0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αμαρτιες γονεων, παιδευουσι τεκνα...Οπου 'γονεις' ειναι τα γνωστα λαμογια της πολιτικης, Ευθυμιου-Γιαννακου-Καλος-Στυλιανιδης-Λυκουρενζος-Σπηλιωτοπουλος, ισως ξεχναω και καποιον (ειναι τοσοι πολλοι), και 'τεκνα' ολοι εμεις.Για να μην ξεχναμε σε ποιο μπ....λο ζουμε (και το οποιο, με μια ακρως διασταλτικη ερμηνεια (στα ορια της διαστροφης) ονομαζουμε "Κρατος"), αρκετα διαφωτιστικο ειναι το παρακατω: Όποιος διαβάσει το κομμάτι που αφορά την ανάλυση των ποσοστών πρόσληψης εκπαιδευτικών από το 1999 και μετά θα καταλάβει τι παιχνίδια παίχτηκαν και ποιοι τελικά βολεύτηκαν.όποιος προσφύγει δικαστικά κατά του 24μηνου και 30μηνου θα δικαιωθεί.διαβάστε από εκεί που λέει ότι Προειδοποίηση: Ακολουθεί μακρύ, νομικό σεντόνι.
θα διορισθούν πρώτα όσοι προσέφυγαν δικαστικά εναντίον του υπουργείου παιδείας το2007 όταν θέσεις που προοριζόντουσαν για 30μηνίτες δόθηκαν στο 40% και όχι στους ασεπίτες. σημειώνω ότι δν υπήρχαν 30μηνίτες για να διορισθούν μιας και από όλους σχεδόν τους κλάδους είχαν απορροφηθεί σχεδόν όλοι το προηγούμενο έτος.επίσης στην δικαστική απόφαση που εκδόθηκε γίνεται λόγος και για την καταστρατήγηση της ποσόστωσης 60-40 με την ύπαρξη και άλλων πινάκων προυπηρεσίας. όταν δημιουργήθηκε το 60-40 σκοπός ήταν να ισχύσει συνολικά δηλαδή 60% ασεπ και 40% οποιασδήποτε μορφής προυπηρεσία.αργότερα βέβαια δημιουργήθηκαν οι επιπλέον πίνακες 24μηνο και 30μηνο.
Να σας πω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Όταν ήμουν στο υπουργείο, το 2007, με είχε πάρει κάποιος τηλέφωνο να με ρωτήσει αν επρόκειτο να θεσπιστεί νέα επετηρίδα. Του είχα απαντήσει ότι η επετηρίδα είχε καταργηθεί χρόνια πριν και πως, απ’ όσο γνώριζα, δεν ήταν στις προθέσεις της κυβέρνησης να την επαναφέρει. «Ναι», μου απάντησε, «αλλά όταν εμείς μπήκαμε στο πανεπιστήμιο υπήρχε η επετηρίδα, και επιλέξαμε σχολή με βάση αυτό το κριτήριο». Τον ρώτησα τι σχολή είχε επιλέξει και πότε πήρε πτυχίο. Ήταν φυσικός, και είχε αποφοιτήσει το 1999. Του επισήμανα ότι η επετηρίδα των φυσικών είχε μέσο χρόνο αναμονής γύρω στα 15 χρόνια, οπότε αν ίσχυε ακόμη θα διοριζόταν γύρω στο 2015, καθώς και ότι κατά τον χρόνο αποφοίτησής του είχε ήδη καταργηθεί η επετηρίδα, οπότε δεν έβλεπα πώς και γιατί θεωρούσε τον εαυτό του θιγμένο από την κατάργησή της. Μου απάντησε ότι βεβαίως και θιγόταν από την κατάργηση της επετηρίδας, διότι αν ήξερε προτού επιλέξει να γίνει φυσικός ότι μετά το πτυχίο θα αναγκαζόταν να δώσει εξετάσεις στον ΑΣΕΠ, θα επέλεγε άλλο αντικείμενο να σπουδάσει. Το κράτος επομένως τον ξεγέλασε, οπότε όφειλε να τον διορίσει. Να σημειώσω ότι η προοπτική της 15ετούς αναμονής δεν φαινόταν να τον ενοχλεί· μονάχα το ενδεχόμενο να δώσει εξετάσεις.
Θα μπορούσες να πεις κι ένα χρόνια πολλά, ή κάτι τέτοιο. Αν και παπαγαλάκι, κάνε μια καλή πράξη- ούτε καν δηλαδή, λόγια είναι- κι ευχήσου κάτι στους συναδέλφους σου. Αλλά τι λέω, εδώ ο άλλος πέταξε ένα πρωταπριλιάτικο αστείο κι εσύ τσίμπησες αμέσως κι άρχισες να ειρωνεύεσαι.
εμένα μου φαίνεται οτι εχει καιρό να .....μαμήσει ο ppaio