0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σε μια χώρα, που "ξύπνιος" θεωρείται αυτός που κάνει πολύ λίγα και καρπώνεται πολλά και κοροιδο αυτός που προσπαθεί, λογικό είναι να θέλουν πολλοί να πείσουν την κοινωνία, ότι ανήκουν στην κατηγορία των "ξύπνιων". Ποιος θέλει, άλλωστε, να θεωρείται κοροιδο;Οι "ξύπνιοι" δεν πιστεύουν, πως υπάρχουν τέτοιοι εκπαιδευτικοί, και αν υπάρχουν είναι "κοροιδα"...
Δεν υβριζω κανεναν!!!!!!σε αντιθεση με σεναΛεω τα θετικα του επαγγελματοςΔεν μπορω να ακουω την μιζερια σας
Σε μια χώρα, που "ξύπνιος" θεωρείται αυτός που κάνει πολύ λίγα και καρπώνεται πολλά και κοροιδο αυτός που προσπαθεί, λογικό είναι να θέλουν πολλοί να πείσουν την κοινωνία, ότι ανήκουν στην κατηγορία των "ξύπνιων". Ποιος θέλει, άλλωστε, να θεωρείται κοροιδο;Έτσι μεγάλωσε μια γενιά, που όταν πήγε στρατό έψαξε το βύσμα, για να μπορεί να λουφάρει και με υπεροπτικό ύφος να παρακολουθεί αυτούς τους καημένους που "τρέχουν".Πολλοί, λοιπόν, από τους "ξύπνιους" έγιναν και εκπαιδευτικοί και περιφέρονται στην κοινωνία καμαρώνοντας, πως δεν κάνουν τίποτα... Οι περισσότεροι δε από αυτούς δεν κάνουν πραγματικά τίποτα... Άλλοι πάλι διαλαλούν την μαεστρία τους, να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της δουλειάς τους με τον ελάχιστο κόπο...Ορισμένοι εκπαιδευτικοί κάνουν φιλότιμα τη δουλειά τους, προετοιμάζουν καθημερινά τα μαθηματά τους, είναι ακριβείς στις υποχρεώσεις του και περιμένουν τις διακοπές των μαθημάτων (και όχι διακοπές γενικότερα!), για να προετοιμαστούν για την επόμενη χρονιά, να φρεσκάρουν τις σημειώσεις τους, να δουν πως μπορούν να εισάγουν τις νέες τεχνολογίες στο μαθημά τους, να επιμορφωθούν...Οι "ξύπνιοι" δεν πιστεύουν, πως υπάρχουν τέτοιοι εκπαιδευτικοί, και αν υπάρχουν είναι "κοροιδα"...
Παράθεση από: panos2 στις Αυγούστου 18, 2010, 11:00:52 amΣε μια χώρα, που "ξύπνιος" θεωρείται αυτός που κάνει πολύ λίγα και καρπώνεται πολλά και κοροιδο αυτός που προσπαθεί, λογικό είναι να θέλουν πολλοί να πείσουν την κοινωνία, ότι ανήκουν στην κατηγορία των "ξύπνιων". Ποιος θέλει, άλλωστε, να θεωρείται κοροιδο;Έτσι μεγάλωσε μια γενιά, που όταν πήγε στρατό έψαξε το βύσμα, για να μπορεί να λουφάρει και με υπεροπτικό ύφος να παρακολουθεί αυτούς τους καημένους που "τρέχουν".Πολλοί, λοιπόν, από τους "ξύπνιους" έγιναν και εκπαιδευτικοί και περιφέρονται στην κοινωνία καμαρώνοντας, πως δεν κάνουν τίποτα... Οι περισσότεροι δε από αυτούς δεν κάνουν πραγματικά τίποτα... Άλλοι πάλι διαλαλούν την μαεστρία τους, να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της δουλειάς τους με τον ελάχιστο κόπο...Ορισμένοι εκπαιδευτικοί κάνουν φιλότιμα τη δουλειά τους, προετοιμάζουν καθημερινά τα μαθηματά τους, είναι ακριβείς στις υποχρεώσεις του και περιμένουν τις διακοπές των μαθημάτων (και όχι διακοπές γενικότερα!), για να προετοιμαστούν για την επόμενη χρονιά, να φρεσκάρουν τις σημειώσεις τους, να δουν πως μπορούν να εισάγουν τις νέες τεχνολογίες στο μαθημά τους, να επιμορφωθούν...Οι "ξύπνιοι" δεν πιστεύουν, πως υπάρχουν τέτοιοι εκπαιδευτικοί, και αν υπάρχουν είναι "κοροιδα"... Ξέχασα να αναφερθώ στο πιο τραγικό του παραπάνω "σεναρίου"...Πολλά από τα "κοροιδα" που τρέχουν δεν λένε τίποτα...Τι να πουν;Καμώνονται και αυτοί πως είναι ξύπνιοι!! [/quoteΔυστυχώς αυτά που πολύ σωστά περιγράφεις συνάδελφε είναι άγνωστα σε μερικούς που μπαινουν στο σχολειο για να ...ξεκουραστούν!Πρόσφατα συνάντησα κάποιον από τους θεωρούμενους εξυπνάκηδες που με απορία με ρώτησε:΄΄ τι, κάθεσαι και προετοιμάζεις σημειώσεις-ασκήσεις;Εγώ μπαίνω στην τάξη και λέω ό,τι μου 'ρχεται στο μυαλό.Σιγά μη φάω όλο το απόγευμα ή τις διακοπές μου για προετοιμασία του αντικειμένου μου''Όπως καταλαβαίνεις ''ξερόλες'' αυτου του τύπου θεωρουν το να εισαι εκπαιδευτικός ''παιχνιδακι''.να μας πει ο περιβόητος συνάδελφος πόσες ώρες την ημέρα προετοιμάζει το μαθημα του και σε ποιο άλλο επάγγελμα ο εργαζόμενος τρωει όλο το απόγευμα χωρις να έχει προσωπική ζωή
Και βεβαια καθομαι και διαβαζω επειδη γουσταρω και νιωθω γκαβλα
Παράθεση από: manolis2046 στις Αυγούστου 18, 2010, 12:47:03 amΚαι βεβαια καθομαι και διαβαζω επειδη γουσταρω και νιωθω γκαβλαΕλπίζω μόνο να μην εκφράζεσαι έτσι και μέσα στην τάξη...
εχω δει εγω κατι "μη μου απτου" και κατι πολυ σοβαρες και μεθ υποληψεως και εχουν μια συμπεριφορα, εξαλλου, δεν υπαρχουν χυδαιες λεξεις, αλλα χυδαιοι τροποι- οπωσδηποτε ομως να προσεχουμε.....(πιπερι !!!)
Μια διάθεση αυτοκριτικής με έπιασε....-Πως δημιουργήθηκαν τα στερεότυπα για τους εκπαιδευτικούς όλα αυτά τα χρόνια;-Εμείς ποια γνώμη είχαμε για τους εκπαιδευτικούς, που δίδαξαν εμάς; (Θυμήθηκα τον φασίστα δάσκαλο μου της ΣΤ' Δημοτικού και τόσους άλλους... Μπρρρρ...)-Πότε ανοίχτηκε το σχολείο κάθε περιοχής στην κοινωνία;-1η φορά αναπληρωτής φέτος πήγα σε σχολείο στην Αθήνα και ντρεπόμουν, επειδή είμαι λίγο "μεγαλούτσικος". Με έκπληξη διαπίστωσα, πως ήμουν από τους νεότερους..Αφουγκράζοντας τα παιδιά διαπίστωσα, πως από τους 25 καθηγητές στο σχολείο, αποδεκτοί ήταν μόνο 3-4...-Πόσοι από τους ενεργούς εκπαιδευτικούς προετοιμάζουν το μάθημά τους με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργούν χαρά στα παιδιά...;-Πόσοι εκπαιδευτικοί κάνουν ιδιαίτερα στους μαθητές τους...;Και τόσα άλλα: Φωνές, κραυγές, υστερίες, αδιαφορία...Παρ' όλα αυτά οφείλουμε -έστω και μόνοι- να παλεύουμε για το καλύτερο στην εκπαίδευση!Αισιόδοξος; Ναι!
θα σου στειλω μ. καποια στιγμη να σου σου πω,απιατευτο,αλλα στη νοτια ελλαδα και κυριολεκτω.