0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το νομοσχέδιο δε λέει ότι δε θα δίνουν ΑΣΕΠ όσοι έχουν προϋπηρεσία σε χώρες της Ε.Ε.Λέει ότι όποια προϋπηρεσία αποκτηθεί από εδώ και στο εξής, δε θα μοριοδοτηθεί στο νέο σύστημα αν η πρόσληψη δεν έχει γίνει από τους πίνακες του ΑΣΕΠ. Δηλ. λέει ότι και οι προσλήψεις στη Σιβιτανίδειο κ.λπ. πρέπει να γίνονται με κριτήριο το ΑΣΕΠ, αλλιώς η προϋπηρεσία εκεί δε θα μετράει. Εξαίρεση σε αυτό είναι η προϋπηρεσία σε άλλη χώρα (γιατί το υπουργείο της άλλης χώρας δεν είναι υποχρεωμένο να κάνει προσλήψεις με κριτήριο το δικό μας ΑΣΕΠ). Κατά τα άλλα θα δίνουν ΑΣΕΠ και η προϋπηρεσία τους θα μοριοδοτείται όπως των υπόλοιπων.Για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς:Αυτοί που θα απολυθούν φέτος θα πριμοδοτηθούν με πλασματική βαθμολογία 50 μονάδων (εννοείται αν δεν έχουν ΑΣΕΠ) στο νέο πίνακα.Από εδώ και στο εξής, 2 στις 3 προσλήψεις στα ιδιωτικά θα πρέπει να γίνονται από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ.
ioanna89 σε ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Νομίζω όμως ότι και στους από ΕΕ προερχόμενους δίνει τη βάση του 50 για τους 2 επόμενους ΑΣΕΠ! Έτσι το καταλαβαίνω εγώ.
Κατάλαβα πως οι διορισμοί 40% των μονίμων καθώς και όλων των αναπληρωτών θα γίνονται απο τον πίνακα διορισμών! Εγώ δηλ. με 23 μήνες καθαρής προϋπηρεσίας (2 αναπληρώσεις+1 ωρομισθία) δε θα κληθώ ως αναπληρώτρια, παρόλο που στον΄πίνακα αναπληρωτών είμαι πολύ ψηλά με 42 μόρια (από τους τελευταιους 2 ασεπ + 1 χρονιά σε δυσπρόσιτο). Αρα, φέτος θα είμαι άνεργη; Αν κάποιος έχει καταλάβει αυτό το ... :-Xνομοσχέδιο, ας μου πει!