0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
θεωρώ ότι είναι καλύτερα να δουν το πρόσωπο που ενδιαφέρεται να βρεί δουλειά παρά τα διαβάσουν ένα email.
το εάν κλείσει το σχολείο είναι η μία περίπτωση. το να μη σου ανανεώσουν την 6ετή σύμβαση η άλλη.ως προς το θέμα της προσωπικής επαφής, σαφώς και στη συνέντευξη παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η προσωπικότητα του εκπαιδευτικού. εγώ απλά τόνισα ότι πηγαίνοντας να αφήσω η ίδια τα βιογραφικά μου σε αρκετά σχολεία, κινούμενη στην ίδια λογική με εσάς, συνάντησα μόνο τη γραμματεία. επομένως, σε ό,τι με αφορά, προτείνω την ταχυδρομική αποστολή του βιογραφικού -τακτική που ακολούθησα τη δεύτερη φορά και τελεσφόρησε..
από εκεί και πέρα, ο ιδιωτικός εκπαιδευτικός, μετά από 2χρονη σύμβαση (και όχι 10 μηνών όπως αναφέρεις), μπαίνει στον πίνακα αναπληρωτών, εφόσον δεν ανανεωθεί η σύμβαση και ο ίδιος το επιθυμεί. αναγνωρίζεται δλδ η προϋπηρεσία του για να μπει ως ωρομίσθιος/αναπληρωτής στο δημόσιο και με το σημερινό καθεστώς να δρομολογηθεί για διορισμό με το 40% (άνευ ΑΣΕΠ!!!).
Παράθεση από: marianthid στις Ιανουαρίου 10, 2010, 04:43:41 amαπό εκεί και πέρα, ο ιδιωτικός εκπαιδευτικός, μετά από 2χρονη σύμβαση (και όχι 10 μηνών όπως αναφέρεις), μπαίνει στον πίνακα αναπληρωτών, εφόσον δεν ανανεωθεί η σύμβαση και ο ίδιος το επιθυμεί. αναγνωρίζεται δλδ η προϋπηρεσία του για να μπει ως ωρομίσθιος/αναπληρωτής στο δημόσιο και με το σημερινό καθεστώς να δρομολογηθεί για διορισμό με το 40% (άνευ ΑΣΕΠ!!!). Αυτό δεν ισχύει.Για να μπεις στον πίνακα αναπληρωτή με μόρια προϋπηρεσίας ιδιωτικού, πρέπει να έχεις 2 χρόνια προϋπηρεσία και να μην σου ανανεωθεί η σύμβαση επειδή έκλεισε ένα τμήμα ή και το σχολείο.
χαιρετώ πρώτα απ'όλα ας ξεκαθαρίσουμε ότι ΑΣΕΠ για ΠΕ02 μπορεί να δώσει ο οποιοσδήποτε απόφοιτος καθηγητικής σχολής ΠΕ02, άσχετα από το πού δουλεύει (σε φροντιστήριο, σε ιδιωτικό, ωρομίσθιος/αναπληρωτής στο δημόσιο, στο πανεπιστήμιο, σε εκδοτικούς οίκους, σε ερευνητικά προγράμματα, σε άσχετη εργασία).από εκεί και πέρα, ο ιδιωτικός εκπαιδευτικός, μετά από 2χρονη σύμβαση (και όχι 10 μηνών όπως αναφέρεις), μπαίνει στον πίνακα αναπληρωτών, εφόσον δεν ανανεωθεί η σύμβαση και ο ίδιος το επιθυμεί. αναγνωρίζεται δλδ η προϋπηρεσία του για να μπει ως ωρομίσθιος/αναπληρωτής στο δημόσιο και με το σημερινό καθεστώς να δρομολογηθεί για διορισμό με το 40% (άνευ ΑΣΕΠ!!!). με το νέο καθεστώς δεν ξέρω τι μέλλει γενέσθαι (αν θα χρειάζεται δλδ και επιτυχία ΑΣΕΠ, αν θα συνεχίζει να έχει τα ίδια προνόμια κ.ά), όπως επίσης δεν θυμάμαι τι γίνεται με τη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας του ως προσαύξηση στον ίδιο τον ΑΣΕΠ...το πιο σημαντικό όμως που θέτεις είναι το ότι μπορούν φιλόλογοι να εργάζονται ως δάσκαλοι στα ιδιωτικά δημοτικά νόμιμα, αρκεί να έχουν μεταπτυχιακό στα παιδαγωγικά. στο δημόσιο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΩΣ ΔΑΣΚΑΛΑ. ΟΜΟΙΩΣ, ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.έχω δε την εντύπωση (για να μην πω βεβαιότητα) ότι και στα ιδιωτικά δημοτικά δεν παίρνουν ΝΟΜΙΜΑ φιλολόγους. αν ήταν έτσι, θα είχε γίνει σάλος (όπως γίνεται με το μάστερ ειδικής αγωγής) και δεν θα κάθονταν φιλόλογοι να δουλεύουν ως δασκάλες και να δηλώνονται ως.. καθαρίστριες!!!!!! επίσης, δεν θα έδιναν φιλόλογοι κατατακτήριες για το παιδαγωγικό, αλλά θα έκαναν το μάστερ, για να διοριστούν μέσω της προϋπηρεσίας στο ιδιωτικό (που ψάχνουν με το ντουφέκι δασκάλους) σε λίγα χρόνια στο δημόσιο..πολύ φοβάμαι ότι το άτομο του οποίου την περίπτωση μου αναφέρεις, τελεί υπό σύγχυση και έχει παρανοήσει πράγματα. ας το ψάξει λίγο καλύτερα...
Είναι ξεκάθαρο πως για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις την προϋπηρεσία στον πίνακα αναπληρωτών πρέπει να έχεις σύμβαση 2 ετών (Και όχι να συμπληρώνεις απλά 2 έτη με συμβάσεις 10μηνες). Σε καμία περίπτωση δεν απαγορεύεται να δώσεις ΑΣΕΠ. Απλώς δε μπορείς να φύγεις αναπληρωτής αν δουλεύεις σε ιδιωτικό στη μέση της χρονιάς.Τα θέματα αυτά αναφέρονται στην εγκύκλιο αναπληρωτών.
Μου προκαλεί όντως τρομερή εντύπωση αυτό που μου λες!!! όχι, δεν το γνώριζα, και ακόμα και τώρα έχω την απορία, εφόσον είναι νόμιμο, γιατί να μην προβλέπεται διετής σύμβαση. στα ιδιωτικά γυμνάσια-λύκεια π.χ. συνήθως παίρνουν έναν για χ ώρες ως αναπληρωτή για 1-2 χρόνια, και αν συνεχίζουν και τον θέλουν, τότε υπογράφουν τη σύμβαση (λέω τι συμβαίνει συνήθως στην πιάτσα...). επομένως, δεν ξέρω αν το ότι δεν έκαναν στην φίλη σου διετή σύμβαση είναι επειδή δεν προβλέπεται ή επειδή δεν το συνηθίζουν ευθύς εξαρχής.