*

Αποστολέας Θέμα: Άδεια άνευ αποδοχών  (Αναγνώστηκε 357378 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Meg4

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Άδεια άνευ αποδοχών
« Απάντηση #980 στις: Οκτωβρίου 04, 2024, 11:44:34 pm »
Καλησπέρα.Εχω καποιες ερωτησεις για την αδεια ανευ αποδοχων.Καταρχας θεωρειται εκπαιδευτικη υπηρεσια;Ρωταω γιατι στην εγκυκλιο αποσπασεων στο εξωτερικο αναφερει το εξης "Δικαίωμα υποβολής αίτησης απόσπασης στο εξωτερικό έχουν δημόσιοι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής, οι οποίοι ανήκουν στους κλάδους/ειδικότητες του Παραρτήματος ΙΙΙ της παρούσας, εφόσον:

έχουν συμπληρώσει πέντε (5) έτη εκπαιδευτική υπηρεσία, από τα οποία τρία (3) έτη διδακτική υπηρεσία σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έως και τις 31-8-2023, μετά το ΦΕΚ διορισμού".Εγω ως νεοδιοριστος θελω του χρονου να κανω αιτηση αποσπασης και δεν ξερω αν παρω αδεια ανυ αποδοχων αν θα μου ανανγωρισουν αυτον τον χρονο και αν θα χω εν τελει δικαωμα για αποσπαση.
Και ενα δευτερο ερωτημα.Μπορω αν παρω αδεια ανευ αποδοχων να την διακοψω οποτε θελω;
Ευχαριστω εκ των προτερων.
Τι είδους άδεια άνευ αποδοχών; Αν πρόκειται για την τετράμηνη με τέκνο έως οχτώ ετών ναι θεωρείται υπηρέτηση οργανικής και μπορείτε να πάρετε απόσπαση ή μετάθεση εφόσον παραμείνετε για δύο χρόνια στο τόπο διορισμού σας. Οι περισσότερες διευθύνσεις αναγκάζουν τους μόνιμους να λήγει αυτή η άδεια στις 31/08 και διακόπτεται μόνο λόγω εγκυμοσύνης.Απο τις υπόλοιπες άνευ αποδοχών ως χρόνος υπηρετησης οργανικής και πραγματικής προϋπηρεσίας λογίζεται μόνο ένας ένας μήνας ανά έτος από το Διευθυντή εκπαίδευσης. Από τις υπόλοιπες άνευ αποδοχών καμία δεν θεωρείται ως χρόνος πραγματικής προϋπηρεσίας και δε θα μπορείτε στο μέλλον να πάρετε μετάθεση. Για απόσπαση όμως, νομίζω ότι μπορείτε να ζητήσετε, αλλά θα χρωστάτε την οργανική.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:37:34 »

Αποσυνδεδεμένος Teacherlex

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #981 στις: Οκτωβρίου 05, 2024, 09:56:04 am »
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.Ειναι πολυ αδικο να εχουμε δουλεψει 13 χρονια ως αναπληρωτες και να μας ζητανε 5 χρονια μονιμοτητας για να μπορεσουμε να παρουμε αποσπαση στο εξωτερικο.

Αποσυνδεδεμένος Ege

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ11
    • Προφίλ
« Απάντηση #982 στις: Οκτωβρίου 05, 2024, 07:56:52 pm »
Πέρα από άδικο είναι και χαζό διότι έτσι δημιουργούνται ελλείψεις στα σχολεία του εξωτερικού.
https://www.kathimerini.gr/society/563225380/ellinika-scholeia-elleipseis-kai-ektos-edras/
Ενώ είμαι σίγουρη ότι πολλοί νεοδιόριστοι κι ακόμα περισσότεροι αναπληρωτές θα στελέχωναν με ενθουσιασμό αυτά τα σχολεία...
Αναρωτιέμαι μήπως ο σκοπός τους είναι όντως αυτός: μετά την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας, να υποβαθμίσουν και την ελληνική παιδεία σε ολόκληρο τον κόσμο...

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #983 στις: Οκτωβρίου 05, 2024, 09:34:38 pm »
Ναι καλυψαν τις αναγκες εδω και τους εμειναν οι εξω.Ουτε που τους ενδιαφερει.Αν και πιστευω οτι εν μερει δεν το αλλαζουν για να φτιαξουν τους δικους τους τους παλιους μονιμους.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:37:34 »

Αποσυνδεδεμένος mfroec

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #984 στις: Οκτωβρίου 06, 2024, 01:46:36 am »
Τρελοκομείο η υπόθεση ελληνικό δημόσιο σχολείο εργασιακα. Κακώς μπλέξαμε από την αρχή όσοι γνωρίζαμε μέσες ακρες τι παιζει. Αλλά δεχτηκαμε και εντονη πίεση από τον μικρόαστικό περίγυρό μας δυστυχώς

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #985 στις: Οκτωβρίου 06, 2024, 09:15:57 am »
Εχεις απολυτο δικιο.

Αποσυνδεδεμένος martian

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #986 στις: Απριλίου 18, 2025, 10:36:42 pm »
Καλησπέρα, συνάδελφοι. Πρόκειται να πάρω άδεια άνευ αποδοχών 1 μήνα. Από τη διεύθυνση μου είπαν ότι θα μου γίνει κράτηση του μισθού + 500 περίπου έξτρα που ειναι οι κρατήσεις. Σε μια φίλη σε άλλη διεύθυνση είπαν ότι θα χάσει το μηνιάτικο + 120€ περίπου που είναι οι κρατήσεις των νεοδιόριστων. Έχει κάποιος σχετική εμπειρία;

Αποσυνδεδεμένος Ege

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ11
    • Προφίλ
« Απάντηση #987 στις: Απριλίου 19, 2025, 04:15:10 am »
Έχει κάποιος σχετική εμπειρία;
Πήρα φέτος άδεια άνευ αποδοχών 1 μήνα. Πέραν του μισθού του 1 μήνα έχασα κάτι παραπάνω από 350 ευρώ για κρατήσεις. ΜΚ1 (δεν είχε ακόμα περαστεί το πραγματικό ΜΚ) με 2 παιδιά.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 19, 2025, 04:17:39 am από Ege »

Αποσυνδεδεμένος martian

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #988 στις: Απριλίου 19, 2025, 11:04:41 am »
Πήρα φέτος άδεια άνευ αποδοχών 1 μήνα. Πέραν του μισθού του 1 μήνα έχασα κάτι παραπάνω από 350 ευρώ για κρατήσεις. ΜΚ1 (δεν είχε ακόμα περαστεί το πραγματικό ΜΚ) με 2 παιδιά.

Σας τα κράτησαν από επόμενο μισθό ή κατά καταβάλατε εσείς οι ίδιοι; Υπάρχει επιλογή να μην τα δώσει κάποιος ούτε να του τα κρατήσουν;

Αποσυνδεδεμένος Ege

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ11
    • Προφίλ
« Απάντηση #989 στις: Απριλίου 19, 2025, 11:24:25 am »
Σας τα κράτησαν από επόμενο μισθό ή κατά καταβάλατε εσείς οι ίδιοι; Υπάρχει επιλογή να μην τα δώσει κάποιος ούτε να του τα κρατήσουν;
Δεν τα δίνεις εσύ, στα κρατάνε εκείνοι. Στην περίπτωσή μου έπαιρνα ελάχιστα για δύο μήνες, δηλαδή δεν υπήρξε μήνας που πήρα 0. Συνολικά όμως, όπως ανέφερα πριν, δεν έχασα μόνο 1 μισθό αλλά και κάτι παραπάνω από 350 ευρώ σε αυτούς τους δύο μήνες.

Αποσυνδεδεμένος VK93

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #990 στις: Απριλίου 20, 2025, 02:19:40 pm »
Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά! Θέλω να πάρω άδεια άνευ αποδοχών για προσωπικούς λόγους γνωρίζετε αν σε περίπτωση εγκυμοσύνης μπορεί να διακοπεί η άδεια; Ρώτησα την διεύθυνση αλλά μου απάντησαν ότι είναι στην κρίση του συμβουλίου. Γνωρίζετε κάτι παραπάνω;

Συνδεδεμένος Dean

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #991 στις: Απριλίου 20, 2025, 02:57:25 pm »
Το ίδιο θέμα ξανασυζητήθηκε στο φόρουμ. Για δες μήπως σε βοηθά αυτό
Ειχα μιλησει με δικηγορο τοτε και με αποθάρρυνε και ειχα απευθυνθεί και στον Συνήγορο του Πολίτη. Τζίφος.
Κάλεσα πριν από λίγο και τη ΔΙΔΕ Πειραιά και μου είπαν ότι τους έχουν ενημερώσει από το Υπουργείο ότι η ανευ αποδοχων μπορεί να διακοπεί μόνο με αδεια κύησης........... Τώρα τι κάνω???? Αν έχει πέσει γραμμή από το Υπουργείο;

Το μόνο που βρίσκω σχετικά με διακοπή άδειας ανευ αποδοχών είναι αυτό: https://users.sch.gr/efstratiou/1ADEIES/ANEY%20APODOXVN.pdf
Δεύτερη ζωή δεν έχει

Αποσυνδεδεμένος VK93

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #992 στις: Απριλίου 20, 2025, 08:39:53 pm »
Το ίδιο θέμα ξανασυζητήθηκε στο φόρουμ. Για δες μήπως σε βοηθά αυτό

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182514
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)