργος?" Είναι δηλαδή καλύτερα να βγαίνει από μια σχολή που ήταν "το όνειρό του" να τελειώσει, και μετά να μένει άνεργος ή να εργάζεται σε άσχετα επαγγέλματα? Και τελικά αυτό το ρημάδι το "όνειρο" ήταν μόνο να τελειώσει τη σχολή, η και να εργαστεί στο αντικείμενο που σπούδασε? Αν το αγαπάει τόσο πολύ, μάλλον το δεύτερο. Οπότε του το κόψαμε το όνειρο στη μέση, με τη λογική που ακολουθείς. (παρεμπιπτόντως, με τη φράση "καλημέρα, είσαστε ήδη άνεργοι" ξεκινούσε το μάθημά του στους πρωτοετείς ένας καθηγητής στη γυμναστική ακαδημία.) Το να πάνε στο εξωτερικό για να σπουδάσουν είναι ένα άλλο θέμα, που άπτεται της αναγνώρισης των τίτλων σπουδών τους. Σε κάθε περίπτωση, αν γνωρίζουν οτι θα έχουν κάποιες δυσκολίες στο να αναγνωριστεί ο τίτλος σπουδών, και οτι ακόμα και τότε θα διορίζονται κατά προτεραιότητα αυτοί που έχουν τελειώσει ελληνικό πανεπιστήμιο, λογικά θα το σκεφτούν διπλά ΑΝ θα πάνε, και θα σκεφτούν πολύ προσεκτικά και ΤΙ θα σπουδάσουν.Είναι τελικά θέμα νοοτροπίας. Εσύ (φαίνεσαι να) θεωρείς οτι ας μπούν όλοι και να βγούν, και ας είναι και άνεργοι μετά, εγώ θεωρώ οτι είναι καλύτερα να είναι μεν δύσκολη η εισαγωγή σου σε μια σχολή, αλλά ΑΝ μπορέσεις και μπεις (και τη τελειώσεις) να είσαι ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ. Είναι θέμα σε ποιά φάση της ζωής σου και για πόσο χρόνο θα υπάρχει άγχος. Εγώ λέω καλύτερα νωρίς και λίγο (αφού σε περίπτωση μη εισαγωγής στη "σχολή των ονείρων σας" θα σας κατευθύνει το κράτος/η αγορά κάπου αλλού που θα υπάρχει εργασία) παρά αργότερα και πολύ (δηλαδή να τελειώσεις μια σχολή και μετά να μένεις χρόνια άνεργος ή να βιώνεις έναν εργασιακό μεσαίωνα, σαν αυτόν της ωρομισθίας). Ελπίζω να απάντησα στο ερώτημά σου.Αυτά επί των θέσεών μου.Επ' αυτού....ΠαράθεσηΌπως νομίζεις ,αυτό είναι θέμα ευαισθησίας του καθενός μας.Στο καθένα φέρομαι όπως πιστεύω οτι του αξίζει. Αν θεωρώ οτι του αξίζει να αδιαφορώ για τη γνώμη του, αδιαφορώ.
Παράθεση από: GiannisV στις Ιανουαρίου 28, 2010, 12:01:10 amΠαράθεση από: PO-PA-KI στις Ιανουαρίου 27, 2010, 11:20:23 pmΠαράθεση από: GiannisV στις Ιανουαρίου 26, 2010, 11:18:37 pmΠαράθεση από: nickitol στις Ιανουαρίου 26, 2010, 01:14:42 pmΣας το έχω ξαναπει: ΟΤΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ , ΑΝ ΘΑ ΜΕΤΡΑΝΕ 1,2,3,200 ΑΣΕΠ ΚΛΠ,ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ-ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ - ΕΝΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ......ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ.Και είναι βέβαιο ότι θα δημιουργηθεί, γιατί σε διαφορετική περίπτωση αυτοί που σήμερα θεωρούν ότι ΑΣΕΠ κάθε 2ο χρόνο είναι εξαντλητικόνα δω τι θα λέτε τότε...Άρα να γίνει μία εξέχουσα ΝΕΑ λίστα λοιπόν στην οποία θα μπουν όλοι οι επιτυχόντες και να "καμαρώνουν" ότι περιλαμβάνονται στη λίστα επιτυχόντων!!!(Μην περιμένετε και όλοι διορισμό φυσικά, αφού είπαμε όσοι είναι ψηλά θα διορισθούν).ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ?ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ??Η ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΑΣΕΠ?ΜΑ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΣΕΠ....Ισως να διεξάγονται και παλι εξετασεις για βελτιωση και ενταξη του στις λιστες διοριστεων γι α καποιον εαν το επιθυμει..Μα και τωρα το ίδιο δεν γινεται???Α Υ Ρ Ι Ο Κ Λ Α Ι Ν Ε!! μαζί με κάποια χρήματα -έξοδα φροντιστηρίου ΑΣΕΠ που πήγαν χαμένα...και ειδικά όσοι κόπτονται περι ΑΣΕΠ..........Θα δείτε!!Πολύ σωστά.Και για να βοηθήσουμε και στο νήμα, ορίστε μερικές προτάσεις που θα μπορούσε να είχε κάνει η κυρία Υποργός, αλλά που φαίνεται "δε γνωρίζει"...1. Μείωση αριθμού εισακτέων στις σχολές με πρόβλημα διορισμού. Σε κάποιες σχολές μπορούν και να δέχονται καινούργιους φοιτητές κάθε δεύτερη χρονιά, και ακόμα και τότε λίγους.2. Συνδυασμός ΑΣΕΠ (αφού τόσο πολύ πρέπει να τον κρατήσουμε) Με έτος κτήσης πτυχίου, και επιτέλους βαθμό πτυχίου.3. Στις αποσπάσεις/διορισμούς να μετρούν τα μόρια με βάση την απόσταση από το τόπο συμφερόντων του εκπαιδευτικού. Μετά από αυτό δε θα υπάρχουν άλλες βυσματικές αποσπάσεις έτσι κι αλλιώς, αφού κανείς δε θα θέλει να πάρει.Απλά πράγματα, και δε νομίζω οτι χρειάζεται αμοιβή 96000 ευρώ για να τα βρεί κανείς... άλλωστε είναι πάγεια αιτήματα των συνδικαλιστικών οργάνων εδώ και χρόνια... αλλά είπαμε, η κυρία υπουργός "δε ξέρει" πρέπει να της τα πει η ιδιωτική εταιρία....Και για να βγώ και λίγο εκτός θέματος...@ POPAKI.Δε μ' ενδιαφέρει αν κατά τη γνώμη σου είμαι ή δεν είμαι "στη χούφτα". Δεν ορίζω τον εαυτό μου με βάση τα όσα λέει μια άγνωστη από το διαδίκτυο.@MARKOSΣτου κρεμασμένου το σπίτι δε μιλάνε για σχοινί. Κοίτα πρώτα πόσες φορές έχεις τρολλάρει εσύ και μετά μίλα, ή μάλλον, καλύτερα μη μιλάς.1. Μείωση αριθμού εισακτέων στις σχολές με πρόβλημα διορισμού. Σε κάποιες σχολές μπορούν και να δέχονται καινούργιους φοιτητές κάθε δεύτερη χρονιά, και ακόμα και τότε λίγους.1. Αν συμβεί αυτό ,εγώ πχ ,ως νέο παιδί που θέλω να ακολουθήσω αυτόν τον κλάδο ,θα πρέπει η να ακυρώσω το όνειρο μου μέχρι να διοριστείς εσύ η να πάω στο εξωτερικό και θα είναι διπλό το χάσιμο γιατί και πίσω θα επιστρέψω με αυτή την ειδικότητα και τα χρήματα μου θα δώσω για να σπουδάσω σε μια ξένη χώρα.Και εσύ ως καθηγητής στην αντίστοιχη ερώτηση του μαθητή σου τι θα του απαντήσεις;Δεν έχεις δικαίωμα εισαγωγής γιατί πρέπει πρώτα να διοριστώ; Δε μ' ενδιαφέρει αν κατά τη γνώμη σου είμαι ή δεν είμαι "στη χούφτα". Δεν ορίζω τον εαυτό μου με βάση τα όσα λέει μια άγνωστη από το διαδίκτυο.[/b][/color]Όπως νομίζεις ,αυτό είναι θέμα ευαισθησίας του καθενός μας.Παράθεση1. Αν συμβεί αυτό ,εγώ πχ ,ως νέο παιδί που θέλω να ακολουθήσω αυτόν τον κλάδο ,θα πρέπει η να ακυρώσω το όνειρο μου μέχρι να διοριστείς εσύ η να πάω στο εξωτερικό και θα είναι διπλό το χάσιμο γιατί και πίσω θα επιστρέψω με αυτή την ειδικότητα και τα χρήματα μου θα δώσω για να σπουδάσω σε μια ξένη χώρα.Και εσύ ως καθηγητής στην αντίστοιχη ερώτηση του μαθητή σου τι θα του απαντήσεις;Δεν έχεις δικαίωμα εισαγωγής γιατί πρέπει πρώτα να διοριστώ; Μάλλον άκυρη η ερώτησή σου, αφού αν είμαι καθηγητής θα έχω ήδη διοριστεί, επομένως δεν είναι δυνατόν να δώσω την απάντηση που περιγράφεις.Αλλά επί της ουσίας...Τα περισσότερα άτομα που επιλέγουν ένα τομέα, το κάνουν λόγω δυνατότητας επαγγελματικής αποκατάστασης. Απόδειξη, η αυξημένη ζήτηση που έχει τώρα η παιδαγωγική. Εσύ θεωρείς δηλαδή οτι ξαφνικά βρέθηκαν πολλοί νέοι άνθρωποι που "είχαν ως όνειρο", "από παιδιά" να γίνουν δάσκαλοι? (για να αναφέρω ένα παράδειγμα). Ή μήπως είδαν πόση ζήτηση έχει το συγκεκριμένο επάγγελμα στην αγορά εργασίας (στη συγκεκριμένη περίπτωση στο διορισμό).Αλλά αντιστρέφοντας το ερώτημα, εσύ τί θα πείς στο φοιτητή που σπουδάζει κάτι, αν έμπαινες στην αιθουσα? "Καλησπέρα, ο τίτλος σπουδών σου θα είναι χαρτί υγείας, κι εσύ είσαι ήδη άνεργος?" Είναι δηλαδή καλύτερα να βγαίνει από μια σχολή που ήταν "το όνειρό του" να τελειώσει, και μετά να μένει άνεργος ή να εργάζεται σε άσχετα επαγγέλματα? Και τελικά αυτό το ρημάδι το "όνειρο" ήταν μόνο να τελειώσει τη σχολή, η και να εργαστεί στο αντικείμενο που σπούδασε? Αν το αγαπάει τόσο πολύ, μάλλον το δεύτερο. Οπότε του το κόψαμε το όνειρο στη μέση, με τη λογική που ακολουθείς. (παρεμπιπτόντως, με τη φράση "καλημέρα, είσαστε ήδη άνεργοι" ξεκινούσε το μάθημά του στους πρωτοετείς ένας καθηγητής στη γυμναστική ακαδημία.) Το να πάνε στο εξωτερικό για να σπουδάσουν είναι ένα άλλο θέμα, που άπτεται της αναγνώρισης των τίτλων σπουδών τους. Σε κάθε περίπτωση, αν γνωρίζουν οτι θα έχουν κάποιες δυσκολίες στο να αναγνωριστεί ο τίτλος σπουδών, και οτι ακόμα και τότε θα διορίζονται κατά προτεραιότητα αυτοί που έχουν τελειώσει ελληνικό πανεπιστήμιο, λογικά θα το σκεφτούν διπλά ΑΝ θα πάνε, και θα σκεφτούν πολύ προσεκτικά και ΤΙ θα σπουδάσουν.Είναι τελικά θέμα νοοτροπίας. Εσύ (φαίνεσαι να) θεωρείς οτι ας μπούν όλοι και να βγούν, και ας είναι και άνεργοι μετά, εγώ θεωρώ οτι είναι καλύτερα να είναι μεν δύσκολη η εισαγωγή σου σε μια σχολή, αλλά ΑΝ μπορέσεις και μπεις (και τη τελειώσεις) να είσαι ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ. Είναι θέμα σε ποιά φάση της ζωής σου και για πόσο χρόνο θα υπάρχει άγχος. Εγώ λέω καλύτερα νωρίς και λίγο (αφού σε περίπτωση μη εισαγωγής στη "σχολή των ονείρων σας" θα σας κατευθύνει το κράτος/η αγορά κάπου αλλού που θα υπάρχει εργασία) παρά αργότερα και πολύ (δηλαδή να τελειώσεις μια σχολή και μετά να μένεις χρόνια άνεργος ή να βιώνεις έναν εργασιακό μεσαίωνα, σαν αυτόν της ωρομισθίας). Ελπίζω να απάντησα στο ερώτημά σου.Αυτά επί των θέσεών μου.Επ' αυτού....ΠαράθεσηΌπως νομίζεις ,αυτό είναι θέμα ευαισθησίας του καθενός μας.Στο καθένα φέρομαι όπως πιστεύω οτι του αξίζει. Αν θεωρώ οτι του αξίζει να αδιαφορώ για τη γνώμη του, αδιαφορώ. -Δεν θεωρώ άκυρη την ερώτηση μου ,διότι και κατάλαβες τι εννοούσα , αναπληρωτής/ωρομίσθιος κλπ και έκανες το λάθος να απαντήσεις επ’αυτού για να δείξεις σε όλους οτι θίχτηκες. (αδυναμία το λέω εγώ).-Σε κάποια από αυτά που γράφεις συμφωνώ, σε άλλα όχι.Όλοι όμως γνωρίζαμε όταν κάναμε την επιλογή μας ότι θα έχουμε δυσκολίες απορρόφησης, έχουμε και εμείς την δικιά μας ευθύνη ,δεν είναι η ευθύνη αποκλειστικότητα του κράτους.(άλλες είναι η δικές του ευθύνες).Η απάντηση μου με λίγα λόγια σε όλα είναι.Εφόσον φτάσαμε εδώ που φτάσαμε , χωρίς να αναλύσω ποιος φταίει , αν φταίει και γιατί φταίει και γνωστά είναι και έχουν γραφεί εδώ μέσα από κάποιους. Η δίκαιη λύση για τον διορισμό είναι ο αδιάβλητος/αντικειμενικός και με κάποιες τροποποιήσεις ΑΣΕΠ.Για να γίνει αυτό πρέπει κάποιοι να πονέσουν.Δεν είμαι υπέρ της λεγομένης μεταρρύθμισης (θεωρώ το υπάρχον σύστημα καλό ,σχετικά δίκαιο) αν δεν υπήρχαν κάποια μικρά παραθυράκια θα ήταν ακόμη καλύτερο.ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΌχι μόνον ΕΜΕΙΣ.Αυτά τα ολίγα από μένα θεωρώντας ότι το θέμα έχει λήξει και δεν επανέρχομαι.Γεια χαρά