0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η αίσθηση που απεκόμισα απ' την επίσκεψή μου στο υπουργείο είναι πως οι δύο αυτές κατηγορίες θα είναι στην "πρώτη γραμμή" των διορισμών
Παράθεση από: athapris στις Μαρτίου 31, 2010, 10:47:39 am Η αίσθηση που απεκόμισα απ' την επίσκεψή μου στο υπουργείο είναι πως οι δύο αυτές κατηγορίες θα είναι στην "πρώτη γραμμή" των διορισμών Εννοείς το 30μηνο και 60-40;
το 30μηνο δεν έχει το δικαίωμα να διοριστεί μέσω του 40%?
Παράθεση από: venom στις Μαρτίου 31, 2010, 10:51:22 amΠαράθεση από: athapris στις Μαρτίου 31, 2010, 10:47:39 am Η αίσθηση που απεκόμισα απ' την επίσκεψή μου στο υπουργείο είναι πως οι δύο αυτές κατηγορίες θα είναι στην "πρώτη γραμμή" των διορισμών Εννοείς το 30μηνο και 60-40;Όχι, εννοώ το 60-40. Το υπουργείο υποχρεούται όντως να πάρει και το 1/5 του 30μηνου αλλά, όπως προανέφερα, δεν έχει περιορισμό ανά ειδικότητα. Πχ μπορεί να πάρει πολλούς από την "α" ειδικότητα και κανέναν απ' τη "β"...
Το 24μηνο λογικά θα κλείσει φέτος που κλειδώνουν οι πίνακες και θα πάψει να ανανεώνεται. Από επίσκεψή μου στο υπουργείο και μιλώντας με πολλούς και σοβαρούς υπευθύνους για το θέμα των διορισμών κατάλαβα πως η απορρόφηση του 24μήνου φέτος θα είναι από ελάχιστη ως μηδαμινή. Ακόμη και για το αν θα μπει στη μεταβατική μου τα μασούσαν...(προσωπικά εκτιμώ πως τελικά θα μπει στη μεταβατική και θα απορροφηθεί σταδιακά)...Οι διορισμοί το φετινό καλοκαίρι θα είναι σχεδόν αποκλειστικά απ το 60-40. Η αίσθηση που απεκόμισα απ' την επίσκεψή μου στο υπουργείο είναι πως οι δύο αυτές κατηγορίες θα είναι στην "πρώτη γραμμή" των διορισμών αυτό το καλοκαίρι (γιατί πολύ απλά το υπουργείο δεν μπορεί να κάνει αλλιώς βάσει των υπαρχόντων νόμων)...
άρα και οι 30μηνίτες και οι 24μηνίτες θα κάνουν αίτηση διορισμού μέσω του 40% και αν περισέψουν θέσεις τότε αυτές θα πάνε στους υπόλοιπους που θα έχουν προυπηρεσία κάτω από 24 μήνες
Παράθεση από: athapris στις Μαρτίου 31, 2010, 10:47:39 amΤο 24μηνο λογικά θα κλείσει φέτος που κλειδώνουν οι πίνακες και θα πάψει να ανανεώνεται. Από επίσκεψή μου στο υπουργείο και μιλώντας με πολλούς και σοβαρούς υπευθύνους για το θέμα των διορισμών κατάλαβα πως η απορρόφηση του 24μήνου φέτος θα είναι από ελάχιστη ως μηδαμινή. Ακόμη και για το αν θα μπει στη μεταβατική μου τα μασούσαν...(προσωπικά εκτιμώ πως τελικά θα μπει στη μεταβατική και θα απορροφηθεί σταδιακά)...Οι διορισμοί το φετινό καλοκαίρι θα είναι σχεδόν αποκλειστικά απ το 60-40. Η αίσθηση που απεκόμισα απ' την επίσκεψή μου στο υπουργείο είναι πως οι δύο αυτές κατηγορίες θα είναι στην "πρώτη γραμμή" των διορισμών αυτό το καλοκαίρι (γιατί πολύ απλά το υπουργείο δεν μπορεί να κάνει αλλιώς βάσει των υπαρχόντων νόμων)...Aν διοριστεί το 40% (όποτε διοριστεί), γιατί να μη διοριστεί και το 24μηνο(είτε φέτος είτε μπαίνοντας σε μεταβατική-το πιθανότερο) εφόσον σύμφωνα με το νόμο θα έχουν θεμελιώσει το δικαίωμα διορισμού. Το 30μηνο είναι όντως κλειστός πίνακας και έχει εξαντληθεί σχεδόν για τις περισσότερες ειδικότητες με εξαίρεση τους γυμναστές.
Και κάτι ακόμη (πηγή οι ίδιοι οι υπεύθυνοι του υπουργείου): Κατά 99% ξεχάστε τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για φέτος και κατά πάσα πιθανότητα και για του χρόνου...
Αντίθετα το 24μηνο δεν απορρέει ΚΑΜΙΑ δέσμευση για το υπουργείο (αναφέρει ο νόμος "Σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας") και αυτό κατάλαβα πως θα το εκμεταλλευθούν στο έπακρο. Οι 24μηνίτες αφού δεν μπορείτε να διεκδικήσετε διορισμό αυτό το καλοκαίρι θα πρέπει να διεκδικήσετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ την υπαγωγή σας στη μεταβατική. Το λέω αυτό γιατί σε ερώτησή μου (σε ΠΟΛΥ υψηλά ιστάμενο στέλεχος του υπουργείου) για το αν το 24μηνο θα υπαχθεί στη μεταβατική η απάντηση ήταν από...ομιχλώδης έως αρνητική...