0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: alek81 στις Νοεμβρίου 22, 2009, 01:33:54 pmΜπορεί κάποιος να μου απαντήσει εάν εμείς οι ωρομίσθιοι χάνουμε μόρια στις γιορτές, επετείους, εκδρομές, κλείσιμο σχολείου λόγω γρίπης κλπ.; Ευχαριστώ.Δες εδώ: http://dipe.ilei.sch.gr/ekpth/nomothesia.htm αποζημίωση ωρομισθίων
Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει εάν εμείς οι ωρομίσθιοι χάνουμε μόρια στις γιορτές, επετείους, εκδρομές, κλείσιμο σχολείου λόγω γρίπης κλπ.; Ευχαριστώ.
Αν μια εκπαιδευτικος κληθει αναπληρώτρια και είναι στις μέρες της να γεννήσει τί συμβαίνει; Κάπου διάβασα ότι για να πάρει την άδεια κύησης και λοχείας πρέπει να υπηρετήσει 10 μέρες! Ισχύει; Αν γνωρίζει κάποιος ας παραθέσει και το σχετικό ΦΕΚ.
Παράθεση από: pupsi στις Νοεμβρίου 22, 2009, 07:36:21 pmΑν μια εκπαιδευτικος κληθει αναπληρώτρια και είναι στις μέρες της να γεννήσει τί συμβαίνει; Κάπου διάβασα ότι για να πάρει την άδεια κύησης και λοχείας πρέπει να υπηρετήσει 10 μέρες! Ισχύει; Αν γνωρίζει κάποιος ας παραθέσει και το σχετικό ΦΕΚ.Εγώ κλήθηκα ωρομίσθια και με εβαλαν να δουλέψω το 10ημερο.Είμαι στον 9ο και ακόμα δεν έχω πάρει άδεια-εμπλεξα και με γραφειοκρατία ικα.Πάντως σε 2 δευτεροβάθμιες είπαν πως πρέπει να εργαστώ,σε 1 προς όχι.Επίσης έθεσα το θέμα να πάρω αδεια χωρίς να πληρωθώ,δεν είναι τα χρήματα το ζητούμενο.Γενικά οι διδε είναι ανενημέρωτες.Μου έδωσαν ενα τηλ στο υπουργειο σχετικά,πήρα 2 φορές δεν απαντούσε,δεν ξαναπήρα.Είπα να πάω ,αφού αντέχω και ο Θεος βοηθός...πάντως πρέπει να είναι παράνομο...κάποιος να το ήλεγχε,θα υπήρχαν κυρώσεις...ελα ,όμως που δεν το ελέγχουν
Ποια ηταν η φετεινη βαση διορισμου με το 40%? Αυτο που θα καταργησει η Αννουλα λεω.. ααααχ ! Σοβαρα ξερει κανεις ποια ηταν η βαση?
Elpida,,, δεν προλαβαίνω να διαβάσω από την αρχή την περίπτωσή σου αλλά το θεωρώ τελείως κουλό να σε υποχρεώσουν να δουλέυεις στον 9ο!!! Είμαι κι εγώ στον 9ο κι έχω κληθεί ωρομίσθια αλλά δεν πάτησα ούτε μέρα σε τάξη, πήρα αμέσως άδεια, τότε ήμουν 34 περίπου εβδομάδα. Γνωρίζοντας βέβαια ότι αφού δεν θα υπηρετήσω το 10ήμερο δεν θα πληρωθώ κιόλας αλλά δεν με ένοιαζε γιατί περισσότερο φοβάμαι τη γριπη.συμφωνω...κι εγώ τα ιδια ελεγα αλλά....ειναι ασχετοι!!1όσο για το που παμε μετα μου είπαν ότι είναι στο χερι της προισταμενης...κι εγώ τους ειπα...ναι αλλα σ'αυτό το σχολείο εχω υπογράψει,εχω το προγραμμα μου και στο κατω κάτω το επέλεξα....αλλιως ποιο το νόημα είχε η επιλογή?και μου είπαν...ναι αλλά θα λειψετε τόσο καιρό...δηλ ελεος...μήπως φταίω κιολας που γεννάω ...αν βγαλεις ακρη για το μετά πες μου
Γι' αυτό το λέω και το ξαναλέω: Στις δημόσιες υπηρεσίες μόνο αν έχεις κάτι ΕΓΓΡΑΦΩΣ, ίσως... μπορεί... πιθανόν... μάλλον... να βγάλεις κάποια άκρη. Αυτοί είναι ικανοί να σου πουν ότι το σήκωσε... η καθαρίστρια ή ότι οι ορμόνες σου σε έκαναν και έχεις παρακρούσεις!!!! Πάντως, όντως τρέμουν μην πάθεις κάτι, γιατί έχουν νομική ευθύνη. Οπότε, χόρεψέ τους στο ταψί, αν μπορείς! Άκου να δουλεύεις στον 9ο Ρε συ... κάν΄τους μια πλάκα να γελάσουμε... πες ότι ζαλίζεσαι ή κάτι τέτοιο και μετά δες ... το σώβρακό τους τι χρώμα θα έχει!! Να δεις για πότε θα σε διώξουν άρον άρον...