0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα,Ο σύζυγος εργάζεται στο εξωτερικό. (στον ιδιωτικό τομέα) Δεν έχουμε παιδιά. Μπορώ να ζητήσω άδεια άνευ αποδοχών για 1 έτος για προσωρινή εγκατάσταση στο εξωτερικό, λόγω εργασίας του συζύγου? ή αυτό δεν θεωρείται "σοβαρός λόγος"?Πόσο εφικτό είναι να την πάρω?Ευχαριστώ.
Εγώ που χρειάζομαι 1 μήνα μες στη χρονιά μπορώ να κάνω αίτηση ή αυτές γίνονται μόνο όταν βγει εγκύκλιος;
Καλημερα/καλησπερα!Εχω την εξης απορια. Το φθινοπωρο του 2013 σκεφτομαι να ξεκινησω ενα 4ετες διδακτωρικο, και για την διαρκεια αυτου να ζητησω μια 4ετη αδεια ανευ αποδοχων. Σημερα ομως που το εψαξα λιγο βρηκα το εξης:ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ:Μέχρι 3 χρόνια οι άδειες άνευ αποδοχών στους εκπαιδευτικούςhttp://www.esos.gr/dimosia-ekpaidefsi/defterovathmia/item/30295-ypoyrgeiomexri-3-xronia-oi-adeies-aney-apodoxon-stoys-ekpaideytikoys.htmlΕχει κανεις κανα νεο για το θεμα; ή για το εαν μπορω να συνδιασω καποια αλλη αδεια στο τελος ή στην αρχη της αδειας ανευ αποδοχων; ξερω οτι πλεον δεν δινουν εκπαιδευτικες αδειες, αλλα υπαρχει μηπως καποια αλλη λυση; Τι θα γινει αν απλως δεν παρουσιαστω την τελευταια χρονια;
Το φθινοπωρο του 2013 σκεφτομαι να ξεκινησω ενα 4ετες διδακτωρικο
(Εγώ που χρειάζομαι 1 μήνα μες στη χρονιά μπορώ να κάνω αίτηση ή αυτές γίνονται μόνο όταν βγει εγκύκλιος;)Νομίζω πως για α/α μέχρι ένα μήνα κάνεις την αίτησή σου κανονικά και αυτός που αποφασίζει είναι ο Δ/ντής της Β/θμιας που ανήκεις και όχι ο περιφερειακός διευθυντής.Και στην Πρωτοβάθμια τα ίδια ισχύουν;
Απλά πρόκειται για μία ακόμη αυθαιρεσία του υπουργείου μας. Η άδεια άνευ αποδοχών ισχύει κανονικά για 5 χρόνια σε όλο το δημοσίο και χορηγείται χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Όμως το υπουργείο παιδείας δεν θέλει να δεχτεί αυτό και βάζει από μόνο του όριο τα 3 χρόνια (παλιότερα ίσχυαν τα 2 χρόνια). Η προσωπική μου άποψη: αν το ψάξεις με Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ή με άλλη υπηρεσία που μπορεί να τους υποχρεώσει να εφαρμόσουν τον νόμο, δε θα μπορούν να σου την αρνηθούν.
Παράθεση από: cynop στις Δεκέμβριος 01, 2012, 08:38:21 μμΤο φθινοπωρο του 2013 σκεφτομαι να ξεκινησω ενα 4ετες διδακτωρικοΒέβαια, αν σκοπεύεις όντως να το ξεκινήσεις γράψε το τουλάχιστον σωστά!