0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όλα τα παραπάνω τα λέω για να γίνει σαφές ( σε όσους δεν το ξέρουν ) ότι για να μετατεθεί κάποιος στον τόπο του , συνήθως πρέπει να περάσουν 3 ( ή και πολύ παραπάνω από 3 ) χρόνια. Και μια ακόμα συμβουλή ( από την εμπειρία του δυσπρόσιτου ). Για όσους τα βλέπουν όλα μαύρα , ο χρόνος περνάει βασανιστηκά αργά. Για όσους βρίσκουν τα θετικά ( πάντα υπάρχουν ) , ο χρόνος περνάει πιο γρήγορα και μετά όλα είναι μια όμορφη ανάμνηση. Συνάδελφοι εύχομαι ότι καλύτερο σε όλους σας !!!
Καλημέρα σε όλους,συνδυαστικά προς την παράλογη διάταξη για την τριετία πρέπει να διερευνηθεί και ένα άλλο ζήτημα που σιγά-σιγά βγαίνει στην επιφάνεια αυτές τις μέρες όσο οδεύουμε προς τις τοποθετήσεις: Σε κάποιες περιοχές έχουν γίνει αριθμητικά πολλές προσλήψεις και σε κάποιες άλλες της ίδιας περιφέρειας πολύ λίγες. Πχ στη β' δωδεκανήσου προσλήφθηκαν πάρα πολλοί φιλόλογοι σε σχέση με τα δεδομένα κενά. Αρκετούς από αυτούς τους μετακίνησαν στην α' δωδεκανήσου αναγκαστικά! Αυτοί, ενώ μπορεί να μην είχαν δηλώσει καθόλου την α' δωδεκανήσου, θα υποχρεωθούν να διανύσουν εκεί την τριετία??Και βέβαια να επισημανθεί ότι μετά τους διορισμούς, εφόσον στις τοποθετήσεις λαμβάνονται υπόψιν τα κοινωνικά κριτήρια, πολλοί από αυτούς που προγούνταν και διορίστηκαν κατά προτεραιότητα στη β' βρέθηκαν ξαφνικά στην α' περιοχή. Αντίθετα κάποιοι που διορίστηκαν οριακά στη συγκεκριμένη περιοχή, παραμένουν σ' αυτήν την περιοχή με βάση τα κοινωνικά τους κριτήρια.Όλη αυτή η ανισορροπία και η αδικία δε θα προέκυπτε αν εξαρχής διορίζονταν λιγότεροι στην β΄και περισσότεροι στην α'.Φοβάμαι πως το ίδιο ενδέχεται να συμβεί και σε πολλές άλλες περιοχές.
tithea αυτό έχει γίνει σε όλους τους νομούς. Στη
Η τριετία στους νεοδιοριζόμενους είναι ισοπεδωτική για τις οικογένειες των εκπαιδευτικών. Οικογένειες θα διαλυθούν, θα αφανιστούν οικονομικά, θα πεθάνουν ψυχολογικά. Ένας μεγάλος αριθμός νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών βρίσκεται σε ηλικία άνω των 45 ετών, με αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις και μάλιστα με παιδιά που φοιτούν σε Α.Ε.Ι. σε πόλεις, εκτός του μόνιμου τόπου κατοικίας τους. Αυτό οδηγεί σε οικονομική και ψυχολογική εξαθλίωση.