*

Αποστολέας Θέμα: Δηλώσεις Διαμαντοπούλου  (Αναγνώστηκε 2204055 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xenos

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λίγες λέξεις,πολλές σκέψεις
    • Προφίλ
Απ: Δηλώσεις Διαμαντοπούλου περί ριζικής αλλαγής
« Απάντηση #714 στις: Νοεμβρίου 13, 2009, 11:45:29 pm »
http://www.alfavita.gr/ank_b/ank13_11_0728.php
Δεν μας λέει η κυρία Φατούρου τί έκανε η ΟΛΜΕ τόσα χρόνια για τις αποσπάσεις και τα παράθυρα εκτός από το να τα παρατηρεί.
Εγινε καμιά απεργία ή καμιά πορεία για αυτόν τον λόγο;

Επίσης,η δια βίου μάθηση είναι μια παγκόσμια πραγματικότητα την οποία οι παλαιοημερολογίτες συνδικαλιστές της επετηρίδας αδυνατούν να κατανοήσουν.Πόσοι από αυτούς έχουν διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ;
Ή μήπως νομίζουν ότι βρισκόμαστε ακόμα στην εποχή που περνούσαν ελάχιστοι στις πανελλήνιες και μπορούν να διοριστούν όλοι οι πτυχιούχοι;Το πτυχίο σήμερα δεν αποτελεί εγγύηση εργασίας.Ας τους ξυπνήσει κάποιος από το βόλεμά τους για να αναζητήσουν εφικτές λύσεις.Τις χρειαζόμαστε...
ο μόνος που μπορεί να τους ξυπνήσει από το βόλεμα τους είσαι εσύ η/ο  ίδια/ιος  που τους ψηφίζεις……άντε …… και θα δεις πως θα ξυπνήσουν…..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:54:09 »

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #715 στις: Νοεμβρίου 13, 2009, 11:45:55 pm »
Κοιτα ΤΕΜ, προφανώς υποννοείς ότι δεν έχεις τρόπο για να αποδείξεις την ορθότητα της επιλογής σου, και άρα θα αντιμετωπιστείς όπως και ο άλλος με τα πραγματικά περίεργα 12 μόρια (που μπορεί όμως πάλι να δικαιολογούνται από τον τρόπο επιλογής στη συγκεκριμένη περιφέρεια). Δεν έχω σκεφτεί πως αντιμετωπίζεται αυτό... είναι ευθύνη των γραφείων να κρατάνε αρχεία....όμως......!!!!

Δεν κατάλαβα τι εννοείς. :(

ΑΣΕΠ περάσαμε, όπως και χιλιάδες άλλοι. Στα αγγλικά πληκτρολογώ πιο γρήγορα-αν δεν σκαμπάζαμε με τα Ελληνικά προφανώς δεν θα περνούσαμε ΑΣΕΠ συνάδελφε!!Υπάρχουν και άλλες πολλές δουλειές στον ιδιωτικό τομέα που υποθέτω θα μπορούσες να κάνεις, ή μόνο στο δημόσιο μπορείς να δουλεύεις????

Εγώ δουλειά θέλω,έτσι απλά.
Δε με νοιάζει αν θα είναι στο δημόσιο ή όχι.
Απλά θέλω το δημόσιο σχολείο γιατί μου αρέσει να μπαίνω στην αυλή και να τρέχουν οι μαθητές μου να μου μιλήσουν.
Γιατί μου αρέσει να βλέπω την αυλή γεμάτη παιδιά.
Γιατί δε γουστάρω να κάνω τεμενάδες στο κάθε κακομαθημένο για να μην το χάσω από πελάτη.

Αποσυνδεδεμένος ΦΩΤΩ

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #716 στις: Νοεμβρίου 13, 2009, 11:47:46 pm »
marias,μας συγκίνησες όλους με το κείμενο σου.

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #717 στις: Νοεμβρίου 13, 2009, 11:49:28 pm »
Οι όποιες αλλαγές εξαγγέλθηκαν, ανεξάρτητα αν κάποιες μπορεί να έχουν θετικό αποτέλεσμα, δεν στοχεύουν ουσιαστικά στη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης αλλά, απλούστατα, στην εξοικονόμηση πόρων και στην περικοπή δαπανών. Αυτό είναι ξεκάθαρο και φαίνεται εύκολα από τις δηλώσεις της Διαμαντοπούλου. Είναι η επαπειλούμενη επιτήρηση της ΕΕ που τους κάνει να τρέχουν και όχι επειδή τους έπιασε όψιμος πόνος για τους μαθητές και τα σχολεία. Η υποκρισία περισσεύει και χρησιμοποιείται για την πρόκληση εντυπώσεων στα ΜΜΕ.   ;)
Συμφωνώ ότι αυτό είναι προφανές.Το θέμα είναι ότι η ορθολογικότερη διαχείριση του δημόσιου τομέα είναι πλέον αναγκαία και για πολιτιστικούς και κοινωνικούς λόγους.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:54:09 »

Αποσυνδεδεμένος Daidalos

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02 Επιστήμη ποιητική ευδαιμονίας
    • Προφίλ
« Απάντηση #718 στις: Νοεμβρίου 13, 2009, 11:50:15 pm »
 Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτό το παράδειγμα όπως κι εκείνο που έδωσα χθες, ότι σε νομό νησιωτικό του βορείου Αιγαίου έχουμε 596 εκπαιδευτικούς διορισμένους στο νησί και στην τάξη μπαίνουν 216 …

Μ. ΠΥΡΓΙΩΤΗ: Λιγότερο από τους μισούς.

Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Λιγότεροι από τους μισούς και από αυτούς που διδάσκουν. Οι συνολικές ώρες διδασκαλίας είναι 1.280 λιγότερες από αυτές που οφείλουν να κάνουν ως εκπαιδευτικοί. Αυτό δείχνει αμέσως ότι στη χώρα υπάρχει τέτοιος ανορθολογισμός, υπάρχει τέτοια σπατάλη πόρων και ανθρώπινων και οικονομικών, που όταν κάθε χρόνο μιλάμε για κενά, είναι πραγματικά μια τραγωδία.

Θέλω να σας πω ότι εγώ αντιμετώπισα τα κενά -γιατί ήταν το πρώτο ταβάνι που μού ‘ρθε στο κεφάλι μόλις ανέλαβα. Χιλιάδες κενά σε όλη τη χώρα τα αντιμετώπισα -να σας το πω δημοσίως- με λάθος τρόπο. Δηλαδή, ζήτησα αμέσως πιστώσεις τις οποίες έδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, για να καλύψουμε αμέσως τα κενά και να μπουν οι καθηγητές στην τάξη.

Αυτό δεν μπορεί να ξαναγίνει. Τα κενά θα αντιμετωπιστούν από το εκπαιδευτικό δυναμικό της χώρας, το οποίο είναι τεράστιο. Είμαστε η πρώτη χώρα στον ΟΟΣΑ σε αναλογία μαθητών ανά καθηγητή, ανά εκπαιδευτικό: 1 προς 9. Και είμαστε μέσα στις τρεις τελευταίες χώρες στις επιδόσεις στα μαθήματα. Αυτά τα θέματα θα μας αφήσουν αδιάφορους;

Συμπέρασμα: η υπουργός ισχυρίζεται ότι οι εκπαιδευτικοι είναι υπεραρκετοί, άρα θα μειωθούν οι διορισμοί, και ότι αυτοί φταίνε για τις χαμηλές επιδόσεις των μαθητών. Εάν αυτά που λέει δεν αφήνει έκθετους τους εκπαιδευτικούς στην ευρύτερη κοινωνία, τότε τι εννοεί η... ποιήτρια;
Σταματήστε τις ανούσιες αντιπαραθέσεις, γιατί εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν. Είτε με ΑΣΕΠ είτε με προϋπηρεσία, ουσιαστικά η Διαμαντοπούλου εξήγγειλε δραστικές περικοπές διορισμών. Ξυπνήστε!  ???
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 13, 2009, 11:54:05 pm από Daidalos »

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #719 στις: Νοεμβρίου 13, 2009, 11:51:50 pm »
2. Οι προσλήψεις στο εξής θα γίνονται μόνο με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Οι πίνακες σταματούν να τροφοδοτούνται. Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος για τους υφιστάμενους. Στόχος μας οι προσλήψεις με σαφή προσδιορισμό του τόπου και του χρόνου του διορισμού. Η πρόσληψη δηλαδή μπορεί να γίνεται είτε σε επίπεδο σχολείου, είτε σε επίπεδο αρμόδιας Διεύθυνσης και ο χρόνος υπηρεσίας στον τόπο του πρώτου διορισμού θα πρέπει να είναι εξ αρχής προσδιορισμένος και ο ίδιος για όλους. Και για τον τόπο και για τον χρόνο πιστεύουμε πως θα υπάρξουν χρήσιμες προτάσεις στο στάδιο της διαβούλευσης.Ταυτόχρονα, εξετάζονται οι όροι ουσιαστικής υλοποίησης του θεσμού του δόκιμου εκπαιδευτικού, δηλαδή η επιμόρφωση και η αξιολόγησή του την πρώτη διετία.

Το διαβάζω και το ξαναδιαβάζω μπας και βγάλω άκρη και γλιτώσω τα χάπια.
Λοιπόν,γράφω τις σκέψεις μου και εσείς διορθώστε με.

Οι πίνακες σταματούν να τροφοδοτούντα = Όσοι μπήκανε,μπήκανε. Αυτοί που μπήκανε θα συνεχίσουν να παίρνουν μόρια,αλλά δε θα μπουν άλλοι εκτός ασεπ.
Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος για τους υφιστάμενους = Θα διοριστούν αυτοί που μπήκανε στους πίνακες,αφού οι προσλήψεις τους έγιναν με άλλα δεδομένα.

Αυτό με τις προσλήψεις σε επίπεδο σχολείου δεν το κατάλαβα καθόλου.

Αποσυνδεδεμένος billimember

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #720 στις: Νοεμβρίου 13, 2009, 11:55:08 pm »
Συμφωνω.Ολοι ανθρωποι ειμαστε με υποχρεωσεις κ οικογενειες.Σε λιγο θα πατησουν πανω μας σαν οδοστρωτηρες κ θα μας κανουν χαλκομανια.Αυτο που συμβαινει , ειναι παραλογο εχεις ψηφισει ενα νομο βασει του οποιου εχουν προγραμματισει χιλιαδες ανθρωποι τις ζωες τους, εχουμε εγκαταλειψει τα ιδιαιερα κ τρεχουμε σαν το

Αποσυνδεδεμένος walkleon

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #721 στις: Νοεμβρίου 13, 2009, 11:55:28 pm »
Μόνο οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με πολλά μόρια θα πριμοδοτούνται από το ΑΣΕΠ
http://www.esos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2950&Itemid=231
Άντε γειά δηλαδή...
Απλά θέλω να δώ τι θα κάνει με τους Πληροφορικούς....απασχολούνται περίπου 2000 άτομα κάθε χρόνο(Αναπληρωτές,Ολοήμερα κτλ) και στον ΑΣΕΠ περνάνε τη βάση 500!
Θα γελάσει και το γαλάζιο κατσίκι όταν θα ψάχνει του χρόνου 1500 άτομα να βάλει στα Ολοήμερα!

Αποσυνδεδεμένος ΦΩΤΩ

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #722 στις: Νοεμβρίου 13, 2009, 11:56:55 pm »
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ , ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΤΡΟΠΗ .ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΟΛΟΓΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ.

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #723 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 12:00:20 am »
Λυπάμαι,αλλά δεν είμαστε όλοι φιλόλογοι. ::)

Λοιπόν,τώρα σκέφτηκα και το άλλο.
Την εβδομάδα που πέρασε,έγινε πολύς λόγος για τον ασεπ. Είναι φανερό ότι θέλουν να το βγάλουν πιο ισχυρό.
Ίσως και η Διαμαντοπούλου, ως υπουργός παιδείας να έπρεπε να βγει να πει κάτι για να δώσει το στίγμα της. Λέω εγώ τώρα... :(
Ίσως να έριξε άδεια για να πιάσει γεμάτα,για να δει αντιδράσεις.

Τι να πω.... :(

Αποσυνδεδεμένος Stavroula.V.

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #724 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 12:02:18 am »
2. Οι προσλήψεις στο εξής θα γίνονται μόνο με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Οι πίνακες σταματούν να τροφοδοτούνται. Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος για τους υφιστάμενους. Στόχος μας οι προσλήψεις με σαφή προσδιορισμό του τόπου και του χρόνου του διορισμού. Η πρόσληψη δηλαδή μπορεί να γίνεται είτε σε επίπεδο σχολείου, είτε σε επίπεδο αρμόδιας Διεύθυνσης και ο χρόνος υπηρεσίας στον τόπο του πρώτου διορισμού θα πρέπει να είναι εξ αρχής προσδιορισμένος και ο ίδιος για όλους. Και για τον τόπο και για τον χρόνο πιστεύουμε πως θα υπάρξουν χρήσιμες προτάσεις στο στάδιο της διαβούλευσης.Ταυτόχρονα, εξετάζονται οι όροι ουσιαστικής υλοποίησης του θεσμού του δόκιμου εκπαιδευτικού, δηλαδή η επιμόρφωση και η αξιολόγησή του την πρώτη διετία.

Οι πίνακες σταματούν να τροφοδοτούντα = Όσοι μπήκανε,μπήκανε. Αυτοί που μπήκανε θα συνεχίσουν να παίρνουν μόρια,αλλά δε θα μπουν άλλοι εκτός ασεπ.
Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος για τους υφιστάμενους = Θα διοριστούν αυτοί που μπήκανε στους πίνακες,αφού οι προσλήψεις τους έγιναν με άλλα δεδομένα.

Αυθαίρετο το συμπέρασμα σου καλε μου συνάδελφε. Μπορεί να εννοεί τα μόρια και όχι τα άτομα. Δηλ. με το που γίνεται νόμος πχ σταματα η μοριοδότηση, ή σταματά η μοριοδότηση στο τέλος της χρονιάς...ή ό,τι μπορείς να φανταστεις αφού όλα είναι  θολά.
Όλη η ουσία είναι στα λόγια του Δαίδαλου
Noise is relative to the silence preceding it. The more absolute the hush, the more shocking the thunderclap.

Αποσυνδεδεμένος geovel

• Νέο μέλος
  • *
  • Ρε μπαγάσα! Περνάς καλά εκεί πάνω
    • Προφίλ
« Απάντηση #725 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 12:02:31 am »
παιδια εχω αγχωθει, πειτε κατι . Ολα μαυρα τα βλέπω. Υπάρχει περιπτωση για κατι καλο απο την ιστορια;
Aφήνω πίσω τις αγορές και τα παζάρια
θέλω να τρέξω στις καλαμιές και τα λιβάδια
να ξαναγίνω καβαλάρης και ξαναέλα να με πάρεις ουρανέ.για δεν υπήρξα κατεργάρης και τη χρειάζομαι τη χάρη σου μωρέ
Ρε μπαγάσα! Περνάς καλά εκεί πάνω

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #726 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 12:03:58 am »

Εγώ δεν νομίζω να εννοεί...όσοι μπήκανε,μπήκανε,αλλά και πως από δω και πέρα θα έχουν δικαίωμα να πάνε αναπληρωτές και για διορισμό μόνο όσοι έχουν επιτυχία σε ΑΣΕΠ και λογικά όσοι έίναι τώρα στην ωρομισθία με όνειρο την αναπλήρωση,αλλά χωρίς ΑΣΕΠ,θα βγούνε εντελώς απ'τους πίνακες εφόσον μπαίνει η ρήτρα του ΑΣΕΠ...μάλλον θα εξαιρεθούν όσοι είναι ηδη αναπληρωτές,αλλά χωρίς ΑΣΕΠ και γι αυτούς θα ισχύσει η μεταβατική περίοδος! Τώρα ΄ποτε θα γίνει αυτή η εκκαθάριση των πινάκων...΄δεν κατάλαβα ακριβώς!! Σήμερα είπε πως από δω και πέρα θα πηγαίνουν ανπληρωτές και ωρομίσθιοι ΜΟΝΟ όσοι έχουν επιτυχία ΑΣΕΠ...το "από δω και πέρα" και δεδομένου ότι ό νόμος θα ισχύσει από Σεπτέμβρη...ίσως σημαίνει ότι απ'του χρόνου θα βγουν απ'τους πίνακες οι μη έχοντες επιτυχία...Αυτά συμπέρανα εγώ με όσο μυαλό μου χουν αφήσει στη θέση του...όποιος έχει κάποια ακόμη σκέψη ας την πει...!!
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος ΦΩΤΩ

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #727 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 12:05:07 am »
ΤΕΜ , σωστό  και αυτό.Με την πρόσθετη τι έκανε;αναίρεσε όσα είπε στην αρχή,το ίδιο θα γίνει και τώρα.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)