0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν δεν καταφέρει να γυρίσει αρκετούς αποσπασμένους σε σχολεία, θα αναγκαστεί να κάνει αρκετές προσλήψεις. Εγώ χωρίς να έχω καμιά πληροφόρηση, προβλέπω ότι απλά θα δει τα κενά ανά ειδικότητα και θα προχωρήσει σε ανάλογες προσλήψεις. Δε γίνεται να πάρει απλά ένα μαχαίρι και να πει -50% -για παράδειγμα- σε όλες τις κατηγορίες. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα σε κάποιους βασικούς κλάδους, π.χ. μαθηματικούς, φιλολόγους κτλ να διοριστεί ένα πολύ μικρό ποσοστό αναλογικά με τις ανάγκες δυναμικού και σε κάποιες άλλες να διοριστούν υπεράριθμοι. Οπότε, δεν έχει κανένα νόημα να μιλά για εξορθολογισμό του συστήματος αν είναι με μια καθαρά λογιστική πράξη να επαναλάβει ότι ισχυρίζεται ότι θέλει να πολεμήσει.
Παράθεση από: jimy100 στις Μαρτίου 10, 2010, 11:03:54 amΑν δεν καταφέρει να γυρίσει αρκετούς αποσπασμένους σε σχολεία, θα αναγκαστεί να κάνει αρκετές προσλήψεις. Εγώ χωρίς να έχω καμιά πληροφόρηση, προβλέπω ότι απλά θα δει τα κενά ανά ειδικότητα και θα προχωρήσει σε ανάλογες προσλήψεις. Δε γίνεται να πάρει απλά ένα μαχαίρι και να πει -50% -για παράδειγμα- σε όλες τις κατηγορίες. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα σε κάποιους βασικούς κλάδους, π.χ. μαθηματικούς, φιλολόγους κτλ να διοριστεί ένα πολύ μικρό ποσοστό αναλογικά με τις ανάγκες δυναμικού και σε κάποιες άλλες να διοριστούν υπεράριθμοι. Οπότε, δεν έχει κανένα νόημα να μιλά για εξορθολογισμό του συστήματος αν είναι με μια καθαρά λογιστική πράξη να επαναλάβει ότι ισχυρίζεται ότι θέλει να πολεμήσει.Συμφωνώ μ'αυτή την άποψη. Υπάρχουν πράγματι ειδικότητες που είναι υπεράριθμοι αλλά και ειδικότητες με οργανικά κενά. Οι υπηρεσίες είναι γεμάτες από κάποιες συγκεκριμένες ειδικότητες αλλά δν πιστεύω ότι θα μπορέσει να πάρει κάποιον από κάποιο γραφείο και να τον πάει σε τάξη. Όλοι είναι εκεί με κάποια δικαιολογία...Μάλλον θα πρέπει να αναζητήσουμε τα πραγματικά κενά ανά ειδικότητα, έστω και τα περυσινά όσον αφορά οργανικές θέσεις.
Απορία αφελούς:Δηλαδή από το μυαλό σας δεν περνάει, αφού μιλάμε για μεσομακροπρόθεμσμα σχέδια, μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών ; ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων (αναπληρωτών-ωρομισθίων)και καταργηση ελαστικής απασχόλησης των εκπαιδευτικών;Αυξηση των διορισμών με την ίδρυση νέων σχολείων(το πολύ 20 ανα τάξη σε γυμνασια λυκεια και το πολυ 1 ανα 15 μαθητές σε μικρότερες τάξεις);Δηλαδή οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν άλλη πρόταση πέραν από πως θα σωθεί ο καθείς ;Οσο για το παραμυθάκι είναι ανικανοι, δεν ξέρουν τι τους γίνεται....Συνάδελφοι τους απαλλάσεται λόγο βλακείας. Ξερουν πολύ καλά τι κάνουν και που πηγαίνουν το παιχνιδι. ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ. Οποιος θέλει να το δει το βλέπει.
Το mega σαν εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ μόνο τα καλά διαφημίζει. Για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών γενικότερα που κάνουν δεν έχει αναφέρει τίποτα. Για τους απλήρωτους ωρομισθίους τίποτα. Η δικτατορία της εικόνας και της προπαγάνδας των πράσινων ΜΜΕ καλά συνεχίζεται........Ξυπνήστεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
Παράθεση από: paschalist στις Μαρτίου 10, 2010, 11:21:17 amΠαράθεση από: jimy100 στις Μαρτίου 10, 2010, 11:03:54 amΑν δεν καταφέρει να γυρίσει αρκετούς αποσπασμένους σε σχολεία, θα αναγκαστεί να κάνει αρκετές προσλήψεις. Εγώ χωρίς να έχω καμιά πληροφόρηση, προβλέπω ότι απλά θα δει τα κενά ανά ειδικότητα και θα προχωρήσει σε ανάλογες προσλήψεις. Δε γίνεται να πάρει απλά ένα μαχαίρι και να πει -50% -για παράδειγμα- σε όλες τις κατηγορίες. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα σε κάποιους βασικούς κλάδους, π.χ. μαθηματικούς, φιλολόγους κτλ να διοριστεί ένα πολύ μικρό ποσοστό αναλογικά με τις ανάγκες δυναμικού και σε κάποιες άλλες να διοριστούν υπεράριθμοι. Οπότε, δεν έχει κανένα νόημα να μιλά για εξορθολογισμό του συστήματος αν είναι με μια καθαρά λογιστική πράξη να επαναλάβει ότι ισχυρίζεται ότι θέλει να πολεμήσει.Συμφωνώ μ'αυτή την άποψη. Υπάρχουν πράγματι ειδικότητες που είναι υπεράριθμοι αλλά και ειδικότητες με οργανικά κενά. Οι υπηρεσίες είναι γεμάτες από κάποιες συγκεκριμένες ειδικότητες αλλά δν πιστεύω ότι θα μπορέσει να πάρει κάποιον από κάποιο γραφείο και να τον πάει σε τάξη. Όλοι είναι εκεί με κάποια δικαιολογία...Μάλλον θα πρέπει να αναζητήσουμε τα πραγματικά κενά ανά ειδικότητα, έστω και τα περυσινά όσον αφορά οργανικές θέσεις.Δε νομίζω ότι ποντάρει στο να πάρει κόσμο από τις ΔΔΕ και άλλες υπηρεσίες του υπουργείου παιδείας. Μάλλον αποσπασμένους σε γραφεία βουλευτών και σε μητροπόλεις- και γενικά αποσπασμένους σε άσχετες με το υπουργείο παιδείας υπηρεσίες- θέλει να γυρίσει στις θέσεις τους. Αν το καταφέρει κι αυτό- για φανταστείτε να πηγαίνει στον Παπακωνσταντίνου-για παράδειγμα- και να του ζητά δυο καθηγητές που ο ίδιος έχει αποσπάσει στο βουλευτικό του γραφείο !!!
Για τις αποσπάσεις υπάρχει πρόβλεψη στο άρτι ψηφισθέν νομοσχέδιο για την οικονομική πολιτική ότι θα κοπούν σε ποσοστό 50% μέχρι 31-8-2010 (μιλάει για τις υφιστάμενες αποσπάσεις).Άρα, προφανώς θα πάρει και κόσμο από κάποιες Δ/νσεις και Γραφεία! Δυστυχώς, θα δούμε πολλά σε 2-3 μήνες από τώρα...