*

Αποστολέας Θέμα: Άδεια άνευ αποδοχών  (Αναγνώστηκε 358045 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dim.george

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Άδεια άνευ αποδοχών
« Απάντηση #868 στις: Ιουλίου 28, 2024, 11:25:40 am »
Θεωρώ πως θα την εγκρίνουν. Μην ξεχνάτε πως το ελληνικό κράτος εξοικομει χρήματα από μια άδεια άνευ αποδοχών. .. 😉 Η επόμενη σας λύση είναι η αναβολή ορκωμοσίας για τον έναν από τους 2 για ένα χρόνο. Και βλέπετε τον 2ο χρόνο τι θα κάνετε.

Θα πρέπει ίσως να πάω από την πρωτοβάθμια να το συζητήσω, να τους αναφέρω τον λόγο και να δώ εαν υπάρχει ελπίδα , για να ξέρουμε τι να δηλώσουμε και εγώ και η σύζυγος. Κρίμα να χαθει ο ένας από τους δύο διορισμους. Αν δώσουν στον έναν απο τους δύο , 2 έτη ανευ, ναι μεν θα ζοριστούμε ΤΡΕΛΑ οικονομικά αυτά τα 2 έτη, αλλά θα "τακτοποιηθεί" η ζωή μας... και μετά θα προσπαθούμε να ζούμε με αποσπασεις ο ένας στον άλλον.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:59:36 »

Αποσυνδεδεμένος victor123

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #869 στις: Ιουλίου 28, 2024, 11:41:21 am »
Θα πρέπει ίσως να πάω από την πρωτοβάθμια να το συζητήσω, να τους αναφέρω τον λόγο και να δώ εαν υπάρχει ελπίδα , για να ξέρουμε τι να δηλώσουμε και εγώ και η σύζυγος. Κρίμα να χαθει ο ένας από τους δύο διορισμους. Αν δώσουν στον έναν απο τους δύο , 2 έτη ανευ, ναι μεν θα ζοριστούμε ΤΡΕΛΑ οικονομικά αυτά τα 2 έτη, αλλά θα "τακτοποιηθεί" η ζωή μας... και μετά θα προσπαθούμε να ζούμε με αποσπασεις ο ένας στον άλλον.

Δηλώστε και οι δύο. Τον 1ο χρόνο θα ζητήσει ο ενας αναβολή ορκομωσίας. Του χρόνου βλέπετε. Μπορεί να έχουν αλλάξει τα δεδομένα και να βολευτείται με άδειες ή με άλλο τρόπο. Σε καμιά περίπτωση δεν θα άφηνα το διορισμό πάντως.

Αποσυνδεδεμένος EMERALD

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #870 στις: Ιουλίου 28, 2024, 03:04:25 pm »
Αν ζητήσει κάποιος αναβολή ορκομωσίας, μπορεί την ίδια χρονιά να δουλέψει ως αναπληρωτής σε άλλο μέρος ή μένει άνεργος;

Αποσυνδεδεμένος stroumfaki

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #871 στις: Ιουλίου 28, 2024, 03:20:32 pm »
Αν ζητήσει κάποιος αναβολή ορκομωσίας, μπορεί την ίδια χρονιά να δουλέψει ως αναπληρωτής σε άλλο μέρος ή μένει άνεργος;
Άνεργος εννοείται!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:59:36 »

Αποσυνδεδεμένος pap_eri

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #872 στις: Ιουλίου 28, 2024, 03:38:15 pm »
Προσπαθειστε να βρείτε περιοχή που θα πάρει πολλά άτομα ή που συνορεύει με νομούς που θα έχουν διορισμούς, μήπως και βολεψει με τον έναν από τους δύο να πηγαινοέρχεται.  Επίσης η αναβολή ορκομωσίας είναι μια καλή λύση (αν και ασύμφορη οικονομικά). Επίσης το ίδιο ισχύει και για την άνευ αποδοχών την οποία τα απυσπε χορηγούν σχεδόν σίγουρα.

Αποσυνδεδεμένος EMERALD

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #873 στις: Ιουλίου 28, 2024, 06:00:53 pm »
Οι άδειες άνευ αποδοχών μπορούν να είναι ενός μήνα, 4 μηνών ή χρόνου ή καμία σχέση; Επίσης, προσμετρώνται ως προϋπηρεσία κανονικά κ ως ξεχρεωμα οργανικής; Ευχαριστώ πολύ!

Αποσυνδεδεμένος victor123

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #874 στις: Ιουλίου 28, 2024, 06:18:01 pm »
Οι άδειες άνευ αποδοχών μπορούν να είναι ενός μήνα, 4 μηνών ή χρόνου ή καμία σχέση; Επίσης, προσμετρώνται ως προϋπηρεσία κανονικά κ ως ξεχρεωμα οργανικής; Ευχαριστώ πολύ!

Νομίζω οι 4 πρώτοι μήνες μόνο μετράνε για προυπηρεσία και ξεχρέωση οργανικής.

Αποσυνδεδεμένος EMERALD

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #875 στις: Ιουλίου 28, 2024, 10:52:20 pm »
Σ ευχαριστώ Victor.

Αποσυνδεδεμένος pap_eri

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #876 στις: Ιουλίου 29, 2024, 12:59:42 am »
Άνευ αποδοχών για ένα μήνα χορηγεί ο διευθυντής εκπαίδευσης και μέτρα για ξεχρεωμα οργανικης. Η άνευ αποδοχών για ένα έτος χορηγείται από το απυσδε/απυσπε και δεν μετρά. αν έχεις παιδί κάτω των 8 μπορείς να πάρεις άνευ αποδοχών, όπου οι 4 μήνες μετράνε για όλα (και για ξεχρεωμα οργανικης) και τους δύο πληρώνεσαι με τον ελάχιστο νομοθετημένο μισθό. Ωστόσο αυτή η άδεια πρέπει να χορηγείται με λήξη την 31η Αυγούστου (λήξη σχολικού έτους).

Αποσυνδεδεμένος itsnancypol

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #877 στις: Ιουλίου 31, 2024, 01:29:50 pm »
Η 4μηνη άδεια άνευ αποδοχών είναι μόνο για ανατροφή τέκνου; Αν θέλω να πάρω για ολοκλήρωση σπουδών, πρέπει υποχρεωτικά να ζητήσω για 1 έτος; Επίσης, στη δεύτερη περίπτωση (άνευ για 1 έτος) μπορώ να έχω δεύτερη απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα (π.χ. για κάποιες ώρες την εβδομάδα).

Συνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #878 στις: Ιουλίου 31, 2024, 02:55:17 pm »
Η 4μηνη άδεια άνευ αποδοχών είναι μόνο για ανατροφή τέκνου; Αν θέλω να πάρω για ολοκλήρωση σπουδών, πρέπει υποχρεωτικά να ζητήσω για 1 έτος; Επίσης, στη δεύτερη περίπτωση (άνευ για 1 έτος) μπορώ να έχω δεύτερη απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα (π.χ. για κάποιες ώρες την εβδομάδα).
Ναι, η τετράμηνη άδεια άνευ αποδοχών είναι μόνο για ανατροφή τέκνου. Για τις σπουδές πρέπει να ζητήσεις ένα έτος.
Αν πάρεις άνευ αποδοχών για ένα έτος μπορείς να δουλέψεις όπου θέλεις και όσο θέλεις την εβδομάδα χωρίς άδεια από το ΠΥΣΔΕ.

Αποσυνδεδεμένος ema2013

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #879 στις: Αυγούστου 01, 2024, 07:30:06 pm »
Καλησπέρα και καλό διορισμό σε όλους.
Εκτός απροόπτου θα είμαι στους διοριστέους και έχω παιδί κάτω των 8 ετών και ενδιαφέρομαι να πάρω την 4μηνη άδεια άνευ αποδοχών αλλά όχι από 1/9 αλλά από τα μέσα του Οκτώβρη, έτσι ώστε όταν το παιδί μου γίνει 8 ετών (το Φεβρουάριο του 2025) να μου την κόψουν αυτόματα και να μην με εξαναγκάσουν σε άδεια μέχρι 31/8 όπως κάνουν.

Υπάρχει περίπτωση με το που θα γίνει η ορκωμοσία ....να ζητούν επιτακτικά να δηλώσουν και να βγουν σε άδεια άμεσα από 1/9 όσοι έχουν σκοπό να βγουν σε άδεια μεγάλης διάρκειας,  προκειμένου οι διευθύνσεις να καλύψουν το κενό;

Αποσυνδεδεμένος topsy

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #880 στις: Αυγούστου 01, 2024, 10:23:44 pm »
Καλησπέρα και καλό διορισμό σε όλους.
Εκτός απροόπτου θα είμαι στους διοριστέους και έχω παιδί κάτω των 8 ετών και ενδιαφέρομαι να πάρω την 4μηνη άδεια άνευ αποδοχών αλλά όχι από 1/9 αλλά από τα μέσα του Οκτώβρη, έτσι ώστε όταν το παιδί μου γίνει 8 ετών (το Φεβρουάριο του 2025) να μου την κόψουν αυτόματα και να μην με εξαναγκάσουν σε άδεια μέχρι 31/8 όπως κάνουν.

Υπάρχει περίπτωση με το που θα γίνει η ορκωμοσία ....να ζητούν επιτακτικά να δηλώσουν και να βγουν σε άδεια άμεσα από 1/9 όσοι έχουν σκοπό να βγουν σε άδεια μεγάλης διάρκειας,  προκειμένου οι διευθύνσεις να καλύψουν το κενό;
Συνηθως ναι

Αποσυνδεδεμένος Nikelpo

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #881 στις: Αυγούστου 02, 2024, 08:08:31 am »
Καλημέρα σας! Ήθελα να ρωτήσω αν έχεις δύο παιδιά κάτω των 8 ετών, πάλι 4 μήνες μπορείς να πάρεις άνευ αποδοχών; Μετράνε και οι 4 ως πραγματική υπηρεσία; Σας ευχαριστώ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182549
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 690
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)