0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στα σχολεία της Αυστραλίας πάντως, όπου φοίτησα, καλλιεργείται η συνήθεια και η αγάπη για τη λογοτεχνία με την ενσωμάτωση μιας ώρας την εβδομάδα στο διδακτικό πρόγραμμα των μαθητών, όπου στην Α' Δημοτικού, η δασκάλα διαβάζει μια ιστορία στα παιδιά και από τη
Ίσως θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την ώρα της "ευέλικτης ζώνης" για κάτι τέτοιο;
Η ανάγνωση ΕΙΝΑΙ δεξιοτητα!!!
Και επιμένω: η κατανόηση κειμένων ΕΙΝΑΙ δεξιοτητα. Αυτό έμαθα ως καθηγήτρια ξένων γλωσσών.
Η ανάγνωση ΕΙΝΑΙ δεξιοτητα!!!Όσο για το θέμα χρόνος και πάλι εξαρτάται από τους γονείς..Επειδή ήμουν άρρωστη προσπάθησα να καλύψω στο φροντιστηριο τα μαθήματα που έχασα(αγγλικά).Δεν υπήρχε μέρα ή ώρα που να έχουν ελεύθερο χρόνο τα παιδάκια 5ης και 6ης. Τι χορό, τι καράτε, τι ζωγραφική, τι μπασκετ, τι τέννις... όλα καλά δεν λέω,αλλά επιτρέπεται να μπαινουν πρώτα; Αν τα παιδιά δεν μπορούν να χάσουν ένα μαθημα μπάσκετ για να κάνουν ο,τιδήποτε άλλο[/color] τότε νομίζω ότι οι γονείς τα έχουν παραφορτώσει...
aghathi εάν είσαι καθηγήτρια ξένων γλωσσών, αυτό που ονομάζεις "κατανόηση κειμένου" είναι πιθανότατα "μετάφραση κειμένου". Δηλαδή μετάφραση του αγγλικού κειμένου σε αντίστοιχο ελληνικό.
Η κατανόηση αγγλικού κειμένου υποθέτω ότι άπτεται του μαθήματος της αγγλικής φιλολογίας, που απ' όσο ξέρω δεν διδάσκεται σε καμία βαθμίδα πριν την τριτοβάθμια.