0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η αναδρομική ισχύς νόμων ιδίως στο χώρο της Παιδείας αποτελεί εγκληματική ενέργεια. Πρόκειται για εν ψυχρώ εκτελέσεις ανθρώπων χωρίς υπερβολές. Εγώ είμαι φιλόλογος, επέλεξα το αμιγές φιλολογικό τμήμα όταν έδωσα εξετάσεις γιατί το Πασόκ πάλι τότε είχε βγάλει μια ρύθμιση ότι θα διορίζονται κατά 50% οι απόφοιτοι του φιλολογικού τμήματος και προτίμησα να περάσω γιάννενα φιλολογικό ενώ περνούσα αθήνα ιστορικό ή φπψ. Έφαγα του πατέρα μου πόσα εκατομμύρια για να τελειώσω την φοβερά δύσκολη σχολή που ήταν τότε το φιλολογικό ιωαννίνων κι όταν τέλειωσα το '93 γράφτηκα στην επετηρίδα κανονικά. Περιττό να σας πω ότι είμαι ακόμη αδιόριστη. Για άλλη μια φορά μετά από δυο επιτυχίες ασέπ φτάνω στην πηγή στα 41 μου χρόνια και βλέπω για άλλη μια φορά να αλλάζουν το αυλάκι που θα κατευθυνθεί το νερό. Δεν ξέρω τι επιχείρημα να βρω στον εαυτό μου για να κρατήσω την ψυχραιμία μου.
Επειδή έχει σημασία και ποια είναι η άποψη της ελληνικής κοινωνίας για τους εκπαιδευτικούς και επειδή μιλάω καθημερινά με αρκετό κόσμο για τα θέματα αυτά παραθέτω το παρακάτω απόσπασμα από κάποιο πολίτη σε κάποιο άλλο φόρουμ. Νομίζω ότι είναι ενδεικτικό των απόψεων που ακούγονται για μας και δυστυχώς δεν είναι καθόλου παράλογο... Καλό θα ήταν να μας προβληματίσει... "Τα σχολεία δεν υπάρχουν για να διορίζονται κάποιοι καθηγητές και δάσκαλοι, αλλά για να μαθαίνουν τα παιδιά γράμματα. Και επειδή για να μάθουν τα παιδιά γράμματα χρειάζονται και καλούς δασκάλους, δεν γίνεται οι δάσκαλοί τους να διορίζονται με επετηρίδες του τύπου, “κουτσοί στραβοί, όλοι μέσα”. Το ΑΣΕΠ ήταν ένα πρώτο βήμα προς την αξιοκρατία. Αν δεν ήταν αρκετό, πρέπει να πάμε παραπέρα, όχι πίσω. Αρκετά με τις κλάψες των “αδιόριστων”. Στο κάτω κάτω υπάρχουν και άλλες δουλειές. Όλοι οι πτυχιούχοι θα γίνουν εκπαιδευτικοί του δημοσίου σ΄αυτή τη χώρα?"" Τα γραφείου του Υπουργείου παιδείας όπως και των διαφόρων διευθύνσεων εκπαίδευσης είναι γεμάτα με αποσπασμένους εκπαιδευτικούς που κάνουν γραμματειακή υποστήριξη και άλλες δουλειές γραφείου (ή υποτίθεται πως κάνουν), αντί να είναι στις τάξεις. Ας γυρίσουν όλοι αυτοί στις τάξεις, και μετά, αν προκύψουν κενά, ας προσλάβουμε ανθρώπους για να τα καλύψουν. Και πάλι, όμως, κάποια στιγμή τα κενά θα καλυφθούν, και μάλλον γρήγορα, διότι, πιθανότατα, τα κενά που θα προκύψουν θα είναι λίγα. Πάλι λοιπόν δεν μπορούμε να τους διορίσουμε όλους, πάλι θα χρειαστεί να επιλέξουμε. Η επετηρίδα είναι η χειρότερη μέθοδος."
ξεχνά οτι εκπαιδευτηκαμε επι 4-6 χρονια για να γινουμε καθηγητες και οχι κηπουροι η σκουπηδιαρηδες. Το δικαιωμα ευτυχως η δυστυχως μας το εδωσε το κρατος το οποιοκαι οφειλει να τακτοποιησει τον κοσμο που το ιδιο σπουδασε για καθηγητη και οχι χτιστη.Ας εκλεινε τις κανουλες των πανεπιστημιων τωρα ειναι αργα λυπαμαι.χρόνια πολλά σε όλους με υγεία πάνω απ όλα.Η εισαγωγή στο πανεπιστήμιο δεν αποτελεί αυτονόητο συμβόλαιο μελλοντικής εργασίας στο δημόσιο.πολλά παιδιά με δυνατότητα λόγω πτυχίου να διδάξουν σε σχολείο, απασχολούνται σε άλλες εργασίες στον ιδιωτικό τομέα και προσφέρουν τα μέγιστα.η πανεπιστημιακή τους εκπαίδευση τους βοηθά να εργάζονται και να προσφέρουν στην εθνική οικονομία.δηλαδή αν κάποιος δεν καταφέρει να μπει σε σχολείο θεωρούμε ότι η πανεπιστημιακή παιδεία που του πρόσφερε το κράτος δεν πιάνει τόπο;προφανώς οι πολιτικοί που τα υποστηρίζουν αυτά είναι βαθιά νυχτωμένοι αφού δεν γνωρίζουν τίποτα από ιδιωτική πρωτοβουλία και πόσα αυτή συνεισφέρει στην εθνική οικονομία.απλά λαϊκίζουν
χρόνια πολλά σε όλους με υγεία πάνω απ όλα.Η εισαγωγή στο πανεπιστήμιο δεν αποτελεί αυτονόητο συμβόλαιο μελλοντικής εργασίας στο δημόσιο.πολλά παιδιά με δυνατότητα λόγω πτυχίου να διδάξουν σε σχολείο, απασχολούνται σε άλλες εργασίες στον ιδιωτικό τομέα και προσφέρουν τα μέγιστα.η πανεπιστημιακή τους εκπαίδευση τους βοηθά να εργάζονται και να προσφέρουν στην εθνική οικονομία.δηλαδή αν κάποιος δεν καταφέρει να μπει σε σχολείο θεωρούμε ότι η πανεπιστημιακή παιδεία που του πρόσφερε το κράτος δεν πιάνει τόπο;προφανώς οι πολιτικοί που τα υποστηρίζουν αυτά είναι βαθιά νυχτωμένοι αφού δεν γνωρίζουν τίποτα από ιδιωτική πρωτοβουλία και πόσα αυτή συνεισφέρει στην εθνική οικονομία.απλά λαϊκίζουν
αν θες να γίνεις καθηγητής δικαίωμα σου και σου εύχομαι να το πετύχεις.αλλά επειδή το θέλεις αυτό δεν σημαίνει ότι το εκάστοτε κράτος είναι και υποχρεωμένο να σε διορίσει.όσο για τους γιδοβοσκούς και τους ελαιοχρωματιστές ,τους γιατρούς που φτύνουν γάλατα από το στόμα και διάφορα τέτοια δώστα σενάριο για καμιά ταινία.αυτά δεν είναι επιχειρήματα ούτε συγκινούν κανένα.ο καθένας αγωνίζεται γι αυτό που ονειρεύεται και είτε το πετυχαίνει είτε όχι.θέλει ικανότητες,θέλει τύχη και επειδή στην Ελλάδα ζούμε χρειάζεται και σταθερότητα νόμων και όχι πιέσεις και κλάμματα από τις εκάστοτε ομαδούλες που προσπαθούν να βολέψουν την πάρτη τους σε βάρος των άλλων
Παράθεση από: geochem στις Απριλίου 04, 2010, 11:01:26 pmΠολύ τεχνοκρατική η άποψη σου, άποψη που προσπαθούν να μας περάσουν τα τελευταία χρόνια οι πολιτικοί οι οποίοι βέβαια έχουν τεράστια ευθύνη με τη βιομηχανία πτυχιούχων τα τελευταία χρόνια.Θα συμφωνούσα αν πράγματι υπήρχαν οι εναλλακτικές ευκαιρίες στον ιδιωτικό έστω τομέα για φιλόλογους μαθηματικούς φυσικούς κτλπ και επιπλέον ο ιδιωτικός τομέας λειτουργούσε σε επίπεδο ανταμοιβών παραπλήσια έστω των ανταμοιβών του εξωτερικού.Σκέψου εδώ πόσοι απόφοιτοι καθηγητικών σχολών απασχολούνται σε θέσεις άσχετες με το αντικείμενο σπουδών τους(πολλές φορές κάνοντας χρήση όχι του πτυχίου αλλά του απολυτηρίου λυκείου) με αποδοχές πείνας.Τώρα για το αν κάποιος έχει σπουδάσει αλλά εργάζεται ως διανομέας σίγουρα και αυτός προσφέρει στην εθνική οικονομία και στη κοινωνία γενικότερα.Δυστηχώς όμως για αυτόν καταρέουν όλα τα όνειρα που είχε στα 18 του.Προσωπικά εγώ και πιστεύω και πολλοί άλλοι δεν θα σπούδαζαν μόνο γιατί θα τους συνάρπαζε κάποια επιστήμη.δεν διαφωνώ με αυτά που γράφεις.στον ιδιωτικό τομέα δούλεψα για αρκετά χρόνια.οι χημικοί έχουν αυτές τη δυνατότητα. ανακάλυψα ότι και μαθηματικοί και φιλόλογοι δούλευαν σε εταιρείες σε διάφορα πόστα αποκτώντας ταυτόχρονα και άλλα προσόντα για να΄βελτιώσουν την θέση τους στην αγορά εργασίας.δύσκολη η αγορά εργασίας το χω νιώσει πολύ έντονα.αλλά αν δεν κατάφερνα να μπω στην εκπαίδευση δεν θα ζητούσα από το κράτος ντε και καλά να με διορίσει γιατί μου το χρωστάει.ούτε θα πίεζα για νόμους κομμένους και ραμμένους στα μέτρα μου.υπάρχει και η κοινή λογική.
Πολύ τεχνοκρατική η άποψη σου, άποψη που προσπαθούν να μας περάσουν τα τελευταία χρόνια οι πολιτικοί οι οποίοι βέβαια έχουν τεράστια ευθύνη με τη βιομηχανία πτυχιούχων τα τελευταία χρόνια.Θα συμφωνούσα αν πράγματι υπήρχαν οι εναλλακτικές ευκαιρίες στον ιδιωτικό έστω τομέα για φιλόλογους μαθηματικούς φυσικούς κτλπ και επιπλέον ο ιδιωτικός τομέας λειτουργούσε σε επίπεδο ανταμοιβών παραπλήσια έστω των ανταμοιβών του εξωτερικού.Σκέψου εδώ πόσοι απόφοιτοι καθηγητικών σχολών απασχολούνται σε θέσεις άσχετες με το αντικείμενο σπουδών τους(πολλές φορές κάνοντας χρήση όχι του πτυχίου αλλά του απολυτηρίου λυκείου) με αποδοχές πείνας.Τώρα για το αν κάποιος έχει σπουδάσει αλλά εργάζεται ως διανομέας σίγουρα και αυτός προσφέρει στην εθνική οικονομία και στη κοινωνία γενικότερα.Δυστηχώς όμως για αυτόν καταρέουν όλα τα όνειρα που είχε στα 18 του.Προσωπικά εγώ και πιστεύω και πολλοί άλλοι δεν θα σπούδαζαν μόνο γιατί θα τους συνάρπαζε κάποια επιστήμη.
ευκαιρίες εργασίας ναι είναι υποχρέωση του κράτους να δημιουργεί.και να προστατεύει την εργασία και ότιι σχετίζεται με το δικαίωμα στην εργασία,την αξιοπρέπεια στην εργασία.βεβαίως και οι πολιτικοί είναι οι υπεύθυνοι για το σημερινό κατάντημα της χώρας.αν υπήρχε νομοθεσία χωρίς παράθυρα,χωρίς να αλλάζει κάθε λίγο και λιγάκι γιατί κάποιοι πιέζουν,σίγουρα κάποια πράγματα θα ήταν καλύτερα.μην πας μακριά.η υπουργός ανακοινώνει μείωση των αποσπάσεων κατά 70% και μετά το έκανε 50%.τι να πεις και τι να υποθέσεις.αντί να κοπούν κατά 100% οι αποσπάσεις του υπουργείου παιδείας πάλι κάποιοι θα βολεύονται.αντί οι διορισμοί να γίνονται 100% από ΑΣΕΠ (με επιπλέον μόρια για τους έχοντες προϋπηρεσία)όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο πριν 10 χρόνια, φτάσαμε στο σημερινό παράλογο επειδή οι πολιτικοί μας δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στις κάθε είδους πιέσεις.σήμερα είμαι στην εκπαίδευση.δεν ξέρω αν θα είμαι και αύριο.κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ.δεν μου φταίνε τα 30άρια τμήματα.περισσότερο μου φταίει η αδιαφορία της ΟΛΜΕ και μετά η αδιαφορία κάποιων κρατικών υπαλλήλων πάνω από μένα