0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Προς sec που ρώτησε την ηλικία μου: Είμαι 32 ετών, 1ος διοριστέος ΑΣΕΠ στον κλάδο μου, με την 1η φορά που έδωσα (μέχρι τώρα έκανα μεταπτυχιακό, διδακτορικό και εργαζόμουν ως συμβασιούχος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση). Για να το πετύχω αυτό, παραιτήθηκα από την εργασία μου και για 9 μήνες διάβαζα κλεισμένος μέσα στο σπίτι, τρώγωντας από τις οικονομίες 5 ετών εργασίας... Με θεωρείς πιτσιρίκο επειδή είμαι κάτω των 35; Τότε τι θα πεις για τον 22χρονο που τελειώνει τη σχολή και διαβάζει κατευθείαν για ΑΣΕΠ (μπράβο του και ας μην έχει εργαστεί ακόμα, τρώγωντας ακόμα από το χαρτζιλίκι του μπαμπά του, άλλοι μέχρι τα 30 δεν κάνουν απολύτως τίποτε).Ξέρω και ανθρώπους με οικονομικά προβλήματα που επίσης άφησαν τη δουλειά τους για 1 χρόνο και διάβασαν και διορίστηκαν. Όπως ξέρω και άλλους που συνέχισαν να δουλεύουν έχοντας και οικογένεια και παιδιά και επίσης διάβασαν και διορίστηκαν. Όπως είπε μία συνάδελφος, είναι θέμα προσωπικών επιλογών (αλλά και ικανοτήτων, προσθέτω εγώ). Το σύστημα δεν το νοιάζει, ούτε πρέπει να το νοιάζει ο χρόνος που έχει ο καθένας για διάβασμα. Το σύστημα πρέπει να αντιμετωπίζει όλους ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, και να επιλέγει τους καλύτερους.Εγώ πάντως χαίρομαι ιδιαίτερα, όταν βλέπω νέους πτυχιούχους, 22άρηδες, 25άρηδες, αρκετούς με μεταπτυχιακές σπουδές, να ψάχνονται για ΑΣΕΠ, να το παίρνουν τελικά απόφαση και να ξεκινούν το διετές διάβασμά τους για το διαγωνισμό, κάνοντας τον αγώνα τους, χωρίς γκρίνια και παράπονο. Αντίθετα, πολλοί από τους σημερινούς 35άρηδες-40άρηδες, όταν θεσπίστηκε ο διαγωνισμός το 1998 είτε ήταν νέοι πτυχιούχοι, είτε ήδη εργάζονταν σε φροντιστήρια, προσδοκώντας σε βάθος χρόνου το διορισμό τους από την επετηρίδα (σε ορισμένες ειδικότητες θα περίμεναν ακόμη και 20 χρόνια!). Και αντί να αρπάξουν την ευκαιρία που τους δινόταν για διορισμό εδώ και τώρα, αντέδρασαν κάπως έτσι: "Τι, εγώ να δώσω εξετάσεις να διοριστώ; Δεν ασχολούμαι με τα φροντιστήρια, που έχουν και πολύ ψωμί;" Όταν αργότερα διαπίστωσαν ότι η δουλειά στα φροντιστήρια άρχισε να πέφτει επικίνδυνα, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και την αβεβαιότητα του ιδιωτικού τομέα, επεδίωξαν τη δημόσια εκπαίδευση, ξεκινώντας με καμιά ωρομισθία ή ΠΔΣ και γκρινιάζοντας ότι επειδή έχουν παιδιά δεν έχουν το χρόνο να διαβάσουν. Όταν ήταν όμως η ώρα τους να διαβάσουν (στους πρώτους ΑΣΕΠ, όταν ήταν 25-30 χρονών, χωρίς παιδιά) δεν το έκαναν, προσδοκώντας στα φροντιστήρια για επαγγελματική αποκατάσταση. Τώρα φωνάζουν: "Τι, να δώσω εγώ εξετάσεις, μαζί με τους μαθητές μου;", δηλαδή αντιδρούν διαχρονικά στο να δώσουν ΑΣΕΠ. Είναι μια διαπίστωση που φυσικά δεν ισχύει για όλους.
Πριν από 5', ο Κάτσικας μίλησε για το πρόβλημα των 40.000 αδιόριστων εκαιδευτικών, ωρομισθίων και αναπληρωτών στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου, στη ΝΕΤ.
Συγνώμη φίλε μου,αλλά παραπαιδεία είναι οι διορισμένοι που βγάζουν τ'άντερά τους από τα ιδιαίτερα,όχι τα φροντιστήρια.Ξέρω εγώ κάτι διορισμένους που κάναν αίθουσες διδασκαλίας στη σοφίτα και πάνω από το γκαράζ,με πίνακες,με θέρμανση με τα όλα τους.
Κάτι αστείο που ανακάλυψα στη διαβούλευση.. είναι ένα κείμενο c/p που το έχουν στείλει (ακριβώς το ίδιο!) καμιά 10αριά άτομα (έχασα το μέτρημα) και είναι το εξής:"Ως Έλληνας Πολίτης, που επέλεξα να εργασθώ στο ΕλληνικόΦροντιστήριο, έχω την αξίωση της ισονομίας από την ΕλληνικήΠολιτεία που ελέγχει και αδειοδοτεί μια εκπαιδευτική συνιστώσα ηοποία επιλέγεται καθολικά από το κοινωνικό σύνολο.Καταθέτω τη δίκαιη πρόταση της ηθικής ανταμοιβής χιλιάδωνεπιστημόνων που προσθέτουν στην Ελληνική Παιδεία και αξιώνω,στο εξής, η νομίμως αποδεικνυόμενη προϋπηρεσία στα ιδιωτικάφροντιστήρια να προσμετράται ισότιμα με εκείνη που αποκτάται σεδημόσια και ιδιωτικά σχολεία, στα κρατικά φροντιστήρια και στιςπάσης φύσεως κρατικές σχολές μαθητείας."Αναγνώριση προϋπηρεσίας και από παραπαιδεία! Ναι!!! Τι άλλο θα ακούσουμε...Να ζητήσω τότε κι εγώ αναγνώριση ωρών από ιδιαίτερα; Να διοριστώ μετά με το 24μηνο άμεσα
Γιατι να μην αναγνωριστεί ρε φίλε? Μαθήματα δεν κάνουν και στα φροντιστήρια?Και μάλιστα οι φιλόλογοι κάνουν αρχαία λατινικά κτλ,όχι ΗΥ στις κομμώτριες σαν μερικούς άλλους ονόματα δε λέμε υπολήψεις δε θίγουμε...
Παράθεση από: Landau στις Δεκεμβρίου 04, 2009, 12:35:20 pmΚάτι αστείο που ανακάλυψα στη διαβούλευση.. είναι ένα κείμενο c/p που το έχουν στείλει (ακριβώς το ίδιο!) καμιά 10αριά άτομα (έχασα το μέτρημα) και είναι το εξής:"Ως Έλληνας Πολίτης, που επέλεξα να εργασθώ στο ΕλληνικόΦροντιστήριο, έχω την αξίωση της ισονομίας από την ΕλληνικήΠολιτεία που ελέγχει και αδειοδοτεί μια εκπαιδευτική συνιστώσα ηοποία επιλέγεται καθολικά από το κοινωνικό σύνολο.Καταθέτω τη δίκαιη πρόταση της ηθικής ανταμοιβής χιλιάδωνεπιστημόνων που προσθέτουν στην Ελληνική Παιδεία και αξιώνω,στο εξής, η νομίμως αποδεικνυόμενη προϋπηρεσία στα ιδιωτικάφροντιστήρια να προσμετράται ισότιμα με εκείνη που αποκτάται σεδημόσια και ιδιωτικά σχολεία, στα κρατικά φροντιστήρια και στιςπάσης φύσεως κρατικές σχολές μαθητείας."Αναγνώριση προϋπηρεσίας και από παραπαιδεία! Ναι!!! Τι άλλο θα ακούσουμε...Να ζητήσω τότε κι εγώ αναγνώριση ωρών από ιδιαίτερα; Να διοριστώ μετά με το 24μηνο άμεσα αυτό το προωθεί ο πρόεδρος των φροντιστηριαρχών, δεν μπόρεσα να καταλάβω τη σκοπιμότητα εκ μέρους τουhttp://www.hagitegas.gr/