0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι σας παρακινώ εντόνως να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο που δημοσιεύτηκε στην sportday. Όχι, δεν είναι αθλητικό. Είναι οικονομικό και φαίνεται να διαλύει με στοιχεία τον μύθο περί "κατάρρευσης" της Ελληνικής οικονομίας.http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=5550&autid=2&sn=13
Δεν νομίζω ότι συσχετίζονται αναλογικά τα δεδομένα της Ελλάδας και των χωρών που αναφέρει. Είναι σαν να συγκριθεί ένας σοβαρός επιχειρηματίας με έναν αεριτζή που χρωστούν το ίδιο ποσό.
Παράθεση από: happiness στις Φεβρουαρίου 28, 2010, 04:27:50 pmΣυνάδελφοι σας παρακινώ εντόνως να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο που δημοσιεύτηκε στην sportday. Όχι, δεν είναι αθλητικό. Είναι οικονομικό και φαίνεται να διαλύει με στοιχεία τον μύθο περί "κατάρρευσης" της Ελληνικής οικονομίας.http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=5550&autid=2&sn=13Δεν νομίζω ότι συσχετίζονται αναλογικά τα δεδομένα της Ελλάδας και των χωρών που αναφέρει. Είναι σαν να συγκριθεί ένας σοβαρός επιχειρηματίας με έναν αεριτζή που χρωστούν το ίδιο ποσό. Η κρίση υπήρχε εδώ και καιρό στην χώρα μας αλλά όλοι είχαν ποικίλα συμφέροντα για να αισιοδοξούν.Είναι σαν την αγορά ακινήτων που ενώ δεν γίνονται αγοραπωλησίες και υπάρχει ένα στοκ εκατοντάδων χιλιάδων κατοικιών ταυτόχρονα ,οι τιμές δεν πέφτουν. Γιατί; Γιατί δεν παραδέχεσαι εύκολα ότι δεν πρόλαβες να αρπάξεις και εσύ ενώ οι άλλοι τα κατάφεραν…
Όταν ένα μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα είναι στο δημόσιο χωρίς οι περισσότεροι να παράγουν τίποτα και από την άλλη ένα μεγάλο κομμάτι στην παραοικονομία που υπερτιμά την ποιο απλή υπηρεσία ενώ παράλληλα οι υποδομές είναι προβληματικές τότε τι είδους σύγκριση είναι αυτή επί του ΑΕΠ; Παρόμοια επιχειρήματα ακούγονταν όταν το ελληνικό χρηματιστήριο είχε τον ίδιο τζίρο με αυτό της Φρανκφούρτης. Εδώ οι ίδιοι οι πολιτικοί μαγείρευαν τους οικονομικούς δείκτες όπως αυτόν της ανεργίας για παράδειγμα. Το να έχει ένα άτομο κύκλο εργασιών ίσο με κάποιου άλλου δεν σημαίνει ισοδύναμες οικονομικά περιπτώσεις. Παίζει ρόλο η αποτίμηση της πραγματικής περιουσίας του καθενός. Σημασία δεν έχει να αλλάζει το χρήμα απλά τσέπες όπως γίνεται εδώ αλλά ταυτόχρονα να παράγει έργο κατά την μετάβαση του από τον ένα στον άλλο. Μπορείς να εμφανίζεις κυκλοφορία χρήματος αλλά να μην πιάνει ουσιαστικά τόπο…
Όταν ένα μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα είναι στο δημόσιο χωρίς οι περισσότεροι να παράγουν τίποτα και από την άλλη ένα μεγάλο κομμάτι στην παραοικονομία που υπερτιμά την ποιο απλή υπηρεσία ενώ παράλληλα οι υποδομές είναι προβληματικές τότε τι είδους σύγκριση είναι αυτή επί του ΑΕΠ;