0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μην κολατε στην τριετία για τους νεοδιοριστους. Και οι παλιοι την πληρώνουν αφου για καθε νεα θεση μετα απο μεταθεση θα πρεπει να κατσεις δυο χρονια στην νεα σου οργανικη πριν καναζητησεις μεταθεση. Σαν παλιος που είμαι , το μετρο είναι σωστο, γιατί δεν είναι παραγωγικη η δουλεια για τα παιδια ενος σχολείου, οταν καθε χρονο ξαναλλαζουν όλους τους καθηγητες. Αυτό ηταν και το παραπονο των διευθυντων απο τα σχολεια που περασα, και ηθελαν τα σχολεια τους να ονομαζονται δυσπρόσιτα ωστε να μην μπορουν να φεύγουν συνεχεια οι καθηγητες. Και για πιθανες αντιδρασεις: νεοδιοριστος καθησα 2 χρονια στο ιδιο σχολείο, μετα επτα χρονια στο επομενο και τρια χρονια στο τελευταιο (ολα σε νησια και δεν εχω καταφερει να παρω ακομα μεταθεση για τον τοπο μου και εχω οικογενεια)
Νομίζω ότι έχουμε παντελώς αποπροσανατολιστει. Το ζήτημα δεν είναι αν κάποιος έχει παιδιά, οικογενεικά ή άλλα προβλήματα κ.τ.λ. (κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει τις υποχρεώσεις του καθενός από εμάς) ούτε να κάποιοι συνάδελφοι επέλεξαν να παραμείνουν 500 χρόνια σε δυσπρόσιτα (τουλάχιστον, είχαν το δικαίωμα της επιλογής!). Εκείνο που ζητάμε είναι η ισότιμη και άρα δίκαιη αντιμετώπιση. Συζήτησα με δικηγόρο και μου είπε πως πράγματι πρόκειται περί κατάφωρης παραβίασης του Συντάγματος γιατί: α) η εν λόγω διάταξη δεν ίσχυε κατά τη στιγμή της συγκρότησης του πίνακα διοριστέων του ΑΣΕΠ, β) δεν εφαρμόστηκε για τους διοριστέους α' φουρνιάς της ίδιας προκήρυξης και γ) η μη εφαρμογή δεν προκαλεί βλάβη (οικονομική ή άλλη) για το δημόσιο.Προτείνω να οργανωθούμε σε σωματείο ή κάτι τέτοιο και να απευθυνθουμε στην ΟΛΜΕ. Σε περίπτωση που δεν πετύχουμε κάτι, τότε θα μπορούμε να κάνουμε προσφυγές όταν και εφόσον καταθέσουμε αίτηση μετάθεσης και αυτή απορριφθεί (γιατί τότε θα έχουμε έννομο συμφέρον). Η εκδίκαση δεν αργεί. Παρακαλώ όποιον έχει άλλες πληροφορίες να τις θέσουν προκειμένου να συντονιστούμε. Και ας σταματήσει η διχόνοια μεταξύ μας. Δεν εξυπηρετεί κανέναν μας (μόνο το Υπουργείο!).
μιλατε μερικοι/ες λες και σας στελνουν στο μικρασιατικο μετωπο !!! για να μη πω στα "αμελε ταμπουρου" ....!! Αδικο εχω?ξερω, ξερω,....συζυγος, παιδια κλπ κλπ Ε, ας μη γινοσατε καθηγητες! ας γινοσαστε μοδιστρες να ραβεται κατ΄οικον.οσο για το συζυγο, τον ρωτησατε? μαλλον θα συμφωνουσε για 5ετια και βαλε.....με τετοια μουρμουρα....
Παράθεση από: MARKOS στις Αυγούστου 18, 2010, 07:23:56 pmμιλατε μερικοι/ες λες και σας στελνουν στο μικρασιατικο μετωπο !!! για να μη πω στα "αμελε ταμπουρου" ....!! Αδικο εχω?ξερω, ξερω,....συζυγος, παιδια κλπ κλπ Ε, ας μη γινοσατε καθηγητες! ας γινοσαστε μοδιστρες να ραβεται κατ΄οικον.οσο για το συζυγο, τον ρωτησατε? μαλλον θα συμφωνουσε για 5ετια και βαλε.....με τετοια μουρμουρα....Ξέρεις τι σημαίνει το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής; Ο καθένας μας το έχει αυτό. Επιπλέον, εκπαιδευτικός δε σημαίνει ότι οργώνω όλη την Ελλάδα ή στέλνω κάποιον στην εξορία για τρία χρόνια.Αν θέλαμε κάτι τέτοιο, θα γινόμασταν στρατιωτικοί.Οι νόμοι, όπως πολύ καλά γνωρίζεις,αλλάζουν κάθε λίγο.Άρα, τα περί μοδίστρας και καθηγητών είναι τουλάχιστον προσβλητικά.Ποιος σου είπε ότι τα ξέραμε εκ των προτέρων όλα αυτά;Αν εσύ θέλεις να μείνεις μία δεκαετία στη Γαύδο, είναι δικαίωμά σου.Όπως δικαίωμά μας είναι να επιλέξουμε να μη θέλουμε για τους δικούς μας λόγους εμείς.Σε παρακαλώ, λοιπόν, να σέβεσαι τις απόψεις μας, όπως σεβόμαστε κι εμείς τις δικές σου μέχρι τώρα.Μπορείς να έχεις όποια γνώμη θέλεις, χώρις όμως να προσβάλεις τους άλλους. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε όλοι μας για όλα!
με τέτοιο επίπεδο καλά κάνουν και μας έχουν του κλότσου και του μπάτσου,δυστυχώς λυπάμαι πολύ που άνοιξα το θέμα,ελπίζοντας σε κάτι καλό,συνάδελφοι μας πήρε η κατηφόρα................