*

Αποστολέας Θέμα: Άδεια άνευ αποδοχών  (Αναγνώστηκε 358270 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Christos_crt

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Άδεια άνευ αποδοχών
« Απάντηση #56 στις: Φεβρουαρίου 20, 2011, 08:01:05 pm »
Έχω κάποιο πρόβλημα υγείας και θέλω να πάρω αρκετές μέρες άδεια. Τι ισχύει με τις άδειες άνευ αποδοχών αυτή τη στιγμή; Έχω διαβάσει ότι για μέχρι 1 μήνα την δίνει η Διεύθυνση δευτεροβάθμιας ενώ για μεγαλύτερη και μέχρι 2 χρόνια δίνει το ΚΥΣΔΕ. Πόσο εύκολο είναι να πάρει κάνεις μια τέτοια άδεια μες τη σχολική χρονιά; Που πρέπει να απευθυνθώ σε κάθε περίπτωση, ποια είναι η διαδικασία; Υπάρχει άλλος τρόπος να πάρω άδεια, ενώ έχω πάρει όλες τις μέρες (10) της αναρρωτικής; :-\

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 03:51:16 »

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Φεβρουαρίου 20, 2011, 08:14:05 pm »
Εάν είσαι μόνιμος, για κάθε χρόνο προϋπηρεσίας δικαιούσαι 1 μήνα αναρρωτική άδεια με αποδοχές.μετά τις 10 ημέρες η άδεια σου περνάει από υγειονομική επιτροπή.
Αφού έχεις σοβαρό πρόβλημα υγείας θα πας σε δημόσιο νοσοκομείο να σου σφραγίσει την άδεια και η υγειονομική επιτροπή θα την εγκρίνει
Εύχομαι περαστικά :)
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Φεβρουαρίου 20, 2011, 08:15:03 pm »
Δεν έχεις μόνο δέκα μέρες αναρρωτικής....αυτές οι δέκα μέρες λαμβάνονται χωρίς περαιτέρω διαδικασίες. Ωστόσο δικαιούσαι τόσους μήνες αναρρωτική όσα τα χρόνια υπηρεσίας που έχεις ( πχ αν έχεις 5 χρόνια υπηρεσίας δικαιούσαι 5 μήνες αναρρωτική - αφού αφαιρεθούν οι μέρες αναρρωτικής που έχεις λάβει την τελευταία πενταετία.
Πέραν τούτου τώρα θα σου έλεγα πως η άνευ αποδοχών δεν είναι τόσο απλή υπόθεση όσο ίσως νομίζεις. Η διαδικασία και η λήψη της είναι απλή αλλά πρέπει να πληρώνεις αφ εαυτού σου τις ασφαλιστικές σου εισφορές και βεβαίως το διάστημα αυτό αφαιρείται απο τα συντάξιμα χρόνια σου. Για κάθε άδεια άνευ αποδοχών σου αναγνωρίζεται ως χρόνος υπηρεσίας μόνο ένας μήνας για κάθε ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟ έτος και όλο το υπόλοιπο πάει στράφι..
Αν λοιπόν δεν έχεις εξαντλήσει το όριο των αναρρωτικών αδειών που δικαιούσαι θα σου έλεγα να μην αποφασίσεις έτσι εύκολα να πάρεις άνευ αποδοχών.
Τέλος υπενθυμίζω πως προκειμένου να μη χάσεις το κίνητρο απόδοσης, αν φέρεις βεβαίωση από ιδιωτική κλινική θα πρεπει να αναγράφεται ημερομηνία εισόδου και εξόδου σ΄αυτή. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα περάσεις υγειονομική επιτροπή - αλλά βεβαίως δεν κόβονται αυτές οι άδειες παρά σε πολύυυυυυυυυυυυυ σπάνιες περιπτώσεις - που ακό΄μα και τότε πάντως περνάνε ούτως ή άλλως από τη
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Φεβρουαρίου 20, 2011, 10:13:34 pm »
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, είμαι περίπου 1 χρόνο διορισμένος, άρα από ότι κατάλαβα μπορώ να έχω σύνολο 1 μήνα αναρρωτική άδεια. Έχω πάρει τις 10 μέρες, πόσες ακόμα μπορώ να πάρω; Το θέμα είναι ότι για το πρόβλημα υγείας μου δεν ξέρω αν θα μου γράψουν την άδεια - έχω ιγμορίτιδα που μου έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα - για αυτό και ρωτώ για άδεια άνευ αποδοχών. Δεν κατάλαβα τι γίνεται όσον αφόρα τη μοριοδότηση και με ενδιαφέρει πολύ αυτό, αν πάρω μόνο 1 μήνα δεν θα μειωθεί αναλογικά για αυτο το μήνα μόνο;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 03:51:16 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Φεβρουαρίου 20, 2011, 10:42:16 pm »
αν έχεις μονο έναν χρόνο υπηρεσία χωρις καμία απολύτως προϋπηρεσία τότε δικαιούσαι ένα μήνα αναρρωτική. Αφού όμως αφαιρεθούν οι δέκα μέρες που έχεις ήδη πάρει σου μένει ένα εικοσαήμερο για αναρρωτική μετ΄αποδοχών. Σημειωτέον ότι η αναρρωτική δε διακόπτεται που σημαινει ότι μετράνε και σαββατοκύριακα και λοιπές αργίες. Αν δηλαδή σου γράψει δύο εβδομάδες θα χρεωθείς και 4 ημέρες από τα σαββατοκύριακα. Πέραν τούτου πάντως μπορείς να πάρεις άλλες δέκα μέρες απο την κανονική σου άδεια - αν δεν έχεις ήδη κάνει χρήση, οπότε πας για τριάντα μέρες σύνολο. Νομίζω είναι αρκετές για ένα πρόβλημα ιγμορίτιδας - έχω κι εγώ = μου τη δημιούργησε η αλλεργία - αλλά βεβαίως κάποιες περιπτώσεις ειναι χειρότερες απο άλλες.
Επίσης μπορεί να λάβεις και 22 μέρες αναρρωτική επιπλεόν αλλά αυτή η άδεια χορηγείται εφόσον συντρέχουν συγκεκριμενες προϋποθέσεις και το κρίνει η πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή ( ο νομος ορίζει ότι αυτές οι εικοσι δύο επιπλέον μέρες δίνονται για νοσήματα που χρήζουν περιοδικής νοσηλείας (πχ αιμοκάθαρση κτλ) οποτε ρώτα καλύτερα την υγειονομικη αν το δικο σου πρόβλημα εμπίπτει στις σχετικές διατάξεις.
τέλος, μπορείς να ζητήσεις απο τη β/θμια υγειονομική τον διπλασιασμό της άδειάς σου ( δηλαδή έναν μήνα ακόμα) αλλά και αυτο εμπίπτει σε συγκεκριμένες διατάξεις και για συγκεκριμενες ασθένειες. Καλό και για αυτό να συννενοηθείς με τη δευτεροβάθμια υγειονομική.
Αν πάρεις άνευ αποδοχών για ένα μήνα δεν κοβεται μόριο αλλά για πάνω απο κει δεν λαμβάνεις κανένα απολύτως μόριο.
αν πάρεις ένα σχολικο έτος άδεια άνευ αποδοχών ( δηλ. απο σεπτέμβριο μέχρι και αύγουστο )τότε θα σου "χαριστούν "ως μήνες προΫπηρεσιας και μορίων μονο ο σεπτέμβριος και ο ιανουάριος ( ένας δηλαδή μήνας για κάθε ημερολογιακό έτος) και όλοι οι υπολοιποι θα μείνουν εκτός. 

α και κάτι ακόμα, αν έχεις ένα χρόνο, έξι μήνες και μία ημέρα υπηρεσια τότε δικαιούσαι δύο μήνες αναρρωτική γιατί ο νομος ορίζει ότι υπηρεσια εξι μηνών και πάνω θεωρούνται πλήρες έτος.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Φεβρουαρίου 20, 2011, 11:49:25 pm »
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σου, μου έλυσαν αρκετές απορίες. Μέχρι τώρα έχω πάρει 6 μέρες με χαρτί γιατρού και 4 με υπεύθυνη δήλωση, πως μπορώ να πάρω επιπλέον τις 10 μέρες κανονικής άδειας, είναι εύκολο; Για την κανονική και την αναρρωτική άδεια πως πρέπει να κάνω αίτηση, στη δευτεροβάθμια ή στο σχολείο και ποιος την εγκρίνει; Δυστυχώς μου έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα για αυτό και θέλω να πάρω άδεια με κάθε τρόπο. :(

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Φεβρουαρίου 21, 2011, 09:46:34 am »
Λοιπόν Christos_crt, αυτά που πρέπει να κάνεις είναι τα εξής:
1ον διαβάζεις τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, στο σημείο για τις άδειες.
2ον μιλάς με τον υπεύθυνο για τις άδειες στο οικείο γραφείο σου
αυτές οι ερωτήσεις είναι αρκετά πολύπλοκες για να σου τις απαντήσει κάποιος στο φόρουμ.

Από μία σύντομη συζήτηση με την συναδέλφισσα που κάνει τις άδειες, έβγαλα το συμπέρασμα ότι εφόσον έχεις βεβαίωση από δημόσιο νοσοκομείο, στην καλύτερη μία

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Φεβρουαρίου 21, 2011, 11:20:06 pm »
Πράγματι αγαπητέ, χωρίς να έχουμε το ακριβές αντίγραφο του φακέλου σου ώστε να ξέρουμε προϋπηρεσίες, ληφθείσεες άδειες και όλα τα υπόλοιπα είναι μάλλον παράταιρο να σου περιγράφουμε τον υπαλληλικό κώδικα εκ του μακρόθεν.
Νομίζω πάντως ότι δε θα έχεις πρόβλημα να πάρεις την αναρρωτική και τις κανονικές που δικαιούσαι. Πάντως οι άδειες υποβάλλονται ιεραρχικά - δηλαδή στο σχολειο και απο κει στη δ/θμια.
Η αρμόδια υπάλληλος θα σε εξυπηρετήσει με κάθε λεπτομέρεια επ΄αυτού. Ευκαιρία αύριο με την απεργία να λύσεις τις απορίες σου ;)
Καλό Κουράγιο!!!   :) :) :)

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Φεβρουαρίου 22, 2011, 08:48:22 am »
Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις, με βοήθησαν πολύ. Τελικά πήρα κανονική άδεια αφού παρουσιάστηκα στη διεύθυνση και είπα τους λόγους που την ήθελα. Είδα και την νομοθεσία για τις άδειες, αλλά αν υπάρχει και το άγχος δεν είναι εύκολο να βγάλεις άκρη και οι υπάλληλοι δεν είναι πάντα και τόσο πρόθυμοι. Ευτυχώς υπάρχει και το φόρουμ.

Αποσυνδεδεμένος panmak

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 05:27:58 pm »
{Εάν είσαι μόνιμος, για κάθε χρόνο προϋπηρεσίας δικαιούσαι 1 μήνα αναρρωτική άδεια με αποδοχές}
όταν  λέτε  ένα  χρόνο  προυπηρεσίας   εννοείτε  απο  τη  στιγμή  του  μόνιμου  διορισμού  ή  μήπως  μετράει  και  ο  χρόνος   ως  αναπληρωτή  ή  ωρομίσθιος; Και  η συγκεκριμένη  άδεια  είναι  μόνο  αναρρώτικη  ή  μπορεί  να  δοθεί  και  για άλλους  σοβαρούς   λόγους;

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 05:33:02 pm »
Για άλλους λόγους εκτός υγείας υπάρχει και η κανονική άδεια (10 ημέρες το χρόνο)!
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 06:05:42 pm »
μετράνε  όλες οι ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ υπηρεσίες είτε στην ιδιωτική είτε στη δημόσια εκπ/ση προκειμένου να ισχύει το ένας μήνας για κάθε έτος υπηρέτησης. Επίσης, 6 μήνες και 1 ημέρα θεωρουνται πλήρες έτος ως προς το πόση άδεια δικαιούσαι. Άρα άν έχεις 1 έτος, 6 μήνες και 1 ημέρα προϋπηρεσία δικαιούσαι 2 μήνες αναρρωτική - άρα για λόγους υγείας - άδεια.
κατά τα άλλα ισχύει αυτό που πολύ σωστά γράφτηκε
Για άλλους λόγους εκτός υγείας υπάρχει και η κανονική άδεια (10 ημέρες το χρόνο)!

Αποσυνδεδεμένος astroulita

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Μαρτίου 01, 2011, 11:52:27 am »
Signomi pou epevmeno stin kouventa...
Tha ithela na rotiso epeidi endiaferomai kai ego gia adeia anev apodoxon. o nomos leei oti i adeia anev apodoxon ton 2 xronondidetai kai gia "sovarous idiotikous logous", choris na diefkrinizetai poioi einai oi logoi aftoi.
Xero sinadelfissa pou echi edo kai 2 chronia anev apodochon, choris na einai arrosti, apla apofasise oti thelei na doulepsei sto vivliopoleio tou antra tis kai den tin endiaferei i ekpaidefsi prosorina 
Mou eipe oti i anev apodochon didetai schetika efkola, mia kai o ipallilos pou tin zitaei den epivarinei to dimosio. Afti diladi den perase apo kamia defterovathmia igeionomiki epitropi.
Xerei kaneis kati gia to thema afto, diladi adeies ton 2 chronon choris na iparchoun logoi igeias?

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Μαρτίου 01, 2011, 03:01:24 pm »
ο νόμος έχει ως εξής:
Άρθρο 51
Αδειες χωρίς αποδοχές
1. Επιτρέπεται η χορήγηση στον υπάλληλο, μετά από
αίτηση του, άδειας χωρίς αποδοχές, εφόσον οι ανάγκες
της υπηρεσίας το επιτρέπουν. Η άδεια αυτή δεν μπορεί
να υπερβεί τον ένα (1) μήνα εντός του ίδιου ημερολο−
γιακού έτους.

2. Στους υπαλλήλους επιτρέπεται η χορήγηση άδειας
χωρίς αποδοχές συνολικής διάρκειας έως δύο (2) ετών,
ύστερα από αίτηση τους και γνώμη του υπηρεσιακού
συμβουλίου, για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους.

3. Υπάλληλος, του οποίου σύζυγος υπηρετεί στο εξω−
τερικό σε ελληνική υπηρεσία του Δημοσίου, νομικού
προσώπου δημοσίου δικαίου ή άλλου φορέα του δη−
μόσιου τομέα ή σε υπηρεσία ή φορέα της Ευρωπαϊκής
Ένωσης ή σε διεθνή οργανισμό, στον οποίο μετέχει και
η Ελλάδα, δικαιούται να πάρει άδεια χωρίς αποδοχές
μέχρι έξι (6) έτη συνεχώς ή και τμηματικά, εφόσον έχει
συμπληρώσει διετή πραγματική υπηρεσία.

4. Στον υπάλληλο που αποδέχεται θέση στην Ευρωπαϊ−
κή Ένωση ή σε διεθνή οργανισμό, στον οποίο μετέχει η
Ελλάδα, χορηγείται μετά από γνώμη του υπηρεσιακού
συμβουλίου άδεια χωρίς αποδοχές μέχρι πέντε (5) έτη,
η οποία μπορεί να παραταθεί με την ίδια διαδικασία για
μία ακόμα πενταετία. Αν ο υπάλληλος δεν εμφανιστεί
να αναλάβει καθήκοντα μέσα σε δύο (2) μήνες από τη
λήξη της άδειας, θεωρείται ότι παραιτήθηκε αυτοδικαί−
ως από την υπηρεσία.

5. Ο χρόνος της άδειας χωρίς αποδοχές αποτελεί
χρόνο πραγματικής υπηρεσίας μόνο στις περιπτώσεις
των παραγράφων 1 και 4 του παρόντος άρθρου.
ΚΑΙ ΑΡΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.

6. Κατά τη διάρκεια της άδειας της παρ. 4 του άρθρου
αυτού ο υπάλληλος υποχρεούται να καταβάλλει τις
νόμιμες κρατήσεις για κύρια και επικουρική ασφάλιση
και στα ταμεία πρόνοιας, οι οποίες αντιστοιχούν στο
βαθμό ή το μισθό της υπηρεσίας στην οποία ανήκει
οργανικά.

κατά τη διάρκεια της άνευ αποδοχών καταβάλλεις εσύ τις εισφορές για ταμεια και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Κατά τη διάρκειά της δε, δε λαμβάνεις μόρια μετάθεσης παρά μόνο για έναν μήνα ανά ημερολογιακό έτος. Δηλ. αν πάρεις άδεια άνευ αποδοχών από 1/9/2011 έως 31/8/2013 (δύο χρόνια) οι μήνες που θα μετρήσουν για μόρια - αλλά ΟΧΙ ως υπηρεσία  και για σύνταξη - θα είναι ο Σεπτέμβριος 2011, ο ιανουάριος 2012 και ο ιανουάριος 2013. Σύνολο 3 μήνες.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)