0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα.Εχω καποιες ερωτησεις για την αδεια ανευ αποδοχων.Καταρχας θεωρειται εκπαιδευτικη υπηρεσια;Ρωταω γιατι στην εγκυκλιο αποσπασεων στο εξωτερικο αναφερει το εξης "Δικαίωμα υποβολής αίτησης απόσπασης στο εξωτερικό έχουν δημόσιοι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής, οι οποίοι ανήκουν στους κλάδους/ειδικότητες του Παραρτήματος ΙΙΙ της παρούσας, εφόσον:έχουν συμπληρώσει πέντε (5) έτη εκπαιδευτική υπηρεσία, από τα οποία τρία (3) έτη διδακτική υπηρεσία σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έως και τις 31-8-2023, μετά το ΦΕΚ διορισμού".Εγω ως νεοδιοριστος θελω του χρονου να κανω αιτηση αποσπασης και δεν ξερω αν παρω αδεια ανυ αποδοχων αν θα μου ανανγωρισουν αυτον τον χρονο και αν θα χω εν τελει δικαωμα για αποσπαση.Και ενα δευτερο ερωτημα.Μπορω αν παρω αδεια ανευ αποδοχων να την διακοψω οποτε θελω;Ευχαριστω εκ των προτερων.
Έχει κάποιος σχετική εμπειρία;
Πήρα φέτος άδεια άνευ αποδοχών 1 μήνα. Πέραν του μισθού του 1 μήνα έχασα κάτι παραπάνω από 350 ευρώ για κρατήσεις. ΜΚ1 (δεν είχε ακόμα περαστεί το πραγματικό ΜΚ) με 2 παιδιά.
Σας τα κράτησαν από επόμενο μισθό ή κατά καταβάλατε εσείς οι ίδιοι; Υπάρχει επιλογή να μην τα δώσει κάποιος ούτε να του τα κρατήσουν;
Ειχα μιλησει με δικηγορο τοτε και με αποθάρρυνε και ειχα απευθυνθεί και στον Συνήγορο του Πολίτη. Τζίφος.Κάλεσα πριν από λίγο και τη ΔΙΔΕ Πειραιά και μου είπαν ότι τους έχουν ενημερώσει από το Υπουργείο ότι η ανευ αποδοχων μπορεί να διακοπεί μόνο με αδεια κύησης........... Τώρα τι κάνω? Αν έχει πέσει γραμμή από το Υπουργείο;Το μόνο που βρίσκω σχετικά με διακοπή άδειας ανευ αποδοχών είναι αυτό: https://users.sch.gr/efstratiou/1ADEIES/ANEY%20APODOXVN.pdf
Το ίδιο θέμα ξανασυζητήθηκε στο φόρουμ. Για δες μήπως σε βοηθά αυτό