0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν αιτηθω για ανευ αποδοχων για λόγους παιδιού μπορώ να χρησιμοποιήσω μόνο τους δύο μήνες; Οι δύο πρώτοι απ όσο ξέρω είναι με αποδοχές, προϋπηρεσία και ενσημα. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Ναι, μπορείς. Οι 2 πρώτοι πληρώνονται από τη ΔΥΠΑ, δεν θα έχεις τον ίδιο μισθό όπως στο σχολείο σου. Δεν θα πάρεις ούτε ένσημα ούτε προϋπηρεσία.
Τα υπόλοιπα δε νομίζω ότι ισχύουν .Τα ένσημα κ η προύπηρεσια μετρούν κανονικά για το πρώτο δίμηνο
Για να μπορείς να πάρεις την άδεια άνευ αποδοχών για ανατροφή τέκνου θα πρέπει να εργαζόσουν και πέρυσι στο υπ. παιδείας ως αναπληρώτρια.Η άδεια άνευ αποδοχών για ανατροφή τέκνου δεν προσμετράται στους πίνακες κατάταξης των αναπληρωτών.Για τα ένσημα μπορείς να ρωτήσεις στον ΕΦΚΑ.
Ισχύουν κανονικότατα δυστυχώς...Ούτε ένσημα, ούτε προϋπηρεσία έλαβα εγώ που έκανα χρήση της γονικής άδειας.
Καλησπέρα, είμαι μόνιμη και θέλω να παρω αδεια ανευ αποδοχων για 1 ετος για σοβαρό λόγο. Σε αυτη την περιπτωση αυτο το ένα έτος μετρα κανονικά ως προυπηρεσία; ένσημα θα έχω; μετρά ως συνταξιμος χρόνος;
Είσαι μόνιμος/ μόνιμη; Εγώ από συναδελφισσα μόνιμη που έκανε χρήση αυτής της άδειας γνωρίζω ότι μέτρησαν κανονικά και μάλιστα μέτρησε κ για την υπηρέτηση της οργανικής.
Για τους μόνιμους υπάρχει άδεια άνευ αποδοχών ενός μήνα για σοβαρούς λόγους. Αν πάρει κάποιος αυτή την άδεια γνωρίζετε αν δικαιούται μετάθεση, δηλαδή μετράει ως υπηρέτηση οργανικής; πέρυσι πήρα μετάθεση σε νομό κοντά στον τόπο μου, φέτος πρέπει να υπηρέτησω για ένα χρόνο την οργανική μου . Εκανα τα χαρτιά μου για μετάθεση στον τόπο μου, όμως λέτε αν πάρω άδεια άνευ αποδοχών για ένα μήνα να έχω πρόβλημα με την μετάθεση μου;
Έως 1 μήνας ανα ημερολογιακό έτος θεωρείται "χρόνος πραγματικής υπηρεσίας", οπότε λογικά δεν θα έχεις κάποιο θέμα. Όμως μπορείς να ρωτήσεις και στη ΔΔΕ σου, στο τμήμα αδειών, για να είσαι πιο "ήσυχη".
Ευχαριστώ για την απάντηση. Έχει πάρει κάποιος; γνωρίζετε αν την δίνουν εύκολα την άδεια άνευ αποδοχών για ένα μήνα; από τη στιγμή που δεν πληρώνουν τον εργαζόμενο υπάρχει περίπτωση να αρνηθουν ;