*

Αποστολέας Θέμα: Νεοδιόριστοι και τριετία  (Αναγνώστηκε 227657 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος topsy

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Νεοδιόριστοι και τριετία
« Απάντηση #224 στις: Αυγούστου 18, 2010, 04:16:12 pm »
Μην κολατε στην τριετία για τους νεοδιοριστους. Και οι παλιοι την πληρώνουν αφου για καθε νεα θεση μετα απο μεταθεση θα πρεπει να κατσεις δυο χρονια στην νεα σου οργανικη πριν καναζητησεις μεταθεση. Σαν παλιος που είμαι , το μετρο είναι σωστο, γιατί δεν είναι παραγωγικη η δουλεια για τα παιδια ενος σχολείου, οταν καθε χρονο ξαναλλαζουν όλους τους καθηγητες. Αυτό ηταν και το παραπονο των διευθυντων απο τα σχολεια που περασα, και ηθελαν τα σχολεια τους να ονομαζονται δυσπρόσιτα ωστε να μην μπορουν να φεύγουν συνεχεια οι καθηγητες. Και για πιθανες αντιδρασεις: νεοδιοριστος καθησα 2 χρονια στο ιδιο σχολείο, μετα επτα χρονια στο επομενο και τρια χρονια στο τελευταιο (ολα σε νησια και δεν εχω καταφερει να παρω ακομα μεταθεση για τον τοπο μου και εχω οικογενεια)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:16:36 »

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #225 στις: Αυγούστου 18, 2010, 05:18:43 pm »
Μην κολατε στην τριετία για τους νεοδιοριστους. Και οι παλιοι την πληρώνουν αφου για καθε νεα θεση μετα απο μεταθεση θα πρεπει να κατσεις δυο χρονια στην νεα σου οργανικη πριν καναζητησεις μεταθεση. Σαν παλιος που είμαι , το μετρο είναι σωστο, γιατί δεν είναι παραγωγικη η δουλεια για τα παιδια ενος σχολείου, οταν καθε χρονο ξαναλλαζουν όλους τους καθηγητες. Αυτό ηταν και το παραπονο των διευθυντων απο τα σχολεια που περασα, και ηθελαν τα σχολεια τους να ονομαζονται δυσπρόσιτα ωστε να μην μπορουν να φεύγουν συνεχεια οι καθηγητες. Και για πιθανες αντιδρασεις: νεοδιοριστος καθησα 2 χρονια στο ιδιο σχολείο, μετα επτα χρονια στο επομενο και τρια χρονια στο τελευταιο (ολα σε νησια και δεν εχω καταφερει να παρω ακομα μεταθεση για τον τοπο μου και εχω οικογενεια)

Και δεν είσαι ο μόνος.....Είμαστε πολλοί όσοι δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να πάμε σπίτια μας!!!! Σύντομη επιστροφή σε όλους!
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Αποσυνδεδεμένος Marakismou

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #226 στις: Αυγούστου 18, 2010, 05:40:55 pm »

Συμφωνώ για την αναμονή μακριά από την οικογένεια, αλλά η 3ετία είναι ένα μέτρο επιπλέον εξαναγκασμού στην αναμονή και φυσικά όχι για να έχουν τα παιδιά σταθερό δάσκαλο ή καθηγητή!! Σε πληροφορώ ότι από την α/βάθμια που διορίστηκα μου είπαν πως τα 2 χρόνια θα είμαστε στην διάθεση και τον 3 χρόνο θα πάρουμε οργανική! Θα έχουμε δικαίωμα βελτίωσης εντός ΠΥΣΠΕ και φυσικά δεν θα επιλέγουν οι μόνιμοι δυσπρόσιτα! Αποτέλεσμα? Να πηγαίνουν στα δυσπρόσιτα αναπληρωτές για ένα χρόνο και πάλι να φεύγουν...
Δηλαδή ποιόν κοροϊδεύουν?? Κοινωνική εξαθλίωση!!!!!!! Εγώ αυτό βλέπω στον νέο νόμο! Ποιός θα μπορεί στα 65 να σταθεί μέσα στην τάξη? Ποιό είναι τελικά το καλό των αλλαγών στην παιδεία????

Αποσυνδεδεμένος mary02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #227 στις: Αυγούστου 18, 2010, 06:03:38 pm »
Νομίζω ότι έχουμε παντελώς αποπροσανατολιστει. Το ζήτημα δεν είναι αν κάποιος έχει παιδιά, οικογενεικά ή άλλα προβλήματα κ.τ.λ. (κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει τις υποχρεώσεις του καθενός από εμάς) ούτε να κάποιοι συνάδελφοι επέλεξαν να παραμείνουν 500 χρόνια σε δυσπρόσιτα (τουλάχιστον, είχαν το δικαίωμα της επιλογής!). Εκείνο που ζητάμε είναι η ισότιμη και άρα δίκαιη αντιμετώπιση. Συζήτησα με δικηγόρο και μου είπε πως πράγματι πρόκειται περί κατάφωρης παραβίασης του Συντάγματος γιατί: α) η εν λόγω διάταξη δεν ίσχυε κατά τη στιγμή της συγκρότησης του πίνακα διοριστέων του ΑΣΕΠ, β) δεν εφαρμόστηκε για τους διοριστέους α' φουρνιάς της ίδιας προκήρυξης και γ) η μη εφαρμογή δεν προκαλεί βλάβη (οικονομική ή άλλη) για το δημόσιο.
Προτείνω να οργανωθούμε σε σωματείο ή κάτι τέτοιο και να απευθυνθουμε στην ΟΛΜΕ. Σε περίπτωση που δεν πετύχουμε κάτι, τότε θα μπορούμε να κάνουμε προσφυγές όταν και εφόσον καταθέσουμε αίτηση μετάθεσης και αυτή απορριφθεί (γιατί τότε θα έχουμε έννομο συμφέρον). Η εκδίκαση δεν αργεί. Παρακαλώ όποιον έχει άλλες πληροφορίες να τις θέσουν προκειμένου να συντονιστούμε. Και ας σταματήσει η διχόνοια μεταξύ μας. Δεν εξυπηρετεί κανέναν μας (μόνο το Υπουργείο!).
Καλύτερα να κατανοείς λίγα παρά να παρανοείς πολλά...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:16:36 »

Αποσυνδεδεμένος EVA

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ 70
    • Προφίλ
« Απάντηση #228 στις: Αυγούστου 18, 2010, 06:34:58 pm »
Νομίζω ότι έχουμε παντελώς αποπροσανατολιστει. Το ζήτημα δεν είναι αν κάποιος έχει παιδιά, οικογενεικά ή άλλα προβλήματα κ.τ.λ. (κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει τις υποχρεώσεις του καθενός από εμάς) ούτε να κάποιοι συνάδελφοι επέλεξαν να παραμείνουν 500 χρόνια σε δυσπρόσιτα (τουλάχιστον, είχαν το δικαίωμα της επιλογής!). Εκείνο που ζητάμε είναι η ισότιμη και άρα δίκαιη αντιμετώπιση. Συζήτησα με δικηγόρο και μου είπε πως πράγματι πρόκειται περί κατάφωρης παραβίασης του Συντάγματος γιατί: α) η εν λόγω διάταξη δεν ίσχυε κατά τη στιγμή της συγκρότησης του πίνακα διοριστέων του ΑΣΕΠ, β) δεν εφαρμόστηκε για τους διοριστέους α' φουρνιάς της ίδιας προκήρυξης και γ) η μη εφαρμογή δεν προκαλεί βλάβη (οικονομική ή άλλη) για το δημόσιο.
Προτείνω να οργανωθούμε σε σωματείο ή κάτι τέτοιο και να απευθυνθουμε στην ΟΛΜΕ. Σε περίπτωση που δεν πετύχουμε κάτι, τότε θα μπορούμε να κάνουμε προσφυγές όταν και εφόσον καταθέσουμε αίτηση μετάθεσης και αυτή απορριφθεί (γιατί τότε θα έχουμε έννομο συμφέρον). Η εκδίκαση δεν αργεί. Παρακαλώ όποιον έχει άλλες πληροφορίες να τις θέσουν προκειμένου να συντονιστούμε. Και ας σταματήσει η διχόνοια μεταξύ μας. Δεν εξυπηρετεί κανέναν μας (μόνο το Υπουργείο!).
Πολύ σωστά!Επιπλέον, το θέμα είναι να σου δίνει γενικά το δικαίωμα επιλογής κι όχι να λειτουργεί τιμωρώντας τους εκπαιδευτικούς.Άσχετα με τις υποχρεώσεις που έχει ο καθένας, ακόμα και χωρίς υποχρεώσεις να είναι, είναι δικαίωμά του να επιλέξει να καθήσει 2 ή 3 χρόνια. Ας δώσει κίνητρα.Παραπάνω μοριοδότηση σε όσους καθήσουν οικειοθελώς.Όχι, όμως, να σε υποχρεώνει.Απαράδεκτο.Σε διορίζει στα σαράντα και...πότε θα πάρεις κανείς μετάθεση;Στα πενήντα;Μην κοιτάτε τις υποχρεώσεις που έχει ο καθένας και μη χωρίζεστε σε μέτωπα.Το μέτρο είναι απαράδεκτο για όλους.Τους μόνους που εξυπηρετεί είναι τα άτομα του υπουργείου.Τα περί εκπαιδευτικής κοινότητας είναι κοινώς αερολογίες.Ποια εκπαιδευτική κοινότητα με τόσους αναπληρωτές και ωρομισθίους;

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #229 στις: Αυγούστου 18, 2010, 07:23:56 pm »
μιλατε μερικοι/ες λες και σας στελνουν στο μικρασιατικο μετωπο !!! για να μη πω στα "αμελε ταμπουρου" ....!! Αδικο εχω?
ξερω, ξερω,....συζυγος, παιδια κλπ κλπ Ε, ας μη γινοσατε καθηγητες! ας γινοσαστε μοδιστρες να ραβεται κατ΄οικον.
οσο για το συζυγο, τον ρωτησατε? μαλλον θα συμφωνουσε για 5ετια και βαλε.....με τετοια μουρμουρα....
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος mary02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #230 στις: Αυγούστου 18, 2010, 07:38:28 pm »
Με όλο το σεβασμό... απόλυτα μικροπρεπής η απάντησή σου, Μάρκο. Με συγχωρείς αλλά δεν ανέχομαι ειρωνία. Δεν ζητώ καμιά χάρη. Ζητώ το αυτονόητο. Στο κάτω-κάτω, δεν θα μου υποδείξει κανείς τι επάγγελμα θα ακολουθήσω. Και κανένας δεν "κλαίγεται". Το να υποδεικνύεις την ανισότητα και την αδικία και να διεκδικείς τα δικαιώματά σου είναι η βάση της δημοκρατίας. Η εμπάθεια του καθενός προσωπικά δεν με αφορά. Και αν κάποιους δεν αφορά το topic, δεν  υπάρχει λόγος να παρεμβαίνουν με ανούσιες και εξυπνακίστικες παρατηρήσεις. Είμαι βαθύτατα προσβεβλημένη από το σχόλιο σου. Δεν έχω ποτέ θίξει κανέναν και δεν ανέχομαι αυτή τη στάση από κανέναν. Στο κάτω-κάτω, δεν θα μας στερήσεις το δικαίωμα στη διεκδίκηση ούτε θα μας υποτιμήσεις αποκαλώντας μας - ούτε λίγο ουτε πολύ - γυναικούλες! Αυτά και δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ με ανάλογα σχόλια.
Καλύτερα να κατανοείς λίγα παρά να παρανοείς πολλά...

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #231 στις: Αυγούστου 18, 2010, 07:39:10 pm »
μιλατε μερικοι/ες λες και σας στελνουν στο μικρασιατικο μετωπο !!! για να μη πω στα "αμελε ταμπουρου" ....!! Αδικο εχω?
ξερω, ξερω,....συζυγος, παιδια κλπ κλπ Ε, ας μη γινοσατε καθηγητες! ας γινοσαστε μοδιστρες να ραβεται κατ΄οικον.
οσο για το συζυγο, τον ρωτησατε? μαλλον θα συμφωνουσε για 5ετια και βαλε.....με τετοια μουρμουρα....

Αχαχαχαχαχαχαχα αυτό να λέγεται!!!
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος kalista

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #232 στις: Αυγούστου 18, 2010, 07:48:59 pm »
με τέτοιο επίπεδο καλά κάνουν και μας έχουν του κλότσου και του μπάτσου,δυστυχώς λυπάμαι πολύ που άνοιξα το θέμα,ελπίζοντας  σε κάτι καλό,συνάδελφοι μας πήρε η κατηφόρα................   

Αποσυνδεδεμένος EVA

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ 70
    • Προφίλ
« Απάντηση #233 στις: Αυγούστου 18, 2010, 07:52:43 pm »

Ξέρεις τι σημαίνει το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής; Ο καθένας μας το έχει αυτό. Επιπλέον, εκπαιδευτικός δε σημαίνει ότι οργώνω όλη την Ελλάδα ή στέλνω κάποιον στην εξορία για τρία χρόνια.Αν θέλαμε κάτι τέτοιο, θα γινόμασταν στρατιωτικοί.Οι νόμοι, όπως πολύ καλά γνωρίζεις,αλλάζουν κάθε λίγο.Άρα, τα περί μοδίστρας και καθηγητών είναι τουλάχιστον προσβλητικά.Ποιος σου είπε ότι τα ξέραμε εκ των προτέρων όλα αυτά;Αν εσύ θέλεις να μείνεις μία δεκαετία στη Γαύδο, είναι δικαίωμά σου.Όπως δικαίωμά μας είναι να επιλέξουμε να μη θέλουμε για τους δικούς μας λόγους εμείς.Σε παρακαλώ, λοιπόν, να σέβεσαι τις απόψεις μας, όπως σεβόμαστε κι εμείς τις δικές σου μέχρι τώρα.Μπορείς να έχεις όποια γνώμη θέλεις, χώρις όμως να προσβάλεις τους άλλους. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε όλοι μας για όλα!

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #234 στις: Αυγούστου 18, 2010, 08:16:11 pm »

Ξέρεις τι σημαίνει το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής; Ο καθένας μας το έχει αυτό. Επιπλέον, εκπαιδευτικός δε σημαίνει ότι οργώνω όλη την Ελλάδα ή στέλνω κάποιον στην εξορία για τρία χρόνια.Αν θέλαμε κάτι τέτοιο, θα γινόμασταν στρατιωτικοί.Οι νόμοι, όπως πολύ καλά γνωρίζεις,αλλάζουν κάθε λίγο.Άρα, τα περί μοδίστρας και καθηγητών είναι τουλάχιστον προσβλητικά.Ποιος σου είπε ότι τα ξέραμε εκ των προτέρων όλα αυτά;Αν εσύ θέλεις να μείνεις μία δεκαετία στη Γαύδο, είναι δικαίωμά σου.Όπως δικαίωμά μας είναι να επιλέξουμε να μη θέλουμε για τους δικούς μας λόγους εμείς.Σε παρακαλώ, λοιπόν, να σέβεσαι τις απόψεις μας, όπως σεβόμαστε κι εμείς τις δικές σου μέχρι τώρα.Μπορείς να έχεις όποια γνώμη θέλεις, χώρις όμως να προσβάλεις τους άλλους. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε όλοι μας για όλα!

να μη τα δηλωνεις! αλλιως βαλε φερμουαρ και πηγαινε..... Ναι, το ξερατε οτι ο εκπ/κος οργωνει την ελλαδα! ουτε προσβλητικα μιλησα, αντιθετα προσβλητικα και προκλητικα ειναι αυτα που γραφετε.

Αποσυνδεδεμένος magda

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #235 στις: Αυγούστου 18, 2010, 08:17:59 pm »
με τέτοιο επίπεδο καλά κάνουν και μας έχουν του κλότσου και του μπάτσου,δυστυχώς λυπάμαι πολύ που άνοιξα το θέμα,ελπίζοντας  σε κάτι καλό,συνάδελφοι μας πήρε η κατηφόρα................   

Αποσυνδεδεμένος athapris

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #236 στις: Αυγούστου 18, 2010, 08:21:40 pm »
Παιδιά όταν μιλάμε για κατάφορη παραβίαση της αρχής της ισονομίας (άλλα πλαίσια για την α φουρνιά, άλλα και εξαιρετικά δυσμενέστερα για τη β) νομίζω πως οποιοδήποτε περαιτέρω επιχείρημα υπέρ (!) της 3ετίας μοιάζει θα έλεγα...υποβολιμαίο.

Εκτιμώ πως πολλοί υποψήφιοι εκπαιδευτικοί με σοβαρές υποχρεώσεις (οικογένειες, παιδιά, υπέργηρα προστατευόμενα μέλη κλπ) ΔΕΝ θα επέλεγαν να συμμετάσχουν στον τελευταίο ΑΣΕΠ αν και εφόσον γνώριζαν το αδήριτο της υποχρεωτικής τριετούς παραμονής. Συνεπώς επιχειρήματα του τύπου: "το ξέρατε, ήταν επιλογή σας" κλπ κλπ μόνο ως έωλα και προκλητικά μοιάζουν σε μια εποχή που εκατοντάδες οικογένειες εκπαιδευτικών περνούν τον δικό τους πρωτόφαντο Γολγοθά...

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #237 στις: Αυγούστου 18, 2010, 08:29:05 pm »
σε  τετοιες εποχες που τα πραγματα ειναι εξειρετικα δυσκολα ειναι προκλητικο να μιλαμε για ....Γολγοθα, οσοι εχουμε σιγουρη δουλεια....

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182697
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 667
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144