0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στα 4 έτη των σπουδών μου δεν θυμάμαι ούτε μία αναφορά ή νύξη για την επαγγελματική αποκατάσταση στην εκπαίδευση. Αντίθετα, όλοι οι καθηγητές μας προσπαθούσαν να μας κατευθύνουν στην κατάκτηση της επιστήμης μας (φυσική). Επίσης δεν είχαμε ούτε μισό μάθημα παιδαγωγικής ή διδακτικής. Οι απόφοιτοι διορίζονται στη μέση εκπαίδευση χωρίς επιπλέον παιδαγωγική κατάρτιση, επειδή αυτό αποτελεί κατάλοιπο του παρελθόντος, όταν το δημόσιο σχολείο είχε άμεση ανάγκη από καθηγητές και έλεγε: είσαι φυσικός; έλα να διδάξεις. Τώρα το θέμα της προϋπηρεσίας, φυσικά και θα πρέπει να μετράει σαν προσαύξηση στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
Teogan, το πρόβλημα έγκειται στο ότι δεν υπάρχουν σταθεροί κανόνες παιχνιδιού. Όταν περάσαμε στις καθηγητικές σχολές (στη φιλοσοφική εγώ), ήταν σε όλους δεδομένο ότι δεν πάμε να κατακτήσουμε την επιστήμη μόνο αλλά να ετοιμαστούμε να μπούμε στην τάξη (και μη μου πεις ότι ήμαστε τόσο αφελείς ώστε με 19 + να περνάμε στη φιλολογία, χωρίς να συνδέουμε τη φοίτησή μας και την επένδυση των γονιών μας με την επαγγελματική αποκτατάσταση)Κι επειδή κάνεις λόγο για ιδιωτικό τομέα, στην περίπτωσή μας αυτός είναι τα φροντιστήρια. Δούλεψες ποτέ εκεί; Να σου κολλούν την ταμπέλα "παραπαιδεία", να σου καταπατούν κάθε εργασιακό δικαίωμα, να ασφαλίζεσαι στοΤαμείο Εμπόρων και το κράτος να σου σφυρίζει αδιάφορα.Ε λοιπόν, οφείλουν να σεβαστούν (αν κι αυτή η λέξη δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους) μια γενιά που είναι υποχρεωμένη να κρέμεται από τα χείλη τους, για ν' ακούσει τι παπάρα θα ξεστομίσουν κάθε φορά οι αναμορφωτές του συστήματος και προασπιστές της αξιοκρατίας.
Παράθεση από: Spartakos στις Απριλίου 05, 2010, 02:54:04 pmTeogan, το πρόβλημα έγκειται στο ότι δεν υπάρχουν σταθεροί κανόνες παιχνιδιού. Όταν περάσαμε στις καθηγητικές σχολές (στη φιλοσοφική εγώ), ήταν σε όλους δεδομένο ότι δεν πάμε να κατακτήσουμε την επιστήμη μόνο αλλά να ετοιμαστούμε να μπούμε στην τάξη (και μη μου πεις ότι ήμαστε τόσο αφελείς ώστε με 19 + να περνάμε στη φιλολογία, χωρίς να συνδέουμε τη φοίτησή μας και την επένδυση των γονιών μας με την επαγγελματική αποκτατάσταση)Κι επειδή κάνεις λόγο για ιδιωτικό τομέα, στην περίπτωσή μας αυτός είναι τα φροντιστήρια. Δούλεψες ποτέ εκεί; Να σου κολλούν την ταμπέλα "παραπαιδεία", να σου καταπατούν κάθε εργασιακό δικαίωμα, να ασφαλίζεσαι στοΤαμείο Εμπόρων και το κράτος να σου σφυρίζει αδιάφορα.Ε λοιπόν, οφείλουν να σεβαστούν (αν κι αυτή η λέξη δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους) μια γενιά που είναι υποχρεωμένη να κρέμεται από τα χείλη τους, για ν' ακούσει τι παπάρα θα ξεστομίσουν κάθε φορά οι αναμορφωτές του συστήματος και προασπιστές της αξιοκρατίας. Αυτή είναι η αλήθεια! Ξέρουμε πολύ καλά τι γίνεται με τους ερευνητές των ελληνικών πανεπιστημίων. Οι γλύφτες και οι συγγαινείς των πανεπιστημιακών γίνονται μόνιμοι... Το πιο βρώμικο κύκλωμα στην Ελλάδα είναι οι πανεπιστημιακοί. Άρα στην ουσία μονόδρομος είναι να γίνεις εκπαιδευτικός αν δεν έχεις μέσον στο πανεπιστήμιο. Όποιος λέει το αντίθετο πολύ απλά μας δουλέυει.
Διαβάζεις καθόλου ή μόνο γράφεις?
Παράθεση από: PHYSCIENCE στις Απριλίου 05, 2010, 06:49:53 pmΔιαβάζεις καθόλου ή μόνο γράφεις?έλα ρε σύ, στο διαδίκτυο δεν υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα, μα πως κάνεις έτσι!