0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ναι τα συμπερασματα θα ειναι δικα μας. Αλλα αυτο το οποιο γραφεις ειναι ασχετο με την κουβεντα μας. Και να ισχυουν αυτα τι σχεση εχει με το Θεμα μας??
Την ανάλυση και την υπεράσπιση των τουρκικών θέσεων που μόνο ανόητους μπορούν να πείσουν, πρέπει να τη θεωρήσουμε σχετική με το θέμα;
Από κοινού η εν λόγω κυρία μαζί με τον Τούρκο ιστορικό Μπιρτέκ υποστηρίζουν πως "Επεκτατική Εθνική πολιτική ήταν η Επανάσταση των Ελλήνων το 1821, ενώ η Ελληνική Εθνική ταυτότητα είναι στηριγμένη σε μύθους...
Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν το ξέρω, αλλά από την πέιρα μου ξέρω ότι όποιο βιβλίο και να πάρουμε μπορούμε να απομονώσουμε κάποια κομμάτια και να το κάνουμε να παρουσιάζει ό,τι θέλουμε.Την κυρία Δραγώνα τη γνωρίζω και έχω δουλέψει σε ερευνητικό πρόγραμμα μαζί της. Είναι πολύ αξιόλογη και πολύ σκεπτόμενος άνθρωπος. Μάλιστα οι απόψεις μας συνέπεπταν, αν και αυτό δεν αποτελεί απόδειξη/ένδειξη ότι ήταν σωστές γιατί το τι είναι σωστό είναι κάτι το πολύ υποκειμενικό.Τώρα, ο Τούρκος ιστορικός παρουσίαζε τα πράγμαατ σίγουρα από την πλευρά της Τουρκίας. Η τουρκία, λοιπό, πράγματι δεν δέχεται ούτε τη γενοκτονία των Αρμενίων (αυτοί ξεσηκώθηκαν να κάνουν ξεχωριστό κράτος) αλλά ούτε και τα γεγονότα της Κύπρου (η Τουρκία επενέβη ως μία από τις προστάτιδες δυνάμεις γιατί υπήρχε κίνδυνος για το εκέι καθεστώς από τα γεγονότα στην Ελλάδα). Ο κύριος, λοιπόν αυτός εκφράζει απλά το τι πιστεύει η χώρα του.Η ιστορία δεν είναι αντικειμενική ποτέ. Μπαίνουν πάντα στη με΄ση τα προσωπικα πιστεύω του καθενός. Ακόμα και ένα απλό γεγονός (π.χ. μια βόλτα στην αγορά) 2 άτομα θα το πριγράψουν με διαφορετικό τρόπο. Δεν νομίζω ότι η έκφραση απόψεων διαφορετικών (ακόμα και αν τις θεωρούμε λανθασμένες) πρέπει να απαγορεύεται. Και ο κύριος αυτός δεν έκανε κάτι παραπάνω. Οι απόψεις αυτές εκφράστηκαν από κάποιους και απλά η κυρία Δραγώνα μαζί με τον Τούρκο επιστήμονα έχουν την επιμέλεια αυτού του βιβλίου. Δηλαδή, μάζεψαν τα κείμενα και τα εξέδοσαν.Τώρα για το θ΄μα των σπουδών της, μου φαίνεται λίγο περίεργο να μην έχει τπυχίο. Από όσο έψαξα, απλά δεν αναφέρεται πουθενά και αναφέρει ότι έχει κάνει απουδές στην ψυσολογία στην Ελλάδα και στην Αγγλία και διδακτορικό στο τάδε πανεπιστήμιο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχει πτυχίο... Άλλωστε, τόσα χρόνια που είναι μέσα στο πανεπιστήμιο, όπου όλοι είναι τοοοοοοσο καλοί άνθρωποι, αν είχε γίνει τόσο εμφανής μ....α δεν θα το είχαν καταγγείλει;;;;
. Και αφού το λες ότι δίδασκε κοινωνική ψυχολογία στη σχολή σου, τι ασχολήθηκε τότε η κυρία με την Ιστορία; Περίεργα πράγματα...
Παράθεση από: emmaki στις Δεκεμβρίου 14, 2009, 04:02:23 pmΤο συγκεκριμένο βιβλίο δεν το ξέρω, αλλά από την πέιρα μου ξέρω ότι όποιο βιβλίο και να πάρουμε μπορούμε να απομονώσουμε κάποια κομμάτια και να το κάνουμε να παρουσιάζει ό,τι θέλουμε.Την κυρία Δραγώνα τη γνωρίζω και έχω δουλέψει σε ερευνητικό πρόγραμμα μαζί της. Είναι πολύ αξιόλογη και πολύ σκεπτόμενος άνθρωπος. Μάλιστα οι απόψεις μας συνέπεπταν, αν και αυτό δεν αποτελεί απόδειξη/ένδειξη ότι ήταν σωστές γιατί το τι είναι σωστό είναι κάτι το πολύ υποκειμενικό.Τώρα, ο Τούρκος ιστορικός παρουσίαζε τα πράγμαατ σίγουρα από την πλευρά της Τουρκίας. Η τουρκία, λοιπό, πράγματι δεν δέχεται ούτε τη γενοκτονία των Αρμενίων (αυτοί ξεσηκώθηκαν να κάνουν ξεχωριστό κράτος) αλλά ούτε και τα γεγονότα της Κύπρου (η Τουρκία επενέβη ως μία από τις προστάτιδες δυνάμεις γιατί υπήρχε κίνδυνος για το εκέι καθεστώς από τα γεγονότα στην Ελλάδα). Ο κύριος, λοιπόν αυτός εκφράζει απλά το τι πιστεύει η χώρα του.Η ιστορία δεν είναι αντικειμενική ποτέ. Μπαίνουν πάντα στη με΄ση τα προσωπικα πιστεύω του καθενός. Ακόμα και ένα απλό γεγονός (π.χ. μια βόλτα στην αγορά) 2 άτομα θα το πριγράψουν με διαφορετικό τρόπο. Δεν νομίζω ότι η έκφραση απόψεων διαφορετικών (ακόμα και αν τις θεωρούμε λανθασμένες) πρέπει να απαγορεύεται. Και ο κύριος αυτός δεν έκανε κάτι παραπάνω. Οι απόψεις αυτές εκφράστηκαν από κάποιους και απλά η κυρία Δραγώνα μαζί με τον Τούρκο επιστήμονα έχουν την επιμέλεια αυτού του βιβλίου. Δηλαδή, μάζεψαν τα κείμενα και τα εξέδοσαν.Τώρα για το θ΄μα των σπουδών της, μου φαίνεται λίγο περίεργο να μην έχει τπυχίο. Από όσο έψαξα, απλά δεν αναφέρεται πουθενά και αναφέρει ότι έχει κάνει απουδές στην ψυσολογία στην Ελλάδα και στην Αγγλία και διδακτορικό στο τάδε πανεπιστήμιο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχει πτυχίο... Άλλωστε, τόσα χρόνια που είναι μέσα στο πανεπιστήμιο, όπου όλοι είναι τοοοοοοσο καλοί άνθρωποι, αν είχε γίνει τόσο εμφανής μ....α δεν θα το είχαν καταγγείλει;;;;Τι λες κοπέλα μου!Συγκρίνεις την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τη γενικτονία των Αρμενίων με μία βόλτα στην αγορά?
Υπάρχουν όμως κάποια αδιαμφισβήτητα γεγονότα που δεν μπορούν να μπουν κάτω από οπτικές γωνίες.Τα μερικά εκατομμύρια λιγότεροι Αρμένιοι για οποιοδήποτε "έγκλημα" και να έκαναν, διεκδικώντας την ελευθερία τους
Παράθεση από: jak13 στις Δεκεμβρίου 15, 2009, 04:46:15 pmΥπάρχουν όμως κάποια αδιαμφισβήτητα γεγονότα που δεν μπορούν να μπουν κάτω από οπτικές γωνίες.Τα μερικά εκατομμύρια λιγότεροι Αρμένιοι για οποιοδήποτε "έγκλημα" και να έκαναν, διεκδικώντας την ελευθερία τουςΣωστα. Ειτε ενας Αρμενιος πει οτι διεκδικουσαν την ελευθερια τους, ειτε ενας Τουρκος οτι προσπαθουσαν να αποσχισθουν, τα γεγονοτα δεν αλλαζουν: ενα εκατομμυριο θυματα.
Υ.Γ. Μια βόλτα στην αγορά με τους φίλουσ μας είναι ιστορία με την έννοια της διήγησης σε καμιά περίπτωση όμως δεν είναι ιστορικό γεγονός που ενδιαφέρει την επιστήμη.
(άσχετα αν η ίδια επιστήμη αυτό που διδάσκει είναι η αντικειμενικότητα, εγώ θα ρωτήσω μπορεί να υπάρξει αντικειμενικότητα;)
Παράθεση από: emmaki στις Δεκεμβρίου 15, 2009, 06:45:58 pm(άσχετα αν η ίδια επιστήμη αυτό που διδάσκει είναι η αντικειμενικότητα, εγώ θα ρωτήσω μπορεί να υπάρξει αντικειμενικότητα;)Αν δεν μπορεί να υπάρξει αντικειμενικότητα από κάποιον που συγγράφει ιστορία, ας σταματήσει να συγγράφει ιστορικά βιβλία και ας πάψει να λέγεται ιστορικός.Ας θυμίσω εκείνο το "στριμώχνονταν στο λιμάνι της Σμύρνης"...
Μα μονίμως οι Έλληνες κάνουν βήματα πίσω και υποχωρούν! Με καλή θέληση και χάριν καλής γειτονίας κτλ κτλ απαρνιόμαστε οτιδήποτε μας αφορά ένεκα παγκοσμιοποίησης και διεθνισμού.Η Ελλάδα μέσω του στόματος της Δραγώνα υποστηρίζει πως "Επεκτατική Εθνική πολιτική ήταν η Επανάσταση των Ελλήνων το 1821, ενώ η Ελληνική Εθνική ταυτότητα είναι στηριγμένη σε μύθους" και η Τουρκία μέσω του στόματος του Τούρκου ιστορικού Μπιρτέκ δεν αναγνωρίζει κανένα λάθος στην πορεία της χώρας του! Εμείς απαρνηθήκαμε τον όρο καταστροφή της Σμύρνης και κάναμε λόγο για "στρίμωγμα στο λιμάνι της". Πώς διδάσκεται άραγε το συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός στους Τούρκους μαθητές; "Είχε διακοπή η ΔΕΗ κι εμείς χρειαζόμασταν φως";;;