*

Αποστολέας Θέμα: Άδεια άνευ αποδοχών  (Αναγνώστηκε 357903 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ege

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ11
    • Προφίλ
Απ: Άδεια άνευ αποδοχών
« Απάντηση #896 στις: Αυγούστου 04, 2024, 02:38:22 pm »
Απάντησα: ΔΕΝ αφορά μονίμους/νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς. Η υποχρέωση να έχεις συμπληρώσει ένα έτος στον ίδιο εργοδότη για να μπορείς να πάρεις 4 μήνες άνευ αναφέρεται στους αναπληρωτές. Κατανοητό;
Όχι, καθόλου κατανοητό δεν είναι. Τι σχέση έχει αυτό που γράφεις με αυτό που εγώ έγραψα παραπάνω κι έκανες σχόλιο "Αυτό το ότι πρέπει να μεσολαβήσει ένας χρόνος μεταξύ των 2 αδειών πού το έχετε δει; Μη γράφετε ότι να' ναι, παρασύρετε κόσμο." και παρέθεσα μετά ακριβώς πού το έχω δει και γράφεις άλλα άσχετα!
Ή εγώ έχω πρόβλημα κατανόησης;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:10:02 »

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #897 στις: Αυγούστου 04, 2024, 03:49:41 pm »
Το μόνο που μπορώ να κάνω για να βοηθήσω είναι να παραθέσω από την ιστοσελίδα του υπουργείου παιδείας τα εξής:

https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2021/adeies_monimwn_ekpaideutikwn.pdf(ΜΟΝΙΜΟΙ)

και

https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2021/Άδειες_αναπληρωτών_εκπαιδευτικών.xlsx

στις άδειες άνευ αποδοχών για ανατροφή τέκνου, δες τις διαφορές μόνος/η σου.

Στο εξηγούμε και ρωτάς αν έχεις πρόβλημα κατανόησης.

Μόνιμος/νεοδιόριστος με 2 τέκνα μπορεί να πάρει 8 μήνες άνευ αποδοχών για ανατροφή τέκνου συνεχόμενα ή και τμηματικά τέλος πάντων. Το ζήτημα είναι ότι σε κάποιες διευθύνσεις υποχρεούται να έχει λήξη 31/08.

Αναπληρώτρια εκπαιδευτικός δεν μπορεί να πάρει 8 μήνες άνευ αποδοχών για 2 τέκνα με διαφορετική ημερομηνία γέννησης (αυτό λες εσύ αλλά νομίζεις ότι ισχύει και για μόνιμους/νεοδιόριστους).

Αποσυνδεδεμένος mariadrd

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #898 στις: Αυγούστου 05, 2024, 12:09:42 am »
Χαίρεται!
Εγώ με 3 παιδάκια κάτω των 8 ετών όλα, δικαιούμαι 3 τετράμηνες άδειες, και την τρίμηνη άδεια τριτεκνίας η οποία υπολογίζεται μέσα σε αυτά τα τετράμηνα από ότι καταλαβαίνω. Αντί να πληρωθώ τους 6 από τους 12 μήνες θα πληρωθώ τους 9, σωστά;
Και μπορώ να τις παρω συνεχόμενα...
Αν κάνω κάπου λάθος ας μου το επισημάνει κάποιος... Ευχαριστώ πολύ

Αποσυνδεδεμένος mariadrd

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #899 στις: Αυγούστου 05, 2024, 12:10:39 am »
Ρωτάω σα νεοδιόριστη για Σεπτέμβρη

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:10:02 »

Αποσυνδεδεμένος dim.george

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #900 στις: Αυγούστου 05, 2024, 11:23:19 am »
Το ΑΠΥΣΠΕ/ΑΠΥΣΔΕ Εγκρίνουν ευκολα αδεια ανευ αποδοχών 1 έτους σε νεοδιόριστο για προσωπικούς λόγους ?
Ποια ειναι η διαδικασία ?
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 05, 2024, 12:03:40 pm από dim.george »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #901 στις: Αυγούστου 05, 2024, 01:01:55 pm »
Καλημέρα σας!
Αν κάποιος διοριστεί πχ Α Αθήνας στο Χ σχολείο, και πάρει απευθειας την 1η μέρα ανευ αποδοχών για 2 έτη, τότε οταν επιστρέψει ισχύει σιγουρα οτι ειναι στην διεύθυνση Α Αθήνας , αλλά εχει και την οργανική του στο ιδιο Χ σχολείο ή μπορει κάποιος να του έχει πάρει την οργανική? Νομίζω ότι σε πρώτη φάση σε τοποθετούν σε λειτουργικό κενο και κάνεις ενδιάμεσα αίτηση για το οργανικό κενο. Εαν κάποιος ειναι σε άδεια ανευ αποδοχών του δινει το δικαιωμα να κάνει αιτηση για την οργανική μαζι με τους άλλους ή όχι ?
Όπως είπες και μόνος σου την 1η χρονιά τοποθετείσαι προσωρινά, οπότε δεν θα έχεις οργανική για να την χάσεις. Τον Απρίλιο - Μάιο του 2025, όταν θα γίνονται οι αιτήσεις για τις υπηρεσιακές μεταβολές θα κάνεις κι εσύ αίτηση για να διεκδικήσεις οργανική θέση!

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #902 στις: Αυγούστου 05, 2024, 01:04:07 pm »
Το ΑΠΥΣΠΕ/ΑΠΥΣΔΕ Εγκρίνουν ευκολα αδεια ανευ αποδοχών 1 έτους σε νεοδιόριστο για προσωπικούς λόγους ?
Ποια ειναι η διαδικασία ?
Από αυτά που γράφουν στο pde εκπαιδευτικοί που έχουν κάνει αίτηση για άδεια άνευ αποδοχών, φαίνεται ότι συνήθως εγκρίνεται!

Αποσυνδεδεμένος dimitris75

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #903 στις: Αυγούστου 05, 2024, 03:09:04 pm »
Χαίρεται!
Εγώ με 3 παιδάκια κάτω των 8 ετών όλα, δικαιούμαι 3 τετράμηνες άδειες, και την τρίμηνη άδεια τριτεκνίας η οποία υπολογίζεται μέσα σε αυτά τα τετράμηνα από ότι καταλαβαίνω. Αντί να πληρωθώ τους 6 από τους 12 μήνες θα πληρωθώ τους 9, σωστά;
Και μπορώ να τις παρω συνεχόμενα...
Αν κάνω κάπου λάθος ας μου το επισημάνει κάποιος... Ευχαριστώ πολύ
[/quote

!

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #904 στις: Αυγούστου 05, 2024, 03:09:53 pm »
Για το 3ο τέκνο δικαιούσαι  3 μήνες με πλήρεις αποδοχές !!! Εχε το νου σου ...!!

Αποσυνδεδεμένος hhatziioannou

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #905 στις: Αυγούστου 06, 2024, 09:44:19 pm »
Μια βοήθεια εαν κάποιος γνωρίζει.
Κατα μεγάλη πιθανότητα εγώ και η σύζυγος μου διοριζομαστε. Δυστυχώς σε διαφορετικά μέρη.
Ο μικρος γιος μας κλείνει τα 8 του χρόνια στις 15 Σεπτεμβρίου.
Δικαιούμαι να πάρω εγώ την "ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΕΚΝΟΥ" ώστε να πάω μαζί τους για 10-15 ημέρες στο νησί να τους βοηθήσω να βρουν σπίτι κλπ?
Δινεται κατευθειαν αυτή η άδεια με το που διοριζομαστε ?
Την δικαιούμαι ή επειδή στις 15 Σεπτεμβρίου γινεται 8 δεν την δικαιούμαι?
Εαν οχι αυτή, μπορώ για τέτοιο λογο να πάρω απευθειας ανευ αποδοχών του ενος μήνα που βλέπω ότι υπάρχει  για να μπορέσω να τους βοηθήσω ?
Τι επιπτώσεις έχω στην 1η περίπτωση (ανατροφή τέκνου εως 8 ετών) και τι επιπτώσεις στην 2η περιπτωση (ανευ αποδοχών για οικογενειακούς λογους).
Μπορει κάποια απο τις δύο να μην γινει δεκτή ?

Σας ευχαριστώ!

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #906 στις: Αυγούστου 07, 2024, 12:01:40 am »
1 μήνα τουλάχιστον πριν αίτηση.  Την άδεια δικαιούσαι και εσύ και η γυναίκα σου. Τα 8 έτη είναι και +1 . Αρα, πιθανότατα δεν θα έχεις πρόβλημα.

Αποσυνδεδεμένος tiel

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #907 στις: Αυγούστου 07, 2024, 11:53:06 am »
1 μήνα τουλάχιστον πριν αίτηση.  Την άδεια δικαιούσαι και εσύ και η γυναίκα σου. Τα 8 έτη είναι και +1 . Αρα, πιθανότατα δεν θα έχεις πρόβλημα.
Δεν βλέπω τον λόγο να μην εγκριθεί είτε η ανευ για ανατροφή είτε η ανευ ενός μήνα, από τη στιγμή που είναι κ Σεπτέμβριος κ δε θα υπάρχει και θέμα ιδιαίτερο με τα μαθήματα. Αυτό που είναι καλό να κάνετε, είναι με το που διοριστειτε, να καλέσετε στο τμήμα αδειών στη διεύθυνση σας κ να δηλώσετε την πρόθεση για άνευ, στο πλαίσιο της καλής συνεννόησης.

Αποσυνδεδεμένος hhatziioannou

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #908 στις: Αυγούστου 07, 2024, 10:26:26 pm »

Δημήτρη, 1 μήνα πριν όμως πώς? αφου τώρα θα διοριστούμε. Και για πόσο καιρο δικαιούμαι εφοσον 15 Σεπτ 2024 γινεται 8 ετών ? Και το +1 έτη απο που βγαινει ? έψαξα, δεν το είδα πουθενά. :(
Σε ευχαριστώ!

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #909 στις: Αυγούστου 07, 2024, 11:36:03 pm »
Είναι πολύ δύσκολο να παρακολουθήσεις την νομοθεσία....αυτό ισχύει όμως.  Ψάξε βρες την τελευταία εγκύκλιο που έχει βγει , και ακολούθα τα σχετικά.  Είδε άλλως βρες την 1η μετά τον ν4808/21 και προσπάθησε για τις επόμενες.  Είμαι σε διακοπές και δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο αλλά αυτό ισχύει 100%. Το πρόβλημα είναι το πως ο φορέας θα το εφαρμόσει & τι μπορείς να κάνεις! που οι αρμόδιοι υπάλληλοι είναι άσχετοι περί της νομοθεσίας και δεν τους ενδιαφέρει!!! Επι της ουσίας εάν θέλει *πατάει * στη διάταξη της αίτησης 1 μήνα πριν και αντε γειά   καθόλα νόμιμα!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 07, 2024, 11:38:11 pm από dimitris75 »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182545
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144