0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν οι αποσπάσεις είναι 18000 τότε μιλάμε για τεράστιο πρόβλημα.Τα κενά είναι περίπου 6000 και σίγουρα ένας τέτοιος αριθμός αποσπάσεων δεν μπορεί να είναι δικαιολογημένος. Δυστυχώς είναι στοιχεία που έπρεπε να δοθούν στην δημοσιότητα εδώ και πολύ καιρό και από τα κόμματα και από τους συνδικαλιστές. Η αποκάλυψη του τεράστιου προβλήματος έρχεται τώρα που η χώρα είναι με την πλάτη στον τοίχο;Είμαστε όντως της τελευταίας στιγμής; Αφήνουμε τα πράγματα να φτάσουν στο απροχώρητο και τότε μόνο τρέχουμε να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα; Δηλαδή η δημόσια εκπαίδευση είναι και αυτή το ίδιο προβληματική με το υπόλοιπο δημόσιο;Έλεγα πριν ότι πρέπει να περιμένουμε να βγει το προσχέδιο για να δούμε τι στοιχεία από την διαβούλευση ενσωματώνει. Μόνο τότε μπορούμε να αντιδράσουμε αν χρειαστεί. Μόνο τότε θα δούμε αν όλο αυτό ήταν για να θολώσουν τα νερά ή αν όντως εννοούν τον διάλογο και την συναίνεση. Αν μας κοροϊδεύουν τότε θα υπάρχει ρήξη και αποτυχία κάθε προσπάθειας να αλλάξουν τα πράγματα στην εκπαίδευση ακριβώς όπως έγινε με τον Αρσένη. η αληθεια ειναι πως ακουσα κ εγω απο ατομα του υπουργειου πως αν επιστρεψουν οι αποσπασμενοι στις θεσεις τους,δεν πρεπει να κανει προσληψεις για τα επομενα τουλαχιστον 4 χρονια.αν λοιπον οι προσφερομενες θεσεις ειναι μηδαμινες,ας μιλησει καθαρα..και ας βαλει τους διορισμενους να δωσουν ασεπ για ν αναμορφωσουν την ποιοτητα της εκπαιδευσης μια κ δεν μπορει να τους διωξει.ε...δεν εχει νοημα ν δινουμε εμεις συνεχως ασεπ και να ειμαστε οι ιδιοι επιτυχοντες πανω απο μια φορα.ειναι εντελως παραλογο.αλλωστε αν προκηρυξει 100 θεσεις στον επομενο ασεπ,θα ειναι πολυ απογοητευτικο. ας το πει καθαρα.να κανονισουμε κ εμεις την πορεια μας.
Ειναι απλα τα πραγματα επιστρεφουν οι αποσπασμενοι και σταματουν οι προσληψεις!!
Πόσοι εκπαιδευτικοί λείπουν από τα γυμνάσια και τα λύκεια; Δεν ξέρω, πλην του ότι εδώ και μια 10ετία περίπου το 20% των εκπαιδευτικών (εμείς δηλαδή) περισσεύουν! Πώς; Το παραπάνω ποσοστό αντιπροσωπεύει τους επιπλέον υπηρετούντες σε σχέση με τις υπάρχουσες οργανικές θέσεις.Και δικαιολογείται με το γνωστό “στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ” και καλά να είναι οι …αποσπάσεις σε δουλειά γραφείου σε Γραφεία, Διευθύνσεις κτλ. του υπουργείου Παιδείας και τις άλλες δημόσιες υπηρεσίες μεταξύ των οποίων τα γραφεία βουλευτών, οι Μητροπόλεις ή τα ΓΑΚ κοκ. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί με τις αποσπάσεις, αλλά και την πλήρη αναξιοπιστία του συστήματος καταγραφής των πραγματικών αναγκών, εξαιτίας της οποίας δημιουργούνται πολλά από τα κενά, όπως ανέφερε-μεταξύ άλλων- η Υπουργός Παιδείας (δες εδώ) είναι ότι σε μεγάλο αλλά ακριτικό νησί του Αιγαίου [Σάμος] έχουν τοποθετηθεί συνολικά 516 εκπαιδευτικοί στα 14 σχολεία του νησιού. Αλλά αυτό μόνο θεωρητικά, καθώς: «Οι 26 είναι στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Οι 8 στο εξωτερικό. Οι 62 (ποσοστό 12%) είναι μητέρες που βρίσκονται σε μακροχρόνια άδεια (ανατροφή, λοχεία, κύηση ή επαπειλούμενη κύηση). Οι 129 (25%) είναι αποσπασμένοι σε σχολεία και υπηρεσίες εκτός νομού. Και 17 από αυτούς στο υπουργείο. Τελικά στα σχολεία υπηρετούν 291. Αλλά και αυτοί έχουν περίσσευμα 1291 ωρών κάθε εβδομάδα. Ώρες που αντιστοιχούν σε 60 καθηγητές με ωράριο 21 ωρών την εβδομάδα ή 80 με 16! Με άλλα λόγια, έχουμε στον νομό περίπου 50% παραπάνω από τις αναγκαίες προσλήψεις. Έχουμε περίσσευμα παροχής εκπαιδευτικού έργου που αντιστοιχεί σε πάνω από 50 καθηγητές. Την ίδια ώρα η υπηρεσία αναφέρει 30 κενά στοιχεία που διαφοροποιούνται από μέρα σε μέρα. Με μια λέξη «μπάχαλο». Σκέψου, τώρα, λέω εγώ, να (μάς) προκύψει εξορθολογισμός του συστήματος…Σε πόσα χρόνια άραγε θα ξαναγίνουν διορισμοί εκπαιδευτικών;Λες η υπουργός να αγνοεί την (υφιστάμενη) “πραγματικότητα” στην εκπαίδευση;Δε νομίζω…ή να αρχίσω να πιστεύω ότι οι νέες προσλήψεις θα γίνονται πλέον με το σταγονόμετρο; Επ΄ευκαιρία δες και σχετικά σχόλια/απόψεις εκπαιδευτικών για το ζήτημα αυτό εδώ.
Ρε παιδιά, για να σοβαρευτούμε! Αυτή πού ήταν τόσα χρόνια; - Αποσπασμένους εκπαιδευτικούς δεν είχε στο γραφείο της; - Το νόμο για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς δεν τον ψήφισε (διορισμός τους μετά την εξαετία στο σπίτι τους);- Το γεγονός ότι την ΠΔΣ την έπαιρναν όσοι είχαν μέσο (το ΠΑΣΟΚ τη θεσμοθέτησε) το αγνοούσε;- Για να μην ξεχνάμε ότι και η ίδια διορίστηκε στα 26 της (δοτή, όχι αιρετή και χωρίς ΑΣΕΠ) νομάρχης. Για τα προσόντα της;Όλα αυτά είναι φθηνοί και ανέξοδοι μπουρδοσοσιαλισμοί. Μη μιλά για αξιοκρατία σ' εμάς που με μόρια από τον ΑΣΕΠ αφήσαμε την οικογένειά μας και γυρίζουμε από χωριό σε χωριό για λίγα κω...μόρια. Θα γίνει επανάσταση, αν τολμήσει να καταργήσει 24μηνο και ακυρώσει προϋπηρεσίες που άνθρωποι με ατέλειωτες θυσίες μάζεψαν αυτά τα χρόνια. Αν θέλει πραγματικά να βάλει μια σειρά, ας καταργήσει εξωφρενικά προνόμια που οι ίδιοι οι πολιτικοί επινοούν για τους δικούς τους; Άι σιχτίρ πια!!!!
Πριν από 2-3 εβδομάδες είχαν έρθει στο σχολείο συνδυκαλιστές από το ΠΑΣΚΕ, και μας είχαν πει ότι τα όσα ισχυρίζεται η Διαμανοπούλου για 18000 αποσπασμένους είναι παραμύθια, και ότι το πραγματικό νούμερο προσεγγίζει τις 11.500.
Το παραμύθι με τις επαπειλούμενες καλό είναι να τελειώσει!Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι σαν τις άλλες κατηγορίες εργαζόμενων. Οι περισσότεροι είναι ώρες καθημερινά μέσα σε ένα αυτοκίνητο, με βροχή, ομίχλη, χιόνια και πάγο. Είναι σε σχολικές αίθουσες με χίλιες δυό ιώσεις. Κάνουν οικογένεια σε πιο μεγάλη ηλικία (ας όψεται η επαγγελματική αποκατάσταση). Επομένως, ας μη χλευάζουν τις επαπειλούμενες. Υπάρχουν βέβαια, όπως και σε κάθε άλλο προνόμιο, περιπτώσεις που γίνεται κατάχρηση του. Αλλά να μη τα ισοπεδώνουμε. Εγώ δε θα άφηνα ποτέ τη γυναίκα μου να κάνει δύο ώρες δρόμου εγκυμονούσα καθημερινά σε ορεινό χωριό.Η Διαμαντοπούλου πώς την πέρασε την εγκυμοσύνη της. Εργαζόμενη σκληρά στην ελληνική επαρχία;
καλησπερα εγω παλι εχω να προτεινω να κατσουμε να διαβασουμε ,να δωσουμε ,να περασουμε ,να ειμαστε για αλλη μια φορα επιτυχοντες ,σε δυο χρονια να ξαναδωσουμε να ξαναπετυχουμε κλπ κλπ μεχρι που καποια στιγμη θα ειμαστε πληρεις ημερων και θα την κανουμε για "πανω"που το συστημα του Παναγαθου ειναι αξιοκρατικοτατο.....ετσι θα δικαιωθουν οι κοποι μας εεεεε πως το βρισκετε;;;;;;;;;; α! και εννοειται οτι δεν πρεπει να διαμαρτυρηθουμε για οτι αποφασισει/διαταξει η ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΣ...
Παράθεση από: aiax στις Δεκεμβρίου 16, 2009, 09:34:31 pmΤο παραμύθι με τις επαπειλούμενες καλό είναι να τελειώσει!Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι σαν τις άλλες κατηγορίες εργαζόμενων. Οι περισσότεροι είναι ώρες καθημερινά μέσα σε ένα αυτοκίνητο, με βροχή, ομίχλη, χιόνια και πάγο. Είναι σε σχολικές αίθουσες με χίλιες δυό ιώσεις. Κάνουν οικογένεια σε πιο μεγάλη ηλικία (ας όψεται η επαγγελματική αποκατάσταση). Επομένως, ας μη χλευάζουν τις επαπειλούμενες. Υπάρχουν βέβαια, όπως και σε κάθε άλλο προνόμιο, περιπτώσεις που γίνεται κατάχρηση του. Αλλά να μη τα ισοπεδώνουμε. Εγώ δε θα άφηνα ποτέ τη γυναίκα μου να κάνει δύο ώρες δρόμου εγκυμονούσα καθημερινά σε ορεινό χωριό.Η Διαμαντοπούλου πώς την πέρασε την εγκυμοσύνη της. Εργαζόμενη σκληρά στην ελληνική επαρχία;Γνωρίζω αρκετές περιπτώσεις επαπειλούμενων-μαϊμού.Αλλά γενικά οι γυναίκες έχουν αρκετά προνόμια απέναντι σε 'μας. Εμείς, πχ, έχουμε το στρατιωτικό. Όταν είχα υπηρετήσει ήταν 18 μήνες. Αυτό σήμαινε 2 έτη "νεκρά", τα οποία ούτε μας αναγνωρίζονται, ούτε κερδίζουμε κάτι γι αυτά. Σκέψου μόνο οτι για το κλάδο των Αγγλικών, άνδρες που υπηρετούσαν τη στρατιωτική θητεία τους το 1991, όταν πρωτομπήκαν τα Αγγλικά στα δημοτικά, έχασαν διορισμό, γιατί εκείνοι έπρεπε να υπηρετήσουν, ενώ οι συμφοιτήτριές τους είχαν τη δυνατότητα να διοριστούν αμέσως.