*

Αποστολέας Θέμα: Νεοδιόριστοι και τριετία  (Αναγνώστηκε 226541 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sph

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Νεοδιόριστοι και τριετία
« Απάντηση #336 στις: Αυγούστου 20, 2010, 08:40:21 pm »
Mohitto, ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου!  :) ;) Μου έφτιαξες τη διάθεση  :) Έχεια και συ διοριστεί στις Οινούσσες και ξέρεις ?! Και πάλι ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου! Α! να ρωτήσω και κτ τελευταίο! Θα πρέπει 01/09 να είμαστε στις περιοχές διορισμού μας ή μας δίνεται κάποιος χρόνος , πχ να εμφανιστούμε στις περιόχες μας 07/09..έτσι ώστε να έχουμε χρόνο να οργανωθούμε και λίγο! ???  ??? Ευχαριστώ πολύ και πάλι!  ;) :)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:03:20 »

Αποσυνδεδεμένος josua

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #337 στις: Αυγούστου 20, 2010, 08:48:07 pm »
ξερει κανεις αν με τον "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" τα ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ απο νομαρχιακο θα εξελιχθουν σε περιφερειακο επιπεδο??
θα μου πειτε τι σχεση εχει αυτο με την τριετια.....
ε τουλαχιστον την τριτη χρονια θα μπορεις να ελπιζεις σε μετακινηση εντος περιφερειας που ειναι σαφως πιο διευρυμενη γεωγραφικα.....

Αποσυνδεδεμένος mary02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #338 στις: Αυγούστου 20, 2010, 09:32:37 pm »
Mohitto, ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου!  :) ;) Μου έφτιαξες τη διάθεση  :) Έχεια και συ διοριστεί στις Οινούσσες και ξέρεις ?! Και πάλι ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου! Α! να ρωτήσω και κτ τελευταίο! Θα πρέπει 01/09 να είμαστε στις περιοχές διορισμού μας ή μας δίνεται κάποιος χρόνος , πχ να εμφανιστούμε στις περιόχες μας 07/09..έτσι ώστε να έχουμε χρόνο να οργανωθούμε και λίγο! ???  ??? Ευχαριστώ πολύ και πάλι!  ;) :)
Απ' ό,τι ξέρω από το προηγούμενο σχολείο που ήμουν δικαιούσαι κάποιες μέρες άδειας για "οικοσκευή".
Καλύτερα να κατανοείς λίγα παρά να παρανοείς πολλά...

Αποσυνδεδεμένος mohitto

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #339 στις: Αυγούστου 20, 2010, 10:01:45 pm »
Ημουν αναπληρώτρια τη χρονιά που μας πέρασ.Ήταν μια όμορφη χρονιά.Αρκεί να πας με καλή διάθεση και όρεξη για δουλειά.Θα το εκτιμήσουν πολύ στο σχολείο.Καλά να περάσεις :)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:03:20 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #340 στις: Αυγούστου 20, 2010, 10:30:21 pm »
Αγαπητέ Selanik (πάντα είχα απορία και ήθελα να σε ρωτήσω, ως προς τι το ψευδώνυμο στην türkçe version  ;)
αν ας πούμε έδινες στον Ασεπ του 2005, δεν θα έβαζες ναι στο κουτάκι με τα δυσπρόσιτα που ήταν 3 χρόνια υποχρεωτικά???
Και επειδή η όλη μας κουβέντα εδώ έχει καταλήξει σε ένα διαρκή τσακωμό και άκρη δεν βρίσκουμε, θα συμφωνούσατε στο εξής???
Να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να μην είναι υποχρεωμένοι να μείνουν 3ετία οι νεοδιόριστοι (αφού τόσο έχει πειράξει τους πάντες, έχουν δεν έχουν λόγο) και όσοι μένουν εθελοντικά να μοριοδοτούνται γενναία για κάθε επιπλέον χρόνο(και οι έχοντες ήδη μείνει στο παρελθόν)
Αυτό θα σας άρεσε ή θα άρχιζαν πάλι παράπονα τύπου ""εσείς μας ανεβάζετε τις βάσεις μεταθέσεων γιατί δεν έχετε υποχρεώσεις και μένετε???""
Μια ιδέα λέω....

Εγώ πάντως δε θα είχα πρόβλημα για τη γενναία μοριοδότηση, καλό θα ήταν. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να υπάρχει και κάποια υλική ανταμοιβή, ίσως όχι καθαρά στο μισθό αλλά με και με άλλους τρόπους: επιδότηση ενοικίου, παροχή ποσού για αγορά βιβλίων κ.α.

ναι, και επιδοτηση για κοινοχρηστα, σουπερ μαρκετ και βενζινη δωρεαν !!!
συνελθετε !!!!!!!!!!!!!!!!!!! εχετε χασει καθε μετρο....!!

εγω θα ελεγα να δημιουργηθουν κατοικιες διπλα στα σχολεια με δωρεαν διαμονη, κλιματιστικο, θερμανση αυτονομη, δωρεαν κοινοχρηστα και ενα αυτοκινητο εξω απο τη πορτα καθε κατοικιας  για ευκολια μετακινησης στα ψωνια και τις βολτες. Επισης μια γενναια επιδοτηση στα αεροπορικα ή ακτοπλοικα εισητηρια  με 6 δωραεν εισητηρια το χρονο. :P
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 20, 2010, 10:51:40 pm από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #341 στις: Αυγούστου 20, 2010, 10:37:43 pm »
Αγαπητέ Selanik (πάντα είχα απορία και ήθελα να σε ρωτήσω, ως προς τι το ψευδώνυμο στην türkçe version  ;)
αν ας πούμε έδινες στον Ασεπ του 2005, δεν θα έβαζες ναι στο κουτάκι με τα δυσπρόσιτα που ήταν 3 χρόνια υποχρεωτικά???
Και επειδή η όλη μας κουβέντα εδώ έχει καταλήξει σε ένα διαρκή τσακωμό και άκρη δεν βρίσκουμε, θα συμφωνούσατε στο εξής???
Να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να μην είναι υποχρεωμένοι να μείνουν 3ετία οι νεοδιόριστοι (αφού τόσο έχει πειράξει τους πάντες, έχουν δεν έχουν λόγο) και όσοι μένουν εθελοντικά να μοριοδοτούνται γενναία για κάθε επιπλέον χρόνο(και οι έχοντες ήδη μείνει στο παρελθόν)
Αυτό θα σας άρεσε ή θα άρχιζαν πάλι παράπονα τύπου ""εσείς μας ανεβάζετε τις βάσεις μεταθέσεων γιατί δεν έχετε υποχρεώσεις και μένετε???""
Μια ιδέα λέω....

Εγώ πάντως δε θα είχα πρόβλημα για τη γενναία μοριοδότηση, καλό θα ήταν. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να υπάρχει και κάποια υλική ανταμοιβή, ίσως όχι καθαρά στο μισθό αλλά με και με άλλους τρόπους: επιδότηση ενοικίου, παροχή ποσού για αγορά βιβλίων κ.α.

Μάρκο εσύ να συνέλθεις! Όταν μέσα σε δύο χρόνια έχουν μοιραστεί στις τράπεζες 78 δις και ετοιμάζονται μέσω του ΕΣΠΑ να παρέχουν 25 δις σε μεγάλες επιχειρήσεις θεωρείς ότι το να δοθούν μερικά εκατομμύρια ευρώ-γιατί για τέτοια ποσά μιλάμε- ώστε να στηριχθουν οι εκπαιδευτικοί των παραμεθόριων περιοχών είναι κάτι το τραγικό; Είναι κάτι το εξωπραγματικό; Μήπως έχεις αποδεχθεί ότι το κράτος δεν έχει λεφτά κι άρα δεν πρέπει να ζητάμε τίποτα; Μη γίνεσαι προκλητικός με ανθρώπους που για τρία χρόνια χωρίς αυξήσεις, με κουτσά δώρα και ακρίβεια να καλπάζει θα προσπαθούν να επιβιώσουν μακριά από τα σπίτια τους. ΚΑι αυτό δεν είναι γκρίνια όπως συνηθίζεις να λες. Είναι θεμιτό και θεσμοθετημένο δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου να ζητά καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας. Το μέτρο στην τελική δεν το ορίζεις εσύ ή ο κάθε υπουργός. Το ορίζει η ίδια η πραγματικότητα.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 20, 2010, 10:46:32 pm από jimy100 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #342 στις: Αυγούστου 20, 2010, 10:59:24 pm »
Μια ιδέα λέω....

Μάρκο εσύ να συνέλθεις!
 Μη γίνεσαι προκλητικός με ανθρώπους που για τρία χρόνια χωρίς αυξήσεις, με κουτσά δώρα και ακρίβεια να καλπάζει θα προσπαθούν να επιβιώσουν μακριά από τα σπίτια τους. ΚΑι αυτό δεν είναι γκρίνια όπως συνηθίζεις να λες. Είναι θεμιτό και θεσμοθετημένο δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου να ζητά καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας. Το μέτρο στην τελική δεν το ορίζεις εσύ ή ο κάθε υπουργός. Το ορίζει η ίδια η πραγματικότητα.

αυτο ακριβως λεω. δειτε πως εχει η πραγματικοτητα που εστω αυτοι θελουν να μας παρουσιασουν. Προκλητικος δεν ειμαι. προκλητικα ακουγονται αυτα που λετε, οταν εσυ ο ιδιος το λες ακομα ακομα, οτι προσπαθουν να επιβιωσουν καποιοι. Εξαιρεση θα αποτελουν οι καθηγητες?
οσο για τα δικαιωματα του εργαζομενου τουλαχιστον σε μενα με τοσα χρονια δουλειας μη μου τα λετε, τα ξερω πολυ καλυτερα. Μακαρι, τα οσα λες να μπορουν να τα κανουν. και να σου πω και κατι,....ας μη δωσουν τιποτα απο ολα αυτα, για μενα καλυτερα θα ειναι να προσλαβουν περισσοτερο κοσμο,για να γινει καλυτερη η εκπαιδευση, απο το να απαιτω επιδοτησεις κλπ κλπ

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #343 στις: Αυγούστου 20, 2010, 11:04:14 pm »

Το μέτρο στην τελική δεν το ορίζεις εσύ ή ο κάθε υπουργός. Το ορίζει η ίδια η πραγματικότητα.

εγω ή εσυ δεν ειμαστε μερος της πραγματικοτητας? η πραγματικοτητα δεν ειμαστε εμεις? ειναι κατι το αφηρημενο? επομενως ποιος οριζει το μετρο ?

Αποσυνδεδεμένος pa.liatsos

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • https://www.google.gr/search?q=%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%BF%CE%B9+%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B1&client=firefox-b&biw=1024&bih=639&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjyh8n4zpvQAhVLWRQKHQnoDgsQ_AUICCg
« Απάντηση #344 στις: Αυγούστου 20, 2010, 11:08:07 pm »
ξερει κανεις τιποτα για την επισκεψη διευ/των ΔΔΕ στο υπουργειο στις 23/08;;μετατιθενται οι ορκωμοσιες;;;;;;
Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων.
Αριστοτέλης

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #345 στις: Αυγούστου 20, 2010, 11:18:36 pm »
Μάρκο, οι προσλήψεις προσωπικού στην εκπαίδευση-που είναι υπεραναγκαίες- δεν ακυρώνει το γεγονός ότι θα πρέπει και οι μισθοί να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κόσμου. Και για να μη νομίζεις ότι μιλάω για χλιδή και περιττές πολυτέλειες, θα θεωρούσες υπερβολικό εναν εισαγωγικό μισθο π.χ. 1300 ευρώ για τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση; ή θα ήταν υπερβολικό μια φορά το χρόνο να δίνεται π.χ. μια επιταγή με ένα ορισμένο ποσό που θα μπορούσες να την εξαργυρώσεις με αγορά βιβλίων σχετικών με το αντικείμενό σου; Κι αυτό θα βοηθούσε στη βελτίωση της δουλειάς των εκπαιδευτικών. Δεν είναι κάτι που θα τους δημιουργούσε τη δυνατότητα πλουτισμού. Στην τελική όσοι μπαίνουν στη δημόσια εκπαίδευση δεν περιμένουν να πλουτίσουν.
Εξάλλου εγώ, και το ξέρεις πολύ καλά λόγω τη φιλίας μας, ποτέ δε μιλάω με καθαρά συντεχνιακή λόγικη. Το "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" δεν με εκφράζει. Κι ο εργαζόμενος στο σουπερμάρκετ, κι ο εργαζόμενος στην πιτσαρία, θα έπρεπε να παίρνουν τουλάχιστον 1000 ευρώ- και παραπάνω- για να επιβιώσουν σε τέτοιες συνθήκες. Ούτε μου αρέσει η λογική "ας κόψουν από τους υψηλόμισθους, όχι από τους χαμηλόμισθους". Να μην κόψουν από πουθενά. Λεφτά υπάρχουν όπως έλεγε και μια ψυχή, αρκεί να θες να τα πάρεις από εκεί που βρίσκονται σε αφθονία.
Εγώ απλά στάθηκα στο θέμα του πως θα δώσεις κίνητρα σε έναν εκπαιδευτικό να παραμείνει σε μια παραμεθόριο περιοχή 3 ή και περισσότερα χρόνια. Εγώ δεν έχω πρόβλημα με την 3ετία, άλλος δεν την αντέχει όμως. Χωρίς κίνητρα γιατί να μείνει λοιπόν; Κι εδώ έρχεται το μεγάλο ερώτημα που μάλλον έχει απαντηθεί: η τριετία γιατί θεσπίστηκε; Μήπως -μαζί με όλα τ' άλλα- για να δημιουργήσει ένα απεχθές περιβάλλον ή αν θες μια όχι και τόσο ελκυστική προοπτική; Γιατί δεν καθιερώθηκαν καν κοινωνικά κριτήρια για το ζήτημα αυτό; Δεν πρέπει να κρίνουμε ξερά, χωρίς να πάρουμε υπόψη τις δυσκολίες που γεννά π.χ. σε ένα ζευγάρι με παιδιά η παραμονή του ενός γονιού επί 3 χρόνια σε μια περιοχή μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

- Το μέτρο το καθορίζουν οι ανάγκες μιας λαϊκής οικογένειας.

Αποσυνδεδεμένος bubblegum

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #346 στις: Αυγούστου 20, 2010, 11:20:52 pm »
Δεν νομίζω να μετατίθενται οι ορκωμοσίες. Λογικά θα υπάρχει κάποιος αντικαταστάτης.

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #347 στις: Αυγούστου 20, 2010, 11:27:34 pm »
Για να πω και εγώ κάτι...

Άλλο είναι να κάνουμε μια συζήτηση για έναν καλύτερο τρόπο τοποθετήσεων και μεταθέσεων, όπου το νέο σύστημα επιδέχεται φυσικά βελτιώσεις, και άλλο πράγμα είναι η συζήτηση περί νομικίστικων τρόπων, που μπορούν να βρουν οι νεοδιόριστοι τώρα, για να αποφύγουν την υποχρεωτική παραμονή στην πρώτη τοποθέτηση τους για τρία χρόνια - με όλα τα δίκια τους βέβαια.

Μια μικρή επισήμανση για την γενικότερη συζήτηση:
Το μέτρο αυτό θεσπίστηκε ,φαντάζομαι, επειδή παλαιότερα ο καθένας προσπαθούσε με θεμιτούς και αθέμιτους (βυσματικές αποσπάσεις) τρόπους να αποφύγει την θητεία του σε τόπο μακρινό. Οι πιέσεις από το βαθύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ήταν αφόρητες. Το υπουργείο ασχολούταν περισσότερο με θέματα τέτοιου τύπου και λειτουργούσε - όπως και τα υπόλοιπα υπουργεία άλλωστε- σαν μαγαζί για τα θελήματα των ψηφοφόρων- πελατών.
Με αυτό το πραγματικά "φασιστικού τύπου" μέτρο προσπάθησε το υπουργείο, με πρόχειρο τρόπο, να επιφέρει μια βελτίωση σε τέτοιου τύπου φαινόμενα

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #348 στις: Αυγούστου 20, 2010, 11:42:02 pm »
@ panos2: Εγώ θεωρώ ότι έστω κι έτσι Πάνο θα βρεθούν παράθυρα για όσους έχουν άκρες και θα σηκώνονται και θα φεύγουν από τα δυσπρόστια ή γενικά την περιοχή από την οποία τοποθετούνται. Δυστυχώς αυτό το έργο το έχουμε δει πολλές φορές, λογικά θα το δούμε και τώρα. Αλήθεια, πόσοι από τους αποσπασμένους που επέστρεψαν στα σχολεία ήταν αποσπασμένοι στα βουλευτικά γραφεία ή στις μητροπόλεις; Απορία το έχω...

Όσον αφορά τις μισθολογικές διεκδικήσεις, προφανώς, αυτοί μιλάνε για άλλα. Αλλά κι εμείς θα μιλάμε για εμάς, δε θα ακολουθούμε το ρυθμό που θα δίνουν εκείνοι.

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #349 στις: Αυγούστου 20, 2010, 11:54:05 pm »
@ panos2: Εγώ θεωρώ ότι έστω κι έτσι Πάνο θα βρεθούν παράθυρα για όσους έχουν άκρες και θα σηκώνονται και θα φεύγουν από τα δυσπρόστια ή γενικά την περιοχή από την οποία τοποθετούνται. Δυστυχώς αυτό το έργο το έχουμε δει πολλές φορές, λογικά θα το δούμε και τώρα. Αλήθεια, πόσοι από τους αποσπασμένους που επέστρεψαν στα σχολεία ήταν αποσπασμένοι στα βουλευτικά γραφεία ή στις μητροπόλεις; Απορία το έχω...

Όσον αφορά τις μισθολογικές διεκδικήσεις, προφανώς, αυτοί μιλάνε για άλλα. Αλλά κι εμείς θα μιλάμε για εμάς, δε θα ακολουθούμε το ρυθμό που θα δίνουν εκείνοι.

Οι απορίες σου συνάδελφε μπορούν να γίνουν αιτήματα;
Εκεί μας θέλω!
Στεναχωριέμαι και θυμώνω πραγματικά, όταν βλέπω τέτοια έργα με το αίσθημα της παράλυσης...

Να μπορούσαμε να διατυπώσουμε  το αίτημα της διαφάνειας εμείς !
Να κάνουμε μια απεργία γι' αυτό!
Να μην καμώνεται και τον "ξύπνιο" ο "συνάδελφος" που μεταχειρίζεται αδιαφανείς μεθόδους...

Θυμώνω εύκολα τελευταία. Να το ψάξω, που λέει και η Μάχη... ???

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)